Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone

QUOTE(something else @ 2010 03 09, 13:35)
Sunku man įsivaizduoti, kaip prie -20 laipsnių kas nors gyvo gali likti g.gif
Šiandien vėl palūžau: prisiskaičiau Giedriaus receptų apie mango - pipirų padažą ir ... užsisakiau habanero pipirų sėklų doh.gif
Aš bazilikų dar nė nepasėjau. Kažkaip su jais man neatrodo skubus reikalas, pernai tik kovo gale sėjau....

o kaip gamtoj buna? jei gerai uznigta, tai ir gyvena, o issala, jei neapsnigta ir neapdengta niekuom mirksiukas.gif
oj, Giedriaus receptus bijau skaityt - nu taip skaniai viskas thumbup.gif
o bazilikus sejau geguzes pradzioj praejusiais metais tai labai gerai ir greit sudygo, tai ir dabar nesiskubinu ax.gif
Atsakyti
Jaučiu, kad aš pasiskubinau su tais bazilikais doh.gif , miršta jie pas mane, gal reiks iš naujo persėt. Rabarbarai ir kalendros jau galvytes rodo iš po žemių thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 03 09, 11:06)
O kaip, merginos, darote su žemuogėmis atėjus žiemai? Paliekate balkone ar nešate į kambarį? nes balkone, galvoju, pasmerktos nušalti. Net apdengus kuo, nelabai tikėtina, kad atlaikytų.

Aš palikau balokone. Norėjau jas perkelti į daržą, bet jos niekaip nenustojo uogas sirpinti, o kai nustojo, tai lauke jau buvo laaaabai šalta, tad negalėjau jų perkelti. Taip ir liko balkone. Manau, kad jos jau viskas, nebegyvos, nes dabar tai tikrai jokios gyvybės nematau, o dar juk jos gi ir nelaistytos visą žiemą. aš pasisėjau jau naujų smile.gif Ir gal nelabai verta jas per žiemą kažkaip saugoti, nes pavasarį pasėjus tai vasarą ir dar visą rudenį uogos būna mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2010 03 09, 12:38)
oj, Giedriaus receptus bijau skaityt - nu taip skaniai viskas  thumbup.gif 

Nėra net ką ir kalbėt drinks_cheers.gif

QUOTE(simbail @ 2010 03 09, 13:00)
Aš palikau balokone. Norėjau jas perkelti į daržą, bet jos niekaip nenustojo uogas sirpinti, o kai nustojo, tai lauke jau buvo laaaabai šalta, tad negalėjau jų perkelti. Taip ir liko balkone. Manau, kad jos jau viskas, nebegyvos, nes dabar tai tikrai jokios gyvybės nematau, o dar juk jos gi ir nelaistytos visą žiemą. aš pasisėjau jau naujų  smile.gif  Ir gal nelabai verta jas per žiemą kažkaip saugoti, nes pavasarį pasėjus tai vasarą ir dar visą rudenį uogos būna mirksiukas.gif

O kokią veislę sėjate? Šiais metais nusipirkau Rujana, bet kaip visada - pirma perku, o paskui žiūriu ką doh.gif Tai nieko mandro, paprastosios žemuogytės.
Atsakyti
Vėl aš sėklų nusipirkau... doh.gif
Žodžiu, po poros-trejeto savaičių dalinsiu pomidorų daigus - vienus paprastus, kitus vyšninius... Vilnietės, neskubėkit pirkti sėklų biggrin.gif
Atsakyti
o as savaitgali balkoniniu prisejau ir nezinau, ar rasiu kur visus det lotuliukas.gif aisku, dar reik ziuret, ar visi sudygs rolleyes.gif praejsuiais metais pasenusios seklos sudygo viso 40 doh.gif lotuliukas.gif ismeciau lauk blush2.gif pasilikau tik pora, bo galvojau, kad visai neauga, ale tie miniatiuriaskos dave man pomidoru, nors ir birzeli seti buvo lotuliukas.gif
Atsakyti
Panos, mano bazilikai miršta doh.gif . Kaip juos gelbėt?
Atsakyti
QUOTE(uodegas @ 2010 03 10, 12:36)
Vėl aš sėklų nusipirkau... doh.gif
Žodžiu, po poros-trejeto savaičių dalinsiu pomidorų daigus - vienus paprastus, kitus vyšninius... Vilnietės, neskubėkit pirkti sėklų biggrin.gif

Sveikos, aš šiemet irgi mėginsiu užsiimt balkoninkyste. Kol kas minimaliai. jei gerai seksis kitais metais pasiplėsiu. Pasisėjau žemuogių (vaikams atrakcijai), mairūnų +gėlių. Planuose yra bazilikas, svogūnai, krapai ir gal dar petražolės. Dabar galvoju gal man reiktų ir pomidorų. Ko reikia juos auginant balkone? g.gif Kaip juos auginat, kokias veisles? loveliuose, po to reikia rišti juos? O kaip derlius? Išauga į dieną po pomidorą? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Pookelis @ 2010 03 10, 14:15)
Sveikos, aš šiemet irgi mėginsiu užsiimt balkoninkyste. Kol kas minimaliai. jei gerai seksis kitais metais pasiplėsiu. Pasisėjau žemuogių (vaikams atrakcijai), mairūnų +gėlių. Planuose yra bazilikas, svogūnai, krapai ir gal dar petražolės. Dabar galvoju gal man reiktų ir pomidorų. Ko reikia juos auginant balkone? g.gif Kaip juos auginat, kokias veisles? loveliuose, po to reikia rišti juos? O kaip derlius? Išauga į dieną po pomidorą? blush2.gif

jei balkonas neistiklintas, tai rekomenduoju tik balkoninius (ant pakelio taip ir parasyta biggrin.gif )- jie maziukai, veda maziukus pomidoriukus, bet labai skanus mirksiukas.gif apie derlaius gausuma nelabai galiu ka sakyt, bo sejau tik birzeli, tai daug nespejo man prinokti...auginau paprastam vazone nuo geles, nieko nerisau, nes maziukai. siais metais ju auginsiu daugaiu - loveliuose paprastuose kaip geliu.
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 03 09, 13:35)
prisiskaičiau Giedriaus receptų apie mango - pipirų padažą ir ...

kas tas Giedrius? g.gif
ir kur buna jo receptai? ax.gif

Mimmi, mano bazilikai irgi anapilin po truputi keliauja- manau jiems per mazai saulutes g.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 03 10, 15:26)
kas tas Giedrius?  g.gif

Toks sąmojingas ir, kas nūnai reta, sąmoningas vyriškis, besidalinąs su tauta savo gebėjimais ir pastebėjimais smile.gif

http://giedrius-v.li....com/32171.html
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 03 09, 11:35)

Aš bazilikų dar nė nepasėjau. Kažkaip su jais man neatrodo skubus reikalas, pernai tik kovo gale sėjau....

bet jei nori anksčiau valgyt,reikia anskčiau sėt biggrin.gif o jų šaknys ilgos kaži?
jei man pridygs daug turiu tokius mažiukus šiek tiek didesnius už jogurtą indelius jei persodinčiau kelis į tokius,kaži augtų g.gif

Atsakyti