Pas mus pirmi sveciai buvo uosviai kai mazyliui buvo 7dienos Tada po kazkiek laiko vaikucio teta su seima, o savo mamai ir sesem vaziavom parodyti kai buvo 22dienos, nes jie mazeikiuose gyvena o mes vilniuje
kuo veliau, tuo geriau, bet kaip gi neisileisti tevu? nesuprastu manau...
Kol gulėjau ligoninėj (7 dienas), nenorėjau nieko kito matyt, tik vyrą Dar sesė buvo atvažiavus, bet ji kaip ir sugyventinė mano, ir auklytė vaikiuko
Tėvam gyvai vaikiuką parodėm po nepilno mėnesio, draugam - po 6 savaičių gal... Ir tai jie galėjo ateidinėt tik mažom grupelėm
Tiesiog mūm atrodė, kad geriausia taip Vaikiukas iš pradžių turi apsiprast su namais, aplinka, tuomet seneliais, na ir tada draugai. Labai žiūrėjom, kad nieks nesloguotų ir neneštų bacilų Kažkaip labai nedrąsu buvo..
Tėvam gyvai vaikiuką parodėm po nepilno mėnesio, draugam - po 6 savaičių gal... Ir tai jie galėjo ateidinėt tik mažom grupelėm
Tiesiog mūm atrodė, kad geriausia taip Vaikiukas iš pradžių turi apsiprast su namais, aplinka, tuomet seneliais, na ir tada draugai. Labai žiūrėjom, kad nieks nesloguotų ir neneštų bacilų Kažkaip labai nedrąsu buvo..
Manau seneliai turėtų aplankyti jau kitą dieną, nes visgi seneliai O visus kitus kviesti po 2-3 savaičių. + dar priklauso nuo sveikatos. Jei moteris po gimdymo jaučiasi nekaip ir po 2 savaičių dar išvargusi, tikrai dar ne laikas kviesti svečius. Liūdniausia tai, kad patys svečiai nesupratingi ir veržiasi šniūrais kaip kažkas čia rašė
Kiekvienai mamytei skirtingai, vienoms reikia bendravimo, pasidalinimo džiaugsmeliu, kitoms - ramybės.
Kai mano pusseserė pagimdė atsiunčiau jai tik SMS su sveikinimais ir viskas. O ji pati parašė, kad ateičiau su draugu aplankyti kitą dieną, nors galvojau kad tikrai norės pailsėti
Tai vat skirtingai būna
Kiekvienai mamytei skirtingai, vienoms reikia bendravimo, pasidalinimo džiaugsmeliu, kitoms - ramybės.
Kai mano pusseserė pagimdė atsiunčiau jai tik SMS su sveikinimais ir viskas. O ji pati parašė, kad ateičiau su draugu aplankyti kitą dieną, nors galvojau kad tikrai norės pailsėti
Tai vat skirtingai būna
daugiau tos baimes man atrodo toms,kurios pirma leliuka turi pas mus draugai jau i ligonine atvyko,man nemaise
Artimiausi sekancia diena, o like po poros savaiciu
QUOTE(ruzava @ 2011 07 25, 21:34)
pas mus pirmieji lankytojai pasirodė dar ligoninėje...
šiaip dar iki gimdymo žinojau, kad norėsiu, kad mane GN aplankytų mano tėvai ir mano sesuo. visi kiti (net ir MB tėvai) norėjau, kad palauktų, kol grįšim namo...
pagimdžiau paryčiais 4val ir apie 13val į palatą įžengia ... MB dėdė su savo šeima (žmona ir vaiku) puolė sveikint, džiaugtis, kad jie pirmi nu man toks lengvas šokas... širdy pyktelėjau, nu bet tiek to...
o truputį vėliau sugužėjo mano tėvai, paskui MB tėvai (kuriems švelniai buvo aiškinama, kad tikimės jų apsilankymo namuose)...
vienu žodžiu, visi darė, ką nori, nekreipdami dėmesio į tai, ko noriu aš
dabar tokios klaidos nedaryčiau, jokių užuominų ta tema, tiesiai šviesiai prieš gimdymą pasakyčiau, kad nieko nepriimsiu, kol negrįšim namo
šiaip dar iki gimdymo žinojau, kad norėsiu, kad mane GN aplankytų mano tėvai ir mano sesuo. visi kiti (net ir MB tėvai) norėjau, kad palauktų, kol grįšim namo...
pagimdžiau paryčiais 4val ir apie 13val į palatą įžengia ... MB dėdė su savo šeima (žmona ir vaiku) puolė sveikint, džiaugtis, kad jie pirmi nu man toks lengvas šokas... širdy pyktelėjau, nu bet tiek to...
o truputį vėliau sugužėjo mano tėvai, paskui MB tėvai (kuriems švelniai buvo aiškinama, kad tikimės jų apsilankymo namuose)...
dabar tokios klaidos nedaryčiau, jokių užuominų ta tema, tiesiai šviesiai prieš gimdymą pasakyčiau, kad nieko nepriimsiu, kol negrįšim namo
Nu aš jau būčiau ne širdy pyktelėjusi, o trenkusi žaibų Atsiklausti prieš veržiantis nereikia?
O man toks praktinis klausimas, nes neužilgo irgi ta didžioji diena ir nepageidauju lankytojų ligoninėje - kaip jie sužinojo, kur gulite? Ta prasme skyrių, palatos numerį?
QUOTE(ruzava @ 2011 07 25, 13:34)
pas mus pirmieji lankytojai pasirodė dar ligoninėje...
Labutis, nepriimkit asmeniskai, bet man labai keista, kai naujai(ir nenaujai) iskeptos mamytes pareiskia pageidavimus, kad aplankyti gali tik mano tevai, seses ir broliai, o jau Vyro tevai ir artimieji tai jau nepriskiriami prie "pateptuju"rato...pamirstat, mieosios, kad ir jie labai lauke to vaikelio ir nori pasidziaugt su savaisiais jo gimimu... manyciau, kad seneliai is abieju pusiu turetu turet pirmenybe pamatyt vaikeli ir nereikia to labai sureiksmint ar tai ivyks ligoninej ar namuose.
I ligonine leidau tik vyra (seimos nebuvo salia), o draugai atejo aplankyti jau per pirmaja savaite
QUOTE(januska @ 2011 07 26, 20:18)
Labutis, nepriimkit asmeniskai, bet man labai keista, kai naujai(ir nenaujai) iskeptos mamytes pareiskia pageidavimus, kad aplankyti gali tik mano tevai, seses ir broliai, o jau Vyro tevai ir artimieji tai jau nepriskiriami prie "pateptuju"rato...pamirstat, mieosios, kad ir jie labai lauke to vaikelio ir nori pasidziaugt su savaisiais jo gimimu... manyciau, kad seneliai is abieju pusiu turetu turet pirmenybe pamatyt vaikeli ir nereikia to labai sureiksmint ar tai ivyks ligoninej ar namuose.
Teisybė BET - man rodos, kad toks nusistatymas labai priklauso nuo santykių. Tarkim, aš irgi esu iš tų keistųjų, kurie anytą nori pamatyt tik grįžus namo, nes santykiai su ja, švelniai tariant, nekokie O savų irgi paprašysiu nesiveržti, kad ir kokie artimi jie bebūtų. Nes tai bet kokiu atveju pirmiausia MŪSŲ su vyru džiaugsmas, ilgai lauktas, išnešiotas ir iščiūčiuotas. O seneliai ir visi kiti savo laiku irgi galėjo pasidžiaugti savais vaikais, ilgai palaukę anūkų gali ir dar savaitėlę palaukti