Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone

Kaip faina kad tema po truputį atgyja thumbup.gif thumbup.gif
QUOTE(bbrigitux @ 2010 02 02, 08:36)
labas rytas  4u.gif
norėčiau ir aš prisijungti į jūsų būrelį... vis svajoju užsiauginti derlių balkone  ax.gif pernai buvau pasisodinusi pomidorus, prieskoninias zoleles... bet, pirmas blynas prisvilo  blush2.gif
dabar nusipirkau balkoninių pomidoriukų sėklų - bandysiu sodint smile.gif

O kas jum ne taip gavosi?

Mano jau visi keturi pomidoriukai išlindo (tik 4 sėklas ir buvau pasėjus biggrin.gif ) ir lygtai melisos keli daigeliai lenda thumbup.gif (aišku jei nebus kokios žolės biggrin.gif ).
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2010 02 02, 11:55)
Kaip faina kad tema po truputį atgyja  thumbup.gif  thumbup.gif
O kas jum ne taip gavosi?
Mano jau visi keturi pomidoriukai išlindo (tik 4 sėklas ir buvau pasėjus  biggrin.gif ) ir lygtai melisos keli daigeliai lenda  thumbup.gif  (aišku jei nebus kokios žolės  biggrin.gif ).

kažkokios bekvapės prieskoninės žolelės gavosi g.gif pradėjau galvot, gal dėl įstiklinto balkono...
o pomidorai labai išstypo blush2.gif kaip pirmi metai, manau, kad ne tokias sėklas nusipirkau blush2.gif dabar specialius, ir balkone skirtus augint, pomidoriukus nusipirkau...
galvoju, reikia ir man pabandyt jau pomidoriukus pasisėt smile.gif ar jūs labai išretinant prieskonines žoleles kai jos sudygsta?
atsiprašau, kad labai daug klausinėju, man tiesiog viskas labai nauja ax.gif o taip norisi savo daržo ax.gif rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(bbrigitux @ 2010 02 02, 13:02)
kažkokios bekvapės prieskoninės žolelės gavosi  g.gif pradėjau galvot, gal dėl įstiklinto balkono...
o pomidorai labai išstypo  blush2.gif kaip pirmi metai, manau, kad ne tokias sėklas nusipirkau  blush2.gif dabar specialius, ir balkone skirtus augint, pomidoriukus nusipirkau...
galvoju, reikia ir man pabandyt jau pomidoriukus pasisėt  smile.gif ar jūs labai išretinant prieskonines žoleles kai jos sudygsta?
atsiprašau, kad labai daug klausinėju, man tiesiog viskas labai nauja  ax.gif o taip norisi savo daržo  ax.gif  rolleyes.gif

o tai, kaip čia, Jūs jau sodinate? g.gif man kažkaip dar ankstoka atrodo, o gal aš tamsuolė nežinau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(bbrigitux @ 2010 02 02, 12:02)
galvoju, reikia ir man pabandyt jau pomidoriukus pasisėt  smile.gif ar jūs labai išretinant prieskonines žoleles kai jos sudygsta?
atsiprašau, kad labai daug klausinėju, man tiesiog viskas labai nauja  ax.gif o taip norisi savo daržo

Oi tie pomidorai biggrin.gif man irgi neaiškūs buvo pernai, pasisodinau kelis lauke skirtus augint o dalį tokių pat išvežiau į daržą pasodint, tai darže buvo neaukšti daugių daugiausiai puse metro, o balkone ant pusantro metro doh.gif lotuliukas.gif pomidorų buvo nelabai daug ax.gif Tai šiemet nežinau kaip bus nes kažkokių geltonų nusipirkau, tai gal iki lubų nebeužaugs lotuliukas.gif

Prieskonines žolelės jei sudygs tai bus stebuklas, nes kiek bandžiau sėt niekad nesudygdavo arba vos sudygę sunukdavo doh.gif tai nežinau kiek jas retint ax.gif Krapus pernai buvau pirkus kur specialiai popieriuke suklijuotos sėklos, tai ir retint nereikėjo ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2010 02 02, 12:12)
Prieskonines žolelės jei sudygs tai bus stebuklas, nes kiek bandžiau sėt niekad nesudygdavo arba vos sudygę sunukdavo  doh.gif tai nežinau kiek jas retint  ax.gif Krapus pernai buvau pirkus kur specialiai popieriuke suklijuotos sėklos, tai ir retint nereikėjo  ax.gif

na, man tai sudygo... na, bandysiu ir šiemet, gal kas gausis smile.gif
Atsakyti
is prieskoniniu man geriausiai bazilikai ir shalavijai sudygsta ir uzhauga. Sunkiausiai rozmarinai. o melisa tai geriau atsiskelt nuo kokio krumelio - jos labai gerai atskeltos prigyja. Ant palanges laikau gabaliuka atskeltos is sodo, bet man ji tokia ziemos miegu gerai imigusi doh.gif o tresht niekuo nesinori - nes juk patys ir vartojam ax.gif
Atsakyti
Man pernai kažkaip su čiobreliais nenusisekė g.gif O va bazilikai, šalavijas - klestėte klestėjo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 02 02, 12:27)
is prieskoniniu man geriausiai bazilikai ir shalavijai sudygsta ir uzhauga. Sunkiausiai rozmarinai. o melisa tai geriau atsiskelt nuo kokio krumelio - jos labai gerai atskeltos prigyja. Ant palanges laikau gabaliuka atskeltos is sodo, bet man ji tokia ziemos miegu gerai imigusi doh.gif  o tresht niekuo nesinori - nes juk patys ir vartojam ax.gif

Nebloga mintis bigsmile.gif , bet tik neturiu iš kur melisos paimt doh.gif
O savo balkoninį daržą aš tręšiau pernai tik dilgėlių raugu, daugiau jokios chemijos schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif
Jau ne kartą jūsų temelę skaitinėjau, bet pernai tik gėles auginau balkone, o šiemet planuoju prieskoninių žolių griebtis smile.gif
Tik man vienas neaiškumas yra - ar būtina sėklas iš pradžių namuose ant palangės daigint? Mūsų balkonas neįstiklintas ir turim ant palangės ilgą medinį lovį - gal galiu tiesiai į jį sėti atšilus orams? Būtų kaip į lauką sėjama. Ar tada tiesiog vėliau sulaukčiau rezultatų?
Atsakyti
QUOTE(Spurgiucs @ 2010 02 02, 21:26)
Sveikutės  4u.gif
Jau ne kartą jūsų temelę skaitinėjau, bet pernai tik gėles auginau balkone, o šiemet planuoju prieskoninių žolių griebtis smile.gif
Tik man vienas neaiškumas yra - ar būtina sėklas iš pradžių namuose ant palangės daigint? Mūsų balkonas neįstiklintas ir turim ant palangės ilgą medinį lovį - gal galiu tiesiai į jį sėti atšilus orams? Būtų kaip į lauką sėjama. Ar tada tiesiog vėliau sulaukčiau rezultatų?

Man rodos tiktų ir tiesiai į lovelį lauke sėt smile.gif juk petražoles darže tai tiesiai į dirvą sėja ir gražiausios užauga smile.gif Tik vat kol užaugs ko gero ilgiau reikės laukti ax.gif O tai gal jūs truputį manuose pasisėkit, o kai atšils galėsit likusią dalį lauke jau sėti bigsmile.gif

Mano vienas iš 4 sudygusių pomidoriukų kažko leipsta g.gif unsure.gif ant palangės stovi tai šviesos turėtų pakakt g.gif šilumos ir manau netrūksta g.gif Ai jeigu ką dar pasisėsiu, juk čia daugiau pabandymas buvo ar daigios sėklos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2010 02 02, 22:33)
Man rodos tiktų ir tiesiai į lovelį lauke sėt  smile.gif juk petražoles darže tai tiesiai į dirvą sėja ir gražiausios užauga  smile.gif Tik vat kol užaugs ko gero ilgiau reikės laukti  ax.gif  O tai gal jūs truputį manuose pasisėkit, o kai atšils galėsit likusią dalį lauke jau sėti  bigsmile.gif

Mano vienas iš 4 sudygusių pomidoriukų kažko leipsta  g.gif  unsure.gif ant palangės stovi tai šviesos turėtų pakakt  g.gif  šilumos ir manau netrūksta  g.gif Ai jeigu ką dar pasisėsiu, juk čia daugiau pabandymas buvo ar daigios sėklos ax.gif

Ačiū už patarimą 4u.gif
Atsakyti
Toms kam be galo knieti jau kazka seti-sodinti -galit pamegint pipirne. nusipirkau seklyciu, siandien apie pietus suberiau i induka, ir va ka tik paziurejau jau pradeda leisti daigiukus bigsmile.gif thumbup.gif thumbup.gif reishkia dar kokios 5 dienos ir jau ko gero bus galima ant sumushtinio svieziulapuku pabarstyti ax.gif
Atsakyti