Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis su dokumentais ar be jų?

QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 19:51)
mane išmušė iš vėžių šunų iškėlimas aukščiau visko, kažkaip nenormalu man.

Suns nereikia niekur kelti - jis turi but sveikas, sotus, saugus, na dar mylimas, pavedziotas, o siaip jis ant zemiausio seimos "hierarchijos" laiptelio mirksiukas.gif
Del pasaro, tai velgi - nereik jo lepinti, tiesiog pateikti jo organizmui butinas maisto medziagas - nei daugiau nei maziau, priesingu atveju gali laukt laaabai brangios vet.paslaugos. Kas dar - miega jie normaliai savo guoly ant zemes, vedziojami, nes tai patinka ju seimininkams, priesingu atveju zmones isigyja kate bigsmile.gif Del veisimo, tai tiesioj nereik tuo uzsiimt visiems, o palikt si reikala entuziastams-specams.
Tai kurioj dabar vietoj tas suo iskeltas, jus mane paprotinkit g.gif
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 18:34)
Tai kokio velnio komentuoji.

Prašyčiau netujinti. Nesate man nei draugė nei giminė.
Seterių mama bendramintė, nes aš jai pritariu. Aš neveisiu šunų. O mišrūnus propoguoju, nes jie turi teisę būti mylimi ir jaučia, kenčia ne mažiau už grynaveislius.

Jūs net nesupratote, kad apie mišrūnus čia iš viso nekalbama. Kalbama apie grynaveislius su kilmės dokumentais - ir nežinomos kilmės "grynaveislius". Nesupratote ir to, ką pasakė Seterių mama. Šiaip mano nuomone ji be reikalo pasakė tai, ką pasakė, nes didžioji dalis neapsišvietusios auditorijos nieko nesuprato, ką ir matome šioje temoje.
Jei jūs mano valgomą ir auginamą maistą vadinate jovalu ir laikais, kai net žmogui grūdamas parduotuvėse šlamštas, tai man kyla rimtų abejonių jūsų pačios intelekto lygiu. Mat šuniukų konservai ir sausas maistas yra žymiai sveikesnis už žmonių maistą ir gaminamas iš ekologiškesnių už naminius produktų. Ech, teks man pačiai pradėt sveikiau maitintis - šunų maistu. thumbup.gif

Mano šunys yra mėsėdžiai (žinote skirtumus tarp žolėdžių, visaėdžių ir mėsėdžių gyvūnų?). Jie ėda žalią mėsą. Kuo šersite jūs? Jei ne sausiaku ir ne mėsa - vadinasi, jovalu, nes mėsa bus per brangu.
Galėčiau diskutuoti ir diskutuoti, tačiau "duodu durniui kelią", mažai čia kultūros ir proto. Matyt, tikrai protingesnė buvau, kol tylėjau, nes matau, kad visi protingi čia tyli arba mandagiai pareiškia savo nuomonę ir nepuola draskyti akių.

Ar turite veidrodį? Pažiūrėkite į jį.
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 18:51)
Kai pradėjau čia rašyti - nelyginau šuns ir žmogaus. Tai mane išmušė iš vėžių šunų iškėlimas aukščiau visko, kažkaip nenormalu man. Todėl ir ėmiau lyginti, bandžiau bendrauti forumo "lygiu".  doh.gif

Kas per kategoriška nuomonė, kad arba grynas, arba visiškas miksas. Kodėl turiu imti mixą, jei man patinka būtent kažkuri konkreti veislė.

Jūs maišot kažką, čia nereikia vadovauti, o dalintis nuomone. Koks kieno reikalas, kokį šunį laikau, kaip jį veisiu, šeriu ar vadinu. Ko čia puolat, turit savo dokus ir džiaukitės, nereikia smerkti kitą nuomonę turinčius žmones.

Varge, kaip man ši beprasmė kova primena mokyklos laikus.. blink.gif Arba tu bandoj, arba išdraskysim akis.

O kokia čia tema? Apie žmones? Juk apie šunis ax.gif Kai į žmonių temas persikelsim, tai apie juos ir kalbėsim ir šunų nekišime.

Gal ir ne visiškas miksas, bet kur įrodymas? Be 'paso' jis tiesiog šuniukas šiek tiek panašus, panašus, labai panašus ar net plika akimi identiškas kokiai nors veislei, bet be jokios garantijos, kad tikrai taip. Prieš 10 kartų galėjo koks kitoks šuo būti pribėgęs, ne tos veislės ax.gif

Tai žmonės ir dalinasi savo nuomonę. Bet tam tikruose klausimuose nuomonė gali būti tik tokia ir ne kitokia, nes kitokia nuomonė bus neteisybė, tai ir belieka nuomonę piršti.

Situacija su šunimis apskritai per visą pasaulį labai graudi, kartais ne tik akis draskyti norisi, bet ir kailius nudirti. Ne šunims, žinoma rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2010 11 15, 20:04)
Prašyčiau netujinti. Nesate man nei draugė nei giminė.

Būtum draugė ar giminė - būčiau labiau linkusi gerbti. Dabar TU tik žmogus, išvadinęs mane kvaile. Kompleksuotas, nepasitikintis savimi žmogus.. Gera, kai etiketę klijuoju net nepažinodama? Manau, kad ne, todėl siūlyčiau kultūros pasimokyti. Apie mandagumą mudviejų pokalbyje nėra minties nuo pirmo sakinio.
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 19:25)
Būtum draugė ar giminė - būčiau labiau linkusi gerbti. Dabar TU tik žmogus, išvadinęs mane kvaile. Kompleksuotas, nepasitikintis savimi žmogus.. Gera, kai etiketę klijuoju net nepažinodama? Manau, kad ne, todėl siūlyčiau kultūros pasimokyti. Apie mandagumą mudviejų pokalbyje nėra minties nuo pirmo sakinio.

Tai jūs net ir skaityti nemokate.
Kvaile vadinau ne jus, o cituotoje žinutėje išsakytas jūsų mintis pavadinau kvailomis. Bet, žinoma, dar nevėlu pasitaisyti - asmuo, išsakęs kvailas mintis, yra kvailys biggrin.gif. Labai juokinga, kad jūs žinote netgi žodį "kultūra". Būtų linksma, jei nebūtų gaila šuns, kuris pateks į neišmanėlių rankas, o kai tie neišmanėliai dar ir chamai, tai net gero patarimo nesulauks.
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2010 11 15, 20:00)
Suns nereikia niekur kelti - jis turi but sveikas, sotus, saugus, na dar mylimas, pavedziotas, o siaip jis ant zemiausio seimos "hierarchijos" laiptelio  mirksiukas.gif
Del pasaro, tai velgi - nereik jo lepinti, tiesiog pateikti jo organizmui butinas maisto medziagas - nei daugiau nei maziau, priesingu atveju gali laukt laaabai brangios vet.paslaugos. Kas dar - miega jie normaliai savo guoly ant zemes, vedziojami, nes tai patinka ju seimininkams, priesingu atveju zmones isigyja kate  bigsmile.gif Del veisimo, tai tiesioj nereik tuo uzsiimt visiems, o palikt si reikala entuziastams-specams.
Tai kurioj dabar vietoj tas suo iskeltas, jus mane paprotinkit  g.gif

Aš visiškai jums pritariu. smile.gif Apibūdinote normalų, neišaukštintą šunį, apie kurį aš ir kalbėjau. smile.gif Visos šios jūsų paminėtos sąlygos, laikant šunį, mano nuomone, kiekvienoje šeimoje įgyvendinamos skirtingai, pagal galimybes.
O iškeltas šuo pradeda atrodyti, kai man paaiškinama, kad vietinis veterinaras šuniui per prastas, sveikai užauginto maisto, pagaminto specialiai šuniui, duoti negalima, pati dresuoti šuns negaliu, reikia vedžioti į dresūros pamokas. Va tada truputį jau atrodo per daug. doh.gif
Atsakyti
Esu už dokumentinius, nors maniškis be jų tačiau ateityje turėsiu būtinai dokumentinį... Norisi išbandyti save parodose ir pan:) wub.gif
Atsakyti
Įsiskaitom į mano parašą biggrin.gif (nieko neprimena? bigsmile.gif )
o ir šiaip, pilnatis artėja rolleyes.gif kas mėnesį čia tokių paduoda ir vis tiek jiems kantriai aiškinami elementarūs dalykai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenya: 15 lapkričio 2010 - 19:41
QUOTE(Daiva D. @ 2010 11 15, 20:35)
Tai jūs net ir skaityti nemokate.
Kvaile vadinau ne jus, o cituotoje žinutėje išsakytas jūsų mintis pavadinau kvailomis. Bet, žinoma, dar nevėlu pasitaisyti - asmuo, išsakęs kvailas mintis, yra kvailys biggrin.gif. Labai juokinga, kad jūs žinote netgi žodį "kultūra". Būtų linksma, jei nebūtų gaila šuns, kuris pateks į neišmanėlių rankas, o kai tie neišmanėliai dar ir chamai, tai net gero patarimo nesulauks.

Nežinojau, kad protingi žmonės kvailas mintis viešai reiškia. Šitą perskaičius tai jau aš puikiai supratau. Nesu mergiotė vos 10kl baigus, todėl nereikia įžeidinėti. Išmanymo turiu tikrai daugiau už JUS. Man iki chamo kaip karvei iki mėnulio. lotuliukas.gif Bet jau kai mane supykdo, už save pastovėt moku.
P.S. šita neišmanėlė žino, kas yra atsakomybė už gyvūną nuo 5m. Ir ne tik už gyvūną.
Papildyta:
O.. Čia dar ir privatus klubas pasirodo. smile.gif Naujokai su savo kitokiom nuomonėm nepageidaujami, va čia tai super. Skaičiau šias temas jau gal pusę metų, kol neprireikė pačiai patarimo, bet net nebūčiau įtarus, kad svetimiems čia geriau nosies nekišti. Ir atrodė visi tokie mandagūs ir malonūs, o čia, pasirodo, tik tarp savų.
Atsakyti
Allantėja, draugiškumo klausimu pritariu, nelabai čia nori naujokų priimti... jei po vardu Naujas dalyvis tai tu laikomas lyg ir nieko nežinančių... Pati patyriau tai..
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 20:38)
Aš visiškai jums pritariu. smile.gif  Apibūdinote normalų, neišaukštintą šunį, apie kurį aš ir kalbėjau.  smile.gif  Visos šios jūsų paminėtos sąlygos, laikant šunį, mano nuomone, kiekvienoje šeimoje įgyvendinamos skirtingai, pagal galimybes.
O iškeltas šuo pradeda atrodyti, kai man paaiškinama, kad vietinis veterinaras šuniui per prastas, sveikai užauginto maisto, pagaminto specialiai šuniui, duoti negalima, pati dresuoti šuns negaliu, reikia vedžioti į dresūros pamokas. Va tada truputį jau atrodo per daug. doh.gif

Jūs pati šia žinute parašote, kad pritariate prie išsakytų minčių, tarp kurių buvo paminėta būtina pilnavertė mityba. Tai niekaip negaliu suprasti kaip taip gali būti, kad žmogus už pilnaverčią šuns mitybą, bet prieš maitinimą mėsa ar aukštos kokybės sausiako, bet juk tai ir yra 2 būdai pilnavertės mitybos...
Seku daugumą temų šitam forume susijusių su šunimis, bet jūs labiausiai mane prajuokinote savo prieštaravimu sau...
Pritariu moteriai pasisakiusiai, kad būtų begalo juokinga, jeigu nebūtų gaila šuns, kuris pateks į jūsų rankas...Valgys matyt košes su mėsa kur mėsa geriausiu atvėju sudarys 10 procentų maisto o ir šiaip tinkamai su tuo šuniu nemanau ar mokės elgtis tokie šeimininkai...juk jie nežino ir nenori žinoti...Na juk Allatėja be galo protinga, viska išmano, o visi aplinkui "kvailiai turčiai"....Ak... doh.gif

Beje aš kai tik užsiregistravau perskaičiau retriverių temas ir uždaviau klausimų, kurie galėjo pasirodyti tikrai kvaili ir ne karta diskutuoti, bet niekas neužsipuolė, atsakė, patarė...O jei jums atrodo, kad jus puola, tai gal reiktų susimastyt ar tik ne pati kalta dėl to...Jeigu jums duoda iš ties gerų patarimų ne šiaip iš lempos o tikrai patikimų, o jus ka į tai?susimastykit...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JulciK08: 15 lapkričio 2010 - 20:11
QUOTE(JulciK08 @ 2010 11 15, 20:06)
Jūs pati šia žinute parašote, kad pritariate prie išsakytų minčių, tarp kurių buvo paminėta būtina pilnavertė mityba. Tai niekaip  negaliu suprasti kaip taip gali būti, kad žmogus už pilnaverčią šuns mitybą, bet prieš maitinimą mėsa ar aukštos kokybės sausiako, bet juk tai ir yra 2 būdai pilnavertės mitybos...
Seku daugumą temų šitam forume susijusių su šunimis, bet jūs labiausiai mane prajuokinote savo prieštaravimu sau...
Pritariu moteriai pasisakiusiai, kad būtų begalo juokinga, jeigu nebūtų gaila šuns, kuris pateks į jūsų rankas...Valgys matyt košes su mėsa kur mėsa geriausiu atvėju sudarys 10 procentų maisto o ir šiaip tinkamai su tuo šuniu nemanau ar mokės elgtis tokie šeimininkai...juk jie nežino ir nenori žinoti...Na juk Allatėja be galo protinga, viska išmano, o visi aplinkui "kvailiai turčiai"....Ak... doh.gif