Įkraunama...
Įkraunama...

Naujagimio lankytojai

Mus ligoninej aplanke mano teveliai ir vyro teveliai, bei sese su broliu. As neisivaizduoju kaip galima nuo savo ir savo vyro tevu ilgai slepti anukeli... Na juk artimesniu uz tevus ir seseris/brolius nieko pasaulyje nera ir nieko jau tam vaikeliui nenutiks, jei pirmom dienom susitiks su seneliais, dedem, tetom smile.gif 4u.gif Mociutes pamate proanuki po savaites. O kitus priemiau tik kai vaikui buvo 1,5 men.
Bet kas labiausiai stebino, tai zmoniu nesupratingumas... Tas nesvietiskas noras pamatyti... Juokingiausia, kad artimiausi draugai buvo supratingiausi ir i akis nelindo. O tie tokie 9 vanduo nuo kisieliaus, vos ne pirma menesi i svecius prasytis... Dar be proto erzino telefonas... Na jei tau taip idomu, kaip sekas... parasyk zinute, kai mama pralaisves, atrasys... Ne, visiems reikia paskambinti ir kalbet vos ne po 30 min. iki to laiko kol pradeda verkti vaikas... ir telefonas skamba ir skamba... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Madein @ 2012 11 16, 17:03)
Mus ligoninej aplanke mano teveliai ir vyro teveliai, bei sese su broliu. As neisivaizduoju kaip galima nuo savo ir savo vyro tevu ilgai slepti anukeli... Na juk artimesniu uz tevus ir seseris/brolius nieko pasaulyje nera ir nieko jau tam vaikeliui nenutiks, jei pirmom dienom susitiks su seneliais, dedem, tetom smile.gif  4u.gif  Mociutes pamate proanuki po savaites. O kitus priemiau tik kai vaikui buvo 1,5 men.
Bet kas labiausiai stebino, tai zmoniu nesupratingumas... Tas nesvietiskas noras pamatyti... Juokingiausia, kad artimiausi draugai buvo supratingiausi ir i akis nelindo. O tie tokie 9 vanduo nuo kisieliaus, vos ne pirma menesi i svecius prasytis... Dar be proto erzino telefonas... Na jei tau taip idomu, kaip sekas... parasyk zinute, kai mama pralaisves, atrasys... Ne, visiems reikia paskambinti ir kalbet vos ne po 30 min. iki to laiko kol pradeda verkti vaikas... ir telefonas skamba ir skamba... doh.gif

neatsiliepti mirksiukas.gif as isjungiu garsa.
Atsakyti
QUOTE(Putlutė @ 2012 11 17, 23:59)
neatsiliepti mirksiukas.gif as isjungiu garsa.

ir as taip dariau... bet po to tas sukakotas mandagumo jausmas... skambindavau pati.. mazdaug negalejau atsiliepti ir pan. doh.gif bet kokiu atveju uzburtas ratas blush2.gif sakiau pries sekanti gimdyma reikes psichologiskai paciai pasiruosti ir dar visiems apskelbti kad i tel. skambucius neatsakinesiu biggrin.gif
Atsakyti
Mes svecius priiminejom turbut po savaites kai grizom is ligonines biggrin.gif
Nemaciau reikalo susireiksmint ir sedet uzsidarius tarp 4 sienu ir su draugais bei giminem nebendraut, juk tokio amziaus kudikiai tik valgo ir miega, tad laisvo laiko buvo i valias. Na jei kudikis labai neramus tai turbut kita istorija.
Tai kad skambina pasiteiraut kaip sekasi priemiau kaip rupesti ir ir demesi o ne kaip ikyruma biggrin.gif
Bet zinoma... kiekvienam savo.
Atsakyti
o kaip pasakyti anytai, kad nebuciuotu ir neimtu ant ranku mano vaiko?pries uzeinant i palata ar kai ateis jau i palata ir begs ciupti ant ranku..man tokia mintis kelia siauba...is vis nenoriu, kad ateitu...
Atsakyti
Pirmųjų lankytojų sulaukiau dar ligoninėje. Tą pačią dieną trumpam atbėgo vyro sesė, nes netoli gyvena, kitą dieną atvažiavo anyta. Nelabai norėjau, kad palatoj visą tokią "nuvėsusią" matytų, bet supratau, kad tiesiog vietoj nenustygsta iš džiaugsmo, tai ir nebumbėjau. 4u.gif Grįžus namo, aplankė mama, kai tik slogos atsikratė. Visi kiti po poros savaičių pradėjo užeit. Normaliai jaučiaus, tad nieko prieš neturėjau, tik kai kurie svečiai įsijautę užmiršdavo, kad namo laikas, ne balius čia koks, man ir mažiui poilsio reikia.
Mažosios_pėdutės, jei yra kažkokia rimta priežastis, dėl kurios nenorit duoti anytai vaikučio palaikyt pirmom dienom, tai gražiai ir tvirtai pasakykit, kad gydytojai patarė vengt kontakto su kitais asmenimis, nes dar silpnas imunitetas. Galima apskritai pasakyt, kad nenorit jokių lankytojų ligoninėje, o kai grįšit, matysit, gal ir kitaip atrodys. Bet šiaip tai net įdomu pasidarė, kodėl toks nenoras, net pasibaisėjimas iš jūsų pusės g.gif Vis dėl to ji- jūsų vaiko močiutė, turbūt irgi laukia ir rūpinasi, kad viskas būt gerai. Na, bet juk nežinau jūsų situacijos...
Atsakyti
QUOTE(Doremina @ 2012 11 26, 20:24)
Pirmųjų lankytojų sulaukiau dar ligoninėje. Tą pačią dieną trumpam atbėgo vyro sesė, nes netoli gyvena, kitą dieną atvažiavo anyta. Nelabai norėjau, kad palatoj visą tokią "nuvėsusią" matytų, bet supratau, kad tiesiog vietoj nenustygsta iš džiaugsmo, tai ir nebumbėjau. 4u.gif  Grįžus namo, aplankė mama, kai tik slogos atsikratė. Visi kiti po poros savaičių pradėjo užeit. Normaliai jaučiaus, tad nieko prieš neturėjau, tik kai kurie svečiai įsijautę užmiršdavo, kad namo laikas, ne balius čia koks, man ir mažiui poilsio reikia.
Mažosios_pėdutės, jei yra kažkokia rimta priežastis, dėl kurios nenorit duoti anytai vaikučio palaikyt pirmom dienom, tai gražiai ir tvirtai pasakykit, kad gydytojai patarė vengt kontakto su kitais asmenimis, nes dar silpnas imunitetas. Galima apskritai pasakyt, kad nenorit jokių lankytojų ligoninėje, o kai grįšit, matysit, gal ir kitaip atrodys. Bet šiaip tai net įdomu pasidarė, kodėl toks nenoras, net pasibaisėjimas iš jūsų pusės g.gif Vis dėl to ji- jūsų vaiko močiutė, turbūt irgi laukia ir rūpinasi, kad viskas būt gerai. Na, bet juk nežinau jūsų situacijos...

Sutariam mes gerai (dėl vyro stengiuos), tačiau turiu nuoskaudu iš praeities. Ir jos tas "rūpinimasis" man atrodo netikras. O dėl bučinių-man tai atrodo nehigieniška ir net gal šlykštoka ... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(mazosios_pedutes @ 2012 11 27, 17:33)
Sutariam mes gerai (dėl vyro stengiuos), tačiau turiu nuoskaudu iš praeities. Ir jos tas "rūpinimasis" man atrodo netikras. O dėl bučinių-man tai atrodo nehigieniška ir net gal šlykštoka ...  blush2.gif

Apie bučinius čia kažkur jau buvo diskusija, tiksliai neatsimenu, kur, jau senokai skaičiau, prieš gimdymą, nes ir pačiai tai buvo aktualu. Atrodė, kad tik gimusį vaikiuką visi lįs čiupinėti, bučiuoti, užgaus, išmes ir t.t. Turbūt hormonai grojo, o gal taip instinktai pasireiškė. Žodžiu, esmė tame, kad minėtoje diskusijoje dauguma mamų taip pat buvo prieš naujagimio, kūdikio bučiavimą, taigi ne tik jums taip atrodo. drinks_cheers.gif Beje, kiek kalbėjau su pažįstamais medikais, tai ir jie neigiamai žiūri į tai, kad pašaliniai (ne mama ar tėtis) bučiuoja mažylį į veidą. Vadinasi, jeigu su anyta santykiai normalūs, tegu ir be didelės meilės, ir pati ji normali moteriškė, tiesiog progai esant pradedat tokią kalbą ir maloniai išdėstot savo poziciją. Patikėkit, supras. Svarbiausia jums, mažosios_ pėdutės, įsidėmėti, kad tai jūsų vaikas, jūs ir vyras esat už jį atsakingi ir, kol mažiukas dar bejėgis, jums priklauso spręsti, kas jam gerai, o kas ne. Iš savo ir draugių patirties galiu pasakyti, kad lankytojai niekada be leidimo, nepasiklausę nelietė, neėmė vaikiuko. Anyta prieš atvažiuodama į ligoninę atsiklausė,ar gali, įėjusi pirmiausia iš tolo pasigrožėjo, tik po to paklausė, ar galėtų paimti į rankas. Bučiuoti tikrai nepuolė, tik jau kai kelių mėnesių buvo, pradėjo paptelt į žanduką ar rankytę. Taigi apibendrindama viską, galiu pasakyti, kad labai smarkiai lankytojų elgesys turi priklausyti nuo jūsų. Tvirtai laikykitės, mažiau jaudinkitės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Doremina @ 2012 11 28, 12:54)
Apie bučinius čia kažkur jau buvo diskusija, tiksliai neatsimenu, kur, jau senokai skaičiau, prieš gimdymą, nes ir pačiai tai buvo aktualu. Atrodė, kad tik gimusį vaikiuką visi lįs čiupinėti, bučiuoti, užgaus, išmes ir t.t. Turbūt hormonai grojo, o gal taip instinktai pasireiškė. Žodžiu, esmė tame, kad minėtoje diskusijoje dauguma mamų taip pat buvo prieš naujagimio, kūdikio bučiavimą, taigi ne tik jums taip atrodo. drinks_cheers.gif  Beje, kiek kalbėjau su pažįstamais medikais, tai ir jie neigiamai žiūri į tai, kad pašaliniai (ne mama ar tėtis) bučiuoja mažylį į veidą. Vadinasi, jeigu su anyta santykiai normalūs, tegu ir be didelės meilės, ir pati ji normali moteriškė, tiesiog progai esant pradedat tokią kalbą ir maloniai išdėstot savo poziciją. Patikėkit, supras. Svarbiausia jums, mažosios_ pėdutės, įsidėmėti, kad tai jūsų vaikas, jūs ir vyras esat už jį atsakingi ir, kol mažiukas dar bejėgis, jums priklauso spręsti, kas jam gerai, o kas ne. Iš savo ir draugių patirties galiu pasakyti, kad lankytojai niekada be leidimo, nepasiklausę nelietė, neėmė vaikiuko. Anyta prieš atvažiuodama į ligoninę atsiklausė,ar gali, įėjusi pirmiausia iš tolo pasigrožėjo, tik po to paklausė, ar galėtų paimti į rankas. Bučiuoti tikrai nepuolė, tik jau kai kelių mėnesių buvo, pradėjo paptelt į žanduką ar rankytę. Taigi apibendrindama viską, galiu pasakyti, kad labai smarkiai lankytojų elgesys turi priklausyti nuo jūsų. Tvirtai laikykitės, mažiau jaudinkitės 4u.gif

dėkoju jums, už patarimus ir išsakytą nuomonę, tikiuosi viskas bus gerai:) 4u.gif
Atsakyti
Griežtai pasakiau,kad nenoriu jokių lankymų ligoninėje,nes gimdymas buvo sunkus ir po visko jaučiausi nekaip,tai visi mane suprato ir niekas neziveržė,tik mano mama atvažiavo,sakė,tu mano vaikas ir aš noriu būti šalia smile.gif Tai pabuvo kelias valandas ir išvažiavo.O visi kiti lankyti pradėjo tik po mėnesio smile.gif
Atsakyti
Mus taip pat pirmieji ligoninej aplanke bigsmile.gif
Atsakyti
Ligoninėje aplankė tik seneliai, kitiems griežtai buvo pasakyta po mėnesio, visi klausė 4u.gif
Atsakyti