Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone

Atrodo, vis tiek reiks viską persėt biggrin.gif
Mano balkone - 14 laipsnių šilumos g.gif Gal laikas lovelin prikišt žirnių ir svogūnus laiškams sukaišiot? Kaip manot? unsure.gif

Va taip va kol kas balkonas atrodo:
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 02 22, 13:03)
Atrodo, vis tiek reiks viską persėt biggrin.gif
Mano balkone - 14 laipsnių šilumos  g.gif  Gal laikas lovelin prikišt žirnių ir svogūnus laiškams sukaišiot? Kaip manot?  unsure.gif

Kaip grazu wub.gif
Atsakyti
Vakar susėjau aitriuosius pipirus, o šįryt pomidorus thumbup.gif
Problema tame, kad balkonas ne guminis, ir kaip besispausčiau, tetilps tik vienas pomidoro krūmas ir vienas pipiro. O susėta apie 20 sėklų blink.gif Kur aš tiek daigų kišiu? Štai ką su žmonėmis daro godumas...

Dar norėčiau pasisakyti apie finansinę pusę biggrin.gif dabar labai aktuali tema krizės akivaizdoje. Nuėjau parduotuvėn paieškoti daigyklos, ogi nerasta. O iš praeitų metų prisimenu, kad kainavo apie 12 Lt viena maždaug 20-čiai daigų. Tai supykau ir prispasabijau dėžutę nuo torto - tokią permatomą plastikinę, kur užsivožia ir užsispaudžia. Prakiurdžiau dugną, prikrėčiau žemių... vualia. Nemokamai.
O dar mačiau, sėja sėklas į pakelius nuo sulčių (tarkim, Elmenhorster). Vieną šoninę išpjauna, priešingą prakiurdo, pakelį ant šono paguldo ir... vualia. Nemokamai.
O plastikinių kvadratinių vazonėlių daigams kaina kur kas didesnė nei lygiai tokio paties kiekio vienkartinių stiklinaičių...
Žinoma, kenčia estetinis jausmas. Užtat piniginė džiaugiasi.
Atsakyti
Žostaute, iš kur balkone tokios kaitros?? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 02 22, 12:03)

Vau kaip gražu wub.gif wub.gif
Mano balkone jau ir gėlytės pavasarinės po truputį lenda thumbup.gif

QUOTE(uodegas @ 2010 02 22, 12:21)
Dar norėčiau pasisakyti apie finansinę pusę  biggrin.gif dabar labai aktuali tema krizės akivaizdoje.

Neturiu jokios daigyklos brangios, pasėju į kokius nedidelius indelius ir įdedu į tą peršviečiamą tortinę thumbup.gif , o kas netelpa į tortinę tai vazonėlius-indelius uždengu maistine plėvele thumbup.gif jei sėklos daigios viskas labai greit sudygsta thumbup.gif thumbup.gif
Taigi šiuo metu pas mane jau auga pabandymui sudaiginti 4 pomidorai biggrin.gif kelios melisos, žemuogės pradeda lysti iš žemės thumbup.gif ir kelios rūšys gėlyčių, kurios super greitai sudygo bigsmile.gif thumbup.gif
Dar man liko pasisėti 2 rūšų pomidorus ir plaušenes, daugiau šiemes nieko balkone nesodinsiu smile.gif
Atsakyti
o man klausimas iskilo, pernai balkone auginau zemuoges, jos daugiametes, dabar aisku visos nurudave, klausimas ar man jos turetu atsigauti, ar ismesti jau ir kitas seti ? rolleyes.gif kaip manot?
Atsakyti
Skaitau ir džiaugiuosi smile.gif, kad taip šauniai apželdinate balkonus.
Dovilte, gali būti jog žemuogės ir iššalo, jei nebuvot nei apdengus kuom, kas atstotų natūralų sniego sluoksnį, kuris ir apsaugo nuo šalčių ir drėkina. Priklausomai, ir kokia temperatūra buvo balkone. Šiaip žemuogės atsparios, bet geriausiai bus, jei palauksit ir įsitikinsit, ar augs lapeliai ar ne.
Atsakyti
QUOTE(GAPO @ 2010 02 22, 18:16)
Skaitau ir džiaugiuosi smile.gif, kad taip šauniai apželdinate balkonus.
Dovilte, gali būti jog žemuogės ir iššalo, jei nebuvot nei apdengus kuom, kas atstotų natūralų sniego sluoksnį, kuris ir apsaugo nuo šalčių ir drėkina. Priklausomai, ir kokia temperatūra buvo balkone. Šiaip žemuogės atsparios, bet geriausiai bus, jei palauksit ir įsitikinsit, ar augs lapeliai ar ne.

na palauksiu, gaila ismesti, nemazai uogyciu dave, balkonas istiklintas, netaip kaip kieme, bet nezinau kaip ten jos, nepagalvojau ir neuzdengiau. Del visa ko, pasisodinsiu nauja karta biggrin.gif
Atsakyti
Suprantat, svarbu ne tik nušalimas bet ir drėgmė. Kaip bebūtų ir ramybės periodu negerai visiška sausra. Kaip žemė dabar pačiupinėjus? Aišku,pasisėsit - atsinaujinsit, blogiau, manau nebus.
Atsakyti
QUOTE(aaagnex @ 2010 02 07, 10:12)
sveika. Ridikeliai normaliai uzaugo - neisvare i lapus/

Kokias veisles mama augina, kada seja, kad jau per velykas uzauga. pas mane aisku irgi saltoka, tai taip greit nebus, bet vis tiek bandyciau ir agurkus set ax.gif
pas mane jau 2 dienos kaip paseti, deja kol as dar nedysta - tek kelt prie radijatoriaus - gausiau paliejus ax.gif

Mano mama pati sėklas iš agurkų ir pomidorų ima, tai net nežinau kokios veislės. O aš jau pasisėjau žirnius (pradeda lyst thumbup.gif ), salotų gūžinių. Paskui reiks į vazonus persodint. Melisa kažko numiro, vienas daigelis liko. Persodinau, lauksiu rezultatų. Pasisėjau pomidorų BALKONZAUBER, krapų Anetbum graveolens, ir bandysiu agurkėlius CORNISHON DE PARIS. Gal dar bandysiu kokią cukiniją į kibirą kišt. Ai, dar baziliką pasisėjau, bet jau katė apkapstė, tai stebuklo nebesitikiu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(uodegas @ 2010 02 22, 12:21)
Vakar susėjau aitriuosius pipirus, o šįryt pomidorus  thumbup.gif
Problema tame, kad balkonas ne guminis, ir kaip besispausčiau, tetilps tik vienas pomidoro krūmas ir vienas pipiro. O susėta apie 20 sėklų  blink.gif Kur aš tiek daigų kišiu? Štai ką su žmonėmis daro godumas...

Dar norėčiau pasisakyti apie finansinę pusę  biggrin.gif dabar labai aktuali tema krizės akivaizdoje. Nuėjau parduotuvėn paieškoti daigyklos, ogi nerasta. O iš praeitų metų prisimenu, kad kainavo apie 12 Lt viena maždaug 20-čiai daigų. Tai supykau ir prispasabijau dėžutę nuo torto - tokią permatomą plastikinę, kur užsivožia ir užsispaudžia. Prakiurdžiau dugną, prikrėčiau žemių... vualia. Nemokamai.
O dar mačiau, sėja sėklas į pakelius nuo sulčių (tarkim, Elmenhorster). Vieną šoninę išpjauna, priešingą prakiurdo, pakelį ant šono paguldo ir... vualia. Nemokamai.
O plastikinių kvadratinių vazonėlių daigams kaina kur kas didesnė nei lygiai tokio paties kiekio vienkartinių stiklinaičių...
Žinoma, kenčia estetinis jausmas. Užtat piniginė džiaugiasi.

thumbup.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ir as taip darau, labai susitaupo pinigeliu. absurdas moketi 40Lt uz vazona ar 10lt uz loveli doh.gif
Atsakyti
Sveikos, jungiuos ir aš, bent jau "teoriškai".sėklų nusipirkau visokių, tuoj pirksiu vazoniukus ir žemes ir sėsiu, gal kai kam jau per vėlai, nu bet irnesakyk.gif bandysiu.

labai noriu pasisodint rukolos,dabar galvoju ar ji augs vazonėlyje? skaičiau bet neužmačiau ar kas auginot?

ir kaip paskaičiau,kad geriau sodint atskiruose induose ne lovelyje g.gif
Atsakyti