Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone

QUOTE(Jūržolė @ 2009 08 12, 11:26)
Ačiū, bandysiu. Bet jau kokias 2-3 savaites jie nei auga, nei noksta doh.gif

Prinoks smile.gif Pas mane irgi ilgokai žali tupėjo, o poto staigiai prinoko - gal per kokią savaitę dauguma, o likusieji per antrą savaitėlę biggrin.gif Bet kaip rašiau anksčiau pradėjo augti tie buvę mažiukai, užaugo iki tokių visai normalių tai dabar laukiu kada noks tongue.gif
O žemuogės kasdien uogeles nokina smile.gif Puikus augalas auginti balkone, negaliu atsidžiaugti aš jomis. O dar taip tankiai susodintos pas mane (yra kažkuriam puslapyje nuotraukėlė dar nedidelių), bet vistiek puikiai dera smile.gif
Atsakyti
Žemuogėmis ir aš negaliu atsidžiaugti, ir labai gražu, ir labai skanu smile.gif tik kad va pas jus jos dar kasdien noksta, o mes jau paskutinę uogelę suvalgėme prieš porą savaičių, beveik visos uogos sunoko prieš mėnesį, ar net daugiau, ir buvo suvartotos biggrin.gif kai sodinau tikėjausi uogelių rudeniui, o gavos vasaros viduryje smile.gif
Pomidorai stovi žali, nedidukai, jau kelias savaites atrodo, kad nekinta niekas..
Va su agurkais irgi nekas, keli dar maži agurkiukai suvyto ir nukrito, dabar bijau, kad su likusiais taip nenutiktų, kolkas ir užsimezgusių agurkiukų ir žiedukų dar labai daug thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo waidila: 16 rugpjūčio 2009 - 18:58
Tiktu darzeliui balkone
user posted image
Atsakyti
QUOTE(rimulia12 @ 2009 08 16, 23:13)
Tiktu darzeliui balkone

O kaip fainai bigsmile.gif cia turbut prie sienos pritvirtinta g.gif smile.gif
Atsakyti
O pas mane ant vienos sakeles du pomidorai augo augo ir neislaike sakele, nuluzo. Kazin kodel? Cia buvo mano didziausi kolkas, tai ka ir kiti kai jau bus didesni nulus? sad.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos darželio augintojos smile.gif Seniai čia besilankiau ax.gif papasakosiu apie savo daržą, daug mano augintų daržovių nepasitvirtino tad jau kitais metais nebesėsiu tiek visko, nesėsiu tokių dalykų kaip krapai, ridikėliai, agurkai ir pomidorai. agurkai kažkodėl nors gal žinau dėl ko atsiradus mažas agurkiukui sustodavo augti ir tiesiog nuvysdavo, įtariu kad mažai jiems žemės buvo, nes laisčiau juos kas deiną tai dėl vandens stygiaus negalėjo nuvysti.Pomidorai tik dabar pradėjo nokti ir tokie mažuliukai, jau 3 pomidoriukus vaikui atidaviau dar gal kokie 10 pomidoriuku yra tai nežinai ar spės dar sunokti jei neateis šalna kokia, nesuprantu dėl ko gal bus susidurusių su tuom visi pomidorai taip ištyso į viršų vos ne iki pat balkono lūbų nespėju jų rišti virvėm.kas dieną laistau nes kitaip nieko nebūtų, tad paskaičiavau kad dėl šių 13 mažučiukų kaip slyvutės pomidoriukų tikrai neapsimoka tiek ir laiko ir darbo o ir pinigų kišti schmoll.gif kas pasitvirtino tai aitrioji paprika , tiek jos pridygo daug tai kad galėčiau pasidalinti su norinčiom biggrin.gif taip pat petražolės gerai augo,krapus kiek sėjau nesudygo, nežinau kas joms blogai. dar turiu išdygusias žemuoges ir susiformavusias kelias žemuogėles kurios jei spės parausti tai bus fgerai o jei ne tai prirašysiu taip pat prie nepasitvrtinusių, dar kabančios braškės yra tik jos kol kas lapus išleido daugiau nieko, dabar tueiu klausymą auginančioms šiuos augalus ką dabar galima su jomis padaryti kad kitamet vėl galėčiau džiaugtis jomis, kaip žiemai paruošti žemuoges ir braškes kai darže auginti tai žinau kad reik lapus apkirpti ir paleisti tuos ūsus kad vėl kitamet būtų derlius o kaip su naminėm daryti ir kur jas laikuti gal sakau kokia agroplėve apdengti nukirpus lapus ir palikti balkone? lauksiu kokių patarimų.
Atsakyti
Man irgi aktualu kaip žemuoges žiemai paruošti. Paprastai vazone laikomos jos jaučiu sušaltų. aš planuoju vežti jas į kaimą ir įkasti į žemę. O pavasarį išsikasti ir vėl pasisodinti, tuo pačiu ir žemė pasikeis į naują. Beje žemuoges augina iki šiol, kasdien vaikui bent vena raudona būna. Tik aš teptuku atlieku bičių pareigas, kadangi balkonas įstiklintas ir jos pas mane neužsuka lotuliukas.gif

Beje dėl agurkų ir pomidorų tai visai pritariu, aš taip pat nematau iš jų realios naudos ax.gif
Atsakyti
Na balkoniniai vynuoginiai pomidorai visai neblogai užderėjo, didelis bliūdas išėjo. O čia tas augininimas tai tik dėl žaidimo biggrin.gif
Atsakyti
Labai reikia Jusu patarimo blush2.gif , balkone vazonuose auginau remontantines braskes (gyvenu bute, balkonas nestiklintas), graziai zydejo, sulaukiau skaniu uogyciu, bet dabar nezinau kaip jas per ziema issaugoti g.gif ?
Kita vasara jomis vel noriu papuosti savo balkona... ax.gif
Atsakyti
Sveikos, žiūriu tema beveik numirusi. Tai vat pasipasakosiu apie savo daržą biggrin.gif
Labiausiai patenkinta savo pomidorais thumbup.gif turėjau nusipirkus 2 raudonkepuraites ir turėjau 3 lauko pomidorus, kurie labai ištyso ir tik vienas derliaus davė doh.gif Tai galima sakyt kad iš 5 po midorų naudingi tik 3 thumbup.gif bet pomidodų gan nemažai buvo ir bent jau skonis jautėsi, nes kaip tų mažylių balkoninių doh.gif , kurios prieš kelis metus auginau ax.gif daugiau nelabai kas ir užaugo doh.gif Agurkai kaime darže apsigyveno, bet ir tai merdėjo lotuliukas.gif doh.gif krapų buvau pasisėjus, sudygo neblogai, bet kažkokios zarazos apniko juos doh.gif tai išroviau ir daugiau nebesėjau. Plaušenės balkone tik dėl vaizdo buvo doh.gif nei žydėjo nei vaisių davė schmoll.gif O vat kaime šiltnamy užaugo bigsmile.gif thumbup.gif Kurią dieną įkelsiu nuotrauką kaip vaisius atrodo thumbup.gif (toks didelis paie 30 cm agurkas thumbup.gif ). Reikės bandyt jau plaušinę pasidaryt thumbup.gif
Tai vat tiek naujienų iš mano daržo ax.gif

Labai įdomu ir kaip kitom pasisekė bigsmile.gif
Atsakyti
Pasidariau plaušinę yess.gif sokiai.gif assa.gif
Neužilgo įkelsiu nuotraukų ax.gif
Atsakyti
Plaušenės vaisius bigsmile.gif
user posted image

Nuluptas vaisius smile.gif (reikėjo labiau nupupti, kad kuo mažiau būtų žalios spalvos ax.gif )
user posted image

Išvirta plaušinė thumbup.gif thumbup.gif
user posted image

Iš arti ax.gif
user posted image

Kitais metais vėl bandysiu užsiaugint balkone, tik sodinsiu į didelį vazoną, nes šimet ko gero į per mažą buvau pasodinus g.gif doh.gif
Atsakyti