Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis su dokumentais ar be jų?

QUOTE(gaudyk @ 2009 12 17, 10:29)
Manau kad yra puiku kad veislinių šunų kainos salyginai nemažos - tai yra dalinis atrankos kriterijus renkant šuniukui naujus šeimininkus, daugeliu atvejų galimybė mokėt t.t. sumą už šunį tieiogiai proporcinga galimybei investuot į šunio išlaikymą. Jei būtų mano valia - už šunų laikymą siūlyčiau įvest kuo didesnius mokesčius, tam kad šunis galėtų laikyti tik žmonės kurie tai iš tiesų gerai apgalvoję ir gali sau tai leisti, tuomet sumažėtų ir daugintojų, ir asmenų perkančių šunis pigiau "tik sau ir namams". Juk gyvūno laikymas nėra būtinybė, tai yra prabangos dalykas.

Žinot, aš žinau žmonių, kurie už šunį galėtų mokėti keliasdešimt tūkstančių, bet pas padorų veterinarą vesti šuns nemato reikalo.

Ne pinigų kiekis suteikia šuniui gerą gyvenimą, o žmogaus požiūris į šunį. Ir išvis, ko reikia šuniui, kad jis turėtų "gerą gyvenimą"? Ar superpremium maistas tai nulemia? Ar krūtas pavadėlis su krūtu antkakliu? Kas?

Mano durna galva šuniui reikia "šuniško gyvenimo" - veiklos, užsiėmimo su juo, esant reikalui normalaus veterinaro ir normalių gyvenimo sąlygų. Visa tai laisvai gali suteikti žmogus, turintis vidutines pajamas.
Atsakyti
QUOTE(inesak @ 2009 12 17, 09:09)
*tai ir viskas ok, manau daugiau čia į tas diskusijas nevertėtų veltis blush2.gif Turi šeimos draugą, labai mylit ir tuo viskas pasakyta. Tikiuosi kada DK susitikti ir nulėkti iki specializuotos AB parodos 4u.gif
** čia ne ta tema, kad mes pradėtume diskusijas apie AB 4u.gif

drinks_cheers.gif mirksiukas.gif
baigiu tema, nebent atsiras nauju diskutuotoju ir vel uzsikabinsiu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2009 12 17, 12:29)
Juk gyvūno laikymas nėra būtinybė, tai yra prabangos dalykas.

Nu čia tai man naujiena g.gif
Atsakyti
[quote=Redos,2009 12 17, 11:36]

drinks_cheers.gif

As ir nesakau, kad reikia keliasdešimt tūkstančių mokėti, tačiau griežtai reguliuojamas augintinių laikymo apmokestinimas padėtų išvengt "Pipirų" ir jo likimo draugų istorijų.
Jei žmogus gali sau leist suteikt šuniui normalias gyvenimo sąlygas, prireikus vest pas normalų veterinarą ir mokėt už gydymą, vaistus tai ir nemažas mokestis už šunį nieko nenustebins.
O vat daugintojams tai oi kaip nepatiktu... nes galbūt nebeapsimokėtų testi savo "versliuko"
Atsakyti
Pasižiūrėkit, kas nutinka, kai šunys mažai kainuoja,kai būna tik užgaida nusipirkti čia ir dabar. negaliu, verkti norisi ir pyktis ima pagalvojus apie visus daugintojus ir jų užtarėjus.

http://www.supermama...?...5191&st=384
Atsakyti
QUOTE(Penktadienis @ 2009 12 17, 11:42)
Nu čia tai man naujiena  g.gif

O jūs man pasakykit nuo kada gyvūno auginimas priskiriamas prie pagrindinių žmogaus poreikių, tokių kaip maistas, apranga, būstas?
Mano nuomone tai yra prabangos dalykas toks kaip automobilis, kompiuteris, motociklas ir pan. kuriuos įsigyji kai gali sau ta leisti, tačiau gali gyventi ir be jų, deja bet LT vyrauja nuomonė - noriu šunio, būtinai veislinio bet pigiai, nes negaliu/nenoriu daug mokėt.
Atsakyti
[quote=gaudyk,2009 12 17, 10:43]

drinks_cheers.gif

tačiau griežtai reguliuojamas augintinių laikymo apmokestinimas

[/quote]

Čia kam taikomas tas apmokestinimas? Šeimininkas turėtų mokėti valstybei ar kam?

[quote=gaudyk,2009 12 17, 10:43]

Jei žmogus gali sau leist suteikt šuniui normalias gyvenimo sąlygas, prireikus vest pas normalų veterinarą ir mokėt už gydymą, vaistus tai ir nemažas mokestis už šunį nieko nenustebins.

[/quote]

Stebina ir labai stebina. Pasakysiu taip. Yra tikrai daug žmonių, kurie labai normaliai gali rūpintis šunimis, juos mylėti ir pan. Bet mokėti už šunį daug pinigų...kaip čia pasakius...dar nesupranta kodėl. Ką gaus geriau negu mokėdamas mažiau? Kam išvis tie dokai? Per mažai dar laiko yra praėję ir šviečiasi gi visuomenė, šviečiasi po truputuką. Tik nereikia sakyti, kad tie, kurie dar kol kas nemato reikalo mokėti už šunį daug, tai jau tikrai nepasirūpins šunimi. Nesamonės čia.
Atsakyti
bet jus nesulyginkite gyvuno su daiktu, as tai suns nelyginu su auto, ar tv ar dar kokiu daiktu, suo yra suo, jis juk gyvas.
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2009 12 17, 12:48)
O jūs man pasakykit nuo kada gyvūno auginimas priskiriamas prie pagrindinių žmogaus poreikių, tokių kaip maistas, apranga, būstas?
Mano nuomone tai yra prabangos dalykas toks kaip automobilis, kompiuteris, motociklas ir pan. kuriuos įsigyji kai gali sau ta leisti, tačiau gali gyventi ir be jų, deja bet LT vyrauja nuomonė - noriu šunio, būtinai veislinio bet pigiai, nes negaliu/nenoriu daug mokėt.

Tai žmogus daug be ko gali gyventi. Poreikiai minimalūs. Bet jei jau žmogus įsigijo pvz. kompiuterį - tai tikrai nėra prabangos dalykas. Dar pasakykit, kad vaikus žmonės irgi gimdo dėl prabangos g.gif
Atsakyti
QUOTE(Penktadienis @ 2009 12 17, 09:57)
Tai žmogus daug be ko gali gyventi. Poreikiai minimalūs. Bet jei jau žmogus įsigijo pvz. kompiuterį - tai tikrai nėra prabangos dalykas. Dar pasakykit, kad vaikus žmonės irgi gimdo dėl prabangos  g.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Redos @ 2009 12 17, 11:55)
Čia kam taikomas tas apmokestinimas? Šeimininkas turėtų mokėti valstybei ar kam?
Stebina ir labai stebina. Pasakysiu taip. Yra tikrai daug žmonių, kurie labai normaliai gali rūpintis šunimis, juos mylėti ir pan. Bet mokėti už šunį daug pinigų...kaip čia pasakius...dar nesupranta kodėl. Ką gaus geriau negu mokėdamas mažiau? Kam išvis tie dokai? Per mažai dar laiko yra praėję ir šviečiasi gi visuomenė, šviečiasi po truputuką. Tik nereikia sakyti, kad tie, kurie dar kol kas nemato reikalo mokėti už šunį daug, tai jau tikrai nepasirūpins šunimi. Nesamonės čia.

As ir nesakau kad visi kas nenori ar nemoka mokesčiu blogai pasirupina savo sunim, as tik manau kad ekonomines sankcijos t.y. mokesciai siuo atveju issprestu daug problemu. Mokesčiai kam? Man patiko pvz. Briuselyj geruose rajonuose mokesčiai už gyvūnų laikymą renkami dideli, už juos pilna įrengta šunų aikštelių, specialių smeliadėžių šunų "nusysinimui ir nukakinimui (neisivaizduoju ar tai efektyvu, bet atrodo įdomiai tongue.gif ), stovi konteineriai su maišeliais šunų ekskrementams surinkti, dėžės kur tuos ekskrementus dėti ir pan., šunys leidžiami į visus parkus nes įgydami pareigas mokėti mokesčius už augintinius savininkai įgyja teises naudotis ir t.t. privilegijom. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2009 12 17, 13:11)
As ir nesakau kad visi kas nenori ar nemoka mokesčiu blogai pasirupina savo sunim, as tik manau kad ekonomines sankcijos t.y. mokesciai siuo atveju issprestu daug problemu. Mokesčiai kam? Man patiko pvz. Briuselyj geruose rajonuose mokesčiai už gyvūnų laikymą renkami dideli, už juos pilna įrengta šunų aikštelių, specialių smeliadėžių šunų "nusysinimui ir nukakinimui (neisivaizduoju ar tai efektyvu, bet atrodo įdomiai tongue.gif ), stovi konteineriai su maišeliais šunų ekskrementams surinkti, dėžės kur tuos ekskrementus dėti ir pan., šunys leidžiami į visus parkus nes įgydami pareigas mokėti mokesčius už augintinius savininkai įgyja teises naudotis ir t.t. privilegijom.  biggrin.gif

Lietuvai iki dar labai toli, turi praeiti ne vienas šimtmetis, kad būtų kažkas panašaus. Jau dabar yra mokesčiai, gal ir nedideli ,bet už juos nieko žmogus negauni, nei aikštelės, nei maišelio, nei truputis pagarbos. Lietuvoj šuo su dokais ar be dokų yra prilyginamas vos ne ginklui, ir žmogus su šuniu jautiesi darydamas nusikaltimą nors ir moki mokesčius ir skiepiji ir prižiūri, tokia tauta. O padidinus mokesčius ir sugriežtinus dar taisykles, tai valkataujančių šunų atsiras dar daugiau.
Atsakyti