Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis su dokumentais ar be jų?

QUOTE(Allatėja @ 2010 11 14, 20:30)
Gerai, nereikia čia nervų tampyti su kategoriškomis nuomonėmis. Tai buvo prieš 14m, manau, kad Lietuvoje nuo to laiko daug kas pasikeitė. Žinoma, buvau per maža, kad suprasčiau, bet tėvai tikrai nebuvo neišprusę žmonės ir žino, ką sako - dokumentai buvo, tačiau mums jų nereikėjo. Jei gerai pamenu, tai tais laikais 100lt buvo nemaži pinigai. Todėl džiaugėmės grynaveisliu taksiuku ir niekam dėl jo tapatybės nekilo abejonių. Nėra nei vieno išvaizdos ar charakterio bruožo, kurio tas šuo būtų neatitikęs. Mes net vardo negalėjome sugalvoti, nes pagal dokumentus jau buvo paskirtas.
Iš kur čia pas jus tas DOKUMENTŲ  kultas... doh.gif

Bet jūs žinote, kad šiais laikais VISI vados šuniukai gauna dokumentus, jei tėvų eksterjeras ir sveikata atitinka keliamus reikalavimus? Ir kad vieno dokumento kaina yra maximum 50 litų (čia jei tėvai neturi jokio titulėlio)? Ir kad jei ir "neimat" dokumentų, šuniuko kaina skiriasi maximum 50 litų?
Beje, taksą "veislinį be dokumentų" ir aš turėjau. Ir, beje, panašiu laiku, kaip jūs. Pirkom turguje, visi vados šuniukai tikrai buvo "taksai" ir apie dokumentus diedas raudonu veidu sakė tą patį, kaip ir jums biggrin.gif Ir taip, mes irgi jų "neėmėm". Tai buvo puikus šuo ir taksą atpažinti jame buvo galima, tačiau kai dabar matai TIKRUS taksus doh.gif Tai toli gražu maniškis netraukė iki tokio vaizdo biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 14, 21:30)
Gerai, nereikia čia nervų tampyti su kategoriškomis nuomonėmis. Tai buvo prieš 14m, manau, kad Lietuvoje nuo to laiko daug kas pasikeitė. Žinoma, buvau per maža, kad suprasčiau, bet tėvai tikrai nebuvo neišprusę žmonės ir žino, ką sako - dokumentai buvo, tačiau mums jų nereikėjo. Jei gerai pamenu, tai tais laikais 100lt buvo nemaži pinigai. Todėl džiaugėmės grynaveisliu taksiuku ir niekam dėl jo tapatybės nekilo abejonių. Nėra nei vieno išvaizdos ar charakterio bruožo, kurio tas šuo būtų neatitikęs. Mes net vardo negalėjome sugalvoti, nes pagal dokumentus jau buvo paskirtas.
Iš kur čia pas jus tas DOKUMENTŲ  kultas... doh.gif

O aš siūliau prieš taip užtikrintai teigiant, nors kažkiek pasidomėti plačiau apie dokumentų esmę, nes jūs TIKRAI esate neteisi. Tai ne popierėlis, o visa šuns kilmė, nors būsit garantuoti, kad tėvų displazijos, akiųtyrimai geri. Tai jūs paaiškinkit, kaip įrodysit savo būsimo šuns grynaveisliškumą? Nagi, kaip? Jokių įrodymų nėra. Jeigu norit turėti apsiligojusį šunį, neatitinkantį visų veislės bruožų ir paremti daugintojus, kurie tik ir pelnosi iš to - pirmyn. Bet nuoširdžiai gaila, kad tokie kaip jūs išvis perka šunis. verysad.gif Jeigu gaila kažkiek pridėti ir nusipirkti tikrą, mylimos veislės atstovą, neįsivaizduoju kaip jį prižiūrėsit, nes oooj, kiek išlaidų gydant ligotą šunį..

http://www.super-ret...iki/dokumentai/
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 14, 20:30)
Gerai, nereikia čia nervų tampyti su kategoriškomis nuomonėmis.

Palaukite, visų pirma tai ne nuomonė, o žmonių, jau laikiusių tokius alia veislinius sukauptos žinios. Aš irgi laikiau tipo AV. Dieve, kaip jai toli iki tikro... Bet ta pati pasaka pasekta aišku irgi buvo. Ir nesuprantu, kodėl jūs taip nervijatės. Vat reiktų pirma pabandyti gauti tuos dokumentus, kuriuos anot jūsų taip paprasta primokėjus gauti, o tik tada jau kažką šnekėti. Kiek čia buvo tokių drąsuolių, nei vienas dar nepasigyrė, kad va primokėjau ir tikrai gavau dokumentus. Taip kad ramiai. Na ir jei jūsų šuniukas išaugs daugiau nei 30 cm ūgio, kokio jo veislė ar neveislė bebūtų, antsnukio pagal taisykles jam greičiausiai reikės.
Dar OT: mano pusseserė laiko šeltį be dokų. Tai neišaugo didesnis nei koks vidutinis taksas. Pasisekė, bent antsnukio nereik biggrin.gif Gali ir jums taip "pasisekti"
Atsakyti
Aš kalbu apie dokumentus prieš 14m, jau net prieš 14,5m. smile.gif Kaip yra dabar - aš žinau. Bet va idomu, kas yra pirkęs tais laikais su dokumentais, ar tikrai sistema buvo tokia pati, kažkaip man nesitiki. smile.gif Na, aš idomumo dėlei net foto paieškosiu savo taksiuko ir palyginsiu jį su grynaveisliu. biggrin.gif Nors net neverta, nes ir išvaizda, ir charakteris ATITIKO. Juk negali visi mišrūnai būti. Ir pirktas buvo tikrai ne turguje.
Ir čia tirkai nuo temos nukrypau, ne dokumentai man svarbiausia, o šuniukas ir jo teisėtas laikymas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 12:35)
ne dokumentai man svarbiausia, o šuniukas ir jo teisėtas laikymas. smile.gif

Vat butent - dokumentai svarbu ne patys del saves, bet suniuko labui, na kaip didesne jo kokybes, ne tik isvaizdos, bet ir sveikatos garantija.
As ir turiu takse, 13 metu - su gana taksisku charakteriu (na man jo daugiau nei pakanka lotuliukas.gif ) ir labai nebloga isvaizda, bet is turgaus, bedoke. Tarkim tada studentei man pasiseke. Daugiau taip nerizikuociau - ieskociau su dokais, na gal kokio veisles broko arba visisko mixo. Tie bedokumenciai pavojingiausias reikalas, nors aisku yra isimciu, bet tai rizika...Kaip tik vakar teko pabendraut su bedokumenciu cvergpinceriu, kuriuo buvau suzaveta thumbup.gif Reikalas tame, kad man labai patinka sios veisles suneliai, bet musuose jie nudekoratyvinti, priarteje prie toiciku ir nebera tvirti vidutinio ugio suniukai - gi anas mano sutiktas bedokis butent toks kokio reikia - didesnis nei parodiniai cvergai, labai dailiai sudetas, sportiskas vaikinukas, o ir su jo sveikata kiek zinau viskas gerai. Labai baltai uzpavydejau jo seimininkei ax.gif
Atsakyti
Aš tą ir noriu pasakyti, kad tikrai ne visi bedokumenčiai yra mišrūnai. Jei jūs savo su dokumentais šunį suleistumėt su kitu dokumentus turinčiu šunimi, juk grynaveisliai šuniukai gimtų. smile.gif Visa esmė tame, kad yra nesąžinigų šeimininkų, kurie toli gražu ne tokius pardavinėja - va čia ir sunkumas nusipirkti pagal skelbimus tikrą grynaveislį. blink.gif Kita vertus, kaip jūs ir sakot, maišytas gali net labiau tikti ir patikti. thumbup.gif
O su taksais aš pradėjau nuo visiško mišrūno. lotuliukas.gif Kitas buvo jo palikuonis maišytas su tikru taksu, o jau galiausiai įsigijom tą grynaveislį. Tai kaip bebūtų keista - takso gyvenime nebelaikyčiau - charakteris pernelyg stiprus. biggrin.gif Užtat labriukai tobuli, todėl ir maišyto nenoriu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Hrista* @ 2010 11 14, 21:49)

kas tiesa tas ne melas. Skūpas moka net ne du kartus. Gydydama savo tokį šunį sumokėjau ne kartą, ne du ir net ne keturis kart daugiau, nei už jį sumokėjau įsigydama rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lerikyte: 15 lapkričio 2010 - 12:32
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 13:24)
Aš tą ir noriu pasakyti, kad tikrai ne visi bedokumenčiai yra mišrūnai. Jei jūs savo su dokumentais šunį suleistumėt su kitu dokumentus turinčiu šunimi, juk grynaveisliai šuniukai gimtų.  smile.gif Visa esmė tame, kad yra nesąžinigų šeimininkų, kurie toli gražu ne tokius pardavinėja - va čia ir sunkumas nusipirkti pagal skelbimus tikrą grynaveislį.  blink.gif  Kita vertus, kaip jūs ir sakot, maišytas gali net labiau tikti ir patikti. thumbup.gif

turint dokumentine kale, kuria sukergi su dokumentiniu patinu suniukai visada turi dokumentus - jau aisku kaip diena. Nebent kale, ar patinas negali but veisiami del nukrypimu nuo veisles ar kt priezasties. kaip atrodo dokumentai galite pasiziuret lkd puslapyje. ir nebutina pirkt patikusi suniuka kaip nuo grandines nutrukus, jei truksta informacijos - susisiekit su lkd ir isitikinsit ar mineta vada yra registruota. as uz tai, kad augintinis butu su dokumentais
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 13:24)

Su bedokumenciais rizika tame, kad jus nezinote savo suniuko tevu ir proteviu genetinio suderinamumo (padorus veisejai ta stengiasi maksimaliai atiderint, kad nebutu kraujomaisos, genetiniu defektu tikimybes ir pan.) Be to tokiems suniukams nedaromi svaikatos tyrimai, tai velgi, tarkim turit koki 30 kg suniuka su polinkiu i displazija, na ir apie kokius metus du ta beda islenda...jau tada ne apie kelis simtus kalba eitu, o taip pasitaiko ir neretai...
Mano pirmoji takse taip pat buvo pamaisyta, antroji jau daug maz gryna, bet dabar jei butu dar vienas taksas, tai jau dokumentinis (sitos veisles vengciau tik del vieno trukumo - ju stuburo, o siaip jie man "prilipo" rolleyes.gif )
Atsakyti
Pirmą dokumentinį šunį pirkau 1995m. Tai buvo prancūzų buldogė - likusi paskutinė neparduota iš 5 šuniukų vados. Dokumentai buvo kaip dokumentai, po 7 metų pirkdama kitą šunį gavau lygiai tokius pat. Visi vados šuniukai juos gavo. Tiesa neišvengėm tai veislei būdingo sveikatos sutrikimo - polinkio į alergijas, bet nugyveno velniūkštė ilgą ir garbingą 11 metų amžių - kaip prancūzų buldogei, tai padorus amželis.
Po to dar įsigijom viena nekilmingą šunį - vidurio azijos aviganį, kuris yra tikras angelėlis - baltas, pūkuotas ir itin švelnus kaip azijatui. Džiugu, kad jo charakterio "nukrypimas" nuo standarto yra toks. O jeigu būtų į agresiją?
Atsakyti
QUOTE(Allatėja @ 2010 11 15, 12:24)
Užtat labriukai tobuli, todėl ir maišyto nenoriu. smile.gif

Ne į temą, bet...tobulų šunų nebūna. Labriai negimsta šiaip sau faini. Su jais darbo irgi yra iki soties, jeigu nenorėsite skraiduoliu būti gatvėje ir užaugus daryti viso buto remontą biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(cile @ 2010 11 15, 13:09)
Vat butent - dokumentai svarbu ne patys del saves, bet suniuko labui, na kaip didesne jo kokybes, ne tik isvaizdos, bet ir sveikatos garantija.

doh.gif Kaip gali būti didesnė arba mažesnė garantija?? Čia tas pats kas pasakyt - esu biškį nėščia.. ax.gif Garantija arba yra arba jos nėra. Jeigu jinai yra, jinai - 100procentinė, kitu gi atveju garantijos nėra.
Šuns dokumentai NEGARANTUOJA stiprios sveikatos ir puikios išvaizdos.Tokia yra tiesa ir nereikia tų dokumentų taip sureikšminti. Šuns kilmės dokumentai yra tik informacija apie šuns protėvius, jo kilmę, jo veisliškumo įrodymas ir DAUGIAU NIEKO.
Atsakyti