Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone

O kas ta rukola? Čia kaip kokia salotos rūšis? mastau.gif blush2.gif
Atsakyti
Sveikos sodininkeles smile.gif

Jungiuosi ir as prie jusu su karcia praitu metu patirtim unsure.gif bet prisiskaiciau jusu visokiu pasakojimu, tai siais metais vel sodinsiu smile.gif

Praitais metais buvau pasisejusi krapu, raudoneliu, baziliko ir aisku balkoniniu pomidoru wub.gif Labai dziaugiausi sudygusiais pomidorais, bet deja neilgai schmoll.gif uzaugo 20cm aukscio sukrove ziedelius bet taip ir neprazydo, pradejo vysti unsure.gif tai taip ir neteko pasidziaugti vaisiais, auginau ant palanges nes balkonas vakarineje puseje tai visa diena pavesis, o saule tik vakare pasildo, tai kazkaip neisdrysau isnesti i balkona, o gal visgi reikejo?

su krapais "kudos antys" isejo biggrin.gif auginau vazoninius krapus, tai uzaugo kokiu 5cm ir vsio ir tokie jau nuglebe, jauciu todel kad i maza vazonika suberiau daug seklu blush2.gif bandysiu siais metais gal kitos rusies juos pirkti. Raudoneliai isdygo, bet matyt juos reikejo ispikiuoti, nes nuvyto vos pora cm paauge. Bazilikai irgi sudyko grazus mazi lapeliai, bet kazkaip vangiai augo ir i balkona buvau isnesusi, nepadejo schmoll.gif

Pasiskaiciau kad ir agurkus balkone auginate:blink: o tai juos savidulkius perkate ar kokius? ir tokie dideli kaip siltnamiuose jie auga? labai knieti suzinoti nes laaaaaaaaabai megstu sviezius agurkus wub.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 02 25, 01:22)
O kas ta rukola? Čia kaip kokia salotos rūšis? mastau.gif  blush2.gif

Rukola taip, salotine darzove. As irgi nusipirkau seklu, bet cia rasoma seti tik balandi, nors pabandysiu ant palanges ir as wink.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Dovilte @ 2010 02 25, 05:28)
Rukola taip, salotine darzove. As irgi nusipirkau seklu, bet cia rasoma seti tik balandi, nors pabandysiu ant palanges ir as wink.gif

O kuo ji ypatinga? Eilinė salota ar kažkas super truper druper? smile.gif

Aj dar tų, kurios "su patirtimi" noriu paklausti - ar tikslinga kartu su pomidoriuku įsodinti po kokį baziliką? Pernai tai dariau, o kadangi apskritai jokių problemų nebuvo, tai darau teigiamą išvadą. Bet ar iš tiesų tie bazilikai "pasargauja", ar tik susigalvoju? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo something else: 25 vasario 2010 - 08:39
QUOTE(something else @ 2010 02 25, 09:36)

Aj dar tų, kurios "su patirtimi" noriu paklausti - ar tikslinga kartu su pomidoriuku įsodinti po kokį baziliką? Pernai tai dariau, o kadangi apskritai jokių problemų nebuvo, tai darau teigiamą išvadą. Bet ar iš tiesų  tie bazilikai "pasargauja", ar tik susigalvoju? smile.gif

Nezinau kuo ji ypatinga, man tai siaip paivairinimui salotu. pirmi metai bandysiu auginti. biggrin.gif
Atsakyti

QUOTE(something else @ 2010 02 25, 07:36)

na jau kaip atrodo parodė, o tas ypatingumas tame, kad ji kitokio skonio nei tos lapinės žalios, ji su tokiu tarsi kartumu/aštrumu, bet labai skaniai eina su pomidorais, kepintais kedrais, alyvų aliejum ir balzamiko actu.
taip pat man labai patinka su greifrutais.
tai ir noriu pabandyt pati paaugint/
na ,pas mus pavasaris greičiau ateina (ne lt gyvenu) tai jau bandysiu sėt kitą sav.
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 02 25, 09:36)

Aj dar tų, kurios "su patirtimi" noriu paklausti - ar tikslinga kartu su pomidoriuku įsodinti po kokį baziliką? Pernai tai dariau, o kadangi apskritai jokių problemų nebuvo, tai darau teigiamą išvadą. Bet ar iš tiesų  tie bazilikai "pasargauja", ar tik susigalvoju? smile.gif

taip, bazilikus visada rekomenduojama su pomidorais auginti, bent jau nuo kenkėjų tikrai apsaugo, nes turi pakankamai fitoncidų (apie juos skaityti čia ) mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, merginos. Jungiuosi i jusu bureli ir as. Esu naujoke siame reikale. doh.gif
Turiu silta balkona,kurio langai i pietus, tai manau bus palanki aplinka mini siltnamiukui. ax.gif
Noreciau pasiseti pomidoriuku, agurkeliu, salotu, kad galeciau pradziuginti savo seimynele zalumynais. Tik kokiu ir is kur rekomenduotumete pirkti seklu? ar seklu sejimui turi itakos menulio fazes? Jus sejate i specialu daigams skirta komposta?
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2009 06 06, 14:42)

Zostaute, as vis po tavo bloga pashmirineju ax.gif
kokios veisles agurka tu auginai balkone? kada mazdaug sejai ir kada neshei i lauka?
as nusiziurejau kazkokius Atos tinkamus balkonams, rasho seti kovo menesi, as pries pora dienu sekla i zeme ikishau - ir se tau - ishdygo jau blink.gif galvoju , kad ko gero ziauriai per anksti jis cia g.gif ar kai minuso naktim nebebus jau bus galima ji i balkona? g.gif (pvz balandzio men?)
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2010 02 25, 18:07)
taip, bazilikus visada rekomenduojama su pomidorais auginti, bent jau nuo kenkėjų tikrai apsaugo, nes turi pakankamai fitoncidų (apie juos skaityti čiamirksiukas.gif

O, labai dėkui už info bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Pirmiausia pavyzdingai perskaičiau abi ankstesnes temas ir jungiuosi prie Jūsų 4u.gif

Mano balkonas nestiklintas, šviesos jame daug, o matmenys maždaug 1,2 m x 9,5 m ax.gif
O kadangi "ant žemės" turim mažai vietos, kur telpa tik veja, obelis, slyva, svogūnai ir mini braškynėlis, tai bandysiu šiemet pasinaudoti balkonininkystės privalumais ax.gif

Šiandien pasėjau balkoninius pomidoriukus ir geltonąją papriką, manau, kad dar bandysiu auginti agurką, žirnių ir kelias prieskonines žoleles rolleyes.gif
Atsakyti
Mano salotytės jau dygsta thumbup.gif ir vienas žirnis lenda. Dar šiandien savidulkių agurkėlių pasisėsiu, kalendros, rabarbarų ir su visu džiunglynu MB mes mane pro duris doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif . Į mažąjį kambarį praėjimo beveik nebėra blush2.gif wub.gif blink.gif
Atsakyti