QUOTE(Allatėja @ 2010 11 16, 12:57)
Kiek teko domėtis, reikia net trijų parodų su gerais įvertinimais. O čia parašėte, kad "arba veislinę apžiūrą" pereiti, tai yra galimybė gauti dokumenus ir be parodų?
tai ne galimybė gauti dokumentus nepraėjus parodų, o galimybė gauti leidimą tam tikro šuns veisimui nepraėjus parodų, jei tik tiek sieksit, kaži ar nereikės ant šuniukų dokų dėti štampų "veislės brokas".....................
QUOTE(Jazzas @ 2010 11 16, 13:11)
Sakyčiau dar pirmiau reikia tą kalytę užauginti sveiką, gražią. Ir veisti tik tada, kai matai, kad tikrai verta, kad kalytė atitinka visus standartus (parodose tai pamatysite), sveikatos tyrimai idealūs. Na ir dar kai turite visas žinias apie nėštumą, gimdymą, šuniukų auginimą ir priežiūrą. Ir šiaip man idealu būtų, kad ne kiekviena turinti dokus ir praėjusi parodas kalytė būtų kergiama. Juk toli gražu ne kiekviena turi nuostabius palikuonis... Netapkite daugykla su dokais. Be to - taupantiems kažin ar tas kergimas vertas dėmesio. Nepigu gausis viskas, jei darysite tvarkingai ir sąžiningai. Niekada gyvenime neapsiimčiau tokio vargelio...
šitas postas patikėkit tikrai Allatėjai neįdomus, gerai būtų jei bent kol kas........
nes tie kam tokie dalykai rūpi siekia maksimumo ir į parodas nori eiti, ir stengiasi patekti pas teisėjus veisiančius tą veislę ne vienerius metus, kad gauti jų aprašymus ir t.t... tokiems pirmiausia įdomu kokios kokybės jų šuo, o ne siekia "popiagiai" prasisukti su tikslu - ko minmum reikia, kad padauginti dokumentuotų....................
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 16, 13:40)
1) tobulas šuo.
2)Kaip matau, čia susirinkę rimti šunų veisėjai ir augintojai, išmanantys apie parodas ir tt, bet kai kalbam apie eilinį žmogų, ne visi turi galimybę ir laiko šitaip rimtai užsiimti šiais reikalais.
Ir kai aš nuspręsiu, kad parodos ir visa kita galėtų būti naujas mano laisvalaikio (ir ne tik) leidimo būdas, bus aišku, kokį šunį aš įsigysiu ir kada.
O kolkas turiu minimum 3mėn apsispręsti.
2)Kaip matau, čia susirinkę rimti šunų veisėjai ir augintojai, išmanantys apie parodas ir tt, bet kai kalbam apie eilinį žmogų, ne visi turi galimybę ir laiko šitaip rimtai užsiimti šiais reikalais.
Ir kai aš nuspręsiu, kad parodos ir visa kita galėtų būti naujas mano laisvalaikio (ir ne tik) leidimo būdas, bus aišku, kokį šunį aš įsigysiu ir kada.
O kolkas turiu minimum 3mėn apsispręsti.
1) tokių išvis nebūna
2) kas nori ieško galimybių, kas nenori pasiteisinimų........ o ir galiausiai didžioji dalis tų jau matyt "neeilinių" žmonių veisėjų turi ir šeimas, ir darbus, ir dar savo pporeikius su šunimis nesusijusius
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 16, 14:13)
Čia kaip su maistu - į skirtingų firmų pakuoes deda tą patį, o parduoda kaip geresnės, o kitą kaip prastesnės kokybės.
kai pašersit sausu maistu bent 5 ir daugiau metų savo šunis tada galėsit panašiais komentarais mėtytis...............