Nuvilnis dabar per Lietuvą tortų - pinigų maišelių banga aš irgi kaupiuosi tokiam tortukui...
Mergaites, jus, su savo pinigu prikrautais maisais isvesite is proto!!!! As iki siol nuo Cipciuko maiso dar neatsipeikejus, o cia dar trigubas smugis!
Ir labai dekoju uz patarimus ir perspejimus del antgalio! Nespejau sian paziureti As kaip tik maniau Senukuose paieskot, tik aisku metaliniu. Esu is Vln, bet viena karta buvau Kaune, tai specialiai ieskojau Arevitos, tai isigijau komplekta (maisiukas su 3 metaliniais antgaliais ir adaptariu). Bet, kai dabar siek tiek gaudausi papuosimuose, tai geriau buciau pirkus atskirai maiseli ir atskirai antgalius. Nes tie kurie komplekte buvo beveik nereikalingi, nebent as jais nemoku puost ir negaliu sugalvot kaip su jais papuost
O, tai sakykit, Senukuose ir metaliniu geru nebuna?
Ir labai dekoju uz patarimus ir perspejimus del antgalio! Nespejau sian paziureti As kaip tik maniau Senukuose paieskot, tik aisku metaliniu. Esu is Vln, bet viena karta buvau Kaune, tai specialiai ieskojau Arevitos, tai isigijau komplekta (maisiukas su 3 metaliniais antgaliais ir adaptariu). Bet, kai dabar siek tiek gaudausi papuosimuose, tai geriau buciau pirkus atskirai maiseli ir atskirai antgalius. Nes tie kurie komplekte buvo beveik nereikalingi, nebent as jais nemoku puost ir negaliu sugalvot kaip su jais papuost
O, tai sakykit, Senukuose ir metaliniu geru nebuna?
Maziausiai spacifinio skonio ir maloniausia kvapa turi riesutu aliejai. Migdolu, graikiniu riesutu ir kt. Bet jie brangesni (~30 - 35 LTL iprastai). Kiek maziau kainuotu nusipirkti alyvuogiu aliejaus; tada reiketu rinktis salto spaudimo. Tik su alyvuogem visada truputi loterija yra: priklausomai nuo to, kaip konkreciai aliejus buvo gamintas, is kaip paruostu alyvuogiu (netgi, sako, ir nuo pacios alyvuogiu veisles cia priklauso), toks ir skonis / kvapas bus. Tad vienos rusies gali but ypac svelnus ir malonus, kitos jau kur kas aitresnis -- nors abu vienodai kokybiski...
Tiesa, jei nenorit pirkt viso butelio aliejaus vien del mases, galima rinktis linu semenu alieju -- jis ypac tinka i salotas (nuostabu prieskoni duoda) ir yra labai, labai sveikas organizmui; be to, ji paprasciausia rast mazose pakuotese. Tad ko nesunaudosit masems, suvartosit sumaisyta su kopustais ir morkytemis Na, zodziu, rinkites savo nuoziura.
Alieju perkant reiketu, kad butu 100% riebumo. Jei ant pakuotes to konkreciai neraso, paziurekit mitybos informacijos lentele; riebalai (fat) turi buti "100".
Cipciuk, masiniuko grozis -- zodziu nera Super, geriau, nei filmuke. Betgi kas tokios dienos isvakarese masiniuka kepa Ir dar Jonukui Reikia paparcio zieda kept!
Neramuoles tortukai irgi va tokie: Cia ne kuklintis, o su marsais zengt reikia
[/quote]
o ar semenu pati esate dejus?ar mase gausis su juo tikrai?nes turiu namie jo megstu labai su juo silkute uzpilti
QUOTE(padima @ 2009 06 23, 22:09)
o ar semenu pati esate dejus?ar mase gausis su juo tikrai?nes turiu namie jo megstu labai su juo silkute uzpilti
Semenu dejus nesu, nes visada namie turiu ir riesutu, ir alyvuogiu (draugai lauktuviu kelis butelius priveze is uzsienio ). Bet nematau tikrai ne vienos priezasties, kodel turetu su semenu aliejum kazkas kitaip but Cia nesvarbu, is ko spausta, tai gali buti netgi ir kakavos sviestas ar palmiu aliejus -- bus vienodai gerai, kol riebumas reikiamas. Tikrai gausis viskas, ramia sazine naudokit.
Laba diena,sugalvojau issikepti Cipciuko tortuka "Juoda ir balta",viskas buvo lyg ir gerai,bet va nusipirkau maksimoj dekoravimo maiseli ir niekas man nesigavo teko greitai galvoti ka daryti,o dar dukryte koja pasikabinusi zyzia nu zodziu nesekminga diena
QUOTE(gwidita @ 2009 06 23, 15:24)
cia musu tortukas tokio grozio dar nebuvom nei mate nei tureje net tetis neteko zado jonukui labai patiko jau ir pirstukus spejo ikist y papuosimus
CYPCIUKDIDELIAUSIAS JUMS ACIU
CYPCIUKDIDELIAUSIAS JUMS ACIU
......ačiū už gražius žodžius , o kad pirštuką ikišo tai ne bėda
.......nors būčiau žinojusi , būčiau pora gėlikių ar lapelių davusi , vietoj pararčio žiedo būtu buve....
Eiwile ....kodėl nesėkminga .....toks šaunus tortukas ir rožė superinė .
Mergaitės , neturiu jokių bėdų turėdama AREVITOS antgalius ir celofaninius maišelius , na ne pigūs tie antgaliukai ,bet juk jie čiut ne visam gyvenimui bus , nekepsite jūs - keps jūsų dukrytės .....bus palikimas
QUOTE(Cipciukas @ 2009 06 23, 22:38)
Eiwile ....kodėl nesėkminga .....toks šaunus tortukas ir rožė superinė .
Mergaitės , neturiu jokių bėdų turėdama AREVITOS antgalius ir celofaninius maišelius , na ne pigūs tie antgaliukai ,bet juk jie čiut ne visam gyvenimui bus , nekepsite jūs - keps jūsų dukrytės .....bus palikimas
Mergaitės , neturiu jokių bėdų turėdama AREVITOS antgalius ir celofaninius maišelius , na ne pigūs tie antgaliukai ,bet juk jie čiut ne visam gyvenimui bus , nekepsite jūs - keps jūsų dukrytės .....bus palikimas
Aciu,na rozes daryti man neiseina,nes man jos gaunasi panasios i geles bet va i roze nepanasu
Reiks man nusipirkti antgaliu is arevitos gal tada iseis dzimbukai
QUOTE(Migle79 @ 2009 06 22, 23:25)
Inočka, labai gražus maišiukas
Jei nesunku, galėtum plačiau papasakoti, kaip padaryti tokį maišiuką? Kokį geriau kepti tortą: apvalų ar stačiakampį? Kaip priduoti tinkamą formą?
Ir dar klausimas: kaip tu išgavai tokią gražią spalvą? Maišei kokius nors dažus ar turėjai gatavus?
Iš anksto dėkoju.
Jei nesunku, galėtum plačiau papasakoti, kaip padaryti tokį maišiuką? Kokį geriau kepti tortą: apvalų ar stačiakampį? Kaip priduoti tinkamą formą?
Ir dar klausimas: kaip tu išgavai tokią gražią spalvą? Maišei kokius nors dažus ar turėjai gatavus?
Iš anksto dėkoju.
Gal vietoj Inočkos kas nors galėtų man pagelbėti?
Nežinau kaip Inočka , bet aš tokią spalvą ilgai makalavau ...rudą , juodą , borgo , žalią ....tiek pamenu ....gale jis purkštas auksu .
Dėl formos .....sutepk aukštesnį apvalų tortą ,ir nuapvalink jo viršų , padaryk šiaudų kupetos formą .....viskas , denk mase .....o daryti galima bet kokį tortą , jei reikia aptepk sviestiniu kremu ( kad masė netirptų ) .
Dėl formos .....sutepk aukštesnį apvalų tortą ,ir nuapvalink jo viršų , padaryk šiaudų kupetos formą .....viskas , denk mase .....o daryti galima bet kokį tortą , jei reikia aptepk sviestiniu kremu ( kad masė netirptų ) .
Klausimai čia ignoruojami
Ar braškes dedant ant grietinėlės ji neištiž? O braškes paprastoj želatinoj galiu pamirkyt?
Ar braškes dedant ant grietinėlės ji neištiž? O braškes paprastoj želatinoj galiu pamirkyt?
QUOTE(Vaidullka @ 2009 06 24, 09:02)
Klausimai čia ignoruojami
Ar braškes dedant ant grietinėlės ji neištiž? O braškes paprastoj želatinoj galiu pamirkyt?
Ar braškes dedant ant grietinėlės ji neištiž? O braškes paprastoj želatinoj galiu pamirkyt?
sveika, braškes gali mirkyt, bet ar bus skanu paprastoje želatinoje, bus Tau kaip guminio bato padas aš Tau pasiūlyčiau padažyti braškių galiukus šokolade greitai sustingtų ant kepimo popieriaus padėtos ir skanu ir gražu jei šokolado neturi, tiesiog nusausink cielas braškes ir viskas, nemanau, kad ji išsileistų kitas reikalas, jei braškės pjaustytos, jos paleidžia truputį sulčių ir tada grietinėlė gali patižti, matau dvi išeitis: tortų želė, kuri tam reikalui labai tinkama, arba stiprios konsistencijos paprasta skoninė želė, bet jau stipri, kokie 200 ml vandenuko ir pakelis želiuko, bandyk o jei cielas dėsi, tai neturėtų tižti grietinėlė
QUOTE(Vaidullka @ 2009 06 24, 09:02)
Klausimai čia ignoruojami
Ar braškes dedant ant grietinėlės ji neištiž? O braškes paprastoj želatinoj galiu pamirkyt?
Ar braškes dedant ant grietinėlės ji neištiž? O braškes paprastoj želatinoj galiu pamirkyt?
Niekas nieko čia neignoruoja
Visuose prekybos centruose yra toki mėlyni maži pokiukai , tai skaidri masė ( gaunasi padaryta ) , va tu ten pamirkyk braškes , jos ir sulčių nepaliais ir blizgės kaip nulakuotos , tas daikčiukas net ant kivi vaisių tinką , nepasileidžia .
Jie sudėti kur visi kepimo milteliai , vanilinas ir tt.
Renata 123 , senukuose nėra metalinių antgalių , bent aš niekada nesu mačiusi , o tuos plastmasinius mesi į šiukšlinę ....niekam tike .