Kodėl tu taip baidaisi stabligės mažam vaikeliui? Ja ne taip lengva užsikrėst: Užsikrečiama per nešvariu daiktu durtas žaizdas, kuriose ligos sukėlėjui susidaro anaerobinės sąlygos. Taip pat per dideles nešvarias žaizdas po traumų, atvirų kaulų lūžių, nudegimų, abortų, nušalimų, operacijų.(Vikipedija).
Kodėl tu taip baidaisi stabligės mažam vaikeliui? Ja ne taip lengva užsikrėst: Užsikrečiama per nešvariu daiktu durtas žaizdas, kuriose ligos sukėlėjui susidaro anaerobinės sąlygos. Taip pat per dideles nešvarias žaizdas po traumų, atvirų kaulų lūžių, nudegimų, abortų, nušalimų, operacijų.(Vikipedija).
sita as zinau, bet maniau kad imunitetas susidaro visam gyvenimui..dabar as ja sulaikysiu,bet kai paaugs.
nezinojau,kad imunitetas pries stablige susidaro trumpam
mane irgi domina šitas klausimas.. kiek žinau Lietuvoje vienvalentinės - tik nuo stabligės- nėra artimiausia šalis, kur registruota ši vakcina- Estija.
Maniškiam jau 2 metukai.. gyvenam miestelyje, nuosavam name.. netoli mūsų namų ganosi arklys, karvės... vaikas visur laksto, kaip pašėlęs.. bijau ir tos stabligės, bet bijau ir skiepyt.. ką daryt?..
mane irgi domina šitas klausimas.. kiek žinau Lietuvoje vienvalentinės - tik nuo stabligės- nėra artimiausia šalis, kur registruota ši vakcina- Estija.
Maniškiam jau 2 metukai.. gyvenam miestelyje, nuosavam name.. netoli mūsų namų ganosi arklys, karvės... vaikas visur laksto, kaip pašėlęs.. bijau ir tos stabligės, bet bijau ir skiepyt.. ką daryt?..
Atvirai snekant as nesuprantu tokiu diskusiju del skiepu, jau daugybe metu yra skiepijami zmones ir neismire zmonija vien del to, kad pasiskiepijo. As matau daugiau naudos negu zalos. Taip, iena i tas vakcinu sudetis ir nenaudingu komponentu, bet mes prikvepuojame ir privalgome dievai zino ko, tiesiog gyvename tokiame amziuje ir mazai cia ka pakeisi. Juk ir patys matome, kad jau daugeli metu zmones neserga arba serga tik labai mazai zmoniu nuo tokiu ligu, kaip stablige, kokliusas, tymai ir t.t. Mane uzgrauztu sazine, jei mano vaikas susirgtu kuria nors is siu ligu, nuo kuriu zmones skiepijasi istisais desimtmeciais, vien del mano kvailu isitikinimu del vakcinu. tai gal tada neduokime vaikams ir valgyti, nes nezinome is kokiu grudu pagaminta duona (juk grudines kulturas, kaip zinome purskia iv, chemikalais), darzoviu, vaisiu, nes juk jie taip pat apdoroti iv. chemija, saldumynu, nes daugelyje sokoladu rasime sojos (juk soja tik modifikuota), jogurtu su modifikuotu krakmolu, mesos, neaisku kokiu pasaru uzaugintos ir t.t.