QUOTE(vaidilute_ @ 2009 06 05, 17:55)
Sveikos esamos ir busimos mamytes!
Norejau paklausti kada sulaukete pirmuju sveciu gimus kudikui . Kokia jusu nuomone, ar verta jau pirmomis dienomis po gimdymo priimineti draugus ir giminaicius nekantraujancius pamatyti mazaji stebukleli. O galbut reiketu palaukti bent keleta savaiciu? Labai daug ivairiu nuomoniu butu idomu isgirsti kiekvienos beabejo i sveciu sarasa neina seneliai kurie patys pirmi atskubes i pagalba
Norejau paklausti kada sulaukete pirmuju sveciu gimus kudikui . Kokia jusu nuomone, ar verta jau pirmomis dienomis po gimdymo priimineti draugus ir giminaicius nekantraujancius pamatyti mazaji stebukleli. O galbut reiketu palaukti bent keleta savaiciu? Labai daug ivairiu nuomoniu butu idomu isgirsti kiekvienos beabejo i sveciu sarasa neina seneliai kurie patys pirmi atskubes i pagalba
esu skaičiusi,kad vaikelis apie 4savaites turi adaptuotis prie naujos aplinkos.tai patariama neįsileisti lankytoju
mes tai senelius pasikvietėme po 3savaičių.,o proseneliai tai tik po trijų mėnesių pamatė
Mociute tai po savaites pamate, o kitus svecius po menesio priemem...
QUOTE(LOOONDA @ 2010 04 08, 09:33)
Mus pirmieji sveciai aplanke gryzus is ligonines trecia diena
As irgi draudziau ateit tik tuo atveju,jei slogavo lankytojai.Visus isileidau,kada kas beejo.O pradejo eit ta pacia diena,kai grizom is ligonines(sunui buvo 5 dienos)
Žinau iš savo pusseserės patirties. Ji svečius į namus įsileido ir kartu su vaikiuku kažkur važiavo tik po 3 mėn
Prieš tai matė tik vyras ir dukra. Žinau kad močiutės abi tik po kelių savaičių pamatė.
Tiesiog ji aiškina, kad jis labai mažas, jam reikia adaptuotis, reikia ramybės ir tėvų, o ne svetimų žmonių su įvairiom emocijom ir nuotaikom Gal ir gerai, nes niekas nuo to nenukentėjo, o ir ji pati su šeima turėjo laiko įeiti į normalų ritmą
Prieš tai matė tik vyras ir dukra. Žinau kad močiutės abi tik po kelių savaičių pamatė.
Tiesiog ji aiškina, kad jis labai mažas, jam reikia adaptuotis, reikia ramybės ir tėvų, o ne svetimų žmonių su įvairiom emocijom ir nuotaikom Gal ir gerai, nes niekas nuo to nenukentėjo, o ir ji pati su šeima turėjo laiko įeiti į normalų ritmą
Mus pirmi sveciai nusimato rytoj, patys artimieji aplane greitai...nors kazkaip sveciu antpludzio nesinori.
Nors as dar net nenescia dar tik gaminame bet jau matau kokia situacija bus pas mus. Mes gyvename su mano vyro tevais. Kai pagimde mano vyro pusbrolio zmona, mano anyta jau antra diena po gimdymo pasiule mums nuvaziuoti i ligonine pasveikinti Gerai kad perkalbejau savo vyra nes tas ka mama pasako, ta ir daro. Tai kai as pagimdysiu, manau kad ir uosviai ir vyro sesuo su vyru ateitu jau ta pacia diena, o namuose listu i akis ir aiskintu kaip ka daryti Kaip noreciau iki to laiko jau gyventi atskirai, bet deja
Mes priemem tik po menesio. Anksciau tai tai tik mano tevai buvo atvaziave ir tai gal tik 2 kartus . As pries lankyma nuo pirmu dienu.
Na cia viskas priklauso nuo mamos savijautos ir siaip seimos poziurio i tai. Mano gimdymas buvo lengvas, tai pirmuosius svecius jau trecia diena priemem, ir labai jais dziaugiausi Savaites sukaktuves visi bare sventem (aisku trumpam tik nueje buvom dienos metu, kol lelyte miegojo nesykleje) Dvieju savaiciu is anglijos namo i Lt grizom su masina, o pusantro menesio atlaikem dvieju dienu vestuves. Ir tikrai nieko nedarem per prievarta, ir niekas nebuvo vargas.
Papildyta:
Ojetau, buciau isprotejus tiek laiko uzsidarius buti... Man jau po keliu dienu namie uzsidarius pabuvus jau stogas ciuoze... Nematau reikalo taip ilgai uzsikonservuoti ir atsiriboti. Vaikas - ne liga, ir jei tik norisi kazkur eiti pasizmoneti, ar sveciu pasikviesti, nemanau kad reikia save riboti. Na nebent paciai mamai nieko nesinori, tik vaikuciu dziaugtis namie uzsidarius, tada viskas tvarkoj.
Gal todel visi taip keistai i mane ziuri, kai gatveje ar parduotuveje su menesio kudikiu rankose einu O jei man smagu su mazyte iseiti, visam pasauliui savo grozybe rodyti
Papildyta:
QUOTE(Dieter @ 2010 05 12, 14:07)
Žinau iš savo pusseserės patirties. Ji svečius į namus įsileido ir kartu su vaikiuku kažkur važiavo tik po 3 mėn
Ojetau, buciau isprotejus tiek laiko uzsidarius buti... Man jau po keliu dienu namie uzsidarius pabuvus jau stogas ciuoze... Nematau reikalo taip ilgai uzsikonservuoti ir atsiriboti. Vaikas - ne liga, ir jei tik norisi kazkur eiti pasizmoneti, ar sveciu pasikviesti, nemanau kad reikia save riboti. Na nebent paciai mamai nieko nesinori, tik vaikuciu dziaugtis namie uzsidarius, tada viskas tvarkoj.
Gal todel visi taip keistai i mane ziuri, kai gatveje ar parduotuveje su menesio kudikiu rankose einu O jei man smagu su mazyte iseiti, visam pasauliui savo grozybe rodyti
nezinau ar galima tevus pavadinti sveciais tai jie aplanke kelioms valandoms po gimdymo, o gimines kazkur po 2 sav. Draugai menesio
tėvai atvyko dar į ligoninę, buvo praėjusios gal kokios 12 val. po gimdymo.
Vieni draugai atvyko kai tik grįžom iš ligoninės. Kiti svečiai (giminės ir artimieji) po kokios savaitės
Vieni draugai atvyko kai tik grįžom iš ligoninės. Kiti svečiai (giminės ir artimieji) po kokios savaitės
QUOTE(Lailatina @ 2010 06 14, 20:43)
a mes irgi tokios nuomones buvom, ko cia uzsidaryt, tuo labiau, kad vasara gime, kai mykoliukui buvo maziau nei menuo prie ezero vaziavom ir siaip visur, gerai cia pasakei, vaikas ne liga, aisku, jei gimsta ziema, ziauriai salta ir pan, reikia riboti tuos isejimus, bet kai silta grazu, proto ribose galima sau keliauti, tuo labiau, kad pusryciai pietus ir vakariene pas tave krutinej, rupintis nereikia