Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis su dokumentais ar be jų?

QUOTE(Seterių_mama @ 2010 11 15, 21:49)
Jūs tikriausiai iš tų, kuri mano, kad kiekviena kalytė turėtų patirti motinystės džiaugsmą, nežiūrint į tai kad jinai yra kreiva šleiva ar ligota..

Ne, aš ne iš tų. Negalėčiau savo šuns taip traumuoti, jei žinočiau, kad jis nepajėgus vestis šuniukus, arba jei šuniukų sveikatai yra rizika.
Aš tikrai neslepiu pykčio ant žmonių, laikančių šunis ant lenciūgo.
Siaube, aš dievinu gyvūnus, tokius, kokie jie yra. Kas negerai? Dar vakar pagaliau po 2sav gaudynių pagavau benamę katę, kurią kažkas išmėtė prie mūsų namų ir ketinų ja rūpintis. Aš tik suabejojau dokumentų reikalingumu, gana gi teist.
Atsakyti
Kažko man atrodo, kad jums ne tik su šuns įsigijimu ne lengva bus, bet ir su juo auginimu.... Na bet nuoširdžiai tikiuosi, kad pasiskaitysit daugiau apie šunų mitybą, dresurą, auginimą ir po kiek laiko pati suprasit, kad klaidingą nuomonę turėjote.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Seterių_mama @ 2010 11 15, 20:30)
Trrrrr.. stabdom arklius. Kur ir kas kalbėjo apie veisėjų atsakomybę? Kaip yra susijus veisėjo atsakomybė ir popierius kuriame surašyti šuns tėvai, seneliai ir proseneliai?
Veisėjo  atsakomybė suformuluojama, apibrėžiama ir išdėstoma kitame, daug svarbesniame popieriuje nei kilmės dokumentai - "PIRKIMO -PARDAVIMO SUTARTYJE. Ta sutartis yra oficiali ir privaloma, kiekvienam oficialiai ir legaliai ( laikantis kinologijos organizacijų veisimo nuostatų) išveistam kilmingam šuniukui. Šiuo atveju kilmės dokumentai yra tik informcija apie kilmę ir patvirtinimas, kad šuo kilmingas. Bet tai NĖRA patvirtinimas, kad jis neserga paveldimom genetinėm ligom ar neturi eksterjero trūkumų.
Kai kalbam apie genetiką, tai iš viso neturėtų būti vartojamas žodis GARANTIJA. Nes genetika tai ne matematika ir 2+2 čia dažniausiai NELYGU 4(Dieve mano, kokia jau nuvalkiota šita frazė sad.gif). Sukergus 2 sveikus šunis NĖRA garantijų, kad gims visi sveiki šuniukai. Sukergus 2 sveikus šunis, kurių tėvai yra sveiki, NĖRA garantijų, kad gims visi sveiki šuniukai. Sukergus 2 šunis, kurių 4-ios kartos protėvių yra sveiki, NĖRA garantijų, kad gims visi sveiki šuniukai.
Aš čia vartočiau kitą žodį - RIZIKA. Šitas žodis yra realiai atspindintis tikrovę ir aš sutikčiau su tokiu teiginiu, kad perkant šunį su kilmės dokumentais RIZIKA įsigyti ligotą šunį yra mažesnė. Bet bet kokiu atveju ji išlieka. O VEISĖJO ATSAKOMYBĖ šiuo atveju yra sąžiningai pirkėjui išaiškint kuo jis rizikuoja. Ir iškilus problemoms prisiimt atsakomybę - kompensuot pirkėjui nuostolius, kaip buvo iš anksto aptarta, numatyta, surašyta ir po tuo visu pasirašyta. Kada, kiek ir už ką.
Supraskit mane teisingai, aš neraginu veisti bedokumenčių ir neraginu tokių pirkti.
Aš raginu veisėjus nesidangstyti kilmės dokumentais ir pasakomis apie garantijas, o prisiimti realią atsakomybę.
Dabar galit mėtyt į mane tapkėm. blush2.gif

Būtent, tai mes visiškai sutinkame nuomonėse, tik kai kalba liečia naujokus negalima rašyti nepilnų postų, tik apie dokus kaip popierių, nes kaip matome ne taip supranta ir tik džiaugiasi tokiu atsakymu. Arba visai nerašyti arba rašyti išsamiai nuo a iki ž doh.gif
Atsakyti
Kaip dar išaiškinti jums, kad VISĄ GYVENIMĄ turėjau šunį, vienu metu net du, dar ir vokiečių aviganį (beje, su dokumentais). Rūpintis aš jais tikrai moku, žinau, kas yra gydymas, žinau, ką reiškia, kai pasako, kad šuo nebepasveiks, bet iki paskutinės akimirkos kovoti dėl jo gyvybės ir laimėti prieš ligą, ir galų gale žinau, kokia skaudi jo netektis, po kurios kelis mėnesius grįžus namo lauki, kol tave pasitiks, kai eidama į lauką vis dar pakvieti kartu ir niekas neatbėga... Žinau, ką reiškia jį šerti ir juo rūpintis. Man to trūksta.
Jūsų paklausius man kyla mintis paklausyti giminių nuomonės, kad ne šuns, o vaiko man visgi jau reikia. smile.gif Bet vaikas taip pat be šuns neaugs, taip kad šuo neišvengiamas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 11 15, 22:11)
Būtent, tai mes visiškai sutinkame nuomonėse, tik kai kalba liečia naujokus negalima rašyti nepilnų postų, tik apie dokus kaip popierių, nes kaip matome ne taip supranta ir tik džiaugiasi tokiu atsakymu. Arba visai nerašyti arba rašyti išsamiai nuo a iki ž doh.gif

Nu aš replikavau ne naujokui. Ir apie tai jau šnekėta 100000000000000 + n kartų.
Atsakyti
QUOTE(Seterių_mama @ 2010 11 15, 21:21)
Nu aš replikavau ne naujokui. Ir apie tai jau šnekėta 100000000000000 + n kartų.

Deja, į visas temas prilenda naujokų ir po to ne iki galo pateiktą info gali pasinaudoti ir vėl tada ginčai ir taip iki begalybės. Beje, taip jau yra ir jau seniai, kad Šunų forumo temose daugiau ne naujos ir naudingos info, o vis tas mokymas iki begalybės. Ir nors jau visi senokai internetuoti, forumus puikiai valdo, viską regis žino, bet tų dokumentų labai sunkiai, vis naujiena jiems ir naujiena...
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 21:41)
Gal jūs atkreipkite dėmesį į tai, kas pirmas kur šoko. Aš nedrįsčiau taip šlykščiai užsipulti žmogaus, kurio nepažįstu. O jai galima? Nežinau aš apie jos žinias lygiai taip pat, kaip jūs nežinote apie manąsias. Tai kodėl turėčiau patikėti, kad aš už ją prastesnė, jei pirmas įspūdis buvo labai nekoks. smile.gif
Kaip ten bebūtų, čia yra tik viena tema. Kitoje gal aš būčiau pritarusi jums ir iškart tapusi protinga. smile.gif

Na matot, jūs savo žinias konkrečiu klausimu labai gerai pademonstravote, pasisakydama, kad dokumentų jums nereikia, bet ir beveisliuko nereikia. Jums reikia "labradoro be dokumentų, kad būtų pigiau". Manau po kurio laiko pati suprasite, kaip neprotingai rašėte...

QUOTE(Seterių_mama @ 2010 11 15, 22:21)
Ir apie tai jau šnekėta 100000000000000 + n kartų.

Tai kad vis tiek kaip žirniai į sieną... unsure.gif Tai kodėl nepakartojus dar kartą biggrin.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Seterių_mama @ 2010 11 15, 22:21)

Nu jau sorry, ne ta mat zodi pavartojau apie ta pati - neperlenkit gal...Bandysiu su lituaniste kita karta pasikonsultuoti.
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 11 15, 22:36)
Na matot, jūs savo žinias konkrečiu klausimu labai gerai pademonstravote, pasisakydama, kad dokumentų jums nereikia, bet ir beveisliuko nereikia. Jums reikia "labradoro be dokumentų, kad būtų pigiau". Manau po kurio laiko pati suprasite, kaip neprotingai rašėte...

Nieko aš nepasisakinėjau, man niekieno nuomonės apie veislę ar dokumentus nereikėjo. Vienoje temoje paklausiau apie kergimą, kitoje apie kaimynų parašus. Atsakymus gavau iškart, net pagalbos pasiūlymą.
O tada prasidėjo: kažkas apie dokus užsiminė, o aš išsižiojau, nors ir žinojau, kaip jūs reaguojat visi į tuos dokumentus, kad man jų nereikia. Kai buvau pasiųsta į benamių prieglaudą, negalėjau nepaprieštarauti. Nes kaip bebūtų, noriu labriuko, jei juos parduoda, tai ir pirksiu, niekam kitam nesiūliau pirkti ir neagitavau už tai.
Tai va, turėjau porą klausimėlių, o turėjau išklausyti visą litaniją.
Vaikų pagal knygas neužauginsi, šuns taip pat. Turiu daugelio metų naudingą patirtį ir ja naudosiuos augindama šunį. Papildoma info, žinoma, nepakenks. Visada žinosiu, kur kreiptis. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2010 11 15, 22:44)
Nu jau sorry, ne ta mat zodi pavartojau apie ta pati - neperlenkit gal...Bandysiu su  lituaniste kita karta pasikonsultuoti.

Nepykit, nieko asmeniško, aš kai rašau, tai tikrai ne konkretų žmogų norėdama suvartyt, Jūs ne tą žodį pavartojot ir gerai, išsiaiškinom, bet tikrai daugelis tuos dokumentus sureikšmina ir klaidina žmones teigdami, kad dokumentai yra kokybės garantija. Tai mano postas buvo skirtas būtent jiems ir aišku tiems, kas skaito.
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 22:50)
Nieko aš nepasisakinėjau, man niekieno nuomonės apie veislę ar dokumentus nereikėjo. Vienoje temoje paklausiau apie kergimą, kitoje apie kaimynų parašus. Atsakymus gavau iškart, net pagalbos pasiūlymą.
O tada prasidėjo: kažkas apie dokus užsiminė, o aš išsižiojau, nors ir žinojau, kaip jūs reaguojat visi į tuos dokumentus, kad man jų nereikia. Kai buvau pasiųsta į benamių prieglaudą, negalėjau nepaprieštarauti. Nes kaip bebūtų, noriu labriuko, jei juos parduoda, tai ir pirksiu, niekam kitam nesiūliau pirkti ir neagitavau už tai.
Tai va, turėjau porą klausimėlių, o turėjau išklausyti visą litaniją.
Vaikų pagal knygas neužauginsi, šuns taip pat. Turiu daugelio metų naudingą patirtį ir ja naudosiuos augindama šunį. Papildoma info, žinoma, nepakenks. Visada žinosiu, kur kreiptis.  smile.gif

O tai jūs norit, kad su jumis visais klausimais visi sutiktų? Jūs nepasidarote blogas žmogus nuo to, kad neturite žinių viena ar kita tema. Tačiau nenoras paklausyti geriau išmanančių... na kai minimum nepuošia.
Matote, čia susirinkę žmonės, kurie tikrai ne iš knygų šunis auginti išmoko. Ir jūsų patirtis vis dėl to nėra tokia didelė - ji galbūt net nėra, hmmm, vykusi. Na žinot, mano "taksas" irgi buvo šeriamas čiapiu ir kepenine dešra,dar nuo stalo gaudavo. Ir nieko, gyveno. Bet tai nereiškia, kad aš imsiu pasakot, kaip sveika šunis taip šerti, nes MANIŠKIS nugyveno tiek ir tiek metų šeriamas būtent taip. Nes man ne "niolika", man pasiekiama ne tik Masilionio "Tarnybinė ir dekoratyvinė šunininkystė", aplink yra žmonių, kurie pataria geranoriškai, negaudami už tai jokio atlygio (neretai dar tokių kaip jūs išplūstami ax.gif ). Aš pajėgi priimti skirtingą informaciją, ją apdoroti ir pasidaryti išvadas.
Ar pajėgi jūs?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žostautė: 15 lapkričio 2010 - 22:06
QUOTE(Seterių_mama @ 2010 11 15, 22:51)
bet tikrai daugelis tuos dokumentus sureikšmina ir klaidina žmones teigdami, kad dokumentai yra kokybės garantija.

supratau ax.gif
Atsakyti