Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis su dokumentais ar be jų?

O jūs pasakojat kaip puikiai mokat pati naudotis internetu ir skaityti bet šios informacijos kažkaip nerandat. Gi jei pasakysim irgi bus copy - paste g.gif
Atsakyti
QUOTE(bangabanga @ 2010 11 16, 13:59)
tik ta galimybe labai brangiai kainuoja  - viskas labai aiskiai isdestyta lkd puslapyje

Parodos, manau, irgi ne pigiai kainuoja. Tik gal daugiau malonumo teikia. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Eiryn @ 2010 11 16, 14:00)
O jūs pasakojat kaip puikiai mokat pati naudotis internetu ir skaityti bet šios informacijos kažkaip nerandat. Gi jei pasakysim irgi bus copy - paste  g.gif

Skaičiau aš tą puslapį, man ne apibendrintos info reikia, o konkrečios. Jei tarkim įsigyju šunį, nuo ko man pradėt, bent jau į ką kreiptis pačioj pradžioj. Ar užtenka vietinio klubo, ar rimtesnis reikalas čia. biggrin.gif Ten jau man išaiškintų smulkiai, tikiuosi. Nieko nėra geriau už gyvą bendravimą ir konkrečius klausimus. rolleyes.gif Beto, norėjau pasitikslinti dėl parodų, ar jos neišvengiamos.
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 16, 14:05)
Parodos, manau, irgi ne pigiai kainuoja. Tik gal daugiau malonumo teikia. smile.gif
Papildyta:
Skaičiau aš tą puslapį, man ne apibendrintos info reikia, o konkrečios. Jei tarkim įsigyju šunį, nuo ko man pradėt, bent jau į ką kreiptis pačioj pradžioj. Ar užtenka vietinio klubo, ar rimtesnis reikalas čia. biggrin.gif Ten jau man išaiškintų smulkiai, tikiuosi. Nieko nėra geriau už gyvą bendravimą ir konkrečius klausimus. rolleyes.gif Beto, norėjau pasitikslinti dėl parodų, ar jos neišvengiamos.

rasot ir pati sau priestaraujat , taciau pliusas nors tame, kad domites thumbup.gif
jei taip smagu, tai kam vengti parodu . uzsiregistravus pagal pirmine registracija parodos visada pigesnes thumbup.gif jei pati mokinsites hendlerio meno, tai ringe jums sios paslaugos nereikes
Atsakyti
QUOTE(lacosta @ 2010 11 16, 13:47)
Pirmiausia reikia praeiti parodas ( arba veislinę apžiūrą) ir pasidaryti veislei privalumos sveikatos tyrimus ( info yra LKD puslapyje)

Sakyčiau dar pirmiau reikia tą kalytę užauginti sveiką, gražią. Ir veisti tik tada, kai matai, kad tikrai verta, kad kalytė atitinka visus standartus (parodose tai pamatysite), sveikatos tyrimai idealūs. Na ir dar kai turite visas žinias apie nėštumą, gimdymą, šuniukų auginimą ir priežiūrą. Ir šiaip man idealu būtų, kad ne kiekviena turinti dokus ir praėjusi parodas kalytė būtų kergiama. Juk toli gražu ne kiekviena turi nuostabius palikuonis... Netapkite daugykla su dokais. Be to - taupantiems kažin ar tas kergimas vertas dėmesio. Nepigu gausis viskas, jei darysite tvarkingai ir sąžiningai. Niekada gyvenime neapsiimčiau tokio vargelio...

P.S.: Manau dalyvaudama parodose, nebijodama klausti veisėjų ir išklausyti jų atsakymus jūs tikrai gausite nemažai atsakymų gyvai. Jie ir yra vertingiausi.
Na o dėl maitinimo žinokit aš turbūt beviltiška optimistė, bet turėjau vilties, kad jūs kaimuky kažkur vištas auginsite ar auginate ekologiškas... Pasirodo, ne doh.gif Ta jūsų pateikta info nelabai kažko verta, pasenusi. Pasidomėkite RAW mityba šunims. Kai tik pradėjau auginti aliaVA, buvo gūdūs postsovietiniai laikai, bendravau su daug vietinių "kinologų", tai kokių tik receptų neprisiklausiau. Sovietiniais laikais žmonės nelabai ką galėjo pasirinkti, tai išmąstydavo visokių būdų pašerti šunį. Ir patys košėm šėrėm, nes vienintelis prieinamas sausiakas buvo Chappi. Kitokių gal nelabai ir buvo, net nežinau. Šuns kondicija nebuvo ideali, bet gyvena iki šiol. Tik labai matosi, kai imi maitinti tikrai geru maistu - šuo ir pats atsigauna ir išvaizda tai parodo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jazzas: 16 lapkričio 2010 - 13:20
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 16, 14:53)
http://www.bimas.lt/...r_auginimas.php
Tikriausiai skyrelis "Šuns šėrimo produktai" labiausiai patvirtina, ką aš sakiau. Tik čia radau paskubomis, taip greit nerandu tos info, kurią buvau radusi su tiksliais kiekiais ir normoms per dieną ar savaitę kiekvieno produkto.
Man vien jau namuose ekologiškai užauginta morka skamba patraukliau už neaiškią masę, kuri šeriama šunims sausu pavidalu. smile.gif Bet, turiu pripažinti, kad sausas maistas taip pat yra neišvengiamas, ne visada juk ir laiko yra gaminti. smile.gif

Aha, čia anksčiau kažkieno minėta Masilionio maitinimo sistema.

Savo pirmąjį ir antrąjį šunį šėriau labai panašiai. Gaila, interneto to laikas nebuvo ir prieinama literatūra tik minėtoji Tarnybine ir dekorativinė šunininkystė. Dabartinių taip nešeriu ir nesiruošiu.
Prieš pasirinkdama šėrimo būda, pasiskaityk dar čia: http://www.supermama...howtopic=602693

Atsakyti
Allatėja, gal man tik pasirodė, bet dar vakar liktais domėjotes šuniukais pirktais veislyne su tam tikru broku, netinkamais parodom, nu kad pigiau būtų, o šiandien jau kalbat apie nupirktos kalytės atsivestų šuniukų dokumentų įsigijimą? Bet ar jus nepamiršote, kad šuniuką ne parodom, su tam tikru broku negalima veisimui naudoti ( na bent tiek aš supratau iš skaitytos informacijos, gal klystų...)?
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2010 11 16, 13:11)
Sakyčiau dar pirmiau reikia tą kalytę užauginti sveiką, gražią. Ir veisti tik tada, kai matai, kad tikrai verta, kad kalytė atitinka visus standartus (parodose tai pamatysite), sveikatos tyrimai idealūs. Na ir dar kai turite visas žinias apie nėštumą, gimdymą, šuniukų auginimą ir priežiūrą. Ir šiaip man idealu būtų, kad ne kiekviena turinti dokus ir praėjusi parodas kalytė būtų kergiama. Juk toli gražu ne kiekviena turi nuostabius palikuonis... Netapkite daugykla su dokais. Be to - taupantiems kažin ar tas kergimas vertas dėmesio. Nepigu gausis viskas, jei darysite tvarkingai ir sąžiningai. Niekada gyvenime neapsiimčiau tokio vargelio...

Ir dar pridėsiu - veiskit tada, kai bus noro prisiimti atsakomybę už išveistus šuniukus net ir tada, kai jie jau gyvens kituose namuose.

Dėl parodų ir panašių klausimų Jums patartų veisėjas, jeigu pirktumėte iš normalaus veislyno. Kitas dalykas - buvo kalba apie šuniuką papigintą (kokį broką), kad tik pigiau būtų. Tada tikrai negali būti kalbos apie parodas ir veisimą.

Atsakyti
QUOTE(JulciK08 @ 2010 11 16, 14:15)
Allatėja, gal man tik pasirodė, bet dar vakar liktais domėjotes šuniukais pirktais veislyne su tam tikru broku, netinkamais parodom, nu kad pigiau būtų, o šiandien jau kalbat apie nupirktos kalytės atsivestų šuniukų dokumentų įsigijimą? Bet ar jus nepamiršote, kad šuniuką ne parodom, su tam tikru broku negalima veisimui naudoti ( na bent tiek aš supratau iš skaitytos informacijos, gal klystų...)?

thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(bangabanga @ 2010 11 16, 14:11)
rasot ir pati sau priestaraujat , taciau pliusas nors tame, kad domites  thumbup.gif
jei taip smagu, tai kam vengti parodu . uzsiregistravus pagal pirmine registracija parodos visada pigesnes  thumbup.gif jei pati mokinsites hendlerio meno, tai ringe jums sios paslaugos nereikes

Žinoma, kad norėčiau pati užsiimti su šunimi, kitas klausimas yra laiko trūkumas. Čia ne pora valandų per dieną pavedžioti šunį lauke, tos parodos man atrodo pakankamai atsakingas dalykas. smile.gif
Aš nesidomėjau dar tiek daug, patys visi žinot, kiek yra info, ne per vieną rytą viską perskaityt. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 16, 14:20)
Žinoma, kad norėčiau pati užsiimti su šunimi, kitas klausimas yra laiko trūkumas. Čia ne pora valandų per dieną pavedžioti šunį lauke, tos parodos man atrodo pakankamai atsakingas dalykas. smile.gif
Aš nesidomėjau dar tiek daug, patys visi žinot, kiek yra info, ne per vieną rytą viską perskaityt.  doh.gif

kaip sakoma galima sovmesciat poleznoe s prijatnym - vedziojant lauke ir mokinkites ringo plonybiu - cia nereikia kaip mokykloj po 6 pamokas atsedet mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš dar tik renkuosi ir kaupiu informaciją. Jei būčiau apsisprendusi 100%, iš kur ir kam aš šuns noriu, čia nerašyčiau.
Pagrindinis, svarbiausias ir nekeičiamas faktas, kad man reikia naujo šeimos nario. Koks jis bebūtų, užsiimsiu su juo, rūpinsiuos. Dabar sprendžiu klausimą, kiek daug laiko ir pinigų galėsiu jam skirti.
3 variantai: šuo be dokumentų (kuris, kad ir kaip jūs pyktumėte, jau yra gimęs ir turi teisę gyventi, ir gyvens, nepriklausomai nuo to, ar mano šeimoje, ar kitoje - jūs jau nieko nepakeisit), šuo su dokumentais, bet su broku ir tobulas šuo.
Kaip matau, čia susirinkę rimti šunų veisėjai ir augintojai, išmanantys apie parodas ir tt, bet kai kalbam apie eilinį žmogų, ne visi turi galimybę ir laiko šitaip rimtai užsiimti šiais reikalais.
Ir kai aš nuspręsiu, kad parodos ir visa kita galėtų būti naujas mano laisvalaikio (ir ne tik) leidimo būdas, bus aišku, kokį šunį aš įsigysiu ir kada. smile.gif
O kolkas turiu minimum 3mėn apsispręsti. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(bangabanga @ 2010 11 16, 14:23)
kaip sakoma galima sovmesciat poleznoe s prijatnym - vedziojant lauke ir mokinkites ringo plonybiu - cia nereikia kaip mokykloj po 6 pamokas atsedet  mirksiukas.gif

Koks jau tas mano šuo bebus, vistiek dresuosiu, bet jei parodom - pagalbos reikės, nes šiaip šunims įrengtų aikštelių šiam mieste nesu mačius... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 16, 12:57)
Kiek teko domėtis, reikia net trijų parodų su gerais įvertinimais. O čia parašėte, kad "arba veislinę apžiūrą" pereiti, tai yra galimybė gauti dokumenus ir be parodų?

o gal visgi yra galimybė nekerginėti, kad ir dokumentuotos kalės ar patino, jei galvoje tuo klausimu švilpia vėjai? unsure.gif doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 16, 13:00)
Aš morką kaip pavyzdį daviau. smile.gif Daugumą reikalingų daržovių galima užauginti. smile.gif O kitką pirkti. Atskirais produktais perkant geresnė kokybė nei mišinio.

Aha..., stalo atliekos gal irgi vienos iš labiausiai viliojamų? Juk tame straipsnyje jos paminėtos rolleyes.gif
Atsakyti