Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis su dokumentais ar be jų?

QUOTE(canine @ 2009 12 16, 23:08)
Symante - žiūrėkite anatomiją, neapsiriksite wink.gif Viršaus, apsčioslinijos, kampai, proporcingumas - galioja visoms veislėms. Gal įvertinti galvą jau reikia daugiau žinoti. Ir keletas punktų kas pageidautina veislei wink.gif

Neseniai mačiau mielą dviejų nekilmingų, bet "tikrų" šarpėjų vaiką. Žavingas šarpukas su čiaučiuko ryškiai ryžu vatinuku biggrin.gif Šuniuko savininkė gulasi kryžium - pas mane ŠARPAS ir vsio. O kad pas tą šarpą jau 2 mėn pažastyse kaltūnai veliasi, nes jis iš tiesų ilgaplaukis biggrin.gif tai pasirodo nesvarbu. Sako mačiau ir jo ir mamą ir tėvą. Abu TIKRI šarpėjai biggrin.gif
Tai kaip sakoma visiems turintiems "grynaveislius" be kilmės dokumentų šunis galiu tik palinkėti, kad išdygus barzdai pas dalmatiną, ar taksui atsistojusiom ausim, ar trumpakojui dobermanui nepritrūks meilės, nes juk DĖL MEILĖS jie įsigyti, ne dėl kokių tai niekingų parodų.
Vasara teko sutykti zmogu,kurys sventai tikejo,kad uz 400lt.nusipirko VA tik be dok.sodybos apsaugai ir ka,labai pergyveno,kad nezinojo kokius vitamynus reike tam suneliui duoti.Kai jau parode ta VA o jam jau pora metu,tai ziurint is virsaus lig ir yra kazkas panasaus o vat apatine puse doh.gif basetas.Gaila ir zmogaus kuris save kaltina,kad vitamynu nadave nors sake mate ir kale ir patina ir kai pirko tas sunelis buvo pats stambiauses.
Atsakyti
Kažkada senais laikais mano pusbrolis buvo susižavėjęs mūsų kaukazietę. Rado kaime pas save kaukazę kalę su šuniukias. Išsirinko tipiškų kaukaziškų spalvų, stambia galva. na ir tas pats kas su tuo VA be dokumentų gavos biggrin.gif Užaugo šuo apie 40 kg, tik ūgio iki kelių biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(symante @ 2009 12 16, 21:20)
Visi mes pirmiausiai šeimos narius nusiperkame, o hobis net ne šuo, o tai ką galima su juo nuveikti.

O ką jau kalbėt kai parodos tampa hobiu neturint šuns su dokumentais biggrin.gif doh.gif Va užsikabinau nors tu ką lotuliukas.gif Gaila tik kad pinigų trūkumas, o tai ir į kitas šalis nuvažiuočiau pasižiūrėt specializuotos bokserių parodos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aiwa @ 2009 12 16, 20:17)
pardon, as apie canine kabejau lotuliukas.gif , o ne apie jusu ELITINI suni lotuliukas.gif

ne elitinis pas mus, nereikia ironizuoti lotuliukas.gif
Papildyta:
Aure maciau kad skaitineji, galvojau kazka isiterpsi ar ne lotuliukas.gif

Papildyta:
vis del to cia jau kaip norit taip sakykit parodom laiko reikia, vien suns ruosimas parodai laiko reikalauja. Pas mus ne tokios gyvenimo salygos, mes tai LT, tai DK, juolab, kad as viena nesugebesiu tinkamai paruosti, vyro tokie dalykai is tolo nedomina biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2009 12 16, 22:29)
O ką jau kalbėt kai parodos tampa hobiu neturint šuns su dokumentais  biggrin.gif  doh.gif  Va užsikabinau nors tu ką  lotuliukas.gif Gaila tik kad pinigų trūkumas, o tai ir į kitas šalis nuvažiuočiau pasižiūrėt specializuotos bokserių parodos  biggrin.gif

Na ką, pradėti pamažu dairytis kito. biggrin.gif Kol susirasit veislyną, kol susitarsit, kol gims toks, kokio norit ir praeis keleri metai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 21:31)
Aure maciau kad skaitineji, galvojau kazka isiterpsi ar ne lotuliukas.gif

O ko neįsiperpt rolleyes.gif Ir žinok nesutinku su tavim schmoll.gif Tuo labiau man negėda pasakyt kad mano šuo yra davrneška, tik panašus į bokserį wub.gif O tau tik pasisekė kad turi gražų ir gero charakterio šunį 4u.gif , nes tokios veislės šuns be dokumentų aš nesiryžčiau pirkt schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2009 12 16, 20:36)
O ko neįsiperpt  rolleyes.gif  Ir žinok nesutinku su tavim  schmoll.gif Tuo labiau man negėda pasakyt kad mano šuo yra davrneška, tik panašus į bokserį  wub.gif O tau tik pasisekė kad turi gražų ir gero charakterio šunį 4u.gif , nes tokios veislės šuns be dokumentų aš nesiryžčiau pirkt  schmoll.gif

kiekvienas turi savo nuomone ir as uz tai nepykstu mirksiukas.gif
as iskart aiskiai sakiau, kad ne esu kinologe kad ismanyciau standartus. Man irgi negeda pasakyti, kad musu sunekas be tu taip aukstai keliamu kilmes doku lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 22:33)
vis del to cia jau kaip norit taip sakykit parodom laiko reikia, vien suns ruosimas parodai laiko reikalauja. Pas mus ne tokios gyvenimo salygos, mes tai LT, tai DK, juolab, kad as viena nesugebesiu tinkamai paruosti, vyro tokie dalykai is tolo nedomina biggrin.gif

O dresūra laiko neužima? Ar Jūs nedresuojat savo šuns? Tai kodėl nesusitvarkot? Aš su savo a la azijatu susitvarkau, nors nesu didelis žmogus biggrin.gif Ir du tris bulterjerus galiu pavedžioti jei reikia - sumoj gaunasi apie 85 kg gyvo svorio.
Jeigu šuniui skiriamas dėmesys, su juo užsiimama, žaidžiama ir t.t., tai grynas juokas paruošti parodoms.... Nebūtinas net papildoma slaikas tam.
Atsakyti
QUOTE(canine @ 2009 12 16, 20:40)
O dresūra laiko neužima? Ar Jūs nedresuojat savo šuns? Tai kodėl nesusitvarkot? Aš su savo a la azijatu susitvarkau, nors nesu didelis žmogus biggrin.gif Ir du tris bulterjerus galiu pavedžioti jei reikia - sumoj gaunasi apie 85 kg gyvo svorio.
Jeigu šuniui skiriamas dėmesys, su juo užsiimama, žaidžiama ir t.t., tai grynas juokas paruošti parodoms....  Nebūtinas net papildoma slaikas tam.

tai as ir sakiau, kad dresura laiko uzima, mes kiekviena karta grize i LT einam bendro paklusnumo kursa, as kalbu apie paruosima parodom, jis reikalingas pastoviai, o tam neturim laiko, nes tai LT tai DK bunam mirksiukas.gif as ne esu sakius, kad mes nesusitvarkom su savo suniu schmoll.gif mes su juo susitvarkom puikiai, neturim problemu, na jo svoris irgi ne mazas 50kg mirksiukas.gif demesio gauna kiek imanoma, trukumas tik tas, kad neturi jis savo genties draugu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 22:33)
juolab, kad as viena nesugebesiu tinkamai paruosti, vyro tokie dalykai is tolo nedomina biggrin.gif

Kodėl nesugebėsite tada? Tereikai tik noro, pilnos kišenės skaniukų ir veidrodžio biggrin.gif Juk nereikia kasdien mėnesių mėnesiais dirbti su šuniu...
Atsakyti
QUOTE(canine @ 2009 12 16, 20:51)
Kodėl nesugebėsite tada? Tereikai tik noro, pilnos kišenės skaniukų ir veidrodžio biggrin.gif Juk nereikia kasdien mėnesių mėnesiais dirbti su šuniu...

tai kad kaip jau minejau, tai LT, tai DK bunam, DK, kalbos nemoku, vyras dirba laiko neturi ir gal net noro, i LT dazniausiai griztam neplanuotai, ir pailseti... na zodziu, kaip sakiau ne parodoms mes pirkom suni, todel ir nesiplesiu del to, juolab turem dukryte, kuriai irgi reikia daug laiko. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 20:01)
jau rasiau ir pasikartosiu, as nekalbu apie tuos dvarniukus... nekalbu ir apie tuos, tarkim kaip pvz, stafas su pitbuliu suporuotas ir ale stafukai ar pitbuliukai, tai aisku, kad nesamone, bet yra ir normaliu sunu isvestu is grynaveisliu sunu ir tai nereiskia kad jis negrynaveislis, jus esat uzsicikline,kad grynaveislis suo buna isveistas tik su kergus, cempionus ir kt ten nustatymus atitikus, bet jei abu tevai tarkim grynaveisliai bet be doku (buna juk ir tai) tai kuo jis maziau grynaveislis uz dokinius? tik todel kad jis neturi to patvirtinancio doko? sakyciau nesazininga schmoll.gif aisku veisejai negali del to sutikti, nes tai is dalies yra jusu verslas. mirksiukas.gif

Na aš sutikčiau nebent tuo atveju, jei jūs pati matėte kergimą, matėte kalę per jos rują ir žinote, kad niekas ant jos daugiau nelipo... Deja, bet mano žinomais ne vienu, o daugybe atvejų yra taip: kalė - ale dokumentinė, tarkim vienas iš atvejų - populiari veislė mūsuose VA. Kalė tipo veislinė be dokų. Per rują ant jos lipa kas netingi, nes ji gyvena prie būdos. Kai gimsta šuniukai, šeimininkai paima kalę, paima dar vieną ale veislinį be dokų VA ir veža visus į turgų, kur rodo abu "tėvus". Kaip suprantu, jūs labai būtumėte pasispiktinusi, jei kas priėjęs pasakytų, kad tai dvarniukai, neveisliniai šunys. Nes juk abu tėvai - va prieš akis, abu veisliniai, nes jūs nematote nieko, kuo jie netiktų VA veislei. Na ir kas gi įrodys, kad jūsų minimais atvejais šuniukai yra tikrai tų grynaveislių bedokinių šunų ir kad tie grynaiveisliai bedokiniai tikrai yra tokie grynaveisliai? Jums gi ir aiškina, kad tegu būna tie šunys, juos daugina ir daugins. Bet kam šitaip norėti apsigauti? Iš kur tas aklumas ir noras būti išdurtam?.... Čia prisiminiau kaip zay pasakojo apie dovAnus. Nu grynai ta pati situacija - eina žmogus ir prašosi būti apgautas, nes jam nereikia dokų, tik šuns doh.gif
Atsakyti