mano balkonininkystes ispudziai:
zemuogytes tik siemet sejau, tai nesitikejau derlaius, bet kelios uogos buvo - kitamet laukiu daugiau
pomidorai - pora balkoninuku dave daugaiu nei trys normalus kitais metais kokiu 10 balkoninuku sodinsiu - labai puikiai seklos dygo
sparagines pupeles nepasiteisino
ridikeliai - suejo i lapus, o i saknis - nu niekaip
peletrunas dygo ir augo gerai, bet neuzkabino, tas pats su pipirmetems
melisa dziaugiuosi, petrazoles ir rozmarinai - liuks, krapai ir salotos irgi buvo labai geri, o bazilikai tiesiog nuostabus (bet tik viena rusis, kiti - nepatiko).
zodziu, jei per ziema daugiameciai isgyvens, tai kitais metais papildomai reiks salotu, krapu, balkoniniu pomidoru ir baziliku...
ar balkoninės žemuogės lieka žiemoti balkone? Neiššąla? Ar verta sėti, ar pirkti augaliukus jau paaugusius. Jei pirkti tai geriau dabar rudenį ar pavasarį? Pasidalinkit patirtimi. Prašau labai.
QUOTE(aure111 @ 2009 10 05, 13:20)
Plaušenės vaisius
Nuluptas vaisius (reikėjo labiau nupupti, kad kuo mažiau būtų žalios spalvos )
Išvirta plaušinė
Iš arti
Kitais metais vėl bandysiu užsiaugint balkone, tik sodinsiu į didelį vazoną, nes šimet ko gero į per mažą buvau pasodinus
Nuluptas vaisius (reikėjo labiau nupupti, kad kuo mažiau būtų žalios spalvos )
Išvirta plaušinė
Iš arti
Kitais metais vėl bandysiu užsiaugint balkone, tik sodinsiu į didelį vazoną, nes šimet ko gero į per mažą buvau pasodinus
ogo!!! nju cia tai super!!! seklas parduotuveje pirkai ar is neto?? siemet sakiau pasesiu bet pasimirso
Niu bet plaušinė Čia ji balokne tooookia išaugo?
O mano žemuogės pasiuto, duoda žemuoges kasdein, po 2-8 uogeles, tai vaikui džiaugsmas didžiulis. Beje atnešiau aš jas iš balokono į kambarį ant palangės tai uogos labai padidėjo, tieisog milžinės kaip žemuogėms. Ir dar pradėjo vėl labai žydėti ir uogas auginti. Tik nežinau iš kur medžiagų jos ima, nes aš visiškai niekuo netrešiu ie netrešiau. O sėtos jos pas mane jei pamenat pavasarį tik iš sėkliukių, o derlius tai kaip kokių jau metinių būtų Tik niekaip neišsprendžiu dilemos, kaip jas išlaikyti man. Galvoju gal jei išretinčiau ir pasodinčiau į naują žemę tai gal ir žiemą augtų
O mano žemuogės pasiuto, duoda žemuoges kasdein, po 2-8 uogeles, tai vaikui džiaugsmas didžiulis. Beje atnešiau aš jas iš balokono į kambarį ant palangės tai uogos labai padidėjo, tieisog milžinės kaip žemuogėms. Ir dar pradėjo vėl labai žydėti ir uogas auginti. Tik nežinau iš kur medžiagų jos ima, nes aš visiškai niekuo netrešiu ie netrešiau. O sėtos jos pas mane jei pamenat pavasarį tik iš sėkliukių, o derlius tai kaip kokių jau metinių būtų Tik niekaip neišsprendžiu dilemos, kaip jas išlaikyti man. Galvoju gal jei išretinčiau ir pasodinčiau į naują žemę tai gal ir žiemą augtų
Niu bet kaip temelė numirusi Niekas nieko neauginat? Aš vis dar žemuoges skinu, šiandein va vaikui 5 radau savo mažame vazonėlyje Tik rūpestėlis man kaip jos žiemos
Sveikos Aš plaušenės sėklas maximoj pirkau O balkone man neužaugo buvo tik ilgas vijoklis nei žydėjo nei vaisių nezgė jaučiu dėl permažo vazono O šita šiltnamy užaugo Jau išbandžiau tai galiu pasakyt kad tikrai gera ir naudot nėra labai aštri ir labai gerai trina Kitais metais vėl meginsiu balkone užsiaugint tik jau dideliam vazone
Pas mane šiuyo metu auga tik braškė, bet ją gavau jau rudeniop, tai tokia mažytė mažytė tikiuosi nenumirs per žiemą
Pas mane šiuyo metu auga tik braškė, bet ją gavau jau rudeniop, tai tokia mažytė mažytė tikiuosi nenumirs per žiemą
QUOTE(aure111 @ 2009 11 03, 21:03)
Sveikos Aš plaušenės sėklas maximoj pirkau O balkone man neužaugo buvo tik ilgas vijoklis nei žydėjo nei vaisių nezgė jaučiu dėl permažo vazono O šita šiltnamy užaugo Jau išbandžiau tai galiu pasakyt kad tikrai gera ir naudot nėra labai aštri ir labai gerai trina Kitais metais vėl meginsiu balkone užsiaugint tik jau dideliam vazone
O kada plaušenę reikai sėti, kad pavasariui jau daigelius turėti?
Mačiau mano žemuogytės toookios nušalusios balkone liūdnai stovi. Balokonas įstiklintas bet kaži kaip ten joms
QUOTE(simbail @ 2010 01 12, 19:46)
O kada plaušenę reikai sėti, kad pavasariui jau daigelius turėti?
Mačiau mano žemuogytės toookios nušalusios balkone liūdnai stovi. Balokonas įstiklintas bet kaži kaip ten joms
Aš sėjau kaip ir kitas gėles ar daržoves kad sėja tiksliai nepasakysiu kada Nežinau ar šiemet dar bandysiu plaušenę augint žiūrėsiu, nebent kokią vieną (visgi ji reikalauja kažko kitko, negu mano suteiktos salygos) jei vazono didelio kokie pomidorai neokupuos
Tiesa ta plaušinė kai išdžiuvo gerai tai liko mažesnė tokia vos didesnė negu sprindis, bet trintis su ja tai labai gera Gaila kad šiltnamuo neturiu tikrai prisisodinčiau
Pas mane balkone žiemoja tik braškė ir gėlytės (našlaitės kelios neuždengtos ir dideliam vazone svogūninės gėlės pavasarinės) Tai ant to didelio vazono uždėjau braškę su vazoniuku nes nedidelis labai ir apdengiau nes tikrai nušaltų, kad ir stiklintas balkonas
Sveikos augintojos
as pernai auginau vysninius pomidorus - pavyko, o del prieskoniniu zoleliu turejau liudna patirti kai visi augaliukai jau buvo suauge (petrazoles, krapai, mairunas, bazilikas, pipirine) atleke mano mieloji sune ir viska graziai persodino virtuvej ant grindu deja ant laminato nieks neisaugo
siemet galvoju bandyt dar karta, kada gi jau galima pradet daigint sitas zolytes?
as pernai auginau vysninius pomidorus - pavyko, o del prieskoniniu zoleliu turejau liudna patirti kai visi augaliukai jau buvo suauge (petrazoles, krapai, mairunas, bazilikas, pipirine) atleke mano mieloji sune ir viska graziai persodino virtuvej ant grindu deja ant laminato nieks neisaugo
siemet galvoju bandyt dar karta, kada gi jau galima pradet daigint sitas zolytes?
QUOTE(something else @ 2010 01 13, 20:04)
Atsiprašau už kvailoką klausimą, bet - kaip ta plaušenė valgoma? Išvirta??
Ji valgoma jei gerai atsimenu tik kai vaisiai maži būna, o tokia išvirta tik kūnui trintis kai maudaisi
Mellynake, jei pas jus šviesu namuose, tai galit bandyt kažkiek pasisėt tų žolyčių būna gi kad jas per žiemą virtuvėj ant palangės augina, bet pas mane neauga vasarą dar kokį daigelį išleidžia, o žiemą Turiu dabar virtuvėj tik petražolių pasikasus iš daržo ir pasisodinus į vazoną