QUOTE(Wild Flower @ 2009 06 11, 17:59)
Pirmą kartą nedrąsiai reiškiuos šitoj temelėj garsiai, nors skaitau tai ištikimai - taip pat ištikimai kaip alpstu nuo jūsų kuriamų grožių
Reikia pagalbos konstruojant tortą ir, pamaniau, kad galbūt - iš karto atsiprašau, jei klystu - čia mano klausimui labiausiai tiktų būti. Situacija tokia, kad noriu pirmąkart gyvenime iš Cipciuko medučio daryti dviaukštį tortą ir jį gražiai papuošti. Torto noriu ne tradicinio, o tokio.. "kreivo". Kad būtų aiškiau, tokios formos, kaip prisegtame paveikslėlyje
O dabar klausimai ir mąstymai garsiai. Tarkim, iškepu didesniuosius biskvitus apačiai, juos sutepu ir viršų nupjaunu skersai. Turiu pirmą aukštą. O kaip tepti antrą aukštą? Ant to skerso pirmojo? Ar tiesiog sutepti mažesnį tortuką ir maždaug, taikant pagal didžiojo nuolydį, nupjauti ir to mažojo apačią? Ar, išvis, padaryti tame didesniąjame skersąjame mažesniojo dydžio skylę tokią, kad galėčiau jau toje skylėje pradėt sluoksniuot mažesnįjį? (tarkim, kad antrojo aukšto torto kraštai tiesūs, statmeni, tik viršus skersai nupjautas, kaip ir apatiniojo).
Antras klausimas, susijęs su papuošimu. Tarkim, turiu baltos ir žydros spalvų apdengimo masę ir noriu skirtingomis spalvomis apdengti viršutinįjį ir apatinįjį. Taigi, apatinį padarau, skersai nupjaunu ir apdengiu tiesiog? O kaip viršutinysis? Čia didžiausias klaustukas, nes labai jau sunkiai įsivaizduoju.. Nebent taikant tą technologiją, kad didesniajame pjaunu skylę ir į ją įstatau mažesnįjį.. Tuomet tiesiog apdengiu didįjį, išpjaunu skylę. Padarau mažąjį (tada jo apačia tiesi), apdengiu jį, įstatau į skylę. Tą susijungimo tarpą apdėlioju tarkim iš masės formuotais rutuliukais ir voila! Bet tada torto viduje, kur susijungia didysis ir mažasis, atsirastų apdengimo masės.. Irgi pieva...
Taigi.. padėkit
[attachmentid=179053]
Viską į savo klausymą tu atsakiai pati , ir teisingai , bet ....aš dariau tokios formos tortą , ir jo niekur nebrukau , kodėk ????....todėl , kad ta masė , puikiai prilimpa viena prie ritos sudrėkinus ( čiut čiut ) degtine , ir tikrai viršutinis tortas nė 1 mm. nepajudėjo iš savo vietos , jis tiesiog prilipo
Tik patarasiu vieną , į grietinėlė nepagailėk standiklio , jei kepsi mano medaus tortą , bent į apatinį , arba dėk mažiau kremo , kaip sakė naitas , šitiems tortams rekomenduojama kepti keksus - be kremų , ar vos vos perteptus ( daugiaisia džemu ) . Sėkmės tau ...
Inočką , baikeriai fantastiški ....kaip ir visas tortas