aš kai ieškojau šuns man irgi buvo tokia situacija yra šuniukai neženklinti bet su dokais, beje ir dokumentinio vardo neturėjo. Aiškinausi LKD kad tokie dalyvaut negali parodoj ir kad žymėjimų rūpinasi veisėjas o ne atvirkščiai kaip man buvo sakoma. Tie dokai turėjo atkeliaut iš Latvijos. Parašiau Latvijos kinologų organizacijai tai sakė taip jei mama Lietuvoj dokai gali būt suteikiami tik Lietuvoje ir daugiau nebesidomėjau supratus kad greičiausiai jie padirbti.
O beje su tuo pačiu šuniuku buvo man taip, jog jie pasakė, kad po to, kad jis priklausys Lietuvoje veikiančiai tai kitai ne FCI organizacijai, parašiau jiems tai jie iš tikrųjų labai suregavo net skambino man klaust kas išveisė šuniukus, koks jų nr. patys skambinosi veisėjams ir po to man pasakė, kad tik naudojasi jų vardu ir nepatarė iš ten pirkt šuniuko.
QUOTE(canine @ 2009 12 18, 17:01)
Realiai nesamonė - yra dokumentai su pilna kilme ir be tatoo ar čipo... nuvažiuoju į turgų, nusiperku belekokį tos veislės šunį, kad tik atitiktų veislė ir spalva. Susičipuoju pas vetą, užsiklijuoju čipo nr ir vualia.... turiu "kilmingą" šunioką FCI turėtų nuskalpuoti tokį dokumentą išdavusią organizaciją, o ši savo ruožtu už tai atsakingą asmenį.
Nu sudominai tu čia mane Reiks labiau pasidomėti Nes man taip nepatinka
QUOTE(archeologe @ 2009 12 18, 17:22)
O beje su tuo pačiu šuniuku buvo man taip, jog jie pasakė, kad po to, kad jis priklausys Lietuvoje veikiančiai tai kitai ne FCI organizacijai, parašiau jiems tai jie iš tikrųjų labai suregavo net skambino man klaust kas išveisė šuniukus, koks jų nr. patys skambinosi veisėjams ir po to man pasakė, kad tik naudojasi jų vardu ir nepatarė iš ten pirkt šuniuko.
kas skambino? FCI ar LGAC (kaip suprantu sita "alternatyvi" org. Lietuvoj)
QUOTE(Nikodema @ 2009 12 18, 18:40)
Nu sudominai tu čia mane Reiks labiau pasidomėti Nes man taip nepatinka
LAGA skambino, aš kai pradėjau aiškintis kad šuo nežymėtas bet su dokais, pasakiau kad joks klubas manęs nepriims ir jokių parodų, tai jie man nurodė, jog jų šuniukai LAGOS tada ten parašiau ir jie taip suregavo.
QUOTE(archeologe @ 2009 12 18, 17:42)
LAGA skambino, aš kai pradėjau aiškintis kad šuo nežymėtas bet su dokais, pasakiau kad joks klubas manęs nepriims ir jokių parodų, tai jie man nurodė, jog jų šuniukai LAGOS tada ten parašiau ir jie taip suregavo.
aišku, o įdomu pati FCI tuom susidomėtų, jei tarkim dokai buvo išduoti pas jai priklausančia org.
QUOTE(Nikodema @ 2009 12 18, 04:44)
O jei yra parduodas šuniukas be tattoo ir cipo, bet su dokumentais kuriu skiltyje čipas/tattoo tusčia??? Tai čia kaip gaunas?
p.s. dokumentai ne LT
p.s. dokumentai ne LT
JAV išvis jokių tatuiruočių ar čipų nereikia pas AKC. Bananų šalis, dievaži Atsiveda kalė šuniukų, jei nori, iš šono dar porą dvornių primeti į krūvą, ir va, tikri, veisliniai, dokumentuoti šunys...
QUOTE(himalaia @ 2009 12 18, 18:52)
JAV išvis jokių tatuiruočių ar čipų nereikia pas AKC. Bananų šalis, dievaži Atsiveda kalė šuniukų, jei nori, iš šono dar porą dvornių primeti į krūvą, ir va, tikri, veisliniai, dokumentuoti šunys...
Čipas ar tatoo reikalingas tuo atveju, kai pasirašoma pirkimo-pardavimo sutartis, tam kad indentifikuoti gyvūną.
Jeigu šuo pirktas iš veisėjo, o ne daugintojo, tuomet esu tikra, kad sutartis pasirašoma praktiškai visada ir šuo būna indentifikuotas.
Tačiau jeigu šuo parduodamas į užsienį, o ypač už Atlanto, sutartis nevisada pasirašoma, todėl šuo iš USA gali būt neindentifikuotas ir turėt kilmės dokus. Aš pvz. saviškį kai įsigijau USA, apart skiepų paso jis nieko neturėjo, dokus atsiuntė kai jis buvo 8 mėn. Beje irgi neturėjo nei tatoo nei čipo.
Aš turėjau omeny AKC reikalavimus- čipuot šunį parduodant tikrai neprivaloma. Ir apskritai, kokia AKC tvarka šunų registracijai, kad nereikia jokių tyrimų ir t.t. Graudu žiūrėt, tai labai gera terpė daugintojams.
Ką patys veisėjai sugalvoja, tai jau čia jų sumanumo reikalas. Ir tikrai ne visi identifikuoja šunis, kad ir kokie gerbiami ir geri veisėjai būtų.
Mano veisėja nei čipo, nei sutarties neturi, nors tai yra vienas garsiausių haskių veislynų pasaulyje. Aišku, jei būtų bendrasavininkystė, matyt tada kitokia politika vykdoma. O dokumentus irgi gavau jau po šuns pardavimo. Su paprastu veisėju tikrai to nedaryčiau, nes tiesiog taip nepasitikėčiau.
Ką patys veisėjai sugalvoja, tai jau čia jų sumanumo reikalas. Ir tikrai ne visi identifikuoja šunis, kad ir kokie gerbiami ir geri veisėjai būtų.
Mano veisėja nei čipo, nei sutarties neturi, nors tai yra vienas garsiausių haskių veislynų pasaulyje. Aišku, jei būtų bendrasavininkystė, matyt tada kitokia politika vykdoma. O dokumentus irgi gavau jau po šuns pardavimo. Su paprastu veisėju tikrai to nedaryčiau, nes tiesiog taip nepasitikėčiau.
na o mes kai savaji pirkom, kad ir be doku, taciau cipa turi na pirkom ne LT, bet Europoj, tai gal vis tiek panasu kaip ir LT, ta pati Europa
QUOTE(himalaia @ 2009 12 18, 20:27)
Aš turėjau omeny AKC reikalavimus- čipuot šunį parduodant tikrai neprivaloma. Ir apskritai, kokia AKC tvarka šunų registracijai, kad nereikia jokių tyrimų ir t.t. Graudu žiūrėt, tai labai gera terpė daugintojams.
Taip, tyrimai neprivalomi, bet yra pvz. toks www.offa.org kur yra vieninga duomenų bazė ir įvedęs AKC registruoto šuns vardą gali rasti visą info apie ųuniui padarytus tyrimus.
Aš pvz. radau visų 30-ies, t.y. 4 kartų šavo šuns protėvių rezultatus. Tokia visiems prieinama informacikja yra tikrai didelis spaudimas veisėjams, darosi tyrimus tikrai daug kas.
Australijoj pvz. tyrimai irgi yra neprivalomi, bet pvz. HD tyrimai oficialiai publikuojami...parodų kataloguose! Prie kiekvieno į parodą registruoto šuns vardo parašiomi ne tik šuns tėvai, registracijos numeris, bet ir HD laipsnis.. Patikėkit, niekas nenori būt prastesnis už konkurentą, darosi visi tuos tyrimus. Be to nerodo ligotų šunų.
O vat Anglija - tai pats baisiausias variantas. Jokių privalomų tyrimų, jokios vieningos visiems prieinamos duomenų bazės. Daugybė ligotų šunų. Ir tiesos nutylėjimas.
dar klasumėlis, bet šį kart apie LŠVK.
na įdomumo dėlei, pasiemiau iš lšvk vienos veislės visų registruotų šunų saraša. bet jame pasigedau vieno šuns, kuris tikrai dalyvaudavo parodose? Tai kaip čia įmanoma? Nes kiek suprantu be lšvk nr. į parodas neregistruoja, o knygoj visas eiliškumas ok Tik vat trūksta vieno šuns
na įdomumo dėlei, pasiemiau iš lšvk vienos veislės visų registruotų šunų saraša. bet jame pasigedau vieno šuns, kuris tikrai dalyvaudavo parodose? Tai kaip čia įmanoma? Nes kiek suprantu be lšvk nr. į parodas neregistruoja, o knygoj visas eiliškumas ok Tik vat trūksta vieno šuns
Ar rezervinius ir avansinius LŠVK rašo į vieną krūvą?
gėda, bet gal galėtumet pasakyt kuom jie skirias?
šiaip tarkim yra įrašytas šuo nr 0014/08 prie kurio prierašas "avans.", o toliau 0016/08 tas pats šuo vėl
šiaip tarkim yra įrašytas šuo nr 0014/08 prie kurio prierašas "avans.", o toliau 0016/08 tas pats šuo vėl