Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis su dokumentais ar be jų?

QUOTE(Allatėja @ 2010 11 16, 12:57)
Kiek teko domėtis, reikia net trijų parodų su gerais įvertinimais. O čia parašėte, kad "arba veislinę apžiūrą" pereiti, tai yra galimybė gauti dokumenus ir be parodų?

tai ne galimybė gauti dokumentus nepraėjus parodų, o galimybė gauti leidimą tam tikro šuns veisimui nepraėjus parodų, jei tik tiek sieksit, kaži ar nereikės ant šuniukų dokų dėti štampų "veislės brokas".....................

QUOTE(Jazzas @ 2010 11 16, 13:11)
Sakyčiau dar pirmiau reikia tą kalytę užauginti sveiką, gražią. Ir veisti tik tada, kai matai, kad tikrai verta, kad kalytė atitinka visus standartus (parodose tai pamatysite), sveikatos tyrimai idealūs. Na ir dar kai turite visas žinias apie nėštumą, gimdymą, šuniukų auginimą ir priežiūrą. Ir šiaip man idealu būtų, kad ne kiekviena turinti dokus ir praėjusi parodas kalytė būtų kergiama. Juk toli gražu ne kiekviena turi nuostabius palikuonis... Netapkite daugykla su dokais. Be to - taupantiems kažin ar tas kergimas vertas dėmesio. Nepigu gausis viskas, jei darysite tvarkingai ir sąžiningai. Niekada gyvenime neapsiimčiau tokio vargelio...

šitas postas patikėkit tikrai Allatėjai neįdomus, gerai būtų jei bent kol kas........ mirksiukas.gif
nes tie kam tokie dalykai rūpi siekia maksimumo ir į parodas nori eiti, ir stengiasi patekti pas teisėjus veisiančius tą veislę ne vienerius metus, kad gauti jų aprašymus ir t.t... tokiems pirmiausia įdomu kokios kokybės jų šuo, o ne siekia "popiagiai" prasisukti su tikslu - ko minmum reikia, kad padauginti dokumentuotų....................

QUOTE(Allatėja @ 2010 11 16, 13:40)
1) tobulas šuo.

2)Kaip matau, čia susirinkę rimti šunų veisėjai ir augintojai, išmanantys apie parodas ir tt, bet kai kalbam apie eilinį žmogų, ne visi turi galimybę ir laiko šitaip rimtai užsiimti šiais reikalais.
Ir kai aš nuspręsiu, kad parodos ir visa kita galėtų būti naujas mano laisvalaikio (ir ne tik) leidimo būdas, bus aišku, kokį šunį aš įsigysiu ir kada. smile.gif
O kolkas turiu minimum 3mėn apsispręsti. smile.gif

1) tokių išvis nebūna lotuliukas.gif
2) kas nori ieško galimybių, kas nenori pasiteisinimų........ o ir galiausiai didžioji dalis tų jau matyt "neeilinių" žmonių veisėjų turi ir šeimas, ir darbus, ir dar savo pporeikius su šunimis nesusijusius biggrin.gif

QUOTE(Allatėja @ 2010 11 16, 14:13)
Čia kaip su maistu - į skirtingų firmų pakuoes deda tą patį, o parduoda kaip geresnės, o kitą kaip prastesnės kokybės.

kai pašersit sausu maistu bent 5 ir daugiau metų savo šunis tada galėsit panašiais komentarais mėtytis...............
Atsakyti
QUOTE(JulciK08 @ 2010 11 16, 15:21)
Tiesiog jūsų nuorodoje mėsa sudaro tik mažają dalį, o kokybiškam sausame maiste didžiają dalį....Manau skirtumas yra....Na o geriausias maitinimas tai visgi RAW (tikiuosi žinot kas tai) - tai jau mano akimis mesėdžio rojus  wub.gif

Galiu pridurti, kad pripratus suni serti pagal ta metodika ir pats zmogus ipranta valgyti geresni raciona. As savo "VA" misruniuka iki metu stengiausi serti pagal tas metodikas (del patirties stokos gal ir ne visai tinkamai iseidavo). Tai perku kepenis jam, ir sau pasigaminu tuo paciu. Lasisa jam ir sau ir t.t. Paukstiena sau ir jam ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 16, 15:00)
Agituojate dabar žmonėms neveisti šunų net su dokumentais. Visi kažkada nuo kažko pradėjo.

Taip, nuo kažko - daugintojai - nuo to paties kaip ir jūs - imu kalę ir planuoju šuniukus. Atsakingi veisėjai - nuo patirties perėmimo, žinių kaupimo, kasdienio jų ieškojimo. Bet gi jūs net putojatės, kaip jums nepatinka atsakymai, kurie nepataiko į jūsų suvokimą. Tad iki atsakingo veisėjo oi kaip toli...
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 16, 16:13)
Net susidomėjau. Tai kokį ten nežemišką maistą tiem šunims į sausą ėdalą deda? Kad jokio kito žemiškojo, mūsų, mirtingųjų, maisto jiems duoti negalima. biggrin.gif
Čia kaip su maistu - į skirtingų firmų pakuoes deda tą patį, o parduoda kaip geresnės, o kitą kaip prastesnės kokybės.
Dalyvaujat jūs mat toje gamyboje ėdalo ir matot, ko įdėjo. Kur įrodymai? doh.gif
Žmones išdūrinėja, o šunim, matai, kokybiškai gamina. Ale gi ir naivumas... blink.gif

Tie, kurie šeria mėsa (tame tarpe ir aš), šeria pagal RAW - nuorodą įkeliau. Informacijos ta tema tikrai daug, jei tik ieškori, domėsies, viską rasi.

Va, kaip tik prisiminiau repliką apie patirtį, tai tegaliu pridurti, kad taip, visa patirtis yra NAUDINGA. Viena labai naudinga kaip pagalba, kaip tinkama informacija ir patirtis, kuria vadovautis reiktų jos mažai turintiems ar turintiems tos kitos patirties, kuri naudinga, kaip pavyzdys, kaip nereikėtų elgtis. Svarbiausia turėti sveiko proto susitvarkyt su savo asmeninėm ambicijom ir atskirti pirmąją nuo antrosios.
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2010 11 16, 15:39)
Taip, nuo kažko - daugintojai - nuo to paties kaip ir jūs - imu kalę ir planuoju šuniukus. Atsakingi veisėjai - nuo patirties perėmimo, žinių kaupimo, kasdienio jų ieškojimo. Bet gi jūs net putojatės, kaip jums nepatinka atsakymai, kurie nepataiko į jūsų suvokimą. Tad iki atsakingo veisėjo oi kaip toli...

As manau, kad pries pradedant kazka daryti, yra labai naudinga padirbeti kazkam kitam toje sferoje,jei tai imanoma. Tada realiai sudalyvauji tame gyvenime ir gal but net apsigalvoji tuo "verslu" uzsiimti
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 16, 14:40)
Aš dar tik renkuosi ir kaupiu informaciją. Jei būčiau apsisprendusi 100%, iš kur ir kam aš šuns noriu, čia nerašyčiau.
Pagrindinis, svarbiausias ir nekeičiamas faktas, kad man reikia naujo šeimos nario. Koks jis bebūtų, užsiimsiu su juo, rūpinsiuos. Dabar sprendžiu klausimą, kiek daug laiko ir pinigų galėsiu jam skirti.
3 variantai: šuo be dokumentų (kuris, kad ir kaip jūs pyktumėte, jau yra gimęs ir turi teisę gyventi, ir gyvens, nepriklausomai nuo to, ar mano šeimoje, ar kitoje - jūs jau nieko nepakeisit), šuo su dokumentais, bet su broku ir tobulas šuo.
Kaip matau, čia susirinkę rimti šunų veisėjai ir augintojai, išmanantys apie parodas ir tt, bet kai kalbam apie eilinį žmogų, ne visi turi galimybę ir laiko šitaip rimtai užsiimti šiais reikalais.
Ir kai aš nuspręsiu, kad parodos ir visa kita galėtų būti naujas mano laisvalaikio (ir ne tik) leidimo būdas, bus aišku, kokį šunį aš įsigysiu ir kada. smile.gif
O kolkas turiu minimum 3mėn apsispręsti. smile.gif
Papildyta:
Koks jau tas mano šuo bebus, vistiek dresuosiu, bet jei parodom - pagalbos reikės, nes šiaip šunims įrengtų aikštelių šiam mieste nesu mačius... verysad.gif

manau, kad jus net nezinot kokios veisles suns noretumet . oi ne, ne taip parasiau, jau zinau - pigesnes thumbup.gif

QUOTE(žostautė @ 2010 11 16, 15:01)
o kam parodinei dresūrai specialiai įrengtos aikštelės?  g.gif  Čia irgi iš tos pačios serijos, kaip sveikas naminis maistas. Na apsilankykite jūs pradžiai toje parodoje, pažiūrėkite - nėra ten ko mokytis su spec. įrengtomis aikštelėmis.

drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labiausiai pikta, kad žmonės norėdami papigiai ir tikėdami, jog čia grynaveislis šuo perka bedokinius. Nu jeigu taip norisi, pirkit, bet šuns aiškia kilme, gal net sveikata jūs neturėsit. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 16, 13:44)

Nors šiandien vienas iškilo. Jei įsigyju kalytę su dokumentais, kokie žingsniai norint jos atsivestiems šuniukams suteikti dokumentus? Čia reikia kreiptis į mano miesto kinologų klubą ar kur kitur?

Jūs kas eilinė daugntoja?? Neturite nei šuns, nei žinių apie veisimą, parodas ir pan o jau apie tai mastote... Akivaizdu rūpi kaip pinigėlių pasidaryti...
Nejaugi šuo nieko daugiau nevertas tik būti gimdymo mašina... Nesuprantu kaikurių žmonių mastymo, matai jeigu jau šuo kainavo nemažus inigus, tai būtinai vėliau turi atsipirkti. Bet žinokite toli gražu taip nebūna, nes parodinio ir veisimui skirto šuns išlaikymas kainuoja didelius pinigus...
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 11 16, 12:55)
Ai, aš naivi optimistė ir man taip patinka biggrin.gif  Vis dėl to teko sutikti žmonių, kurie pradžioj kalbėję būtent taip, kaip ši pašnekovė, paskui sugebėjo priimti argumentus smile.gif Jei iš dešimties planuojančių pataupyti ir pirkti gyvą daiktą pigiau, vienas persigalvoja, tai jau labai gerai  thumbup.gif  Beje, man tai niekaip nesuprantama, va vestuvėm taupyti tai nori žmonės - reikia suknių, limuzinų, pašerti ir pagirdyti giminę ir pasidaryti gražių fotkių biggrin.gif O TIKRO gyvo padaro, kuris džiugins ir po 10 metų... gerai ir papigiai, dzin ką ės ir pan.  unsure.gif

drinks_cheers.gif ir as tokia ax.gif

100 procentu drinks_cheers.gif ir jei tokiu naiviu optimisciu butu daugiau, manu tas procentas isaugtu, tik reikia atsikvepti giliai giliai ir 100 -aji karta pakartoti senas tiesas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Eve... @ 2010 11 16, 20:44)
Jūs kas eilinė daugntoja?? Neturite nei šuns, nei žinių apie veisimą, parodas ir pan o jau apie tai mastote... Akivaizdu rūpi kaip pinigėlių pasidaryti...
Nejaugi šuo nieko daugiau nevertas tik būti gimdymo mašina... Nesuprantu kaikurių žmonių mastymo, matai jeigu jau šuo kainavo nemažus inigus, tai būtinai vėliau turi atsipirkti. Bet žinokite toli gražu taip nebūna, nes parodinio ir veisimui skirto šuns išlaikymas kainuoja didelius pinigus...

Nu blm!!! Man protas išneša prieš įsigyjant šunį, pagalvot apie jo ateitį. Jei jūsų protelis toks menkas, prašau mano atžvilgiu išvis patylėt! Čia netinka posakis geriau vėliau nei niekada.
Durnių laivas. Neturit ką veikt, temų maža? Ar čia laisvalaikio leidimo būdas prikibt kaip šūdui prie uodegos ir sukt galvą, kimbat prie žodžių (aišku, patys tai žinot, nes čia toks tikslas).
O galvojau čia rimtas forumas.

P.S. Pinigų iš vienos vados nepadarysi. Įkalbėjot be dokų pirkt ir dar padaugint, šaunuoliai, draskykitės dabar... thumbup.gif Dar nuotraukyčių įdėsiu. biggrin.gif
Atsakyti
Kokią šuns ateitį?? Šuns tikslas nėra šuniukų vedimas.
Visu pirma nežinot, nei kaip šuniukui bus su parodom, antra nežinot kaip pasiseks išsirinkti šuniuką [turiu galvoje jo eksterjerą, sveiktą]... Galų gale kam jum veisti, maža veislynų?? Manot būsit geresni?? Aš kolkas to apie jus nepasakyčiau, nes nesigaudot nei bum bum. Veisimas yra ne kelių mėnesių mokslas, o tam prireikia metų ir daug daugiau. Žinoma viskas ir prasideda nuo pirmo šuns, tačiau jei žmogui tik sukerg esmė tai jau, dauginimas, mano nuomone. O jei dar sutaupyti norit tai iš viso apie veisimą negalvoti Jum.
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 16, 20:53)
P.S. Pinigų iš vienos vados nepadarysi. Įkalbėjot be dokų pirkt ir dar padaugint, šaunuoliai, draskykitės dabar... thumbup.gif  Dar nuotraukyčių įdėsiu. biggrin.gif

Sėkmės smile.gif
tai nors keliems veterinarams nauda bus, kai jiem skas mėnesį algą mokėsit thumbup.gif
Atsakyti