Sveikos
Dažnai pasiskaitinėju šią temukę ir norėčiau prisijungti,taupyti mum aktualu paskutiniu metu,ne todėl, kad sriuka būtų,o todėl, kad noriu išmokti nebemėtyti maisto. O ir sutaupytus pinigėlius bus kur panaudoti
QUOTE(regna @ 2009 08 15, 09:59)
Pasistengsiu paaiškinti išsamiau:
aš,nupilu tą bulvių buljoną{jis man atstoja dažnai sriubą,ir į ta skystį aš įsidedu jogurto} valgau ne būtinai su bulvėmis,galima su skrudučiu.
Tą bulvių buljoną reikia žinoti,kaip,ką po ko sudėti.
Reikia vandens+prieskoniai+svogūnas+cesnakas,kas megsta dalima įmesti petražolių,krapų+bulvės.
Vandens reikia tiek kad,tik apsemtų bulves.
Gyvendama Sv. sužinojau,kad jie šviežių bulvių neskuta,o,valgo suodele,visai skanu,tik reikia kruopščiai nuvalyti.
Aš irgi panašiai verdu, tik vadinu bulbiene
skaniausiai gaunasi iš labai miltingų bulvių, tik sultinyje palieku kelias bulves suvirimui,arba jas sutrinu,kad būtų tirščiau,dažniausiai tokią ale sriubytę pasiskaninam grietinės šaukšteliu.
Šiandien vakarieniai makaronų su vištiena apkepas, vištą ( ne broilerį)kepiau prieš kelias dienas ir liko nesuvalgyti sparniukai ir nugarėlė,tai nukaulinau,sumaišiau suvirtais makaroniukais, išplakiau kelis kiaušinius sumaišiau su trupučiu tarkuoto sūrio,supyliau ant makaronų ir orkaitėje užkepiau.Turėtų likti ir rytojaus pusryčiam