Kelios valandos po gimdymo sulaukėm pirmosios mažo žmogučio lankytojos - jo prosenelės. Kiti lankytojai - seneliai aplankė tik grįžus namo, t.y. po savaitės.
susilaukus pirmojo vaikelio mane siutino lankytojai. Isgirsdavau skambinant telefonui net siurpai nueidavo, kad tik nesugalvotu atvaziuoti. Man, turbut, buvo pogimdyvinė depresija. Tas vaikas nuolak verke, sveikatos man nebuvo. Viskas erzino. Bet kai susilaukiau antro vaikelio visaks kaip diena ir naktis skirėsi. Niekas manęs neerzino. Juačiausi puikiai ir noriai priėmiau lankytojus. todėl manau, kad nereikia bijoti paskayti lankytojam ne, jei jų nepageidaujat.
ligonineje aplanke pusbroliai, o grizus namo jau po keliu dienu pasipyle lankytojai... Is tikro labai nervino, sveikatos tikrai nebuvo, bet lindo ikyriai ir viskas.. ir taip visa menesi ir daugiau, kol praejo visas maratonas.. jei kada turesim kita leliu tikrai nieko neisileisiu, nebusiu tokia kvaila
kol netureju mergickos savo, nesupratau, kodel taip mamos naujai iskeptos lankytoju nenori.. pas mane ejo nuo pirmu savaiciu. geriausia buvo, kai atejo mamos pussesere, sedim, plepam, vaikiukas miega.. Atsikele, sakau, atejo laikas maitinti. Galvoju, susipras, paeis toliau, man nemalonu kai spokso i papa visgi o ji ne tik kad nepaejo toliau, bet atsisedo dar arciau, ir sako: kaip grazu kai mazi vaikiukai valgo, na, parodyk, kaip tu valgai man pirmos dienos namie, pirmi maitinimai krutimi, o ji nosi prikisus ziuri.. dabar vel laukiuosi, ir tikrai bent jau menesi jokiu lankytoju man nereiks.. Artimiausi zmones - taip, bet siaip kokie giminaiciai kazkelintos eiles, ir dar per ilgai uzsibunantys nereikalingi visai.
Na as pirmuju lankytoju t.y. Savo mamaos, seses ir tecio sulaukiau kazkur po 14-16 val po gimdymo, jie atvaziavo I kita miesta. Nors mazyle per visa ju lankymo laika tik valge, tai man is pradziu irgi nesmagu buvo, kad ziuri I mane besimokancia zindyti, nors ziurejo tik mama, bet ji labai santuriai reagavo, tetis net nosies nekiso artyn tuo metu, o I namus, nors jau praejo beveik menuo - nieko neisileidziu.
gimdyti ne uz kalnu,beliko 3savaites,visiems beveik pasakem,kad ligoninej nenorim lankytoju,tik zinoma uosviams nesakem,nes anyta turbut ir uzsidegtu is pasipiktinimo.kaip bus,ziuresim,tikiuosi,visi gerbs musu nora ir nereiks pyktis su niekuo
Patys artimiausi jau lanke ligonineje, o i namus atvyko 3 diena po grizimo
Jokiu lankytoju bent menesi Pirmaji sunu parodziau draugams, tetoms ir kt (po truputi aisku, ne visi is karto viena diena ) po kokiu 5-6sav. Dabar dukrytei tik apie savaite, taip pat zadu menesi neisileisti jokiu lankytoju. Manau ir vaikas turi apsiprasti atejes i si pasauli ir mama su teciu. Ypac mama jaustis gerai, nes jei sunku maitinti, pavargusi ar po gimdymo prastai atsigauna, tikrai neturetu isileisti sveciu.
P.S. seneliai aisku vaikucius pamate po keliu dienu, bet poto irgi retai isileisdavau i troba
P.S. seneliai aisku vaikucius pamate po keliu dienu, bet poto irgi retai isileisdavau i troba
Pirmieji lankytojai aplanke tik gryzus is ligonines,pries gimdyma galvojau kad nenoresiujokiu lankytoju nei ligonineje nei grizus is ligonines bet jie tikrai nestrukde ,padejo man namuose
Mes savo mažylės niekam nerodėm iki kol suėjo mėnuo, turėjau pati atsigauti, kažkaip nenorėjau jokių lankytojų, norėjom būti tik tryse
po keliu dienu- seneliai, o kiti tik po 2men