QUOTE(gaudyk @ 2009 12 17, 10:29)
Manau kad yra puiku kad veislinių šunų kainos salyginai nemažos - tai yra dalinis atrankos kriterijus renkant šuniukui naujus šeimininkus, daugeliu atvejų galimybė mokėt t.t. sumą už šunį tieiogiai proporcinga galimybei investuot į šunio išlaikymą. Jei būtų mano valia - už šunų laikymą siūlyčiau įvest kuo didesnius mokesčius, tam kad šunis galėtų laikyti tik žmonės kurie tai iš tiesų gerai apgalvoję ir gali sau tai leisti, tuomet sumažėtų ir daugintojų, ir asmenų perkančių šunis pigiau "tik sau ir namams". Juk gyvūno laikymas nėra būtinybė, tai yra prabangos dalykas.
Žinot, aš žinau žmonių, kurie už šunį galėtų mokėti keliasdešimt tūkstančių, bet pas padorų veterinarą vesti šuns nemato reikalo.
Ne pinigų kiekis suteikia šuniui gerą gyvenimą, o žmogaus požiūris į šunį. Ir išvis, ko reikia šuniui, kad jis turėtų "gerą gyvenimą"? Ar superpremium maistas tai nulemia? Ar krūtas pavadėlis su krūtu antkakliu? Kas?
Mano durna galva šuniui reikia "šuniško gyvenimo" - veiklos, užsiėmimo su juo, esant reikalui normalaus veterinaro ir normalių gyvenimo sąlygų. Visa tai laisvai gali suteikti žmogus, turintis vidutines pajamas.