QUOTE(čikuraku @ 2009 06 07, 23:50)
Ger. didziosios kepejeles,
papuosimu temoj nuorodose paskaiciau, Inockos ideta, kad galima puosti tortelius plakta grietinele(labai plakta su cukrum ir trupuciu citrinos sulciu) klausimas: kiek ilgai tokie nedidukai dzipukai islaikys savo forma ir ar tikrai nereikia jokiu grietineles smietanku fix dadeti?
arba jei kam nesunku pasidalinkit kokiu nesudetingu receptuku, kokios mases, kaip padaryti kokius papuosimukus, nes labai jau galva susisuko nuo gausybes masiu, sviestiniu, ganasu cia jau man pirmokei ausktasis pilotazas, koks pats paprasciausias jusu nuomone yra budas pauosti su svirkstuku, t.y. kokia mase?
na aš kaip naujokė, draugaujanti su grietinėle, tai galiu atsakyti, kad dzibukai iš grietinėlės laikosi ilgai tiek, kol nesuvalgysi
formą jie laiko puikiai. Imk
gerai atšaldytą grietinėlę, geriausiai žinoma 36 proc. įdėk į ją ketvirtadalį jos svorio cukraus. Tarkim imi 450 g grietinėlės, 112-113 g cukraus ir 0,5 a.š. citrinos rūgštelės ir plaki kol apvertus indą grietinėlė stovi kaip įbesta ir net nesiruošia iškristi, papuošimų temoje pas Inočką vaizdinės medžiagos sočiai, ir medaus temoje irgi yra kaip atrodo išplakta grietinėlė. Jei nori bandyti dengimo mases, tai Meian masė man pavyko be jokių nukrypimų, Cipciuko deja neišbandžiau, negaliu atsakyti. Ganašas pagaminamas irgi nesudėtingai (išskyrus opųjį karamelinį, kuris niekaip nenori su Saulės pieno grietinėle pasidaryti)
Saulės pieno grietinėlė dzibams nuo partijos priklauso, kartais plakasi, kartais tenka įsidėt fiksatoriaus, jau nuo gamintojo sąžinės kitą kartą priklausai
apple tree - fantastiniai keksai
kokie negudrėliai, nežino, kas yra skaniai