Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone

QUOTE(Arven @ 2009 06 20, 22:41)
Retai lankaus, bet pasigirsiu: jau turiu tris raudonu pomidorus.  blush2.gif  Vat... nusprendziau, kad kol kas tegu dar pasipuikuoja, o bus suvalgyti pirmadieni egzamino proga.  lotuliukas.gif

Rimta proga, kad pirmus pomidorus valgyt thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Pas mane jau nužydėjo 4 agurkų žiedukai, tik kažko jie taip nukaro, kaži ar nenukris g.gif Savidulkiai jie tai gal neturėtų kristi, bet jau taip kaaaaaabo liūdnai. Žemuogės irgi žydi, bet kažkaip lėtokai auga, o viena net nunyko uogelė.
Atsakyti
Labutis,
skubu ir aš pasigirti - jau ryt skinsiu agurkėlį pirmą wub.gif
Bet jūs blondinei paaiškinkit, augti pradėjo šeštas agurkas nuo apačios, kiti visi maži, tai taip suprantu, kad apatinių penkių derliaus nesulauksiu?
Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2009 06 25, 10:14)
Labutis,
skubu ir aš pasigirti - jau ryt skinsiu agurkėlį pirmą  wub.gif
Bet jūs blondinei paaiškinkit, augti pradėjo šeštas agurkas nuo apačios, kiti visi maži, tai taip suprantu, kad apatinių penkių derliaus nesulauksiu?

Man irgi apatinius teko nuskabyt, nes nugelto ir tiek... Akščiau esantys auga rolleyes.gif
Einu nusiskinsiu pirmas žemuoges wub.gif
Atsakyti
man taip pat- apatiniai visi gelto ir krito doh.gif
bet dabar neblogai mezga hihihi.gif
Atsakyti
Tai jaučiu ir mano agurkų apatiniai žiedukai kris, nes jie nedidėja, o toliau agurkiakotis žydi sėkmingai, tik kaži kiek tos naudos bus. Bet jei jau pas jus auga toliau tai gal augs ir maniškiai smile.gif
Atsakyti
Mano gėlės balkone iš proto eina. Šilta, drėgna, nes dažnai skalbiniai džiūsta, tropinės sąlygos. Krotonas pilnas žiedų, tik nelabai išvaizdūs, o ir kitos gėlės atsigavo, leidžia naujus lapus, žodžiu botanikos sodas biggrin.gif
Atsakyti
labas,
auginu balkone aitriąją papriką, sakykit ar reikia ją kažkaip apdulkinti dirbtinai su šepetuku ar kaip kitai, jei bitės ar kiti vabzdžiai neįskrenda. Ji lyg savidulkė, bet ką tai reiškia? Kad vienas žiedelis su kitu susilietęs vaisiui leidžia užsimegzti, bet tada gal vėjo reikia, kad perneštų nuo vieno iki kito.
Atsiprašau, jei kvailas klausimas, bet nesu didelė botanikė blush2.gif
Atsakyti
Niu va, manao apatiniai pirmieji agurkai nugelto verysad.gif Toliau žydi, bet dar sunku pasakyti ar bus jų. Žemuogės intensyviai žydi, bet uogelės kažkokios keistokos formos lotuliukas.gif Jaučiu teks su teptuku aplink žiedelius suktis blush2.gif
Atsakyti
Nu va, apžiūrėjau ir aš savo agurkėlį, tai kokie 5-6 nuo apačios gelsta ir krinta, vadinasi lauksiu naujų agurkėlių. Nuskyniau visus lapus, kad neeikvotų maisto atsargų be reikalo lapams, bet kaip matau, rezultato gero nelauk.
Pomidoriukai laukia saulutės, pradėt nokt turėtų ne už ilgo. Krapai gražūs, jau dalį nuroviau, reiks atsėt naujai. Svogūno laiškai irgi gražučiai, ilgi, nespėjam valgyt.

Atsakyti
QUOTE(GREK @ 2009 06 30, 10:25)
Nu va, apžiūrėjau ir aš savo agurkėlį, tai kokie 5-6 nuo apačios gelsta ir krinta, vadinasi lauksiu naujų agurkėlių. Nuskyniau visus lapus, kad neeikvotų maisto atsargų be reikalo lapams, bet kaip matau, rezultato gero nelauk.
Pomidoriukai laukia saulutės, pradėt nokt turėtų ne už ilgo. Krapai gražūs, jau dalį nuroviau, reiks atsėt naujai. Svogūno laiškai irgi gražučiai, ilgi, nespėjam valgyt.

O tu skini ir lapus agurkams? Aš tik tuos nugeltusius agurkiukus nuskyniau, kad man jie nuotaikos negadintų, o apie lapų skynimą nieko nesu girdėjusi. O be to tai jei jau tie agurkai neaugs tai bent vijoklį gražų turėsiu biggrin.gif Jie dabar pas mane nuo balkono palangės išaugo iki lubų, užlinko ir baigia pasiekti kitą balkono pusę, tokie žali ir gražūs, tik agurkų neaugina doh.gif
Lapus skinu pomidorams nuo apačios, bet dabar jau sustojau, nes ištįso jie pas mane kažkokie.
Atsakyti
QUOTE(estate @ 2009 06 29, 09:37)
labas,
auginu balkone aitriąją papriką, sakykit ar reikia ją kažkaip apdulkinti dirbtinai su šepetuku ar kaip kitai, jei bitės ar kiti vabzdžiai neįskrenda. Ji lyg savidulkė, bet ką tai reiškia? Kad vienas žiedelis su kitu susilietęs vaisiui leidžia užsimegzti, bet tada gal vėjo reikia, kad perneštų  nuo vieno iki kito.
Atsiprašau, jei kvailas klausimas, bet nesu didelė botanikė blush2.gif

Geras klausimas smile.gif Aš tai skaičiau vis kad pagalbos paprikoms reikia. Bet labai gerai pamenu, kaip su mama auginome virtuvėje gražuolį piri piri ir tikrai nieko nedulkinom, o vaisių būdavo daug (bičių irgi nebūdavo biggrin.gif) Tai va ir žinok dabar. Paprikos yra savidulkės, bet jų žiedadulkės turi patekti kur reikia tame žiedelyje. Tai aš šiandien pražydusiai paprikai padėjau teptuku unsure.gif Blogiau nebus.

simbail, žemuoges aš visad teptuku pereinu, nes teko skaityti, kad be bičių jos nors ir mezga vaisius, bet jie būna netaisyklingos formos mirksiukas.gif Maniškės dailios apvalainos smile.gif
Atsakyti