Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone

mano balkonininkystes ispudziai:
zemuogytes tik siemet sejau, tai nesitikejau derlaius, bet kelios uogos buvo - kitamet laukiu daugiau rolleyes.gif
pomidorai - pora balkoninuku dave daugaiu nei trys normalus doh.gif kitais metais kokiu 10 balkoninuku sodinsiu - labai puikiai seklos dygo ax.gif
sparagines pupeles nepasiteisino schmoll.gif
ridikeliai - suejo i lapus, o i saknis - nu niekaip
peletrunas dygo ir augo gerai, bet neuzkabino, tas pats su pipirmetems
melisa dziaugiuosi, petrazoles ir rozmarinai - liuks, krapai ir salotos irgi buvo labai geri, o bazilikai tiesiog nuostabus (bet tik viena rusis, kiti - nepatiko).
zodziu, jei per ziema daugiameciai isgyvens, tai kitais metais papildomai reiks salotu, krapu, balkoniniu pomidoru ir baziliku...
Atsakyti
ar balkoninės žemuogės lieka žiemoti balkone? Neiššąla? Ar verta sėti, ar pirkti augaliukus jau paaugusius. Jei pirkti tai geriau dabar rudenį ar pavasarį? Pasidalinkit patirtimi. Prašau labai. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2009 10 05, 13:20)
Plaušenės vaisius  bigsmile.gif
user posted image

Nuluptas vaisius  smile.gif (reikėjo labiau nupupti, kad kuo mažiau būtų žalios spalvos  ax.gif )
user posted image

Išvirta plaušinė  thumbup.gif  thumbup.gif
user posted image

Iš arti  ax.gif
user posted image

Kitais metais vėl bandysiu užsiaugint balkone, tik sodinsiu į didelį vazoną, nes šimet ko gero į per mažą buvau pasodinus  g.gif  doh.gif

ogo!!! nju cia tai super!!! seklas parduotuveje pirkai ar is neto?? siemet sakiau pasesiu bet pasimirso blink.gif
Atsakyti
Niu bet plaušinė thumbup.gif Čia ji balokne tooookia išaugo? bigsmile.gif
O mano žemuogės pasiuto, duoda žemuoges kasdein, po 2-8 uogeles, tai vaikui džiaugsmas didžiulis. Beje atnešiau aš jas iš balokono į kambarį ant palangės tai uogos labai padidėjo, tieisog milžinės kaip žemuogėms. Ir dar pradėjo vėl labai žydėti ir uogas auginti. Tik nežinau iš kur medžiagų jos ima, nes aš visiškai niekuo netrešiu ie netrešiau. O sėtos jos pas mane jei pamenat pavasarį tik iš sėkliukių, o derlius tai kaip kokių jau metinių būtų smile.gif Tik niekaip neišsprendžiu dilemos, kaip jas išlaikyti man. Galvoju gal jei išretinčiau ir pasodinčiau į naują žemę tai gal ir žiemą augtų g.gif
Atsakyti
Niu bet kaip temelė numirusi doh.gif Niekas nieko neauginat? Aš vis dar žemuoges skinu, šiandein va vaikui 5 radau savo mažame vazonėlyje smile.gif Tik rūpestėlis man kaip jos žiemos g.gif
Atsakyti
Sveikos smile.gif Aš plaušenės sėklas maximoj pirkau ax.gif O balkone man neužaugo schmoll.gif buvo tik ilgas vijoklis nei žydėjo nei vaisių nezgė doh.gif doh.gif jaučiu dėl permažo vazono g.gif doh.gif O šita šiltnamy užaugo thumbup.gif Jau išbandžiau tai galiu pasakyt kad tikrai gera ir naudot thumbup.gif nėra labai aštri ir labai gerai trina thumbup.gif Kitais metais vėl meginsiu balkone užsiaugint tik jau dideliam vazone bigsmile.gif
Pas mane šiuyo metu auga tik braškė, bet ją gavau jau rudeniop, tai tokia mažytė mažytė g.gif tikiuosi nenumirs per žiemą unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2009 11 03, 21:03)
Sveikos  smile.gif  Aš plaušenės sėklas maximoj pirkau  ax.gif  O balkone man neužaugo  schmoll.gif  buvo tik ilgas vijoklis nei žydėjo nei vaisių nezgė  doh.gif  doh.gif  jaučiu dėl permažo vazono  g.gif  doh.gif  O šita šiltnamy užaugo  thumbup.gif  Jau išbandžiau tai galiu pasakyt kad tikrai gera ir naudot  thumbup.gif  nėra labai aštri ir labai gerai trina  thumbup.gif Kitais metais vėl meginsiu balkone užsiaugint tik jau dideliam vazone  bigsmile.gif
Pas mane šiuyo metu auga tik braškė, bet ją gavau jau rudeniop, tai tokia mažytė mažytė  g.gif  tikiuosi nenumirs per žiemą  unsure.gif

O kada plaušenę reikai sėti, kad pavasariui jau daigelius turėti?

Mačiau mano žemuogytės toookios nušalusios balkone liūdnai stovi. Balokonas įstiklintas bet kaži kaip ten joms g.gif
Atsakyti
QUOTE(simbail @ 2010 01 12, 19:46)
O kada plaušenę reikai sėti, kad pavasariui jau daigelius turėti?

Mačiau mano žemuogytės toookios nušalusios balkone liūdnai stovi. Balokonas įstiklintas bet kaži kaip ten joms  g.gif

Aš sėjau kaip ir kitas gėles ar daržoves kad sėja g.gif tiksliai nepasakysiu kada ax.gif Nežinau ar šiemet dar bandysiu plaušenę augint g.gif žiūrėsiu, nebent kokią vieną (visgi ji reikalauja kažko kitko, negu mano suteiktos salygos) g.gif jei vazono didelio kokie pomidorai neokupuos lotuliukas.gif
Tiesa ta plaušinė kai išdžiuvo gerai tai liko mažesnė ax.gif tokia vos didesnė negu sprindis, bet trintis su ja tai labai gera thumbup.gif thumbup.gif Gaila kad šiltnamuo neturiu tikrai prisisodinčiau thumbup.gif bigsmile.gif

Pas mane balkone žiemoja tik braškė ir gėlytės (našlaitės kelios neuždengtos ir dideliam vazone svogūninės gėlės pavasarinės) Tai ant to didelio vazono uždėjau braškę su vazoniuku nes nedidelis labai ir apdengiau nes tikrai nušaltų, kad ir stiklintas balkonas doh.gif
Atsakyti
Sveikos augintojos biggrin.gif
as pernai auginau vysninius pomidorus - pavyko, o del prieskoniniu zoleliu turejau liudna patirti smile.gif kai visi augaliukai jau buvo suauge (petrazoles, krapai, mairunas, bazilikas, pipirine) atleke mano mieloji sune ir viska graziai persodino virtuvej ant grindu biggrin.gif biggrin.gif deja ant laminato nieks neisaugo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
siemet galvoju bandyt dar karta, kada gi jau galima pradet daigint sitas zolytes?
Atsakyti
Atsiprašau už kvailoką klausimą, bet - kaip ta plaušenė valgoma? Išvirta?? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 01 13, 20:04)
Atsiprašau už kvailoką klausimą, bet - kaip ta plaušenė valgoma? Išvirta?? mastau.gif

Ji valgoma jei gerai atsimenu tik kai vaisiai maži būna, o tokia išvirta tik kūnui trintis kai maudaisi biggrin.gif mirksiukas.gif

Mellynake, jei pas jus šviesu namuose, tai galit bandyt kažkiek pasisėt tų žolyčių mirksiukas.gif būna gi kad jas per žiemą virtuvėj ant palangės augina, bet pas mane neauga schmoll.gif vasarą dar kokį daigelį išleidžia, o žiemą schmoll.gif schmoll.gif Turiu dabar virtuvėj tik petražolių pasikasus iš daržo ir pasisodinus į vazoną thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aure111: 13 sausio 2010 - 22:07
QUOTE(aure111 @ 2010 01 13, 22:04)
Ji valgoma jei gerai atsimenu tik kai vaisiai maži būna, o tokia išvirta tik kūnui trintis kai maudaisi  biggrin.gif  mirksiukas.gif

stebuklai, ne kitaip mastau.gif hihihi.gif
Atsakyti