Įkraunama...
Įkraunama...

Toms kurios nori viską žinoti II

tiksliau yra taip: jei vamzdy yra vienas liamda zondas, tai jo parodymai niekaip nepriklauso nuo katalizatoriaus.Ir bet kurio tvarkingo variklio išmetime brudų kiekis nepakyla virš normų.
O jei yra du liamda zondai - vienas prieš kitas po katalizatoriaus, tai kompas lygindamas jų parodymus mato kad katalizatorius neveikia...ir persijungia į avarinį režimą. O tada darosi daug negerų dalykų, nes toks režimas skirtas nuvažiavimui iki serviso...ir kokios tada yra sąnaudos ir kas išmetime - neprognozuojama.
Atsakyti
QUOTE(Kontaktas @ 2010 03 16, 08:23)
VANDENILIS???Jūs padarėt atradimą.. biggrin.gif ..

Oi persiprasau, angli pameciau - HC, ar dabar gerai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2010 03 16, 23:47)
Oi persiprasau, angli pameciau - HC, ar dabar gerai  ax.gif

Na tikslumo dėlei, tai CH - angliavandeniliai.
Atsakyti
Psakykit man prasom,pries savaite nupirkom masina- automatic deze.
Ir siandien pirma karta atsisedau uz vairo.Vaziuoju ant D (driving) ir spaudziu gaza,bet masina buksoja.Ant kompiuterio rodo kad N (neutral),bet as pati nikeo neperjunginejau!Tai reikejo sustoti,isjungti masina,ir vel isnaujo uzvesti. ir taip man buvo 3 kartus,kol davaziavau iki darbo.
Gal kam taip buvo su automatic.?Padekit prasom..kas tai gali buti
visa technine apziura praejo,pries pat pirkima
Atsakyti
QUOTE(natylli @ 2010 03 17, 23:23)
Psakykit man prasom,pries savaite nupirkom masina- automatic deze.
Ir siandien pirma karta atsisedau uz vairo.Vaziuoju ant D (driving) ir spaudziu gaza,bet masina buksoja.Ant kompiuterio rodo kad N (neutral),bet as pati nikeo neperjunginejau!Tai reikejo sustoti,isjungti masina,ir vel isnaujo uzvesti. ir taip man buvo 3 kartus,kol davaziavau iki darbo.

Turejau 7 masinas su aut.deze, bet tokiu fokusu nebuvo g.gif
Atsakyti
QUOTE(natylli @ 2010 03 18, 00:23)

Vaziuoju ant D (driving) ir spaudziu gaza,bet masina buksoja.Ant kompiuterio rodo kad N (neutral),bet as pati nikeo neperjunginejau!Tai reikejo sustoti,isjungti masina,ir vel isnaujo uzvesti. ir taip man buvo 3 kartus,kol davaziavau iki darbo.

Tą BUKSOJA reikia suprast kad mašina tiesiog nevažiuoja? Taip lyg padėty N ar P spaustum gazą, nors runkena aiškiai padėtyje D ??? O skydelis rodo N.....
Tada klausimas_1 - o kas vyksta jei variklio negesini, tik rankeną varinėji per visas padėtis?A)Kas nors jungiasi ir skydely padėtys keičiasi;B) niekas nesijungia tik skydely padėtys keičiasi; C) niekas nesijungia ir niekas nesikeičia.
Klausimas_2: ar tuo metu neužsidega kokia nors kontrolinė lempa tipo "automatic gearbox" ar pan?
Klausimas_3: kokia auto?

Nors bet kuriuo atveju pirmiausiai įtarčiau pavarų rankenos kontaktus. Rankena - toks daiktas, kuriuo mechaniškai šį bei tą perjungi dėžės viduj, ir tuo pačiu per kontaktus perduodi informaciją dėžės kompui ką tu kątik padarei. Ir turbūt skydeliui - kad užsižiebtų atitinkamas simbolis.
Kompas dėl kontaktų nekontaktavimo laiku negauna reikiamos informacijos ir atjungia viską nafig . Atsipeikėja tik po restarto....
Čia tik mano versija, ir aš pradėčiau nuo kontaktų išvalymo....Jų dėžutė paprastai būna pasiekiama tik iš apačios...nors visų mašinų plonybių nežinau.
Atsakyti
QUOTE(Kontaktas @ 2010 03 18, 15:28)
Tą BUKSOJA reikia suprast kad mašina tiesiog nevažiuoja? Taip lyg padėty N ar P spaustum gazą, nors runkena aiškiai padėtyje D ??? O skydelis rodo N.....
Tada klausimas_1 - o kas vyksta jei variklio negesini, tik rankeną varinėji per visas padėtis?A)Kas nors jungiasi ir skydely padėtys keičiasi;B) niekas nesijungia tik skydely padėtys keičiasi; C) niekas nesijungia ir niekas nesikeičia.
Klausimas_2: ar tuo metu neužsidega kokia nors kontrolinė lempa tipo "automatic gearbox" ar pan?
Klausimas_3: kokia auto?

Auto-VW golf
Na ziuriu kolkas nepasikartojo man TA problema,
ir vazineju dabar su baime,kad tik neatsitiktu tas pats.nereiktu vidury kelio sustoti doh.gif
Taip ir buvo,duodu gazo,o ji negazuoja visai,vaziuoja ramiai
i klausyma 1 sunku atsakyti,nes as buvau isjungus visai varikli,nes bijojau kazka liest- sulauzyti,neuzgesintama auto.
Tai kai uzvedziau vel masina,rankena ant D,biski pavaziuoja ir vel negazuoja,ant komp.rodo N
Bet sakau kiek po to laiko vazinejua,-panasaus nieko nebuvo
Kas jai tada uzejo g.gif Baisoka
O gali buti del to ,kad as per ilgai(apie 40sek.) vazinejau nespausdama gazo?? Gal del to ji persijungia ant N? Bet kaip man po to ja grazinti i D,nesustodama auto?(nes girdejau kad negalima perjungineti pavaras vaziuodamas)
Siaip esu naujoke su vazinejimu auto,del to ir klausiu gal neteisingai vazineju su automatic blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo natylli: 20 kovo 2010 - 00:39
QUOTE(natylli @ 2010 03 20, 01:36)
Auto-VW golf

O gali buti del to ,kad as per ilgai(apie 40sek.) vazinejau nespausdama gazo?? Gal del to ji persijungia ant N?  Bet kaip man po to ja grazinti i D,nesustodama auto?(nes girdejau kad negalima perjungineti pavaras vaziuodamas)
Siaip esu naujoke su vazinejimu auto,del to ir klausiu gal neteisingai vazineju su automatic blush2.gif

Ne, dėl to nieko blogo negali būt...Važiuojančiai mašinai galima perjunginėt bėgius bet kaip, išskyrus P ir R padėtis. Ti gazą perjungimo metu atleisk. Netgi einant ant lenkimo kartais pravartu rankeną iš D į 3 permest - tada nejungia aukščiausio bėgio ir eini kaip vėjas...biggrin.gif
Šiaip mano versija dėl kontaktų bloko galioja...Galimai ten buvo prisirinkę vandens, kuris po to pradžiūvo.Problema gali kartotis....
Atsakyti
QUOTE(Kontaktas @ 2010 03 20, 05:21)
Ne, dėl to nieko blogo negali būt...Važiuojančiai mašinai galima perjunginėt bėgius bet kaip, išskyrus P ir R padėtis. Ti gazą perjungimo metu atleisk. Netgi einant ant lenkimo kartais pravartu rankeną iš D į 3 permest - tada nejungia aukščiausio bėgio ir eini kaip vėjas...biggrin.gif
Šiaip mano versija dėl kontaktų bloko galioja...Galimai ten buvo prisirinkę vandens, kuris po to pradžiūvo.Problema gali kartotis....

aha,dabar zinosiu del perjungimo begius.Aciu uz informacija 4u.gif
O del mano problemos,reiskia as nekalta,nieko nesulauziau biggrin.gif
Tik jei pasikartos,kaip man elgtis,nereikia pilnai sustabdyti masina,o begius paspausdineti N i D,ar ne?
ir sakykit ar galima isvengti tos problemos? gal nuvaziuoti i servisa?(nes as turiu nuo pirkimo dienos 3 men.garantija masinai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo natylli: 20 kovo 2010 - 22:43
biggrin.gif http://video.bizua.c...1579/index.html
Atsakyti
QUOTE(Kontaktas @ 2010 03 20, 08:21)
Važiuojančiai mašinai galima perjunginėt bėgius bet kaip, išskyrus P ir R padėtis. Ti gazą perjungimo metu atleisk. Netgi einant ant lenkimo kartais pravartu rankeną iš D į 3 permest - tada nejungia aukščiausio bėgio ir eini kaip vėjas...biggrin.gif

pala, pala, nesupratau. tai važinėjant su automatu, galima pavaras keisti 1-2-3 ir D? Visada galvojau, kad pavaras keisti galima tik mašinai STOVINT (sustojus), todėl iškart jungiu D ir varinėju. O, geras, reikės pabandyti. Ar tai reiškia, kad ir stabdant galima "susižeminti" pavaras (jei mašina slysta ar dar kokie negerumai žiemą pasitaiko)?
Atsakyti
QUOTE(DaliaS @ 2010 03 24, 13:44)
pala, pala, nesupratau. tai važinėjant su automatu, galima pavaras keisti 1-2-3 ir D? Visada galvojau, kad pavaras keisti galima tik mašinai STOVINT (sustojus), todėl iškart jungiu D ir varinėju. O, geras, reikės pabandyti. Ar tai reiškia, kad ir stabdant galima "susižeminti" pavaras (jei mašina slysta ar dar kokie negerumai žiemą pasitaiko)?

Galima. Aišku persijungti patartina atleidus gazo pedalą. O žiemą netgi labai pravartu...D padėtyje nebūna pilnaverčio "stabdymo varikliu" režimo, o ar 2;1 padėtyse stabdymas varikliu vyksta kaip ir su mechanine dėže.
Atsakyti