QUOTE(naitas @ 2009 06 25, 14:42)
ane.. tai dabar dar patvirtink, kad pati esi nikas
eglejk...
nes klausė tai ji,
eglejk
tai frontai pas mudvi panašūs vaikšto
nereikia jos išmesti. Daaaaaug gėlyčių, virvučių galima iš jos pasidaryt, šiaip detalių kokių nors..
Dabar lauksiu Tavo džiugių šūksnių kai pradėsi torto šonuose klostes lyginti. Man čia pati "erotiškiausia" masės vieta.
Na ne as klausiau, bet iskart supratau, apie ka eina kalba
O apie klostes dar negalvoju, pirma reiks issikociot ir nugyvendint ant torto, o paskui jau suksiu galva apie klostes
QUOTE(eglejk @ 2009 06 25, 15:12)
lygtais netikras napaleonas buvo pavadinta, nu bet niekur nerandu nors tu ka
visgi radauuuuu
va prasom
Ar sis
Netikra sluoksniuota tešla blenderyje
Kadangi maniškis kombainas nedidelis - max ten telpa 200 g miltų ir atitinkamai produktų jiems, tai kiekvieną blyną sukau atskirai. Čia parašysiu proporciją vienam apvaliam blynui apie 26-28 cm skersmens .
150 g miltų
pusė arb. šaukštelio kepimo miltelių
pusė šaukštelio druskos (čia pagal receptą, kitąkart dėčiau 1/4 šaukštelio)
75 g. margarino (Eve, Vilnius)
8 valg. š. ledinio vandens
Naudojamas virtuvinis kombainas ir antgalis su dviem metaliniais peiliais.
Margariną iš vakaro įdėti į šaldiklį. Vandenį pašaldyti šaldiklyje, kol ims formuotis ledukas.
Blynus dėti tik į šaltą skardą, kurią pašauti į labai karštą orkaitę - 200-220.
Blenderyje sumaišyti miltus, druską ir kep. miltelius. Tuomet margariną supjaustyti 1 cm kubeliais ir sukti su miltais, kol susiformuos trupinukai. Tuomet supilti ledinį vandenį ir sukti, kol susiformuos 1 rutulys. Ir viena ir kita įvyksta gana greitai. Tešlos rutulį greit padėti į šaldytuvą porai valandų. Mūsų tikslas - kad nespėtų ištirpt riebalai. Jie su miltais sudaro mažyčius sluoksnelius, iš kurių tarpų aukštoje temp. greit išgaruoja vanduo, o tešla sukietėja - gaunam netikrą sluoksniuotą tešlą, panašią į kapotą.
Prie šių blynų derinau Glacee siūlomą Napoleonui plikytą kremą, nerandu niekaip nuorodos, tai perrašysiu:
"1 l pieno
8 tryniai
1 - 1,5 st. cukraus
3 valg. šaukštai krakmolo (su nedideliu kaupu)
vanilinis cukrus, citrinos žievelės nutarkuotas geltonasis sluoksnis ir citrinos sultys
100 - 150 g sviesto
trynius gerai ištrinti su cukrumi (ir van. cukrumi) ir krakmolu. Palaipsniui pilti pieną ir išmaišyti. Šildyti ant labai mažos ugnies visą laiką maišant ir stebint, nes masė linkusi pridegti. Kai masė sutirštės ir užvirs (bus toks lengvas geizerinis variantas - bulk ), nukaisti nuo ugnies. Truputį pravėsinti, tada įdėti citrinos žievelę ir įpilti sultys, išmaišyti ir įdėti sviestą, tegul ištirpsta, vėl išmaišyti. Kai masė atvės galima pertepti tortą. Tortas turi pastovėti naktį šaldytuve."
Šio kremo gal kokiems 8 lakštams 26 cm užtektų.