Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis su dokumentais ar be jų?

O aš manau, kad ši diskusija naudinga, nes jei žmogus protingas jis supras ką reikia. Aš nekalbu apie šiaip dvarniukus, o apie "grynaveislius be dok." Kažkada kai dar buvau vaikas turėjom "bokserių" veislės kalytę, geras buvo šuo, kai ji numirė po savo ganėtinai ilgo gyvenimo, vėl pradėjau ieškoti šuniuko, galvojau imsiu be dok, vistiek į parodas nevesiu (tik po ilgo skaitymo šovė į galvą, kad dokumentai visai ne dėl parodų). Ir taip kokius metus, domėjausi, ieškojau... Ir užtikau visokių pokalbių apie šunis "grynaveislius be dok." kokios prastos jų laikymo sąlygos (ne visada) gali turėti įvairių ligų, išaugt gali belekas, rėmimas visokių daugintojų ir t.t. Nusprendžiau, kad pakentėsiu kol atsiras galimybė įsigyti šunį su dokumentais. Ji atsirado, turiu puikią draugę ir kai turėsiu kitą šunį jis taipogi bus su dok. smile.gif

Atleiskit už klaidas, nerišlias mintis, bet mieganti rašau. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(gidy @ 2009 07 09, 03:02)

Gaila skaityti tokias mintis... Pati suniuka pasiemei kuo greiciau, nors ne karta buvo pasakyta, kad geriau jam dar bent 2 sav. su mama pabuti.
Ir akivaizdu, akd net nesidomejai savo pasirinktos "veisles" istorija - nerasytum tokiu nesamoniu apie veisliu atsiradima.
et, ka cia aiskinsi zmogui, kuris nesiklauso doh.gif
Atsakyti
QUOTE(karinna @ 2009 07 09, 07:38)
Žinoma, jei tau nereikia dokumentų, išgelbėk kokį šuniuką kaime/prieglaudoje/gatvėje ir t.t. Tik va dėl jų "superiškumo" galima ilgaaai ginčytis. Toli gražu ne visi normalūs.

ziurint kaip kas supranta ta "superiskuma" lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(tati @ 2009 07 09, 13:19)
QUOTE(gidy @ 2009 07 09, 03:02)

Gaila skaityti tokias mintis... Pati suniuka pasiemei kuo greiciau, nors ne karta buvo pasakyta, kad geriau jam dar bent 2 sav. su mama pabuti.
Ir akivaizdu, akd net nesidomejai savo pasirinktos "veisles" istorija - nerasytum tokiu nesamoniu apie veisliu atsiradima.
et, ka cia aiskinsi zmogui, kuris nesiklauso doh.gif

siaip apie savo pasirinkta veisle pkankamai gerai domiejausi. o ka at ne taip ir stafai atsirado g.gif reikejo suns kovotojo ir sukryzmino buldoga su terjeru bandydami visokiausius variantus kol isgavo tai ka dabar matome lotuliukas.gif
tas pats ir su bet kuria kita veisle naujai isgauta, reikia namu puosmenuos puiku sumaisysim kelias veislesitr isgausim, reikia medzioklinio pauiku galim ir ta isveisti thumbup.gif thumbup.gif kur cia nesamone jau tokia parasyta? doh.gif ka gal nekryzmindavo bet kokiu sunu kol isgaudavo tai ka nori? lotuliukas.gif lotuliukas.gif
ir siaip jei pasakiau savo nuomone nebutina pulti nes as aiskiai parasiau kad gerbiu tiek tuos tiek tuos ir kiekvienas renkasi pagal save ir jei kazkam nereikia dok tu ir neirodysi kad reikia taspats ir jei man reikia doku tu neisiulysi man suns be dok smile.gif
taip kad nereikia nervintis drinks_cheers.gif
Atsakyti
kas kur nervinasi?
naujos, "madingos" veisles gal ir taip atsiranda, bet veisles, turincios ilga istorija, tikrai ne tokiu budu vystesi. ne tiek ir daug matyt domejaisi smile.gif
Atsakyti
Domėkis nesidomėjęs, betkokiu atveju, manau senovėj mėgintuvėliuose šunų neveisdavo, viskas vykdavo kryžminimo būdu, t.y. kergiant tam tikros išvaizdos ar charakterio ar tam tikrų bruožų šunis su kitais ir taip kol gaudavosi tokie kokių buvo norima. Aš taip galvoju, kad metams einant vis daugiau žmonių supras dokumentų reikšmę, viskas po truputį. Reikia į jaunąsias kartas orientuotis, pvz sugalvoti surengti "pažintį su tikruoju šunim", kaip parodomajį dalyką, atlikti visokių smagybių su savo šunimis, parodyti ką jie moka,išstatyti, išaiškinti kam yra reikalingi šuniui dokumentai, kodėl negalima pirkti augintinio iš turgaus ir pan. jaučiu kad susiorientavus į jaunuosius būsimus šeimininkus būtų pasiekta daug geresnių rezultatų nei pykčiai su suaugusiais. Didžioji dauguma žmonių netgi ne tai kad nesupranta - o nenori suprasti. Ir dar teisybę čia kažkas pasakė jog kažkodėl didžiausią šaršalą kelia tie kurie pirko atseit draugą kurio neves į parodas o vistiek jį piktybiškai kiša kaip veislės atstovą. Jei jau pirkai kaip draugą tai ir turėkis tą draugą gyvenk sau laimingai su juo, bet niekada nedrįsk sakyti kad jis grynaveislis - jei toks būtų tai ir dokumentus turėtų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Inexe: 09 liepos 2009 - 18:56
QUOTE(gidy @ 2009 07 09, 02:02)
juk kiekvienas zmogus turi savo individualia nuomuone.

Turėti nuomonę normalu, tik retas pasisakantis už be dokumenčius šunis, susimasto, kiek ta jo nuomonė teisinga verysad.gif Tiek faktų pateikta, kad "varna juoda", bet vistiek pastariesiemsr ''varna balta'' ir taškas, tai jų nuomonė doh.gif
O kodėl pas pačią namuose auga ne dvarnius iš kaimo? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Inexe @ 2009 07 09, 19:45)
Domėkis nesidomėjęs, betkokiu atveju, manau senovėj mėgintuvėliuose šunų neveisdavo, viskas vykdavo kryžminimo būdu, t.y. kergiant tam tikros išvaizdos ar charakterio ar tam tikrų bruožų šunis su kitais ir taip kol gaudavosi tokie kokių buvo norima.

Nukrypimas nuo temos, bet pataisysiu. Senoveje veisles susiformavo ne taip. Senais laikais sunys atlikdavo tam tikra funkcija. Sunis kaip nors vadindavo/skirstydavo ne pagal ju isvaizda, o pagal atliekama darba ir ilgainiui jos igaudavo kazkoki budinga eksterjera. Tik atsiradus parodoms susiformavo eksterjero standartai.
Atsakyti
Ziuriu yra dar tokiu kurie galvoja kad pasigavai dvi nemažas ,,dvarneškas" begiojancias po laukus ir va tau gime puikus vokieciu aviganiai lotuliukas.gif lotuliukas.gif

o kas dėl su dok. ir be dok suneliu, tai man asmeniskai visi yra sunys, svarbu normalios psihikos. mano tevai augina vadinama ,,dvarneska" bet suo labai grazus ir normalios psihikos, as asmeniskai rinkausi butent su dokumentais, vien tik todel kad jis atitiktu mano norimo suns isvaizda ir harakteri.
ax.gif 4u.gif
Atsakyti
ir dar pamirsau pridurti, jog kiekvienas augina suneli, ta kuris pats mieliausias nesvarbu, net jei jis ir ,,dvarneska". Tik vat už ,, dvarnešku" arba tik is tolo panašus į kazkokia veisle, veisima tai reiketu bausti. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fabula @ 2009 07 10, 13:20)
kiekvienas augina suneli, ta kuris pats mieliausias nesvarbu, net jei jis ir ,,dvarneska"

Auginu 2 beveisles, bet ne pirktas, o priglaustas (išgelbėtas).

Teisingai - jei jau turi šunį, tai būk mielas malonus juo tinkamai pasirūpinti.

Bet, jei dar tik mąstai apie tai, tada: arba perki šunį su dokumentais, arba išgelbėji kokį nabagą - tik jokiu būdu neskatini daugintojų verslo.
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2009 07 05, 20:57)
Aš asmeniškai susidariau tokią nuomonę kad žmonės dažniausiai įsigyja šunis iš užgaidos - "šiandien noriu - šiandien/rytoj perku"...

Aš taip pirkau - noriu čia ir dabar. Bet pati esu, kaip jau minėjau, priglaudusi būtent dokumentuotą kalytę, kuri šeimininkams nusibodo. Kone visi turėti šunys išgyveno pas mane iki mirties, mylimi ir prižiūrimi, nors tikrai, ne vienas buvo paimtas spontaniškai, kartais dėl užgaidos, kartais iš gailesčio. Ir dabartinis pirskas jau yra mano šeimos narys, o ne tiesiog užgaida ar žaisliukas.

Nors nesakau, ko gero tiesa, kad tie, kurie paima šunis iš įgeidžio, nepasvarstę gerai ar turės jam laiko, tai ir dažniau atsikrato augintiniais kaip nusibodusiais daiktais.

Bet va, pasitaiko ir tokių pavyzdžių: viena moteris savo dokumentuotą draugą, kuris, pasirodo, buvo per prastas parodoms, nuvedė ir paliko pririštą miške, o pati nusipirko naują - geresnį... schmoll.gif g.gif (Ačiū Dievui, tas aviganis buvo rastas ir laiku išgelbėtas, o ir naująjį šunį iš jos atėmė).

Žodžiu, neatsakingumo apraiškų visur pasitaiko, kaip gaila bebūtų verysad.gif
Atsakyti
Ne aviganis ten buvo, o kurtas.
Atsakyti