neramuole, o tu gulbes pati darei ? ir kaip princesės sijoną darei, iš trupinukų ar lakštų?
Olesta jau kaip atmušus rankelę ant papuošimų grietinėlė
labai sudomino inočkos eksperimentas nes ganašų aš nemėgėja, o čia jau kitas reikalas..
krikištynų tortai tai be komentarų
turiu vieną klausimą, aš niekad nedarau dviaukščių tortų, tai man įdomų nuo kokio aukšto pradeda pjaustyt ir kaip atrodo pjaustomas tortas daugiaukštis
Nebuvau,rodos keleta dieneliu,o 7 psl pilni tortu,visu neisvardinsiu,bet visi labai grazus,
Inockos paliko ispudi,kaip visda,tu esi geriausia tortu darymo ir puosimo meistre,jau tokie kruopstus darbeliai.
Rozmarino tortas idomus,tik man jame kazko truksta,as buciau padariusi juodu roziu ir apraizgiusi juodais spygliais,kaip spygliuota viela.
Meain,labai idomios ir grazios bures,bet kaip jas pritvirtinti prie stiebo
kas ten klause del cukraus sirupo.
Ta cukru reikia kaitinti ilgokai,jis is pradziu pasidaro baltas,po to pradeda ruduoti,tai uztrunka,todel tu per anksti ji nuemei,dar reikejo palaukti.
Inockos paliko ispudi,kaip visda,tu esi geriausia tortu darymo ir puosimo meistre,jau tokie kruopstus darbeliai.
Rozmarino tortas idomus,tik man jame kazko truksta,as buciau padariusi juodu roziu ir apraizgiusi juodais spygliais,kaip spygliuota viela.
Meain,labai idomios ir grazios bures,bet kaip jas pritvirtinti prie stiebo
kas ten klause del cukraus sirupo.
Ta cukru reikia kaitinti ilgokai,jis is pradziu pasidaro baltas,po to pradeda ruduoti,tai uztrunka,todel tu per anksti ji nuemei,dar reikejo palaukti.
Merginos, labai gražūs, mieli jūsų tortukai
Labiausiai man įsiminė Inočkos krikštynų tortas, na labai jau švelnus ir Rozmarino vestuvinis, labai originalus
Labiausiai man įsiminė Inočkos krikštynų tortas, na labai jau švelnus ir Rozmarino vestuvinis, labai originalus
QUOTE(daividija @ 2009 06 27, 15:49)
Nebuvau,rodos keleta dieneliu,o 7 psl pilni tortu,visu neisvardinsiu,bet visi labai grazus,
Inockos paliko ispudi,kaip visda,tu esi geriausia tortu darymo ir puosimo meistre,jau tokie kruopstus darbeliai.
Rozmarino tortas idomus,tik man jame kazko truksta,as buciau padariusi juodu roziu ir apraizgiusi juodais spygliais,kaip spygliuota viela.
Meain,labai idomios ir grazios bures,bet kaip jas pritvirtinti prie stiebo
kas ten klause del cukraus sirupo.
Ta cukru reikia kaitinti ilgokai,jis is pradziu pasidaro baltas,po to pradeda ruduoti,tai uztrunka,todel tu per anksti ji nuemei,dar reikejo palaukti.
Inockos paliko ispudi,kaip visda,tu esi geriausia tortu darymo ir puosimo meistre,jau tokie kruopstus darbeliai.
Rozmarino tortas idomus,tik man jame kazko truksta,as buciau padariusi juodu roziu ir apraizgiusi juodais spygliais,kaip spygliuota viela.
Meain,labai idomios ir grazios bures,bet kaip jas pritvirtinti prie stiebo
kas ten klause del cukraus sirupo.
Ta cukru reikia kaitinti ilgokai,jis is pradziu pasidaro baltas,po to pradeda ruduoti,tai uztrunka,todel tu per anksti ji nuemei,dar reikejo palaukti.
kaitinau kaitinau, ir parudavo ir karamelė jau gavosi, ir grietinėlę supyliau, o paliko skystalas ir karamelinis ganašas nuėjo į klozetą, esu pikta ant jo, antrą kartą darau ir antrą kartą pravalas
QUOTE(Olesta @ 2009 06 27, 13:15)
kaitinau kaitinau, ir parudavo ir karamelė jau gavosi, ir grietinėlę supyliau, o paliko skystalas ir karamelinis ganašas nuėjo į klozetą, esu pikta ant jo, antrą kartą darau ir antrą kartą pravalas
nu nesuprantu kodel tau neissiplake??man pavyko is pirmo karto puikiai,tiesa,as saldziau per nakti ir plakiau tikrai ilgai,o tau reikejo neismest,o idet zelatinos ir butum turejus skanu krema.
Gal grietinele liesa?su liesa shuds gaunasi.
QUOTE(daividija @ 2009 06 27, 15:49)
Meain,labai idomios ir grazios bures,bet kaip jas pritvirtinti prie stiebo
kas ten klause del cukraus sirupo.
kas ten klause del cukraus sirupo.
Taigi kad netvirtinu ju prie nieko -- tiesiai smeigiu i torta... puikiai stovi
QUOTE(Olesta @ 2009 06 27, 16:15)
kaitinau kaitinau, ir parudavo ir karamelė jau gavosi, ir grietinėlę supyliau, o paliko skystalas ir karamelinis ganašas nuėjo į klozetą, esu pikta ant jo, antrą kartą darau ir antrą kartą pravalas
Niekad nekepiau sio torto, o ir recepto patingejau paieskot, bet is to, ka skaitau jusu diskusijose, suprantu, kad i susikaramelizavusi cukraus sirupa pilat grietinele, ir butent sitoj vietoj atsitinka nelaime?
Jei taip, pameginkit pries supilant pieno produktus idet truputi sodos. Ji pades islaikyt vientisa konsistencija.
Atskirai tikrai nevardinsiu ir negirsiu, nors norėčiau, bet.. tiesiog visų tortukai vieni už kitus gražesnį, ką čia gražesni, tiesiog fantastiškesni
Jau kelintam torte matau tas žavias pėdutes, todėl, kadangi pačiai gręsia greitu metu daryt krikštynų tortą, noriu paklausti, kaip jas darot? Tiesiog išpjaunat peiliu ar yra kažkur tokių formelių pirkti?
Ir, neramuole, ir tavęs noriu paklaust dėl tų mažų baltų gėlyčių. Jau šitoms tai tikrai turėtų kažkur formelių būti pirkt? Gal galima sužinoti, kur? Jei Kaune būtų, tai išvis super
QUOTE(Olesta @ 2009 06 27, 11:22)
Pirmasis skirtas krikštynoms
Jau kelintam torte matau tas žavias pėdutes, todėl, kadangi pačiai gręsia greitu metu daryt krikštynų tortą, noriu paklausti, kaip jas darot? Tiesiog išpjaunat peiliu ar yra kažkur tokių formelių pirkti?
Ir, neramuole, ir tavęs noriu paklaust dėl tų mažų baltų gėlyčių. Jau šitoms tai tikrai turėtų kažkur formelių būti pirkt? Gal galima sužinoti, kur? Jei Kaune būtų, tai išvis super
ačiū už šiltus žodelius o pėdutes darau pagal trafaretą, išsikirpus iš kartono. Užsidedu ant masėsir apipjaunu aštriu rėžtuku, pirštelius jei pėdutės didesnės darau su paprasto antgalio pagalba, išspaudžiu tiesiog iš masės, vakar pėdutės buvo miniatiūrinės tai ir antgalį rinkausi smulkesnį ir su dantų krapšutku iš jo tuos pirštelius iškrapščiau
nu va su tuo ganašu man tai įdomiai - skystalas visiškas. Man įdomu kur bėda - užkaitinau cukrų, palaukiau kol paruduos, jau parudavo, kad neapkartsų, po truputį pradėjau pilti grietinėlę vis maišydama, iš pradžių suputojo, paskui pilant vis irisiukas skystėjo skystėjo ir vsio, gerai atšaldžiau šaldytuve ir plakti būčiau galėjusi turbūt parą. Bandžiau gelbėtis standikliu, tai sušoko į kruopas ir pasibaigė visas ganašas, šįryt dubenėlyje radau pavendeijusią masę, va ir karamelinio ganašo fiasko istorija. Geriau bezo iš 10 kiaušų išplakčiau nei tą gyvatę
nu va su tuo ganašu man tai įdomiai - skystalas visiškas. Man įdomu kur bėda - užkaitinau cukrų, palaukiau kol paruduos, jau parudavo, kad neapkartsų, po truputį pradėjau pilti grietinėlę vis maišydama, iš pradžių suputojo, paskui pilant vis irisiukas skystėjo skystėjo ir vsio, gerai atšaldžiau šaldytuve ir plakti būčiau galėjusi turbūt parą. Bandžiau gelbėtis standikliu, tai sušoko į kruopas ir pasibaigė visas ganašas, šįryt dubenėlyje radau pavendeijusią masę, va ir karamelinio ganašo fiasko istorija. Geriau bezo iš 10 kiaušų išplakčiau nei tą gyvatę
QUOTE(Olesta @ 2009 06 27, 17:14)
ačiū už šiltus žodelius o pėdutes darau pagal trafaretą, išsikirpus iš kartono. Užsidedu ant masėsir apipjaunu aštriu rėžtuku, pirštelius jei pėdutės didesnės darau su paprasto antgalio pagalba, išspaudžiu tiesiog iš masės, vakar pėdutės buvo miniatiūrinės tai ir antgalį rinkausi smulkesnį ir su dantų krapšutku iš jo tuos pirštelius iškrapščiau
Ačiū už atsakymą
QUOTE(daividija @ 2009 06 27, 16:29)
nu nesuprantu kodel tau neissiplake??man pavyko is pirmo karto puikiai,tiesa,as saldziau per nakti ir plakiau tikrai ilgai,o tau reikejo neismest,o idet zelatinos ir butum turejus skanu krema.
Gal grietinele liesa?su liesa shuds gaunasi.
Gal grietinele liesa?su liesa shuds gaunasi.
nu kad 36 proc., riebesnės nežinau
Ganašą aš darau taip: kaitinų cukrų kol paruduoja, bet tuo tarpu pašildaug giretinėlę beveik ik virimo mikrobangėje, na kad būtų karšta, karamelę nukelių nuo ugnies pamaišau ir palaukiu kol praauš, tada supilu karštą grietinėlę po truputį vis nenustojant maišyti. Ir viskas ten gaunasi... Na aišku po to kelias valandas palaikau šaldytuve, kol bent iki +5 C temperatūros atšala. Ai, dar kai pilat grietinėlę, tai labai iš lėto maišykit, kad jau tada jūs jos neišplaktumėt. Aplamai pas mane, kai susijungia karamelė ir grietinėlė, beveik niekas neputoja ir nešnypščia... Iš bėdos na jeigu jums visteik nesigauna "nors tu ką", tai tiesiog nusipirkite rudojo cukraus "Demerara" ir naudokite jį vietoj įprasto, palakan grietinėlę. Bus kažkas panašaus
ačiū už patarimus, o dabar atvelku dar vieną tik nesijuokite labai, lipdytoja iš manęs kaip iš karvės balerina, ale čia šiokia tokia repeticija taigi Glacee braškių tortas 10-ies mėnesių berniukui pelytė, jos rūbeliai, gėlytės ir sūris - Cipsiuko gėlių masė ir be abejo mano ir mėgiama ir keikiama grietinėlė
ir kitu kampu
ir kitu kampu