Zebra, labai gyvybingas torciukas
Inocka, na jau kokio mielumo tortas, tai zodziu nera. Svarbiausia, kad ne tik detales visos puikios -- jos taip suderintos tarpusavyje, ir spalvytes tokios mielos, derancios... Ne tik grazus, bet ir labai skoningas tortas. Man cia pats graziausias is tavo keptu tortu, kurios yra teke matyti
eglejk, oho, koks "politiskai korektiskas"
JOLKA999, nuostabus tortas
Is pradziu pamaniau, kad vestuvinis. Tikrai nuostabu
rutyte11, tortukai labai simpatiski ir silti
Olesta, labai mieli darbeliai
Tavo tortai, ziuriu, visada issiskiria kazkokia siluma -- man jie visi tokie nevaldiski, tikrai tokie, kur meile -- pagrindinis ingredientas.
QUOTE(rasyte_ @ 2009 06 26, 11:18)
Na ka..atsnesu savo kurini Jusu teismui
Rasyte, saunuole! Kaip sekesi torta veztis?
P.S.: O vat tas issireiskimas "atsinesu JUSU TEISMUI" mane visada pralinksmina. Niekaip nesuprantu, kas gi cia ka teisia? Be to, idomu dar, ir koks galimas nuosprendis
Pastebejau, kad Inocka sitaip labai megsta parasyt
ir bum pristatyt po to koki is koto vercianti torta. Jusu teismui.
Bet kadangi jau pasiprasei buti teisiama, Rasyte, tad nuteisiame tave penkeriems metams pataisos darbu: kepti stai tokius tortukus kiekvienai progai pasitaikius. Be teises paduoti apeliacija
QUOTE(Ingerele @ 2009 06 26, 12:35)
prasom nors uzsiminta laiveli parodyti
Zinoma! Stai kaip atrode tos "gintarines" bures:
QUOTE(naitas @ 2009 06 26, 20:04)
ir gal kas jau galit pakomentuot masės storumo privalumus? Nes pradėjau manyt, kad plonai kočiota masė visai netinka tortų dengimui.
Ne storume klausimas.
Pirma, storesnis mases sluoksnis nepades geriau uzslept torto nelygumu, antra, nuo to, kad sluoksnis storesnis, ji netaps elastingesne -- tad jei plyso plona, plys ir storesne. Klausimas kitas, kodel apskritai ji plysta -- rasei, kad kazkaip ja tampai? Nes siaip man cia gana idomus momentas
kai dengiu mase torta, tai ten, kur bando nusistovet klostes, ne tempiu, o kilsteliu i virsu ir graziai nuleidziu taip, kad klostes sonai "sulistu" i mases sluoksnius prie torto. Nezinau, kaip aiskiai ta nupasakot, bet esme ta, kad tiesiog stengiesi butent ta klostuota vieta padaryt storesne pakeliant mase ir graziai nuleidziant, o ne kaip nors tampant.
Siaip tortu apdengimo mases apskritai nepasizymi pernelyg dideliu tamprumu. Jos, aisku, elastingos, taciau tolerancijos riba tempimui yra zenkliai mazesne, nei, pvz., geliu mases ar marcipano. Lyginant mano bandytas mases, elastingumo prasme geriausia buvo saldainiu (ji tikrai tokia gumine, kad net norint nugnybt, trauki, o ji, vietoj to, kad plystu, tempiasi). Antroje vietoje -- namu gamybos mase su dirbtiniu medum (bet si kitom prasmem man patiko maziausiai -- tirpsta nuo kontakto su daugybe produktu, virsus pastovejes tampa klampus -- "slapias", valgant veliasi burnoje, nes neisdziuna iki trapumo). Trecioje vietoje tamprumo prasme statyciau lygiagreciai pirktine mase ir su verdamu sirupu, nes sios trupuciuka, trupuciuka maziau elastingos, nei su dirbtiniu medum. Bet is tiesu, jei nesiseka nesudraskius padengt torto viena is ju, tai ir su dirbtiniu medum ne ka geriau butu, manau.... Mano galva, cia tiesiog technikos reikalas, kaip tu ta darai.
Jei be tempimo niekaip neiseina, ismeginkit saldainius. Si mase maziausiai igudziu reikalauja.
QUOTE(naitas @ 2009 06 26, 22:03)
žinai.. aš tuoj pradėsiu ant lapukų užsirašinėt tuos terminus..
kas yra aisingas???
Meian kažkur aiškino.. lygtai tai būtų bile koks kremas su sviestu.. lygtai..
tai kas tas aisingas?
QUOTE(eglejk @ 2009 06 26, 22:09)
as niekada nezinojau, kaip tai vadinasi, cia dar receptukas nuo mamos tortu puosimo, taciau skaitinejau skaitinejau ir nusprendziau, kad tai galbut ir yra aisingas
tai kiausinio baltymas+cukraus pudra+citrinos rugstele. citrinos rugsteles reikia nedaug, vos ant galo saukstelio, o cukraus pudros berti tiek, kad paskui isspaudus dziubuka jis nesubliukstu. laiko tai super dziubai ir visoki kringeliukai
Niekada nezinojote, nes, jei taip visai atvirai, tas terminas "aisingas" nera laikomas teisingu konditeriniu terminu, cia tiesiog parasyta taip, kaip tariasi anglu k. (anglu k. atitinkami dalykai vadinasi "icing" arba "frosting", nes baltu glajumi nuglazuruoti gaminiai jiems primena apserksnijusi pavirsiu). Is tikruju yra ir "teisingasis" lietuviskas atitikmuo, kaip is tiesu reiketu toki dalyka vadint: "cukraus glajus". Taciau kazkodel to zodzio nelabai megsta (nors man asmeniskai zodis "glajus" labai aiskus). Gal tai del to, kad gana abstrakciai skamba -- bet velgi, angliskasis "icing" siaip dar abstraktesnis, nes gali reikst ir cukraus glaju (royal icing), ir sviestini krema (buttercream icing), ir netgi kociojama mase (kazkodel kartais vietoj "rolled fondant" uzraso "rolled icing"), tad nezinau, kur cia tie zodzio "aisingas" vartojimo privalumai.
Apie pati glaju buvau truputi rasius anksciau, nors kazko labai naujo gal ten nebus...
http://www.supermama...?...&p=24699393 ir dar cia:
http://www.supermama...?...&p=24338820 .
QUOTE(rozmarinas @ 2009 06 27, 10:08)
nu įmetu naktinį vargelį, ką tik baigiau, teko vieną kartą perdaryt, nes aptaškiau juodais dažais. labai nesmerkit, raganų puotoj tradiciniai balti tortai nepriimtini
tik nepavyksta graziai nufotkint.
Jei yra laiko, gal tikrai dar koki kauliuka nulipdyt ar torta kryziais apstatyt, kad kiba kapines butu? Tos dvi figureles gana vienisos atrodo ant tokio didelio pavirsiaus. Kita vertus, jei laiko nera, tai ir nereikia -- tebunie tai didele siurpi erdve