Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis su dokumentais ar be jų?

QUOTE(Eve... @ 2010 11 15, 20:57)
Allantėja, draugiškumo klausimu pritariu, nelabai čia nori naujokų priimti... jei po vardu Naujas dalyvis tai tu laikomas lyg ir nieko nežinančių... Pati patyriau tai..

Taigi.. Bet va, jūs suteikiate vilties, kad ir naujokam kamputis yra. biggrin.gif Yra ir draugiškų žmonių, tik nepakankamai, kad būtų maloni atmosfera temoje. smile.gif Man jie padėjo ir esu dėkinga, bet ir nervų daug suėdė kaikurie, privertė pasirodyti pačiai iš tos piktosios pusės. blush2.gif
Stiprybės mums. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 11 15, 20:37)
Beje, ir labai blogai, kad žmonės nesitiria, gimdo visokius dauniukus ir visokius kitokius, po to laidoja juos arba augina vargą visą gyvenimą, imasi pašalpas, nuolat prašo išmadų ir t.t. ir pan. ax.gif

Tikiuosi, kad kalbate dėl savo jaunystės ir neišmanymo. Kitaip - kad jus Dievas nubaustų už tokius žodžius. Bent pasidomėkite, kaip kas, prieš teigdama tokius sakinius.
Atsiprašau už OT.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Scurry: 15 lapkričio 2010 - 20:18
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 19:34)
Kvaili tik tie, kurie buki kitų žmonių nuomonei.

Jums štai net keletas žmonių pateikė panašias nuomones, kurios yra labai argumentuotos, bet stipriai skiriasi nuo jūsiškės. O tamsta vis tiek geriausiai viską žinot g.gif

QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 19:51)
Kai pradėjau čia rašyti - nelyginau šuns ir žmogaus. Tai mane išmušė iš vėžių šunų iškėlimas aukščiau visko, kažkaip nenormalu man. Todėl ir ėmiau lyginti, bandžiau bendrauti forumo "lygiu".  doh.gif

Na matot, jei prisiimi atsakomybę, tai prisiimi ją pilnai. O jei nesugebi pasirūpinti gyvūnu, kam jį išvis auginti? Matot, šuo pats šeimininko, deja, nepasirenka. Ir, kaip bebūtų liūdna, myli jį tokį, kokį gavo... Mes atsakingi už juos ir jų likimus, mes priimam sprendimus įsigyti gyvus padarus, tai gal ir elkimės atsakingai?

QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 20:25)
Būtum draugė ar giminė - būčiau labiau linkusi gerbti. Dabar TU tik žmogus, išvadinęs mane kvaile. Kompleksuotas, nepasitikintis savimi žmogus.. Gera, kai etiketę klijuoju net nepažinodama? Manau, kad ne, todėl siūlyčiau kultūros pasimokyti. Apie mandagumą mudviejų pokalbyje nėra minties nuo pirmo sakinio.

Tamstai iki Daivos žinių dar šimtą metų š...dais plaukti, o jūs į akis šokat biggrin.gif Paklaustumėt patarimo, padėkotumėt verčiau.

QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 20:38)
O iškeltas šuo pradeda atrodyti, kai man paaiškinama, kad vietinis veterinaras šuniui per prastas, sveikai užauginto maisto, pagaminto specialiai šuniui, duoti negalima, pati dresuoti šuns negaliu, reikia vedžioti į dresūros pamokas. Va tada truputį jau atrodo per daug. doh.gif

Gyvenu Vilniaus centre ir artimiausi man veterinarai tikrai yra per prasti. Taip, jie tinka kasmetiniams skiepams, bet jei mano šuniui kiltų sveikatos problemų, tikrai kreipčiaus į žinovus. O jūs planuojate pirkti bedokumentinį labriką - paprašykit kad kas iškart gerb. Vaitkaus kontaktus užrašytų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(JulciK08 @ 2010 11 15, 21:06)
Jūs pati šia žinute parašote, kad pritariate prie išsakytų minčių, tarp kurių buvo paminėta būtina pilnavertė mityba. Tai niekaip  negaliu suprasti kaip taip gali būti, kad žmogus už pilnaverčią šuns mitybą, bet prieš maitinimą mėsa ar aukštos kokybės sausiako, bet juk tai ir yra 2 būdai pilnavertės mitybos...

Beje aš kai tik užsiregistravau perskaičiau retriverių temas ir uždaviau klausimų, kurie galėjo pasirodyti tikrai kvaili ir ne karta diskutuoti, bet niekas neužsipuolė, atsakė, patarė...O jei jums atrodo, kad jus puola, tai gal reiktų susimastyt ar tik ne pati kalta dėl to...Jeigu jums duoda iš ties gerų patarimų ne šiaip iš lempos o tikrai patikimų, o jus ka į tai?susimastykit...

Iš ko pagamintas tas aukštos kokybės sausiakas? Iš tų pačių, tik prastesnių produktų, kuriuos duočiau šuniui. Kurioje dalyje pareiškiau, kad šuns nešerčiau mėsa - tai juk vienas svarbiausių produktų. Bet kiti vitaminai: daržovės, pieno produktai, kruopos gali būti duodami ir ne sauso maisto pavidalu. (kokie konkrečiai produktai reikalingi šuniui neatkreipiau dėmesio, nes kai domėjausi tokia gyvūno mityba, ieškojau informacijos apie katinų maistą. O jiems, pasirodo reikia beveik visų žmogaus valgomų dalykų. Manau ir su šuniu panašiai.)

Patarimų aš gavau mažiau, nei puolimų. Ir viskas tik dėl to, jog drįsau pasakyti, kad galvoju apie bedokumentį šunį, o tada prasidėjo.. Patarimų, kaip išleisti kuo daugiau pinigų ant šuns, man nereikia, kiekvienas mes pinigus leisti mokam. Nesu konfliktiškas žmogus ir nesiaučiu smagiai dėl tokios susidariusios atmosferos. Bet čia taip primygtinai peršama nuomonė ir neleidžiama su ja nesutikti. Tik va, aš irgi šiokią tokią nuomonę turiu ir mėgstu jos laikytis, tačiau stengiuosi priimti ir prieštaringus patarimus.
Net į veislyną parašiau, ir gavau ne tokį malonų atsakymą, kaip tikėjausi (viena forumietė rašė, kad įmanoma veislyne gauti pigesnį nei už 1000lt labrį) - 1600lt. Kągi, bandysiu ir kituose, bet stebuklų, jau matau, kad nebus.
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2010 11 15, 19:37)

Bet ir Seterių mama, kad skėlė... unsure.gif  doh.gif jei dokai taip nieko negarantuoja, tik kilmę ir už nieką veisėjai neatsako ir taip pat labai daug ligotų priveisti gali, tai kaip apskritai galima tuomet užsiimti gyvų sutvėrimų dauginimais? ax.gif Turi garantuoti, veisėjas turi imtis atsakomybę, nes tai jo darbo vaisiai, šunys ne gamtoje patys susikergė. O kad nepavyksta, tai taip, niekas neapsaugotas, bet todėl ir kišti rankas turi tik tie, kas nors kažką tame gaudosi.

Trrrrr.. stabdom arklius. Kur ir kas kalbėjo apie veisėjų atsakomybę? Kaip yra susijus veisėjo atsakomybė ir popierius kuriame surašyti šuns tėvai, seneliai ir proseneliai?
Veisėjo atsakomybė suformuluojama, apibrėžiama ir išdėstoma kitame, daug svarbesniame popieriuje nei kilmės dokumentai - "PIRKIMO -PARDAVIMO SUTARTYJE. Ta sutartis yra oficiali ir privaloma, kiekvienam oficialiai ir legaliai ( laikantis kinologijos organizacijų veisimo nuostatų) išveistam kilmingam šuniukui. Šiuo atveju kilmės dokumentai yra tik informcija apie kilmę ir patvirtinimas, kad šuo kilmingas. Bet tai NĖRA patvirtinimas, kad jis neserga paveldimom genetinėm ligom ar neturi eksterjero trūkumų.
Kai kalbam apie genetiką, tai iš viso neturėtų būti vartojamas žodis GARANTIJA. Nes genetika tai ne matematika ir 2+2 čia dažniausiai NELYGU 4(Dieve mano, kokia jau nuvalkiota šita frazė sad.gif). Sukergus 2 sveikus šunis NĖRA garantijų, kad gims visi sveiki šuniukai. Sukergus 2 sveikus šunis, kurių tėvai yra sveiki, NĖRA garantijų, kad gims visi sveiki šuniukai. Sukergus 2 šunis, kurių 4-ios kartos protėvių yra sveiki, NĖRA garantijų, kad gims visi sveiki šuniukai.
Aš čia vartočiau kitą žodį - RIZIKA. Šitas žodis yra realiai atspindintis tikrovę ir aš sutikčiau su tokiu teiginiu, kad perkant šunį su kilmės dokumentais RIZIKA įsigyti ligotą šunį yra mažesnė. Bet bet kokiu atveju ji išlieka. O VEISĖJO ATSAKOMYBĖ šiuo atveju yra sąžiningai pirkėjui išaiškint kuo jis rizikuoja. Ir iškilus problemoms prisiimt atsakomybę - kompensuot pirkėjui nuostolius, kaip buvo iš anksto aptarta, numatyta, surašyta ir po tuo visu pasirašyta. Kada, kiek ir už ką.
Supraskit mane teisingai, aš neraginu veisti bedokumenčių ir neraginu tokių pirkti.
Aš raginu veisėjus nesidangstyti kilmės dokumentais ir pasakomis apie garantijas, o prisiimti realią atsakomybę.
Dabar galit mėtyt į mane tapkėm. blush2.gif

Atsakyti
QUOTE(Eve... @ 2010 11 15, 20:57)
Allantėja, draugiškumo klausimu pritariu, nelabai čia nori naujokų priimti... jei po vardu Naujas dalyvis tai tu laikomas lyg ir nieko nežinančių... Pati patyriau tai..

Niekas nežiūri, kada dalyvis prisiregistravęs - visi kažkada buvome naujokai. Svarbu tai, kas rašoma. Šita persona šuns nei gydyt, nei padoriai šert nenusiteikus, ir išvis ji vestuvėm taupo, tai geriau parems fermerius biggrin.gif

QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 21:26)
Iš ko pagamintas tas aukštos kokybės sausiakas? Iš tų pačių, tik prastesnių produktų, kuriuos duočiau šuniui. Kurioje dalyje pareiškiau, kad šuns nešerčiau mėsa - tai juk vienas svarbiausių produktų. Bet kiti vitaminai: daržovės, pieno produktai, kruopos gali būti duodami ir ne sauso maisto pavidalu. (kokie konkrečiai produktai reikalingi šuniui neatkreipiau dėmesio, nes kai domėjausi tokia gyvūno mityba, ieškojau informacijos apie katinų maistą. O jiems, pasirodo reikia beveik visų žmogaus valgomų dalykų. Manau ir su šuniu panašiai.)

Na taip, jei chappi ruošiatės šert, tai gal tikrai geriau košė g.gif Bet šiaip ne iš tingėjimo ir ne iš kvailumo sausiakais šeria. KOkio senumo ta jūsų rasta puikioji informacija apie tai, kad katėms reikia to paties maisto, kaip ir žmogui? biggrin.gif

QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 21:26)
Net į veislyną parašiau, ir gavau ne tokį malonų atsakymą, kaip tikėjausi (viena forumietė rašė, kad įmanoma veislyne gauti pigesnį nei už 1000lt labrį) - 1600lt. Kągi, bandysiu ir kituose, bet stebuklų, jau matau, kad nebus.

Tikrai įmanoma, bet jei man parašytų žmogus su jūsų požiūriu, aš geriausiu atveju neatsakyčiau, blogiausiu, pasakyčiau atvirai, ką apie tokius galvoju. Forume negaliu.
Labai tikiuosi, kad joks padorus veisėjas neišsidurs ir neparduos jums šuns...
Atsakyti
Na juk jums retriverių temoj iš karto sakė, kad ne į vieną veislyną kreiptis reikia... Mano pažistama pirko veislyne šunį (tik ne labrį) dvigubai pigiau nei buvo parduodami kiti broliukai ir sesutės, nes ten kažkoks brokas buvo ir parodom netiko(nesigilinau koks brokas), tai matyt visgi įmanoma pigiau...
O dėl to kad puolimo daugiau nei patarimų, tai jus pati išprovokavot tai, pradėjot retriverių temoj, o čia tesiate toliau.Beje piktinatės, kad nepriima jūsų nuomonės, o pati ar labai gerbiate kitų argumentuotą nuomonę? Bent aš to nepastebėjau...Tai va tiek..
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 11 15, 21:24)
Tamstai iki Daivos žinių dar šimtą metų š...dais plaukti, o jūs į akis šokat biggrin.gif Paklaustumėt patarimo, padėkotumėt verčiau.

Gal jūs atkreipkite dėmesį į tai, kas pirmas kur šoko. Aš nedrįsčiau taip šlykščiai užsipulti žmogaus, kurio nepažįstu. O jai galima? Nežinau aš apie jos žinias lygiai taip pat, kaip jūs nežinote apie manąsias. Tai kodėl turėčiau patikėti, kad aš už ją prastesnė, jei pirmas įspūdis buvo labai nekoks. smile.gif
Kaip ten bebūtų, čia yra tik viena tema. Kitoje gal aš būčiau pritarusi jums ir iškart tapusi protinga. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2010 11 15, 21:32)
Niekas nežiūri, kada dalyvis prisiregistravęs - visi kažkada buvome naujokai. Svarbu tai, kas rašoma. Šita persona šuns nei gydyt, nei padoriai šert

Na tada suprantama, tiesą pasakius visko nuo pradžių neskaičiau, tik kelis puslapius atgal... doh.gif
Pamačiau pastabą dėl nelabai didelio noro priimti, tai ir pasakiau savo nuomonę smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Eve...: 15 lapkričio 2010 - 20:45
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 18:41)
Kaip džiugu, kad pagaliau atsirado bendraminčių. thumbup.gif  Nes čia visi kaip prisukti su tais dokumentais. biggrin.gif

Man "truputį" kvailai skamba ta mintis, kad atliekami sveikatos tyrimai, genetinis tinkamumas ir tt. Ir pagal daugumą - tai būtina. Todėl man kyla tik vienas klausimas: o ar dažnai sutuoktiniai prieš planuodami kūdikį daro šiuos tyrimus? O kaip netyčiukai? Peršasi išvada: šuns išsigimimai ir ligos svarbiau už kūdikio. doh.gif

Turiu tamstą nuliūdinti, aš esu Daivos D. bendramintė ir jau seniai. tongue.gif

Jūs tikriausiai iš tų, kuri mano, kad kiekviena kalytė turėtų patirti motinystės džiaugsmą, nežiūrint į tai kad jinai yra kreiva šleiva ar ligota.. Ir visi mes čia atsitrenkę į pušį su tais savo genetiniais tyrimais ir ieškom subinėj dantų. lotuliukas.gif Beje Jūs tikrai neturėtumėt jaustis vieniša, deja daugeliui lietuvių šuo tėra brisius ir jo vieta prie lenciūgo, o tokie žodžiai kaip "selekcija", "veisimo kultūra ir tradicijos" toli piešia.. Aš asmeniškai pasiūlyčiau Jums susilaikyt nuo komentarų apie dalykus, kurių visiškai neišmanot ir nesat su tuo susidūrus. 4u.gif Be pykčių, nieko asmeniško.
Atsakyti
QUOTE(JulciK08 @ 2010 11 15, 21:39)
Na juk jums retriverių temoj iš karto sakė, kad ne į vieną veislyną kreiptis reikia... Mano pažistama pirko veislyne šunį (tik ne labrį) dvigubai pigiau nei buvo parduodami kiti broliukai ir sesutės, nes ten kažkoks brokas buvo ir parodom netiko(nesigilinau koks brokas), tai matyt visgi įmanoma pigiau...
O dėl to kad puolimo daugiau nei patarimų, tai jus pati išprovokavot tai, pradėjot retriverių temoj, o čia tesiate toliau.Beje piktinatės, kad nepriima jūsų nuomonės, o pati ar labai gerbiate kitų argumentuotą nuomonę? Bent aš to nepastebėjau...Tai va tiek..

Aš priėmiau kitų nuomonę vien jau tuo, kad nusprendžiau iš veislyno imti šunį. biggrin.gif
Tikiu, kad įmanoma pigiau, ir dar pasidomėsiu, tik pamačiau, kad tikrai nelengva.
Mano provokacija buvo tik nuomonė apie dokumentus. Aš juk nežinojau, kad čia negalima būti priešiškos nuomonės. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Seterių_mama @ 2010 11 15, 21:30)
Kai kalbam apie genetiką, tai iš viso neturėtų būti vartojamas žodis GARANTIJA. Nes genetika tai ne matematika
Aš čia vartočiau kitą žodį - RIZIKA. Šitas žodis yra realiai atspindintis tikrovę ir aš sutikčiau su tokiu teiginiu, kad perkant šunį su kilmės dokumentais RIZIKA įsigyti ligotą šunį yra mažesnė.

Butent tai ir turejau omenyje drinks_cheers.gif Tiesiog ta mazesne rizika ivardijau kaip didesne garantija mirksiukas.gif (del to ir gavosi didesne, nes siuo atveju absoliucios but negali).
Papildyta:
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 21:50)
Mano provokacija buvo tik nuomonė apie dokumentus. Aš juk nežinojau, kad čia negalima būti priešiškos nuomonės. smile.gif

Priesiskos nuomones buti galima, bet kai V.V. berods issireiske, yra dalyku, apie kuriuos gali but tik viena negincijama tiesa smile.gif
Atsakyti