Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis su dokumentais ar be jų?

QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 20:53)

nesuprantu, taip sunku suprasti, kad as turiu omeny paprasta dalyka, KAD GRYNAVEISLIS SUO GALI BUTI IR BE DOKU

Nu negaaaali, negali jis būt grynaveislis, gali būti TIK panašus į vienos ar kitos veislės šunį, gi būtent dokumentuose nurodoma, kad pvz., takso ir tėvas/motina, seneliai, proseneliai ir propropro..etc..seneliai buvo tik taksai, o ne vienas kitas pekinukas, TIK TAKSAI, ir dar ne bet kokie. Tarkim, jūs turėdama kalytę, sugalvosit ją sukergti, atsiras "tos pačios" veislės atstovas, tai jūs vien iš išvaizdos nuspręsite apie visą jo genetinę liniją? O gal jo prosenelė buvo visai ne N veislės, o X veislės, taigi ir veislės X genus nešiosis visi jos palikuonys, bet jūs be dokumentų net ir nepamatysite.. O jei pvz., kergiami šunys giminaičiai? o jūs to net nežinote, nes nėra stebuklingo popieriuko, kuriame surašytas išsami geneologija?
Atsakyti
QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 20:53)
KAD GRYNAVEISLIS SUO GALI BUTI IR BE DOKU doh.gif

dieve.. chebra doh.gif ... nebeaiskinkit jai... ji nekalta, kad kai ko jai nedadave motina gamta blush2.gif

zinote, kazin kas irodys, kad canine lietuvos piliete? g.gif bigsmile.gif jus apie pasa ka nors girdejot? lotuliukas.gif g.gif... do 22 tu gal irgi apie ji nieko nezinai?? lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aiwa: 16 gruodžio 2009 - 21:11
QUOTE(symante @ 2009 12 16, 21:54)
O dabar kai pasižiūriu, kad į bulterjerus parodoje, nusišauk, nežinočiau, kuris iš jų geriausias, nes nemoku į juos žiūrėti.

Symante - žiūrėkite anatomiją, neapsiriksite wink.gif Viršaus, apsčioslinijos, kampai, proporcingumas - galioja visoms veislėms. Gal įvertinti galvą jau reikia daugiau žinoti. Ir keletas punktų kas pageidautina veislei wink.gif

Neseniai mačiau mielą dviejų nekilmingų, bet "tikrų" šarpėjų vaiką. Žavingas šarpukas su čiaučiuko ryškiai ryžu vatinuku biggrin.gif Šuniuko savininkė gulasi kryžium - pas mane ŠARPAS ir vsio. O kad pas tą šarpą jau 2 mėn pažastyse kaltūnai veliasi, nes jis iš tiesų ilgaplaukis biggrin.gif tai pasirodo nesvarbu. Sako mačiau ir jo ir mamą ir tėvą. Abu TIKRI šarpėjai biggrin.gif
Tai kaip sakoma visiems turintiems "grynaveislius" be kilmės dokumentų šunis galiu tik palinkėti, kad išdygus barzdai pas dalmatiną, ar taksui atsistojusiom ausim, ar trumpakojui dobermanui nepritrūks meilės, nes juk DĖL MEILĖS jie įsigyti, ne dėl kokių tai niekingų parodų.

Atsakyti
QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 20:22)
tai cia jus ne visi suprantat ka rasau, o rasau tikrai aiskiai, bet kur gi veisejai ir to gerbejai supras... jie is to gyvena ir tik uz tai agituoja, kodel jus ivardijate, tokius nezymius brokus? as ne apie tokius brokus kalbu, tik nesakykit, kad nebuna rimtu broku, gal dabar ne taip issireiskiau, ai krc, is tikruju nusibodo aiskinti, nes jus isikibe i ta veisima nes jum tai nesa pelna, ir aisku, as jusu vietoj elgciausi lygiai taip pat smile.gif
smegenu problemu ir kitu tikrai neturiu, ir klausa nesiskundziu, taciau sakau, veisejas yra veisejas, ir jis kaip tik isgali kelia savo reitingus.

aš jums jau sakiau - ieškokite gero veisėjo, kurio darbe nebuvo tokių brokų kaip kažkokios rimtos ligos, trumpas gyvenimas ir pan., juk yra tokių, tikrai, na gal pradžioje daug kam nesisekė, bet juk siekiant, stengiantis išmokstama. Palikite bet kokius veislynus mažiau išmanantiems, lai jie lošia loterijoje, o jūs neloškite, ieškokite patikimo ir nereikės šių kalbų
Atsakyti
QUOTE(aiwa @ 2009 12 16, 20:08)
dieve.. chebra doh.gif ... nebeaiskinkit jai... ji nekalta, kad kai ko jai nedadave motina gamta blush2.gif

zinote, kazin kas irodys, kad canine lietuve?  g.gif  bigsmile.gif  jus apie pasa ka nors girdejot? lotuliukas.gif  g.gif

ne jum spresti ar man pagailejo ar ne, nei jus mane pazistat nei jus teikit tokia nesamones, cia gal jums gamta ko pagailejo...
traukiuosi, nes matau nepripazinsit... kaip sakoma duok d... kelia... sorry mirksiukas.gif 4u.gif gero bendravimo 4u.gif
p.s. neturetu paso, niekas jo neveziotu po Europa lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo do22: 16 gruodžio 2009 - 21:13
QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 21:56)
o jus suneli i parodas vedate? mirksiukas.gif
as del to kad mano akis neigudus ziureti i suni, tai sutinku, nesiginciju, as ne esu kazkokia pasinesus ant sunu, kaip ir minejau pas mus suo yra seimos narys, o ne parodinis ar veisimui.

Taip vedu. Kažkaip nusprendžiau, kad ilgai be hobio gyvenu, o parodos yra grynai hobis. Pirmas mano šuo buvo vokiečių aviganis, dar tais laikais su šuniuko kortele, dokų jam taip ir neišsiėmiau, čia seni laikai lotuliukas.gif Antrą kalytę vedžiau į parodas bet buvo finansiškai sunkūs laikai, tai ji ir paseno, kol galėjau sau parodas leisti. O trečias parodinis, jo ieškojau, laukiau ir t.t. Jis dar ir medžioti ruošiamas, lauko bandymams po truputį - na tai irgi hobis. Ir be abejo šeimos narys pirmiausiai. Kol krizė neužspaudė visiškai (tfu tfu tfu), tol vedu į parodas. Ir net, jei kada nors bus kergiamas, kuo šiandien giliai abejoju, man niekada tai neatsipirks, nes važiavom ir dar važiuosim su juo į tolimus užsienius rodytis.

QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 22:02)
turejau omeny šunelį... lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 20:43)
nes labai mazai kas perka suni su dokais, ir nevedzioja i parodas, ar dar ko. Manau, kas nori tiesiog suns-seimos nario, labai retai perka suni su dokais, juolab, kad suo su dokais turi savo kaina, o ne kiekvienas turi galimybe ji isigyti.

netiesa, jei pasidomi - perka ir daug kam iš jų parodos ir veisimai nerūpi, na gali dėl įdomumo kartą sudalyvauti, bet ne daugiau...
Atsakyti
QUOTE(canine @ 2009 12 16, 22:08)
Symante - žiūrėkite anatomiją, neapsiriksite wink.gif Viršaus, apsčioslinijos, kampai, proporcingumas - galioja visoms veislėms. Gal įvertinti galvą jau reikia daugiau žinoti. Ir keletas punktų kas pageidautina veislei wink.gif

Lengva pasakyti, kai matai kokioj didelėj parodoj nemažai gerų veislės atstovų biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(symante @ 2009 12 16, 20:12)
Taip vedu. Kažkaip nusprendžiau, kad ilgai be hobio gyvenu, o parodos yra grynai hobis. Pirmas mano šuo buvo vokiečių aviganis, dar tais laikais su šuniuko kortele, dokų jam taip ir neišsiėmiau, čia seni laikai lotuliukas.gif Antrą kalytę vedžiau į parodas bet buvo finansiškai sunkūs laikai, tai ji ir paseno, kol galėjau sau parodas leisti. O trečias parodinis, jo ieškojau, laukiau ir t.t. Jis dar ir medžioti ruošiamas, lauko bandymams po truputį - na tai irgi hobis. Ir be abejo šeimos narys pirmiausiai. Kol krizė neužspaudė visiškai (tfu tfu tfu), tol vedu į parodas.  Ir net, jei kada nors bus kergiamas, kuo šiandien giliai abejoju, man niekada tai neatsipirks, nes važiavom ir dar važiuosim su juo į tolimus užsienius rodytis.
lotuliukas.gif

kai suo yra seimos narys, ir didziulis hobis, tai ir reikalavimai kiti, as pvz iskart zinojau, kad tokiam hobiui trugdys ne pinigai, o laiko stoka, taip kad isigyjom suni-seimos nari mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 21:11)
p.s. neturetu paso, niekas jo neveziotu po Europa lotuliukas.gif

pardon, as apie canine kabejau lotuliukas.gif , o ne apie jusu ELITINI suni lotuliukas.gif
Atsakyti
cacine ne ELITINĖ. Eilinė dvarnė be jokių kilmingumo įrodymų, veisimui netinkama lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Laiko stoka? Kiek jūs įsivaizduojat laiko trunka parodos?

Man parodos yra tik mažutėlytė mano laiko paleidžiamo su mano šunimis dalis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo canine: 16 gruodžio 2009 - 21:25
QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 22:16)
kai suo yra seimos narys, ir didziulis hobis, tai ir reikalavimai kiti, as pvz iskart zinojau, kad tokiam hobiui trugdys ne pinigai, o laiko stoka, taip kad isigyjom suni-seimos nari mirksiukas.gif

Tai OK, ką čia daugiau kalbėti ax.gif Visi mes pirmiausiai šeimos narius nusiperkame, o hobis net ne šuo, o tai ką galima su juo nuveikti. nėra dokų, daug kas atkrenta, kad ir ta pati medžioklė, nes medžioklėj gali dalyvauti tik šunys su dokumentais. O tai tarkim mano veislės šuns stichija, net dreba, kaip į laukus nori.
Atsakyti