Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone

QUOTE(aure111 @ 2010 01 14, 00:04)
Ji valgoma jei gerai atsimenu tik kai vaisiai maži būna, o tokia išvirta tik kūnui trintis kai maudaisi  biggrin.gif  mirksiukas.gif

Tikrai stebuklas. Net neįsivaizdavau, kad ir pas mus galima plaušinių užsiaugint blink.gif . Jei rasių sėklų tai būtinai pasisodinsiu,pabandysiu. O kiek laiko ją virt reikia? Internete nelabai info radau, vienoj vietoj rašė, kad tik panardint į verdantį vandenį reikia, o kaip tu darei?
Atsakyti
QUOTE(ooo @ 2009 10 05, 12:33)
mano balkonininkystes ispudziai:
zemuogytes tik siemet sejau, tai nesitikejau derlaius, bet kelios uogos buvo - kitamet laukiu daugiau  rolleyes.gif
pomidorai - pora balkoninuku dave daugaiu nei trys normalus  doh.gif kitais metais kokiu 10 balkoninuku sodinsiu - labai puikiai seklos dygo  ax.gif

Aš irgi nusprendžiau balkoninių pomidorų augint, o sakykit kokia žemė jiems tinka ir ar plastikiniai vazonai tinka? O kokio dydžio maždaug tas vazonas turi būti 1-am augalui? Kažin tie balkoniniai pomikai "Vilma" geri?

Kitas klausimas, kur žiemą laikot žiemojančias žemuogytes? O kokias sėklas jų geriau pirkt, nes žiūrėjau Žalioj stotelėj, tai bent kelių rūšių yra.
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2010 01 14, 09:14)
Tikrai stebuklas. Net neįsivaizdavau, kad ir pas mus galima plaušinių užsiaugint blink.gif . Jei rasių sėklų tai būtinai pasisodinsiu,pabandysiu. O kiek laiko ją virt reikia? Internete nelabai info radau, vienoj vietoj rašė, kad tik panardint į verdantį vandenį reikia, o kaip tu darei?

Aha neblogas stebuklas, užtat ir sodinausi kad išmėint norėjau biggrin.gif dabar kuriu jau planą kaip čia šiais metais man tą plaušinę užsiaugint g.gif Bandysiu sodint 1 arba 2 į didelį vazoną, gal tada užaugins man plaušinę, ir jei sudygs daugiau sėklų, vel pas tetą į šiltnamį išvešiu lotuliukas.gif
O gal kuri geltonus pomidorus auginotės? Labai noriu geltonų, bet kad patys stiebai aukšti neaugtų g.gif doh.gif O raudonų raudonkepuraitė lygtais vadinasi 4 sėklas jau sukišiau šią savaitė į žemes, žiūrėsiu kas bus lotuliukas.gif vis per tą nekantrumą doh.gif lotuliukas.gif
Dar žemuogių norėčiau, gal kuri pasakysit kokias sėjot, nes norisi ir kad uogų būtų ne tik lapai biggrin.gif

Tiesa plaušinę pirma nulupiau ir viriau kol minkštimas suvirė ir išplaukė ax.gif po to pakabinau vonioj kol išdžiuvo, jau tokia spalva geltonesnė paliko ir tada jau naudojau thumbup.gif thumbup.gif Sėklas pirkau maximoj 4u.gif mačiau ir dabar jau yra pirkt ax.gif
Papildyta:
QUOTE(mamymamy @ 2010 01 21, 11:53)
Aš irgi nusprendžiau balkoninių pomidorų augint, o sakykit kokia žemė jiems tinka ir ar plastikiniai vazonai tinka? O kokio dydžio maždaug tas vazonas turi būti 1-am augalui? Kažin tie balkoniniai pomikai "Vilma" geri?

Kitas klausimas, kur žiemą laikot žiemojančias žemuogytes? O kokias sėklas jų geriau pirkt, nes žiūrėjau Žalioj stotelėj, tai bent kelių rūšių yra.

Man grynai balkonam skirti pomidorai nepatiko schmoll.gif labai jau maži pomidoriukai buvo, o kadangi nenorėjau su trašom augint, tai jų ir nedaug buvo ax.gif Tai pernai turėjau lauke skirtų augint ir tyrguj pora paaugintų (lygtai raudonkepuraitė sakė kad vadinasi) nusipirkau, tai raudonkepuraitė patiko, nes pomidoras jau į pomidorą panašesnis buvo lotuliukas.gif thumbup.gif o ir skonis labai patiko wub.gif
Vazonai manau bet kokie tinka, kuo didesnis aišku geriau, bet tuos balkoninukus kažkada ir nupjautuose buteliuose nuo vandens auginau ir nieko, augo biggrin.gif tik vaizdas jau nelabai koks biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aure111: 21 sausio 2010 - 17:37
QUOTE(aure111 @ 2010 01 21, 17:44)
Man grynai balkonam skirti pomidorai nepatiko  schmoll.gif labai jau maži pomidoriukai buvo, o kadangi nenorėjau su trašom augint, tai jų ir nedaug buvo  ax.gif 

O man priešingai - labai patiko bigsmile.gif Pomidoriukai, žinoma, mažiukai, bet derlius gausus buvo. Iki pat gruodžio mėnesio skyniau wub.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 01 26, 19:11)
O man priešingai - labai patiko bigsmile.gif Pomidoriukai, žinoma, mažiukai, bet derlius gausus buvo. Iki pat gruodžio mėnesio skyniau  wub.gif

Čia jaučiu ir nuo auginimo sąlygū priklauso, nes pas mane balkonas stiklintas ir labai saulė prikaitina, tai daugeliuj gėlių ir daržovių perkaršta turbūt doh.gif doh.gif verysad.gif

Ar jau ruošiatės naujajam balkonininkystės sezonui?? bigsmile.gif Aš jau ruošiuosi jau sėklų nusipirkau: žemuogių, pomidoriukų geltonų, plaušenių ir žinoma gėlių biggrin.gif o savo pasidarytas pomidorų raudonkepuraitė 4 sėklytes jau ir išbandžiau biggrin.gif jau vakar 3 pomidoriukai iš žemių išlindo wub.gif thumbup.gif Taip pat pasisėjau truputį melisos, bet dar niekas neauga schmoll.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2010 01 31, 12:13)
Čia jaučiu ir nuo auginimo sąlygū priklauso, nes pas mane balkonas stiklintas ir labai saulė prikaitina, tai daugeliuj gėlių ir daržovių perkaršta turbūt  doh.gif  doh.gif  verysad.gif

Ar jau ruošiatės naujajam balkonininkystės sezonui??  bigsmile.gif

Žinokit, irgi stiklintame auginau. Be to, pietinėje pusėje. Ir nieko - atstumiu tuos langus, kad tvankumo nebūtų - ir gerai. Šiais metais galvoju gal ir nestiklintame pabandyti auginti, bet jis labiau į rytinę pusę, tai bijau, kad aulės nebūtų mažoka... Gal tik įsivaizduoju, patikrinsiu šiais metais smile.gif

Pasėjau dalį pomidoriukų, bet dar prisilaikau - lyg ir ankstoka truputį. Užtat jau sudygo čiobreliai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 01 31, 12:19)
Žinokit,  irgi stiklintame auginau. Be to, pietinėje pusėje. Ir nieko - atstumiu tuos langus, kad tvankumo nebūtų - ir gerai. Šiais metais galvoju gal ir nestiklintame pabandyti auginti, bet jis labiau į rytinę pusę, tai  bijau, kad aulės nebūtų mažoka... Gal tik įsivaizduoju, patikrinsiu šiais metais smile.gif

Pasėjau dalį pomidoriukų, bet dar prisilaikau - lyg ir ankstoka truputį. Užtat jau sudygo čiobreliai  wub.gif

Pas mane tik du neperdidžiausi langiukai atsidaro ir tai karšta būna doh.gif doh.gif O dažnai dar diena tanka išvažiuojant juos uždaryt, tai kaip pirtis būna doh.gif

Aš laukiu nesulaukiu kada viską pasėt galėsiu, dabar dar ankstoka, nes jai užaugs viskas normaliai tai neturėsiu kur padėt rolleyes.gif biggrin.gif
Atsakyti
maximose pagaliau atsirado net po 4 dvigubus stovus su seklom thumbup.gif
Siemet yra tokiu kuriu pvz pernai tikrai nebuvo schmoll.gif
prisipirkau gal 10 rushiu prieskoniu doh.gif tame tarpe: ozrages, grazgarstes, kalniniu dashiu , juozazoles ir t.t
Atsakyti
labas rytas 4u.gif
norėčiau ir aš prisijungti į jūsų būrelį... vis svajoju užsiauginti derlių balkone ax.gif pernai buvau pasisodinusi pomidorus, prieskoninias zoleles... bet, pirmas blynas prisvilo blush2.gif
dabar nusipirkau balkoninių pomidoriukų sėklų - bandysiu sodint smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bbrigitux: 02 vasario 2010 - 08:37
Kokios daržininkės ankstyvos! Gal tai galėtų būti koks nors ženklas, kad jau pavasaris arti? bigsmile.gif Bet ko gero pavasario dar teks ilgai palaukti.... Nors prieskonių sėklų ir aš nusipirkau ir jau traukia akį parduotuvėse daigyklos. Pernai balkone auginau balkoninius pomidorus, tai visai neblogai jie derėjo, bet sako, kad jų skonis nelabai (aš pati nevalgau pomidorų), be to mano balkonas neįstiklintas. Šiemet sakiau auginsiu balkone pomidorus "Promyk" - tai žemaūgiai lauko pomidorai, žiūrėsiu kas gausis.
Atsakyti
QUOTE(Jūržolė @ 2010 02 02, 10:17)
Pernai balkone auginau balkoninius pomidorus, tai visai neblogai jie derėjo, bet sako, kad jų skonis nelabai (aš pati nevalgau pomidorų),

o man visai patiko balkoninuku skonis. Auginau Vilma. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2010 02 02, 09:38)
o man visai patiko balkoninuku skonis. Auginau Vilma.  ax.gif

Man, tiesa sakant, jie irgi pasirodė pomidorai kaip pamidorai smile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti