Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone

QUOTE(Layla @ 2010 03 20, 18:26)
mergaitės pagelbėkite. siejau šiandien įvairias sėklas ir perlaisčiau, stovi vandenukas kaikuriuose indeliuose. ką daryt? viską išmesti ir  iš naujo pasėti ar nieko tokio?

o tai nupilt nebandei? jei sėklytės ne ant viršaus nepabėgs.
Atsakyti
Tai kad kaip tik ant viršaus... sad.gif nekokia iš manęs daržininkė...
Atsakyti
QUOTE(Layla @ 2010 03 20, 18:42)
Tai kad kaip tik ant viršaus... sad.gif nekokia iš manęs daržininkė...

tai bandyk per sietelį gal išsaugosi sėklas, arba su vata sugerk, ir kuo daugiau ant saulės, nu gal neusupuvo taip greit.
Atsakyti
o tai indukai be skyluciu?
Pas mane tai visi indukai su skylem, tai jeigu ka - vanduo isbega. Siulyciau jei nera skyluciu - jas padaryt ir tada padet kur nors siltai, tai dar dalis dregmes isgaruos...
Atsakyti
be skylučių indeliai.. o blogiausia kad tiems indeliams, kur vanduo stovi tokių padėkliukų net neturiu... oi vargas su manim.. bandysiu su vata nusausit. blogiausia kad saulės šiandien nėra, kambaryje tai karšta, stovi viskas virš radiatoriaus, tai gal kiek išgaruos dar.. gerai, kad čia nebrangioms sėkloms taip nutiko, būtų kokiai stevijai (kur pora sėklų 9 lt kainuoja) tai jau verkčiau... beje, kaip dažnai reikia laistyt sėklytes?
aš kaip "pradinukė" tai nelabai ką išmanau...
Atsakyti
nu as auginu viska indeliuose su skylutem, o kurie buvo be skyluciu, tai kaitinau atsuktuva vyro virs liepsnos ir skyles dariau, nes kiek zinau poto saknys puva, sunku nutaikyt kiek pripilt vandens - bus arba per mazai arba per daug. be to kol daigeliai mazi arba dar neisdyge lieju su saukstu, kad viskas neisplauktu...

o del lekstuciu po apacia, tai man ne beda- palanges pas mane senos, tai jeigu isbega - as pavalau ir viskas... Vis tiek kitais metais planuojam langus ir palanges keist biggrin.gif

O as siandien bandziau apskaiciuot kaip sutalpint prieskonines zoles virtuvej ant palanges, nes jeigu augs balkone, tai virdama tingesiu eit nusiskint (tokia jau as esu - turi but po ranka)
Nu geru geriausiai telpa 7 nedideli vazonai - o kur 4 rusiu salotos, krapai, lapiniai salierai, laiskinis cesnakas, geltonasis baklazanas, paprikos, cili pipirai, 2 rusiu rucola, 4 rusiu pomidorai ir agurkai (1 rusies), o kur dar spinatai 2 rusiu, ir dar zemuoginis spinatas, rugstynes?
Balkonas nestiklintas ir neguminis, kad ir kaip gaila biggrin.gif
Prieskoniniu turiu pasisejus tokiu:
1. bazilikas - zalias
2. bazilikas - violetinis (dar tik sesiu)
2. mairunas
3. petrazoles 2 rusiu
4. ciobrelis
5. raudonelis
6. melisa
7. krumine perile (tikiuosi bus kaip meta?)
gal ir viskas... kazkaip jau net nebeatsimenu ka turiu...

kaip man issiplanuot, kad viskas tilptu?
Nu cia jau ir aukstoji matematika nepadeda - kaip tilpt, jei net nepikuoti daigai ant 2 palangiu netelpa?
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 03 20, 13:20)
Foto, foto, foto!!!!!!!
rodykit  bigsmile.gif

Palaukiam pora dienų biggrin.gif , tada gal jau bus geriau matyt, nes dabar nelabai nuotraukoj matytusi g.gif

QUOTE(Pookelis @ 2010 03 20, 18:57)
Užmačiau šiandien XXXe, kad pardavinėja prieskonines žoles vazonose po 7-8 lt. Tai dabar nžn, ar čia sėti, ar jau gatavą vazone pirkt ir augint

Aš tai tik už pasisėjimą savo, nes tos pirktinės chemijos primaitintos schmoll.gif schmoll.gif
Mano mairūnai ir bazlikai laaabai gerai dygsta thumbup.gif thumbup.gif (sėklas subėriau ant žemių viršaus, sudrekinau neblogai ir maiškiuku uždengiau, padėjau ant šviesios palangės bigsmile.gif tikrai labai greit dygt pradėjo, o savo užaugintas bus ramu naudot nes užaugs be trašų, kurių dabar visur daugiau negu reikia pirkišta doh.gif doh.gif ).

Nepacitavau tos žinutės kur perlaistė ax.gif Aš šiandien velykinę žolytę besėdama neblogai vandens šlūkštelėjau doh.gif doh.gif tai su popieriniais rankšluosčiais labai erai nusisausino thumbup.gif thumbup.gif (popierių gražiau sulanksčiau kad būtų vazoniuko dydžio)
Atsakyti
Žinot, suprantu, kad nei viena čia iš mūsų sodininke daržininke negimė, bet kai kurie klausimai tiesiog iš kojų verčia smile.gif Čia panašiai, kaip klausti, kiek bus 2+2 smile.gif Pvz kaip dažnai reikia laistyti sėklas. Nagi akis turim, rankas irgi, pamatom, kad sausa, patikrinam, jei reikia - ir laistom. O į indelius prilieti tiek, kad sėklos paviršiui plaukiotų, tai irgi, manau, specialaus talento reikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 03 20, 20:28)
kaip man issiplanuot, kad viskas tilptu?
Nu cia jau ir aukstoji matematika nepadeda - kaip tilpt, jei net nepikuoti daigai ant 2 palangiu netelpa?

http://www.stockfood...93/639355_T.JPG
Vienas sprendimu...kaip as tokio dalykelio noriuuuu, arba dar geriau sitokio:
http://gartendeko.ga...es/231673la.jpg
rolleyes.gif
Atsakyti
Aj, tiesa, atkreipkite dėmesį - šį savaitgalį maximoje vazonams 40 proc nuolaida! Prisipirkau šiandien doh.gif Pomidorams ėmiau tas daigyklas - konteinerius, yra didelių, manau, pats tas bus pomidoriukam. Tai dar primečiau, kad reikės paprikoms ir paėmiau 30 vnt biggrin.gif Vieno kaina 0,99 cnt, su nuolaida gaunas 0,56 cnt, tai pigiau negu pigu pasirodė cool.gif
Atsakyti
Tema uždaryta pasiekus maksimalų leidžiamą puslapių skaičių.
Atsakyti