Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus

QUOTE(mmergyte @ 2009 06 26, 22:21)
povilas,esi dengus,tai ko nerodai,man patinka tobuli be klosciu tortai cool.gif  cia be ikandimo,tikrai noreciau pamatyti..nes tu labai daug patarimu dalini,gerai,tikrai gerai..ale nu ir pavyzdziu norisi blush2.gif  cool.gif

Tuoj surasiu seną nuorodėlę kur dengiau tortuką patį pirmą kartą ax.gif Va čia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Povila$ @ 2009 06 26, 22:56)
Tuoj surasiu seną nuorodėlę kur dengiau tortuką patį pirmą kartą  ax.gif Va čia  lotuliukas.gif


4u.gif prasom,buvau tikrai praleiddus sita 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mmergyte @ 2009 06 26, 23:00)
4u.gif  prasom,buvau tikrai praleiddus sita 4u.gif


o as sita turiu issisaugojus, man jis labai mielas smile.gif
Atsakyti
biski nelaime nutiko, padegiau kiausini indeli bedziovindama lotuliukas.gif

o sakykit čia normalu, kad nudažius masę, ji suminkštėjo???? nebegaliu kočiot sad.gif ką daryt? palaukt kol apdžius???
Atsakyti
QUOTE(rozmarinas @ 2009 06 26, 23:12)
o sakykit čia normalu, kad nudažius masę, ji suminkštėjo???? nebegaliu kočiot sad.gif ką daryt? palaukt kol apdžius???

Normalu, paminkykit truputį ir ji vėl bus tinkama kočioti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(naitas @ 2009 06 26, 21:53)
o ką jis turi rankose?
man tas filmas (o čia filmo herojai?) nežinomas..

žinai.. tada tortas irgi turi būti numirėliškas.. voratinkliai visokie, kaukolės.. pilkuma..
rozmarinas, šiąnakt laukia Tavęs bemiegė naktis.. nu nežinau, pasišūdinsi, jeigu šituos "mirusius" herojus patieksi ant baltos staltiesės..  cool.gif


Ir dar sveciams galima isdalinti baltas slepetes, kad visi butu "v bielych tapockax". Tortas tai frykiskas, bet toki tai visi atsimins iki gyvenimo galo. lotuliukas.gif

O i Darbo partijos tortuko krema agurkeliu nepamirsot?

Na, linksmi tortukai. thumbup.gif

Laukiam Mamuto.... rolleyes.gif

Atsakyti
nu įmetu naktinį vargelį, ką tik baigiau, teko vieną kartą perdaryt, nes aptaškiau juodais dažais. labai nesmerkit, raganų puotoj tradiciniai balti tortai nepriimtini mirksiukas.gif
tik nepavyksta graziai nufotkint.
user posted image
user posted image
Papildyta:
realybėj jokių dėmių nėr, tik fotkėse visą laiką matosi.
Atsakyti
nu plepės, kokių įdomių čia dalykėlių matau bigsmile.gif

atnešu vakar dienos ir šio ankstyvo ryto darbus ax.gif Pirmasis skirtas krikštynoms, viduje snikersas, dzibai grietinėlės, angeliukas nevalgomas, „seilinukas“ - Cipciuko gėlių masė
user posted image

o antrasis braškių tortas pagal Glacee skirtas diplomantui smartass.gif vėlgi grietinėlė, cukrinė gėlių masė, kepurė - vafliai pertepti snikerso kremu, kepurės viršus aplietas šokoladu sutvirtinimui, o paskui visas korpusas apdzibuotas šokoladiniu ganašu, kutosai irgi iš cukrinės gėlių masės, žalios gėlės - pirktinės doh.gif

user posted image
Atsakyti
Mergaites help.gif help.gif help.gif
Kas dare karamelini ganasa Snikersui?
Gal galite papasakoti step by step kaip isvirti ta ruda sirupa?
Kaip suprantu ji reikia virti kaip ir bezui sirupa tik laukti kol jis paruduos. Taip ir viriau. Laukiau gal kokiu 20 min. jis man vis nerudavo, buvo permatomas - baltas. Neiskenciau ir ikisau sauksta (maniau gal reikia pamaisyt), o jis man paeme ir is karto cukrus pasidare. Aciu Dievui, kad dar grietineles neipyliau.
Tai kaip virti ta cukru su vandeniu? Gal laukti reikia daug ilgiau? Bet man laukiant ir taip jau ant sieneliu cukrus daresi doh.gif
Prasau padekite!!!
Aciu!!!!
Atsakyti
Zebra, labai gyvybingas torciukas thumbup.gif

Inocka, na jau kokio mielumo tortas, tai zodziu nera. Svarbiausia, kad ne tik detales visos puikios -- jos taip suderintos tarpusavyje, ir spalvytes tokios mielos, derancios... Ne tik grazus, bet ir labai skoningas tortas. Man cia pats graziausias is tavo keptu tortu, kurios yra teke matyti first.gif

eglejk, oho, koks "politiskai korektiskas" hihihi.gif

JOLKA999, nuostabus tortas wub.gif Is pradziu pamaniau, kad vestuvinis. Tikrai nuostabu wub.gif

rutyte11, tortukai labai simpatiski ir silti thumbup.gif

Olesta, labai mieli darbeliai wub.gif Tavo tortai, ziuriu, visada issiskiria kazkokia siluma -- man jie visi tokie nevaldiski, tikrai tokie, kur meile -- pagrindinis ingredientas.


QUOTE(rasyte_ @ 2009 06 26, 11:18)
Na ka..atsnesu savo kurini Jusu teismui blush2.gif

Rasyte, saunuole! Kaip sekesi torta veztis?

P.S.: O vat tas issireiskimas "atsinesu JUSU TEISMUI" mane visada pralinksmina. Niekaip nesuprantu, kas gi cia ka teisia? Be to, idomu dar, ir koks galimas nuosprendis mirksiukas.gif

Pastebejau, kad Inocka sitaip labai megsta parasyt tongue.gif ir bum pristatyt po to koki is koto vercianti torta. Jusu teismui. unsure.gif

Bet kadangi jau pasiprasei buti teisiama, Rasyte, tad nuteisiame tave penkeriems metams pataisos darbu: kepti stai tokius tortukus kiekvienai progai pasitaikius. Be teises paduoti apeliacija hihihi.gif


QUOTE(Ingerele @ 2009 06 26, 12:35)
prasom nors uzsiminta laiveli parodyti  blush2.gif


Zinoma! Stai kaip atrode tos "gintarines" bures:
user posted image
user posted image


QUOTE(naitas @ 2009 06 26, 20:04)
ir gal kas jau galit pakomentuot masės storumo privalumus? Nes pradėjau manyt, kad plonai kočiota masė visai netinka tortų dengimui.

Ne storume klausimas. schmoll.gif Pirma, storesnis mases sluoksnis nepades geriau uzslept torto nelygumu, antra, nuo to, kad sluoksnis storesnis, ji netaps elastingesne -- tad jei plyso plona, plys ir storesne. Klausimas kitas, kodel apskritai ji plysta -- rasei, kad kazkaip ja tampai? Nes siaip man cia gana idomus momentas mastau.gif kai dengiu mase torta, tai ten, kur bando nusistovet klostes, ne tempiu, o kilsteliu i virsu ir graziai nuleidziu taip, kad klostes sonai "sulistu" i mases sluoksnius prie torto. Nezinau, kaip aiskiai ta nupasakot, bet esme ta, kad tiesiog stengiesi butent ta klostuota vieta padaryt storesne pakeliant mase ir graziai nuleidziant, o ne kaip nors tampant.

Siaip tortu apdengimo mases apskritai nepasizymi pernelyg dideliu tamprumu. Jos, aisku, elastingos, taciau tolerancijos riba tempimui yra zenkliai mazesne, nei, pvz., geliu mases ar marcipano. Lyginant mano bandytas mases, elastingumo prasme geriausia buvo saldainiu (ji tikrai tokia gumine, kad net norint nugnybt, trauki, o ji, vietoj to, kad plystu, tempiasi). Antroje vietoje -- namu gamybos mase su dirbtiniu medum (bet si kitom prasmem man patiko maziausiai -- tirpsta nuo kontakto su daugybe produktu, virsus pastovejes tampa klampus -- "slapias", valgant veliasi burnoje, nes neisdziuna iki trapumo). Trecioje vietoje tamprumo prasme statyciau lygiagreciai pirktine mase ir su verdamu sirupu, nes sios trupuciuka, trupuciuka maziau elastingos, nei su dirbtiniu medum. Bet is tiesu, jei nesiseka nesudraskius padengt torto viena is ju, tai ir su dirbtiniu medum ne ka geriau butu, manau.... Mano galva, cia tiesiog technikos reikalas, kaip tu ta darai.

Jei be tempimo niekaip neiseina, ismeginkit saldainius. Si mase maziausiai igudziu reikalauja.


QUOTE(naitas @ 2009 06 26, 22:03)
žinai.. aš tuoj pradėsiu ant lapukų užsirašinėt tuos terminus..
kas yra aisingas??? Meian kažkur aiškino.. lygtai tai būtų bile koks kremas su sviestu.. lygtai..
tai kas tas aisingas?

QUOTE(eglejk @ 2009 06 26, 22:09)
as niekada nezinojau, kaip tai vadinasi, cia dar receptukas nuo mamos tortu puosimo, taciau skaitinejau skaitinejau ir nusprendziau, kad tai galbut ir yra aisingas  ax.gif  tai kiausinio baltymas+cukraus pudra+citrinos rugstele. citrinos rugsteles reikia nedaug, vos ant galo saukstelio, o cukraus pudros berti tiek, kad paskui isspaudus dziubuka jis nesubliukstu. laiko tai super dziubai ir visoki kringeliukai  thumbup.gif

Niekada nezinojote, nes, jei taip visai atvirai, tas terminas "aisingas" nera laikomas teisingu konditeriniu terminu, cia tiesiog parasyta taip, kaip tariasi anglu k. (anglu k. atitinkami dalykai vadinasi "icing" arba "frosting", nes baltu glajumi nuglazuruoti gaminiai jiems primena apserksnijusi pavirsiu). Is tikruju yra ir "teisingasis" lietuviskas atitikmuo, kaip is tiesu reiketu toki dalyka vadint: "cukraus glajus". Taciau kazkodel to zodzio nelabai megsta (nors man asmeniskai zodis "glajus" labai aiskus). Gal tai del to, kad gana abstrakciai skamba -- bet velgi, angliskasis "icing" siaip dar abstraktesnis, nes gali reikst ir cukraus glaju (royal icing), ir sviestini krema (buttercream icing), ir netgi kociojama mase (kazkodel kartais vietoj "rolled fondant" uzraso "rolled icing"), tad nezinau, kur cia tie zodzio "aisingas" vartojimo privalumai.

Apie pati glaju buvau truputi rasius anksciau, nors kazko labai naujo gal ten nebus... http://www.supermama...?...&p=24699393 ir dar cia: http://www.supermama...?...&p=24338820 .


QUOTE(rozmarinas @ 2009 06 27, 10:08)
nu įmetu naktinį vargelį, ką tik baigiau, teko vieną kartą perdaryt, nes aptaškiau juodais dažais. labai nesmerkit, raganų puotoj tradiciniai balti tortai nepriimtini mirksiukas.gif
tik nepavyksta graziai nufotkint.

Jei yra laiko, gal tikrai dar koki kauliuka nulipdyt ar torta kryziais apstatyt, kad kiba kapines butu? Tos dvi figureles gana vienisos atrodo ant tokio didelio pavirsiaus. Kita vertus, jei laiko nera, tai ir nereikia -- tebunie tai didele siurpi erdve mirksiukas.gif

Atsakyti
Naitas ...pas mane ant visų tortų tie kryngeliukai iš beze , puikiai laikosi ....kas liečia baltą aisingą , kuo ilgiau ( 3 val .) suksi tuo jis baltės , taip pat jis sukamas rankomis ne mikseriu , dar - yra pirkti spac balti milteliai , pora grūdelių ir aisingas toks baltas , kad tas baltumas net " akį veria " .....

Olesta , tortai labai dailūs , kaip visada , tvarkingi ir šilti wub.gif

Rutyte11 , nepasakučiau , kad naujokė , tortai labai gražūs wub.gif



Atsakyti
tik nebuk cia dienele kita, o tortuku kaip uzdereje, visi tokie saunuciai, bijau kurios ir nepagirt rolleyes.gif kadangi siandien svenciam mano mazyles gimtadieni, o ji uzsimane tortuko su gulbem ir princese, tai stai kas gavos, tortas glasse braskinis, puosta grietinele, gelytes cukrine mase 4u.gif

user posted image
Atsakyti