Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone

QUOTE(Shania @ 2010 03 01, 00:00)

Beje norejau paklausti del zemuogiu, ar verta balkone augintis g.gif

QUOTE(something else @ 2010 03 01, 01:10)
Čia labiau for fun reikalas. Įspūdingo derliaus nesulaukiau, bet šiaip smagu vieną - kitą uogytę atrasti. Šiais metais turėsiu antramečius krūmelius, gal gausiau derės...

Derlius nedidelis , bet tikrai smagu, ypac vaikui, pamato pro langa raudona uoga , lekiam nusiskinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Shania @ 2010 03 01, 01:00)
Beje norejau paklausti del zemuogiu, ar verta balkone augintis g.gif

Mano atsakymas irgi panašus - vaikams tai atrakcija, o man gražu. Todėl šiemet vėl pasėjau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Mimmi @ 2010 02 28, 18:40)
Gerą mintį davei thumbup.gif , reiks kokia bulba į kibirą įkišt lotuliukas.gif . O gal ir derliaus sulauksiu tongue.gif . Raudonėlių nesėju, nes nenaudojam jų.

Juokas juokais, o bulves, kaip ir daugumą daržovių, galima auginti maišuose tokiuose, kaip čia, aukštuose arba tradiciniuose žemuose. Tik reikia nepamiršti, kad bulvės nemėgsta kaitros, todėl patarčiau arba anksti pavasarį, arba rudeniop ankstyvąsias auginti. Vasaros vidury balkone joms gali būti pernelyg karšta.
Naudos iš to gal ir nedaug, bet vardan sportinio intereso... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2010 03 01, 10:59)
Juokas juokais, o bulves, kaip ir daugumą daržovių, galima auginti maišuose tokiuose, kaip čia, aukštuose arba tradiciniuose žemuose.

super bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2010 03 01, 09:59)
Naudos iš to gal ir nedaug, bet vardan sportinio intereso... smile.gif

Tikrai nebloga atrakcija smile.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 02 27, 11:25)
Na, mažaūgiai pomidoriukai, paprikos, svyrančios žemuogės... Taip.
Bet salotos - jų balkone auginti man net mintis nekilo biggrin.gif

praejusiais metais labai sekmingai auginau salotas balkone biggrin.gif
pirma nusipirkau metro ilgio loveli, dali jo uzsejau krapais, dali - salotom. labai gerai viskas sudygo. dar salotas buvau sejusi is 12 cm skersmens vazona - irgi labai liuks buvo.
bazilikus sejau vienus seklytem, paskui retinau, nes per tankiai, o kitus pirkau, kur popieriuje seklytes - tai ten ju buvo nemazai, kas 1 cm seklytes ratais isdeliotos, puikiai augo ir gyveno biggrin.gif
Papildyta:
dar klausimas - kiek vilma pomidoriuku balkoniniu sodint galima i 1 m ilgio lovi?
siais metais auginsiu daugaiu tu pomidoru (dar nepasejau, tik ruosiuosi biggrin.gif ), dar bus salotu, krapu, rozmarinu (bo nudvese), petrazoliu (bo nelabai patiko joms per ziema namie), baziliku, pipirniu, katinu zoles biggrin.gif ir nusipirkau pomidoru medzio seklu - girdejau greit augantis augalas ir tipo grazus lotuliukas.gif
is praejusiu metu likes lovys zemuogiu ax.gif praėjusiais metais jau buvo zemuogeliu, siais metais tikiuosi daugaiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2010 03 01, 13:45)
ir nusipirkau pomidoru medzio seklu - girdejau greit augantis augalas ir tipo grazus  lotuliukas.gif

Kas tai?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 03 01, 15:24)

CIFOMANDRA (POMIDORŲ MEDIS)
Cyphomandra betacea
Daugiamečiai, dekoratyvūs augalai. Auginami vasarą lauke, oranžerijose, žiemoja kambariuose. Vaisiai apie 10 gramų, skanūs, saldūs, kvapnūs, vienas augalas užaugina 20-30 vaisių. Iš jų verdamos uogienės, valgomi žali, daromi kompotai. Esant palankioms augimo sąlygoms derėti pradeda pirmaisiais metais. Sėklos sėjamos ištisus metus, daigai pikuojami, auga sparčiai. Svarbu, kad augalui netruktų maisto medžiagų, šviesos, šilumos. Nerekomenduojama vazonų su augalais statyti arti šildytuvų.
Sėja į šiltnamį - I-XII
Daigai sodinami - 10x10
Derlius - VII - IX
http://images.google...ved=0CCYQsAQwAw
Atsakyti
Noriu!
Tik tada mane iš namų iškraustys su visu tomarillo...
Atsakyti
Bet, kaip suprantu, net ir pirmais metais tų vaisių galima tikėtis?
Man panašūs į slyvas bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(uodegas @ 2010 03 01, 16:18)
Noriu!
Tik tada mane iš namų iškraustys su visu tomarillo...

as viena gyvenu, tai nebijau lotuliukas.gif bandysiu - jei gerai sudygs, galesiu duot kam nors biggrin.gif Vilniuje biggrin.gif as tai daugaiu kaip 2 neauginsiu, dar neziurejau, kiek ten seklu yra ax.gif
QUOTE(something else @ 2010 03 01, 16:18)
Bet, kaip suprantu, net ir pirmais metais tų vaisių galima tikėtis?
Man panašūs į slyvas bigsmile.gif

nu jei super salygos bus, tai kaip suprantu, galima tiketis ax.gif nu bet kiek girdejau ir siaip grazus augalas, net jei ir vaisiu nera, tik labai greiat iaugantis, tai numatyt is karto labai daug vietos jeims reikia ax.gif tipo tikras medis uzauga doh.gif lotuliukas.gif buciau nepirkusi, vienakart nebuvo net seklu, kai ziurejau, o vakar prie ermitazo kasos priejus nukrito man seklos nuo visokiu sudetu kramtomu gumu, kur rpie kasu, tai sakaiu, riek paimt, jei jau prie mano prekiu nukrito lotuliukas.gif
Atsakyti
Dekuj uz atsakymus del zemuogiu, reikes pazaisti. Mano visi "sodiniai" kol kas atrakcija tik vyrui (kulinaras-megejas). Iseina i balkona ir ziuri, ka gi cia nuskabius lotuliukas.gif
Beje pastebejau, kad siemet seklu asortimente kaip niekad daug "specialiu" balkonui, palangei. Net kazkokius agurkus aptikau, spec. balkoninius, vijoklinius, derlius iki 10 cm ilgio...tik kaina sekliciu virs 4 euru g.gif (cia Vokietijoje) bet gal ir LT panasiu yra. Tai vat idomu gal kas buvo aptikes panasiu.
Atsakyti