Įkraunama...
Įkraunama...

Toms kurios nori viską žinoti II

QUOTE(pikkolo @ 2010 01 26, 13:21)

O šiaip man visą laiką iškyla toks klausimas: kodėl BMW akumas bagažinėje? Ar tai kažkoks techninis sprendimas, ar tiesiog dėl vietos trūkumo?

Mano automobilyje akumas salone, priekyje po keleivio kojomis imontuotas lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(reallywomen @ 2010 01 26, 16:04)
savaitgali gelbejau pazistama, nes jos masina neuzsivede. Masina buvo taip pastatyta, kad su krokodilais neprieisi - tai mano diedas nueme mano akuma idejo i jos auto. Ji uzsivede. diedas is uzvestos masinos iseme mano akuma ir idejo jos sena. masinos, pazistama negesino, pasilde nuvaziavo iki parduotuves su pozemine aikstele, o po parduotuves, pati uzsivede. tai nakciai parsinesdavo savo akuma namo, o ryte idejus normaliai uzsikurdavo.

noreciau komentaro,, nes nesigaudau visai. mano masina galingesne nei jos.

Kad tavo mašina galingesnė, ar silpnesnė, tai nieko nekeičia...
O vat ta vieta, kaip tavo diedas IŠ DIRBANČIOS MAŠINOS išėmė tavo akumą ir įdėjo jos - čia jei tikrai buvo taip, tai jau negerai....Dirbant generatoriui atjunginėt akumuliatorių negalima. Rizikuojat jį sugadint.
Atsakyti
QUOTE(Kontaktas @ 2010 01 26, 18:18)
Kad tavo mašina galingesnė, ar silpnesnė, tai nieko nekeičia...
O vat ta vieta, kaip tavo diedas IŠ DIRBANČIOS MAŠINOS išėmė tavo akumą ir įdėjo jos - čia jei tikrai buvo taip, tai jau negerai....Dirbant generatoriui atjunginėt akumuliatorių negalima. Rizikuojat jį sugadint.

Cia tikrai taip ax.gif Todel ir klausiau. Sugadinti akumuliatoriu ar generatoriu? kai atjunginejo akumuliatoriu,, masinos darbinis garsas truputi pasikeite, bet neuzgeso. mano masina su automatine deze - tai as nei traukiu ka ant buksyro, nei "duodu prikurkes",nes nezinau kaip tai teisingai daryti, o si karta jau tokia padetis buvo.

Gal dar galite papasakoti kaip uzvesti masina traukiant ant buksyro?(taip isivaizduoju, kad tokiu budu gali uzsivesti tik mechanine pavara masinos)
Atsakyti
QUOTE(reallywomen @ 2010 01 27, 11:26)
Gal dar galite papasakoti kaip uzvesti masina traukiant ant buksyro?(taip isivaizduoju, kad tokiu budu gali uzsivesti tik mechanine pavara masinos)

Mechaninej-jungiamas degimas ir begis (paprastai antras,jei taip uzvedama per salcius-geriausia pradet nuo trecio ar net ketvirto,cia del sutirstejusiu tepalu,kad variklis pradetu suktis mazesnemis apsukomis ir pamazu prasidirbtu,nebutu traumuojamas),ir tempiama.Del automato nezinau (tiksliau,teoriskai negalima,o praktika paprastai skiriasi nuo teorijos...),cia jau gal Kontaktas papasakos smulkiau mirksiukas.gif Kazkada maciau kaip ilga autika (automata) aplink parka ratais tampe,sake,uzvest megino,bet lyg tai taip ir neuzvede... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(reallywomen @ 2010 01 27, 11:26)
Cia tikrai taip  ax.gif  Todel ir klausiau. Sugadinti akumuliatoriu ar generatoriu? kai atjunginejo akumuliatoriu,, masinos darbinis garsas truputi pasikeite, bet neuzgeso. mano masina su automatine deze - tai as nei traukiu ka ant buksyro, nei "duodu prikurkes",nes nezinau kaip tai teisingai daryti, o si karta jau tokia padetis buvo.

Rizikuojat sugadint GENERATORIŲ...Akumui vienodai rodo. Šįkart generatorius ištvėrė, nors kaip sakot, garsas pasikeitė...
Kad mašina su automatine dėže - skirtumas tik tas, kad jos buksyru neužvesi...O visa kita be apribojimų - ir kitus galima temt ir prikurkės duot...tik prisilaikant tvarkos kur aukščiau rašiau...
Na o jei mechaninę užvedinėt buksyru tai :
1. nepamiršt įjungti rakto biggrin.gif
2. kai tave tempia - pastoviai sekti kad virvė per daug neatsipalaiduotų ir nepakliūtų po ratais.
3. Turėti omeny, kad neveikia vairo bei stabdžių stiprintuvai...
4. Užvedimas vyksta perduodant judesį nuo ratų per sankabą ir greičių dėžę varikliui. Todėl reikia stengtis nesudaryti varikliui smūgio. Smūgis įšalusiam varikliui gali reikšti diržo trūkimą su visom pasekmėm.
Todėl įsibėgėjus reiktų išminti sankabą, jungti aukštesnį bėgį - pvz 4 ir lėtai atleisti sankabą kad variklis iš lėto pradėtų suktis...Jei to nepakanka užvedimui, tada vėlgi ramiai su sankaba persijungti į žemesnę - pvz 2 pavarą....Ir kai užsives - laiku išminti sankabą, kad neaplenkti tempiančiojo....biggrin.gif

Beje - už tempiamojo pridarytas nesamones pagal taisykles atsako tempiantysis...Todėl reikia gerai pagalvot prieš darant kažkam paslaugą......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kontaktas: 27 sausio 2010 - 11:53
QUOTE(Kontaktas @ 2010 01 27, 12:52)
Rizikuojat sugadint GENERATORIŲ...Akumui vienodai rodo. Šįkart generatorius ištvėrė, nors kaip sakot, garsas pasikeitė...
Kad mašina su automatine dėže - skirtumas tik tas, kad jos buksyru neužvesi...O visa kita be apribojimų - ir kitus galima temt ir prikurkės duot...tik prisilaikant tvarkos kur aukščiau rašiau...
Na o jei mechaninę užvedinėt buksyru tai :
1. nepamiršt įjungti rakto biggrin.gif
2. kai tave tempia - pastoviai sekti kad virvė per daug neatsipalaiduotų ir nepakliūtų po ratais.
3. Turėti omeny, kad neveikia vairo bei stabdžių stiprintuvai...
4. Užvedimas vyksta perduodant judesį nuo ratų  per sankabą ir greičių dėžę varikliui. Todėl reikia stengtis nesudaryti varikliui smūgio. Smūgis įšalusiam varikliui gali reikšti diržo trūkimą su visom pasekmėm.
Todėl įsibėgėjus reiktų išminti sankabą, jungti aukštesnį bėgį - pvz 4 ir lėtai atleisti sankabą kad variklis iš lėto pradėtų suktis...Jei to nepakanka užvedimui, tada vėlgi ramiai su sankaba persijungti į žemesnę - pvz 2 pavarą....Ir kai užsives - laiku išminti sankabą, kad neaplenkti tempiančiojo....biggrin.gif

Kaip visada-smulkus ir issamus paaiskinimas thumbup.gif Apie kai kuriuos punktus net nepagalvojau,nes kazkaip atrodo savaime suprantami dalykai... blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Kontaktas @ 2010 01 27, 12:52)
Beje - už tempiamojo pridarytas nesamones pagal taisykles atsako tempiantysis...Todėl reikia gerai pagalvot prieš darant kažkam paslaugą......

Vat butent del to vengiu teikti tokias paslaugas.O ypac dar kai prisiziuri kaip kai kurie tempiamieji vaziuoja...trosas zeme velkasi,kazkur po ratais painiojasi... blink.gif Kazkaip nesinori savo greiciu dezes saibom paleist doh.gif Cia kai draugai paprase masina pertempti sedau uz tempiamos masinos vairo,o tempika prigasdinau kas gali buti jeigu...ir kad nevaziuotu greiciau 40km lotuliukas.gif ( Beje,kai su darbine ant troso tempia,irgi prasau kad greit nevaziuotu,ale kad velniai raguoti ne visada klauso doh.gif )
Cia vienas toks pasakojo kaip jo giminaitis dviem blondinem pagelbejo kely : uzkabino trosa,sedo tempti,ziuri,kad ta masina is galo kazkaip i sonus metosi,jis per stabdzius-o ta buummm! i gala,iseina ziuret-o tos abi blondes ant galines sedynes isitaisiusios doh.gif Vat taip ir gimsta anekdotai doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo denaxa: 27 sausio 2010 - 12:43
Kažkada moskvičiuką explotavau...sugedo nabagas kely tarp Alytaus ir Simno...Susitranzavau UAZiką, sutarėm - nutemps į Kauną...Na prisikabinau ir pirmyn....
pražioj viskas normaliai...paskui jaučiu kad sunkiai valdau...Langai rasoja, viduj dubakas, iš po UAZo ratų purvas ant mano lango...Plovimas jau nepadeda...Žvilgt spidometran - ir kraupstu - mano moskvičiukas veikiančiu varikliu tiek nelabai eina - 100 km/h....
Bandau signalint, šviesom mirksėt , š šonus mėtytis - pofig, nemato ir negirdi...Jau visai baisu darosi..
Tada sugalvojau - pradėjau po truputį stabdyt...kol jo variklis pradėjo nebepatraukt..
Ir tada mano buksyruotojas rodo dešinį posūkį, sustoja ir bėgte prie manęs...
-oi dovanok žmogau...pamiršau kad tave tempiu...užsisvajojau. Ar viskas gerai?
gerai, sakau...tik gal toliau 60 km/h neviršyk...jei galima....
Nutempė, kur reikėjo, net pinigų neėmė, ir vis atsiprašinėjo, kad netyčia man tokį ekstreemą padarė....biggrin.gif:D
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2010 01 26, 12:58)
kaip suprast - negalima akumuliatoriaus istraukt?  g.gif

Nezinau tiksliai, bet naujuose automobiliuose visokiausia elektronika pajungta, ir isemus akumuliatoriu, ji gali "pareiti". Zinau tik tiek blush2.gif

QUOTE(denaxa @ 2010 01 27, 13:40)
...,jis per stabdzius-o ta buummm! i gala,iseina ziuret-o tos abi blondes ant galines sedynes isitaisiusios doh.gif ...

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(Kontaktas @ 2010 01 27, 13:55)
-oi dovanok žmogau...pamiršau kad tave tempiu...užsisvajojau. Ar viskas gerai?

lotuliukas.gif lotuliukas.gif thumbup.gif
nu tikri anekdotai... biggrin.gif
Papildyta:
Gal kas zino ka tiksliai rodo akumuliatoriaus pakrovejo rodykles? blush2.gif
O tai kiek zmoniu, tiek nuomoniu ir regis niekas tiksliai ir nezino biggrin.gif
Vakar teko kiek pakrauti akuma, tai katik pajungus rode 4 o kiek pakrovus nukrito iki 2. Bandziau uzvesti po 3min ir is karto uzsivede rolleyes.gif
Atsakyti
Ačiū už išsamius atsakymus ir kantrybę neišmanėlei.

Mano mašinytė pastovėjo dvi dienas nes niekur nevažiavau, žiūriu kamuojasi kaimynai,, užvesti negali - nuėjau ir aš. Spyriojosi brangioji mano, bet užsivedė (nors akumuliatorių pirkau prieš 2sav.). Pašildžiau kelias minutes, o gal visai lįsti nereikėjo g.gif
Atsakyti
QUOTE(Aksana-Lap @ 2010 01 27, 14:38)
Papildyta:
Gal kas zino ka tiksliai rodo akumuliatoriaus pakrovejo rodykles?  blush2.gif
O tai kiek zmoniu, tiek nuomoniu ir regis niekas tiksliai ir nezino  biggrin.gif
Vakar teko kiek pakrauti akuma, tai katik pajungus rode 4 o kiek pakrovus nukrito iki 2. Bandziau uzvesti po 3min ir is karto uzsivede  rolleyes.gif

Sroves stipruma amperais.Siaip krauti akuma reikia ne maziau 12h,jei nori normaliai pakrauti.Kuo labiau iskrautas-tuo didesne srove rodo,po truputi kraunantis rodykle arteja prie nulio.Cia jei pakrovejas automatinis,nereguliuojamas (kaip supratau pas tave toks ir yra).

Papildyta:
QUOTE(reallywomen @ 2010 01 27, 14:55)
Ačiū už išsamius atsakymus ir kantrybę neišmanėlei.

Mano mašinytė pastovėjo dvi dienas nes niekur nevažiavau, žiūriu kamuojasi kaimynai,, užvesti negali - nuėjau ir aš. Spyriojosi brangioji mano, bet užsivedė (nors akumuliatorių pirkau prieš 2sav.). Pašildžiau kelias minutes, o gal visai lįsti nereikėjo  g.gif

Jei niekur nesiruosei vaziuot-geriau nereikejo ax.gif Arba reikejo nors 10km pravaziuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aksana-Lap @ 2010 01 27, 14:38)
Nezinau tiksliai, bet naujuose automobiliuose visokiausia elektronika pajungta, ir isemus akumuliatoriu, ji gali "pareiti". Zinau tik tiek  blush2.gif
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  thumbup.gif
nu tikri anekdotai...  biggrin.gif
Papildyta:
Gal kas zino ka tiksliai rodo akumuliatoriaus pakrovejo rodykles?  blush2.gif
O tai kiek zmoniu, tiek nuomoniu ir regis niekas tiksliai ir nezino  biggrin.gif
Vakar teko kiek pakrauti akuma, tai katik pajungus rode 4 o kiek pakrovus nukrito iki 2. Bandziau uzvesti po 3min ir is karto uzsivede  rolleyes.gif

"pareiti " nuo to ji negali...bet gali išsiprogramuoti visoki grotuvai, navigacijos, signalizacijos, slapukai, imobilaizeriai, el. langų pakėlėjai, liukai, adaptyvinės pavarų dėžės......ir t.t. ir pan....
Kuo krūtesnė tačka, tuo daugiau tokių problemų, ir tuo bukesnis tuose reikaluose savininkas.... rolleyes.gif
Todėl sevisuose, kur keičia akumus, pakeitimo metu ant laidų "krokodilais" prikabina paprastą 9V batareiką, liaudyje vadinamą "krona"...to užtenka palaikyt visas atmintis...

Dėl antro klausimo: PAKROVĖJU vadinamas žmogus kuris kažką PAKRAUNA...plg: šlavėjas, audėjas, melžėjas...biggrin.gif
kalbam apie akumuliatorių ĮKROVIKLĮ. Jis gali turėti du matavimo prietaisus: votmetrą, rodantį įtampą voltais, ir ampermetrą, rodantį srovę amperais. Tavo atveju garantuoju - kalbam apie ampermetrą. Srovė įkrovimo metu nuo 4A sumažėjo iki 2A, kas yra labai normalu tvarkingam akumuliatoriui.
Atsakyti
QUOTE(Kontaktas @ 2010 01 27, 13:55)
Kažkada moskvičiuką explotavau...sugedo nabagas kely tarp Alytaus ir Simno...Susitranzavau UAZiką, sutarėm - nutemps į Kauną...Na prisikabinau ir pirmyn....
pražioj viskas normaliai...paskui

nu geeeraas thumbup.gif lotuliukas.gif

ir seip faina tema, ir kad paaiskini daug ka, aciu uz info, idomu paskaitineti 4u.gif
Atsakyti