Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone

QUOTE(Gaudvilė @ 2010 03 15, 15:24)
Buvau pasižadėjus parodyti bazilikų daigelius. Šiandien jie atrodo taip:

P.S. tiesa, sodinausi ant palangės ir svogūnų galveles laiškams.

gražūs daigeliai.
šiandien kaip tik buvau parduotuvėj,specialiai pažiūrėjau baziliko vazonėlius tai jų ten nemažai prisodintą tai galvoju paliksiu daugiau nei po vieną vazone g.gif nes taip ir bus tik viena šakutė.

o svogūnai kaip fainai atrodo. aš ir pasodinau, bet dabar žiūriu, tu nupjovei viršų g.gif reikia ir man tada nupjaut jaučiu, ir dar kelis įdėt, než-inau kodėl tik vieną į vazoną įkišau doh.gif
Atsakyti
Dovanoju čili pipiriukų daigelius (pačiai pasirodė per daug doh.gif ), jau su 4 lapeliais, 5 daigeliai, Kaunas
Galiu į ką nors keisti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 03 15, 18:44)
gražūs daigeliai.
šiandien kaip tik buvau parduotuvėj,specialiai pažiūrėjau baziliko vazonėlius tai jų ten nemažai prisodintą tai galvoju paliksiu daugiau nei po vieną vazone  g.gif  nes taip ir bus tik viena šakutė.

o svogūnai kaip fainai atrodo. aš ir pasodinau, bet dabar žiūriu, tu nupjovei viršų  g.gif  reikia ir man tada nupjaut jaučiu, ir dar kelis įdėt, než-inau kodėl tik vieną į vazoną įkišau  doh.gif

Ačiū 4u.gif
kas dėl bazilikų, skabysiu viršūnes, tuomet gražiai šakosis ir su laiku pasidarys krūmelis. Daugiau šiais metais sėti nežadu, iš tų rodytų vieną pasiliksiu balkonui, vieną išvešiu sodan, o trečią atiduosiu kaimynei. Teisingiau, visų po vieną rūšį čia taip pasilikti žadu.
O kas dėl svogūnų, tai jie gan ilgai miegojo, jau ir mesti lauk žadėjau. Paskui dar perskaičiau, kad prekybcentriuose parduodamos galvutės tokios, kurios nėra linkusios leisti laiškų/šaknų doh.gif Šiaip ne taip išlindo. Tiesa, sekančiai žiemai laiškus kitaip auginsiu, iš sėklų wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 03 15, 19:01)
Ačiū  4u.gif
kas dėl bazilikų, skabysiu viršūnes, tuomet gražiai šakosis ir su laiku pasidarys krūmelis. Daugiau šiais metais sėti nežadu, iš tų rodytų vieną pasiliksiu balkonui, vieną išvešiu sodan, o trečią atiduosiu kaimynei. Teisingiau, visų po vieną rūšį čia taip pasilikti žadu.
O kas dėl svogūnų, tai jie gan ilgai miegojo, jau ir mesti lauk žadėjau. Paskui dar perskaičiau, kad prekybcentriuose parduodamos galvutės tokios, kurios nėra linkusios leisti laiškų/šaknų  doh.gif Šiaip ne taip išlindo. Tiesa, sekančiai žiemai laiškus kitaip auginsiu, iš sėklų wink.gif

o mano svogunai is prekybos centro siaip stovedami pradejo leist saknis ir laiskus,tai kad jie jau taip norejo augt sukisau i zeme,tai ohoho kokie bigsmile.gif kas savaite nupjovus vis nauji tuoj uzauga laiskiukai niam niam thumbup.gif

antigone333 atsaku i savo pacios uzduota klausima blush2.gif pipiriukus reikia pikiuoti kai jau turi tikruosius lapelius,o po kelis sodinti reikia atsizvelgt i vazono dydi mirksiukas.gif ir dar merginos pipiriuku forume minejo,kad pipiriukai nelabai megsta buti persodinami,tai geriausia is karto i nuolatine vieta juos susodinti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vikte;): 15 kovo 2010 - 21:07
Sveikos, vis užsuku paskaityt ir jūsų darželiais pasigrožėt wub.gif wub.gif thumbup.gif
Mano pomidorai auga normaliai (juokiuosi kad tuoj žydėt pradės biggrin.gif ), šiandien žalių ir tamsių bazilikų ir mairūno pasisėjau ax.gif tikiuosi sudygs g.gif Tiesa sesė dar įkalbėjo lapinių ridikėlių pasisėt, tai tie jau prieš pora dienų pasėti jau dygsta biggrin.gif thumbup.gif Įdomu koks skonis bus g.gif Daugiau kolkas nieko nesėsiu, nes vietos nelabai turiu, gėlės ant palangių gyvena doh.gif ax.gif o balkonas sušils atrodo dar negreit doh.gif blink.gif doh.gif
Atsakyti
Pas mane šiaip ne taip sudygo rozmarinas smile.gif Maniau - nebesulauksiu...
Atsakyti
Mano lapiniai ridikėliai eina iš proto biggrin.gif tiek daug pridygo bus ką į salotas dėt thumbup.gif thumbup.gif
Nebežinau ką bedaryt, kad sėklų nebepirkt doh.gif doh.gif g.gif Šiandien žirnių prigriebiau doh.gif doh.gif Kas auginot žirnius gal galit pasakyt kokio didumo indas buvo g.gif nes kaip suprantu jų pikuot nelabai galima tai galvoju kur juos sėt reikėtų kad užaugtų normalūs ir žirniukų subrandintų bigsmile.gif g.gif
Atsakyti
Tikrai geras klausimas - kaip nustoti pirkti ir sodinti. Lyg butu per mazai dar vakar majruno ir salavijo prireike, o kai dar mazuose vazoneliuose levandas vargseles sudziuvusias pamaciau...nebegalejau nepagelbet doh.gif Vasara balkone vietos neliks doh.gif
Atsakyti
Sveikos.

Gal kam reikia tokiu daigu:
1. Pomidoru Vilma - 5 ar 6 drasiai galeciau kazkam perleist...
2. Baziliko paprasto. Kaip tik ruosiuosi persodint, tai irgi kokius 5-6 galeciau pasodint i atskira vazoneli.
3. Geltonojo baklazano. Pridyge daug, tai kelis graesnius irgi galeciau perleist jei kam reikia...
4. Aitriuju pipiru "hungarian yellow wax hot" 2-3 daigelius. Situos truputeli veliau, nes dar kol kas tik pradeda leist tikruosius lapelius.

dar veliau galesiu pasiulyti zemuogiu, nes daaaug pridygo, bet kol kas dar labai mazos...

Noreciau keist i baziliko citrininio, raudonlapio, saltmetes, metos ar aitriosios paprikos daigelius ar kelias seklytes - na ne visa pakeli, nes tiek visko noriu augint, kad jau kisene neisnesa susipirkt seklas...

Gal kam aktualu? Cia daugiau Kaunietems, nes i kita miesta siust nemanau, kad iseitu...

Daigeliai dar mazuciai, bet kai ka jau reikia persodint, o vietos ant palanges nebera issidestyt daug vazonu, o mest gaila...

Beje, jei domintu - galeciau idet foto ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Aduka @ 2010 03 15, 19:56)
Dovanoju čili pipiriukų daigelius (pačiai pasirodė per daug doh.gif ), jau su 4 lapeliais, 5 daigeliai, Kaunas
Galiu į ką nors keisti 4u.gif

o kokie pas tave ciliukai?
Gal nori i ka nors keist ka anksciau pasiuliau? Tik pas mane augaleliai mazesni ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aaagnex: 16 kovo 2010 - 15:50
Per kiek laiko turėt sudygt pomidoriukai, žemuogės ir petražolės?
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2010 03 16, 17:10)

Jeigu padeti siltai ant radiatoriaus ar bent jau kazkur salia, tai man sudygo per 3-4 dienas, jei vesiau - gali uztrukt siek tiek ilgiau. manu, kad per kokia savaite vis tiek turetu pasirodyti pirmieji daigeliai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Night @ 2010 03 16, 16:10)

man pomidoriukai per 3-4 dienas pradėjo lyst, o žemuogėms prireikė beveik 2 savaičių smile.gif
Atsakyti