Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis su dokumentais ar be jų?

QUOTE(basia @ 2009 12 16, 15:49)
Esu tikra kad zmogus turintis daugiau tame patirties nei jus tuomet ,butu pastebejes problema dar ankstyvoje vaikysteje  mirksiukas.gif

na matai, basia, manau, kad tokiu, kurie 2 men mazylyje sugebetu izvelgti psichine liga yra vienetai 4u.gif . Kad tai padaryt reikia tureti ojoj koki gera ziniu ir patirties su psichinemis ligomis bagaza mirksiukas.gif . Tai ne siaip sau- atejau i sm pablevyzgojau, pafilosofavau apie viena matyta varianta ir esu asas blush2.gif ..... Lygiai taip pat kaip ir sunku ta padaryt vaiku amziuje, kuomet jie visi pilni fantaziju , kai tampa sunku atskirti vaikas haliucinuoja ar tik fantazuoja mirksiukas.gif .

p.s. gerai, tetos, psio lekiu su sunimis pasitreniruoti,- geru pokalbiu 4u.gif
p.p.s. galbut reiktu uzvesti nauja tema sia tema, visai man rods verta demesio thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aiwa: 16 gruodžio 2009 - 16:00
Na kas liecia vaikus,pasiduodu iskart biggrin.gif O mano matytu atveju skaicius labai nemenkas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Redos @ 2009 12 16, 15:55)
1. Manau, bent jau noriu manyti, kad 2 mėn šuniukas nebūna uždarytas viename kambaryje su mama ir mato tik veisėjo šeimą. Kad jau leidžiama ateiti svečiams, būti jiems tarp svetimų žmonių ir pan.

2. Ką darytum, jeigu vienas iš jų lėktų, bėgtų klykdamas slėptis nuo svetimo žmogaus kontakto. Ne tai kad trauktųsi į šoną, bet paniškai klykdamas lėktų? Negi tai normalu? Negi to įmanoma nepastebėti?

3. jeigu taip yra ištiesų, tada liūdesys. Nes žmogui reikia gyventi ne su kampais ar eksterjeru, o su charakteriu. Tai yra svarbiausias dalykas.

4. Čia kalbu apie šuniukų charakterius, nerimą keliančius veiksnius. "Migdyčiau jeigu..." skamba baisiai, bet veisėjas turi būti apgalvojęs savo žingsnius ką jis darytų, jeigu...

5. Tačiau psichinio šuns psichiškumas ryškiai jaučiamas nuo mažens.

1. Na nezinau, jei tu mazu nepazindint su aplinka, tai spragos tikrai bus. Taciau tas, kas turi po 20 sunu, tikrai netikiu, kad turi galimybe visus sunis ir vadas po namus lakstydint lotuliukas.gif blush2.gif .. plem taip ir matau pareinancia govada lotuliukas.gif

2. Oj, matai, jei akivaizdziai klykia ir ardosi 2 men suniukas, tai akivaizdu, kad kazkas su juo negerai.. taciau psichikos sutrikimai nebutinai atsiranda vaikysteje 4u.gif . Nu netikiu, nors tu ka lotuliukas.gif . Tai kaip paaiskinsi depresijos atsiradima tarkim paauglysteje, sizofrenijos islindima be galo buvusiam protingam zmogui apie trisdesimtuosius metus, ir tt ir tt.

3. Matai, sutinku, kad vienas svarbiausiu kriteriju veisime turetu buti- geras suns charakteris ir temperamentas ax.gif . Smagu, jei salia eina ir geras eksterjeras. Nes suniukus atiduodi i seimas. Ir norisi, kad jis nestu tik dziaugsma, o ne problemas. Todel suo turi but visu pirma sugyvenamas. Taip manau as. O ka mano kiti, nezinau.

4. Viskas priklauso nuo zmogaus atsakingumo laipsnio ax.gif . As visada sakau- gyvenk ir elkis taip, kad netektu isduoti savo vertybiu ir idealu. Esu beveik garantuota, tokiu kaip seteriu mama turbut pas mus vienetai (kalbu apie atsakomybe).

5. nebutinai nuo mazens schmoll.gif .

QUOTE(basia @ 2009 12 16, 16:01)
O mano matytu atveju skaicius labai nemenkas  mirksiukas.gif

na matai, uzsienyje zmones mokinasi ir gilinasi i tai ne vienus metus, isigydami sunu psichologo-psichiatro specialybe ax.gif . Tai nera tas pats kas matyti atvejai, kuriu psichines ligos kilme pats filosofuodamas diagnozuoji blush2.gif . Juk kad issiaiskinti kodel suo taip ar anaip elgiasi neuztenka ji karta pamatyt besiardanti pas save veto kabinete... reikia gana nuodugnios apklausos - seimos, veiseju, galu gale pati suni reikia stebeti ivairiose situacijose, galbut kai ka paprovokuoti ax.gif . Taip kad tai tikrai nera taip paprasta kaip kartais is salies atrodo- ai, klykia- psichinis....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aiwa: 16 gruodžio 2009 - 17:20
AŠ nesakiau, kad migdyčiau 2 mėn šuniuką. Bet psichuojančio ir panikuojančio, neadekvačiai reaguojančio į aplinką bulterjeriuko aš negalėčiau parduoti. O jeigu su visomis mano žiniomis ir sugebėjimais su šuneliu dirbant iki 4-5 mėn jis netaptų valdomas ir prognozuojamas... Bandyčiau auginti ir auklėti jei gyvenčiau viena, bet pas mane didelė šeima, nuolat būna mažamečių vaikų, negaliu rizikuoti kitų žmonių sveikata.
Taip pat nesakau, kad negali išlysti kažkas vyresniam šuniukui. Jeigu nauji savininkai nesusitvarko, tai dar nereiškia, kad šuo psichiškia nesveikas. Jeigu leido šuniui panikuoti "baimės periodu" ir dar paguodė "vargšiuką" gali išugdyti tokią reakciją.
Atsakyti
[quote=aiwa,2009 12 16, 18:07]

Niekada nereikia lyginti gyvuno ir zmogaus,niekur.
Renkantis sau suni,niekada neimsiu to klykiancio,ir dar gerai pagalvosiu ar verta imti is tos vados ka nors aplamai,kuriai tas klykiantis priklauso.Nors ka ten ''pagalvosiu''...neimciau ir begciau neatsisukdama blink.gif
Kalba eina apie suniuka ,maza,kurio smalsumas turi nugaleti visas baimes net jei jis ju ir turi ir net nesigilinciau ar tai paranoja ar sizofrenija lotuliukas.gif
Atsakyti
bet kuriuo atveju, nukrypom nuo temos- tai kaip tie dokumentai, turbut nereikalingi? g.gif lotuliukas.gif

to basia: lyginau zmogaus ir suns paveldimas psichines ligas, nes- neziurint to, kad jos paveldimos, ju atsiradimo laikas dazniausiai priklauso nuo provokuojanciu veiksniu 4u.gif - stresas, pasikeitusios salygos ir tt. Nesvarbu tai suo ar zmogus -pas abu yra genetika ir yra aplinka.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aiwa: 16 gruodžio 2009 - 18:53
QUOTE(aiwa @ 2009 12 16, 17:42)
bet kuriuo atveju, nukrypom nuo temos- tai kaip tie dokumentai, turbut nereikalingi? g.gif  lotuliukas.gif

tik nereikia ironizuoti lotuliukas.gif
Atsakyti
yra žirgai ir yra arkliai - gera frazė, kaip tik pastaruoju metu apie tai pagalvoju kartais.

Petcare ir do22, dokumentai=veislė, kai vyksta selekcinis darbas, dokumentais žymima proceso eiga, paprastas darbą palengvinantis principas-visai kaip apskaita smile.gif
tai gal pabandykit pakeisti savo postuose žodį 'dokai' žodžiu 'veisle'.. gal pasimatys nesąmonės aiškiau
Atsakyti
QUOTE(zaliaslangelis @ 2009 12 16, 17:54)
yra žirgai ir yra arkliai - gera frazė, kaip tik pastaruoju metu apie tai pagalvoju kartais.

Petcare ir do22, dokumentai=veislė, kai vyksta selekcinis darbas, dokumentais žymima proceso eiga, paprastas darbą palengvinantis principas-visai kaip apskaita smile.gif
tai gal pabandykit pakeisti savo postuose žodį 'dokai' žodžiu 'veisle'.. gal pasimatys nesąmonės aiškiau

as tai nesuprantu, jus matomai, mano parasymus kazkaip kitaip suprantat nei as is tikruju noriu issireiksti. doh.gif biggrin.gif
jau rasiau ir pasikartosiu, as nekalbu apie tuos dvarniukus... nekalbu ir apie tuos, tarkim kaip pvz, stafas su pitbuliu suporuotas ir ale stafukai ar pitbuliukai, tai aisku, kad nesamone, bet yra ir normaliu sunu isvestu is grynaveisliu sunu ir tai nereiskia kad jis negrynaveislis, jus esat uzsicikline,kad grynaveislis suo buna isveistas tik su kergus, cempionus ir kt ten nustatymus atitikus, bet jei abu tevai tarkim grynaveisliai bet be doku (buna juk ir tai) tai kuo jis maziau grynaveislis uz dokinius? tik todel kad jis neturi to patvirtinancio doko? sakyciau nesazininga schmoll.gif aisku veisejai negali del to sutikti, nes tai is dalies yra jusu verslas. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(aiwa @ 2009 12 16, 19:42)
bet kuriuo atveju, nukrypom nuo temos- tai kaip tie dokumentai, turbut nereikalingi? g.gif  lotuliukas.gif

to basia: lyginau zmogaus ir suns paveldimas psichines ligas, nes- neziurint to, kad jos paveldimos, ju atsiradimo laikas dazniausiai priklauso nuo provokuojanciu veiksniu 4u.gif - stresas, pasikeitusios salygos ir tt. Nesvarbu tai suo ar zmogus -pas abu yra genetika ir yra aplinka.

Nezinau nei ka pasakyti,tai geriau eilini karta patylesiu biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 20:01)
bet jei abu tevai tarkim grynaveisliai bet be doku (buna juk ir tai) tai kuo jis maziau grynaveislis uz dokinius? tik todel kad jis neturi to patvirtinancio doko?

jap, būtent tuo. tokia tvarka. elementari.

aš šiandien kažkaip per daug užsidarboholinus tai vėl duosiu pvz. su apskaita biggrin.gif
išsiėmiau, tarkim, iš įmonės seifo 100.000Lt ir neparašiau išlaidų orderio. pirkau už juos kažką, bet sąskaitą pamečiau.
Ateina patikrinimas - nu galiu kad ir galva į sieną mušt, kad tikrai už tuos pinigus kažką nupirkau, ale uždės antrankius ir išves keliems metams lotuliukas.gif

jei šuo dalyvauja veislės kūrimo procese (aktyviai arba ne), jis turi to patvirtinimą - dokumentus.
neturi - visame šitame veiksme nedalyvauja. t.y. nėra veislinis.

grynaveislis- įdomi sąvoka, bet nekonkreti ir su dokumentais neturi nieko bendro, nes jeigu jau reikia diskutuoti, gryna veislė ar ne, aišku, kad šuo neveislinis->nedokumentuotas->veislėje tarkim pavadinimu 'biglis' jo nėra. taškas smile.gif

galima apie tai šnekėti, kas ten su kuo kergėsi ir kas gimė įdomaus, bet žodžio 'dokumentai' toje diskusijoje nebus nei kvapo. nes tai ne į temą.

tuo tarpu veislinis-neveislinis - aišku kaip dieną. gal padės ir jums atsirinkti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zaliaslangelis: 16 gruodžio 2009 - 19:20
QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 21:01)
as tai nesuprantu, jus matomai, mano parasymus kazkaip kitaip suprantat nei as is tikruju noriu issireiksti. doh.gif  biggrin.gif
jau rasiau ir pasikartosiu, as nekalbu apie tuos dvarniukus... nekalbu ir apie tuos, tarkim kaip pvz, stafas su pitbuliu suporuotas ir ale stafukai ar pitbuliukai, tai aisku, kad nesamone, bet yra ir normaliu sunu isvestu is grynaveisliu sunu ir tai nereiskia kad jis negrynaveislis, jus esat uzsicikline,kad grynaveislis suo buna isveistas tik su kergus, cempionus ir kt ten nustatymus atitikus, bet jei abu tevai tarkim grynaveisliai bet be doku (buna juk ir tai) tai kuo jis maziau grynaveislis uz dokinius? tik todel kad jis neturi to patvirtinancio doko? sakyciau nesazininga schmoll.gif aisku veisejai negali del to sutikti, nes tai is dalies yra jusu verslas. mirksiukas.gif

Mes apie ZIRGUS o jus apie ARKLIUS.Pavz.kale-pekine,patinas-taksiukas +vada 5 suneliai,trys dugiau i kale panasus o 2 patino kopijos.Po keliu metu tas ale pekinukas tampa tevu ir visi sako ,kokie grinaveisliai suniukai-tikri pekinukai tik be dok.Jug kale ir tas patinukas tai TIKRI thumbup.gif tik kazko labai jau kieme kurmi nori sumedziot ir urvus be perstojo kasa/tikras pekinukas/
Atsakyti