Sutinku su Seterių mama, kad dokumentai - tik informacija apie šuniuko protėvius. Jie negarantuoja gyvūno sveikatos. O dažnai grynaveisliai, vien parodoms, t.y. eksterjero demonstravimui, veisiami gyvūnai praranda ir būdingas veislei charakterio savybes, ir net išvaizdą. Pasitaiko, kad kergiami labai artimos giminystės šunys. Jų vaikiukų sveikata - labai abejotina.
QUOTE(Seterių_mama @ 2010 11 15, 15:49)
Kaip gali būti didesnė arba mažesnė garantija?? Čia tas pats kas pasakyt - esu biškį nėščia.. Garantija arba yra arba jos nėra. Jeigu jinai yra, jinai - 100procentinė, kitu gi atveju garantijos nėra.
Šuns dokumentai NEGARANTUOJA stiprios sveikatos ir puikios išvaizdos.Tokia yra tiesa ir nereikia tų dokumentų taip sureikšminti. Šuns kilmės dokumentai yra tik informacija apie šuns protėvius, jo kilmę, jo veisliškumo įrodymas ir DAUGIAU NIEKO.
Šuns dokumentai NEGARANTUOJA stiprios sveikatos ir puikios išvaizdos.Tokia yra tiesa ir nereikia tų dokumentų taip sureikšminti. Šuns kilmės dokumentai yra tik informacija apie šuns protėvius, jo kilmę, jo veisliškumo įrodymas ir DAUGIAU NIEKO.
Na, nepriekabiaukit prie zodziu - del "biski nescia", sutinku, bet tarkim auto neduoda 100 % garantijos (ten yra kruva visokiu isvedziojimu), tai kur apie suns sveikata galima ta garantija duot. Pagaliau galima pavartot zodi "tikimybe", kad suo bus sveikas (bent netures displazijos, ar siaip kokiu genetiniu brudu, jau vien del to, kad kergiant dokumentinius buvo padaryti bent elementarus sveikatos tyrimai ir laikytasi veisimo abeceles)
Patys dokumentai sutinku, kad nera garantija, o tik proteviai suregistruoti, bet ju (dokumentu) buvimas ir yra prilyginamas tai vadinamai "garantijai". Be to ne kurie veisejai bent jau finansiskai kompensuoja tam tikras sveikatos bedas ar eksterjero trukumus.
Papildyta:
QUOTE(Agakira @ 2010 11 15, 16:05)
Sutinku su Seterių mama, kad dokumentai - tik informacija apie šuniuko protėvius. Jie negarantuoja gyvūno sveikatos. O dažnai grynaveisliai, vien parodoms, t.y. eksterjero demonstravimui, veisiami gyvūnai praranda ir būdingas veislei charakterio savybes, ir net išvaizdą. Pasitaiko, kad kergiami labai artimos giminystės šunys. Jų vaikiukų sveikata - labai abejotina.
Tai jus kaip ir pries dokumentinius pasisakot, ar kaip? Nes jei tarkim, man neidomus suns proteviai, i parodas neisiu ir neveisiu, tai tada kam jie man reikalingi..?Tik kitas klausimas - kur tada rasti ta sveika norimos veisles atstova, gerai jei domina medzioklinis suo - imi is medziotoju ir dziaugies, o su kitais kaip?
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 13:24)
Aš tą ir noriu pasakyti, kad tikrai ne visi bedokumenčiai yra mišrūnai. Jei jūs savo su dokumentais šunį suleistumėt su kitu dokumentus turinčiu šunimi, juk grynaveisliai šuniukai gimtų. Visa esmė tame, kad yra nesąžinigų šeimininkų, kurie toli gražu ne tokius pardavinėja - va čia ir sunkumas nusipirkti pagal skelbimus tikrą grynaveislį. Kita vertus, kaip jūs ir sakot, maišytas gali net labiau tikti ir patikti.
Jei žmogus sąžiningas, jis ir šuniukams suteiks dokumentus. Kam jam skriausti savo auginamus mažylius? Kitu atveju na kaip jūs tikrai žinosite, kad tai tų dokumentinių tėvų palikuonys - negi iš pardavėjo akių nuspręsite, kad jis tikrai nemeluoja? Dirbau kadaise su viena motera, kuri vos ne visus savo kaimo mišrius, kurie nors kiek spalva nešdavo į VA, mažiukus pardavinėdavo kaip VA. O kaip "įrodydavo"? Ogi pasiimdavo ir visiems rodydavo savo kalę, kuri tikrai labai panaši į ilgaplaukę VA (na, tipo veislės brokas, kam jai dokai) ir dar abejojantiems turėjo netoliese gyvenantį tikrą patiną VA, paimdavo ir tą jei jau reikėdavo parodyti. O bet gi tačiau pirkėjas vis tiek gaudavo mišrių, kuriam toli toli iki VA, tačiau pirmom savaitėm būdavo turbūt šventai įsitikinęs, kad jo neapgavo, nes parodė "tėvus"
QUOTE(Seterių_mama @ 2010 11 15, 15:49)
Kaip gali būti didesnė arba mažesnė garantija?? Čia tas pats kas pasakyt - esu biškį nėščia.. Garantija arba yra arba jos nėra. Jeigu jinai yra, jinai - 100procentinė, kitu gi atveju garantijos nėra.
Kaip džiugu, kad pagaliau atsirado bendraminčių. Nes čia visi kaip prisukti su tais dokumentais.
Man "truputį" kvailai skamba ta mintis, kad atliekami sveikatos tyrimai, genetinis tinkamumas ir tt. Ir pagal daugumą - tai būtina. Todėl man kyla tik vienas klausimas: o ar dažnai sutuoktiniai prieš planuodami kūdikį daro šiuos tyrimus? O kaip netyčiukai? Peršasi išvada: šuns išsigimimai ir ligos svarbiau už kūdikio.
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 17:41)
Kaip džiugu, kad pagaliau atsirado bendraminčių. Nes čia visi kaip prisukti su tais dokumentais.
Nu kur jau Seterių mama jūsų bendramintė. Nei ji dvarniukus veisia, nei propaguoja.
Kvailos jūsų mintys, net komentuoti nekyla ranka. Ne tik apie sveikatos tyrimus, bet ir apie tai, ką parašėte retriverių temoje. Jau matau, kaip pigiai išauginate retriverį, šerdama jovalu pagal Masilionių receptą.
Nieko, gyvenimas pakoreguos.
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 18:41)
Man "truputį" kvailai skamba ta mintis, kad atliekami sveikatos tyrimai, genetinis tinkamumas ir tt. Ir pagal daugumą - tai būtina. Todėl man kyla tik vienas klausimas: o ar dažnai sutuoktiniai prieš planuodami kūdikį daro šiuos tyrimus? O kaip netyčiukai? Peršasi išvada: šuns išsigimimai ir ligos svarbiau už kūdikio.
Pamenu su dantiste (ji tada gana aktyviai VA domejosi ) sia tema diskutavom, tai sake vien del dantu kas antram neleistu vaiku turet, nekalbant apie psichika (cia juokais, zinoma, bet tiesos tame yra)
QUOTE(cile @ 2010 11 15, 19:06)
Pamenu su dantiste (ji tada gana aktyviai VA domejosi ) sia tema diskutavom, tai sake vien del dantu kas antram neleistu vaiku turet, nekalbant apie psichika (cia juokais, zinoma, bet tiesos tame yra)
Aš esu už žmonių tyrimus. Net be abejonės, bet..kai pagalvoji, kiek šeimų tektų ardyt..
QUOTE(cile @ 2010 11 15, 20:06)
Tai va buna tokiu.......Vetas isdave euroskiepu pasa ir ivede mikrochema sunelui,kad sis galetu su seimininke galetu po ES keliauti o kokia laiminga moteryske buvo ir visiem rode ta skiepu knygute su aiskiu veto irasu kad tai PEKINU veisle ir jokie aiskininmai nepadejo,jug vetas irase jos misruniuko veisle ir dar i duomenu baze ivede jos GRINAVEISLI suneli veliau ta pati moteryske jau pardavinejo suniukus karaliskus minetiurinius pekinukus.QUOTE(Daiva D. @ 2010 11 15, 19:00)
Nu kur jau Seterių mama jūsų bendramintė. Nei ji dvarniukus veisia, nei propaguoja.
Kvailos jūsų mintys, net komentuoti nekyla ranka. Ne tik apie sveikatos tyrimus, bet ir apie tai, ką parašėte retriverių temoje. Jau matau, kaip pigiai išauginate retriverį, šerdama jovalu pagal Masilionių receptą.
Tai kokio velnio komentuoji. Kvaila ne tik nesijaučiu, bet ir nesu. Dar to betrūko, kad mano išsilavinimą ir mąstymą analizuot pradėtume, psichologė didžioji.
Kvaili tik tie, kurie buki kitų žmonių nuomonei.
Seterių mama bendramintė, nes aš jai pritariu. Aš neveisiu šunų. O mišrūnus propoguoju, nes jie turi teisę būti mylimi ir jaučia, kenčia ne mažiau už grynaveislius.
Jei jūs mano valgomą ir auginamą maistą vadinate jovalu ir laikais, kai net žmogui grūdamas parduotuvėse šlamštas, tai man kyla rimtų abejonių jūsų pačios intelekto lygiu. Mat šuniukų konservai ir sausas maistas yra žymiai sveikesnis už žmonių maistą ir gaminamas iš ekologiškesnių už naminius produktų. Ech, teks man pačiai pradėt sveikiau maitintis - šunų maistu.
Galėčiau diskutuoti ir diskutuoti, tačiau "duodu durniui kelią", mažai čia kultūros ir proto. Matyt, tikrai protingesnė buvau, kol tylėjau, nes matau, kad visi protingi čia tyli arba mandagiai pareiškia savo nuomonę ir nepuola draskyti akių.
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 17:41)
Čia jau nusišneki ir sorry, kito žodžio nėra apie tokį postą. Iš kur čia ta nesąmonė šunis lyginti su žmonėmis? Jei taip, tai kokia tavo veislė? Malonu susipažinti, aš lietuvių skalikas Beje, ir labai blogai, kad žmonės nesitiria, gimdo visokius dauniukus ir visokius kitokius, po to laidoja juos arba augina vargą visą gyvenimą, imasi pašalpas, nuolat prašo išmadų ir t.t. ir pan.
Bet ir Seterių mama, kad skėlė... jei dokai taip nieko negarantuoja, tik kilmę ir už nieką veisėjai neatsako ir taip pat labai daug ligotų priveisti gali, tai kaip apskritai galima tuomet užsiimti gyvų sutvėrimų dauginimais? Turi garantuoti, veisėjas turi imtis atsakomybę, nes tai jo darbo vaisiai, šunys ne gamtoje patys susikergė. O kad nepavyksta, tai taip, niekas neapsaugotas, bet todėl ir kišti rankas turi tik tie, kas nors kažką tame gaudosi.
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 19:34)
Aš neveisiu šunų. O mišrūnus propoguoju, nes jie turi teisę būti mylimi ir jaučia, kenčia ne mažiau už grynaveislius.
Misrunus reik mylet, bet nepropaguot, jei abi teisingai sio zodzio reiksme suprantam Bet ir misrunai, tie netyciukai, kuriu irgi galetu buti kuo maziau, o ne samoningai "kepamos" bedokumentes veisliniu sunu kopijos.
As ir sunu neveisiu, turi kelis misrunus (tuos tikrus), bet tu bedokiu plagijatu nepirkciau -arba visiskas mixas, arba tikras kilmingas suo.
Kai pradėjau čia rašyti - nelyginau šuns ir žmogaus. Tai mane išmušė iš vėžių šunų iškėlimas aukščiau visko, kažkaip nenormalu man. Todėl ir ėmiau lyginti, bandžiau bendrauti forumo "lygiu".
Kas per kategoriška nuomonė, kad arba grynas, arba visiškas miksas. Kodėl turiu imti mixą, jei man patinka būtent kažkuri konkreti veislė.
Jūs maišot kažką, čia nereikia vadovauti, o dalintis nuomone. Koks kieno reikalas, kokį šunį laikau, kaip jį veisiu, šeriu ar vadinu. Ko čia puolat, turit savo dokus ir džiaukitės, nereikia smerkti kitą nuomonę turinčius žmones.
Varge, kaip man ši beprasmė kova primena mokyklos laikus.. Arba tu bandoj, arba išdraskysim akis.
Kas per kategoriška nuomonė, kad arba grynas, arba visiškas miksas. Kodėl turiu imti mixą, jei man patinka būtent kažkuri konkreti veislė.
Jūs maišot kažką, čia nereikia vadovauti, o dalintis nuomone. Koks kieno reikalas, kokį šunį laikau, kaip jį veisiu, šeriu ar vadinu. Ko čia puolat, turit savo dokus ir džiaukitės, nereikia smerkti kitą nuomonę turinčius žmones.
Varge, kaip man ši beprasmė kova primena mokyklos laikus.. Arba tu bandoj, arba išdraskysim akis.