Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis su dokumentais ar be jų?

QUOTE(aiwa @ 2009 12 16, 14:39)
oki. Padiskutuojam. Kaip atpazinsi panikos ataka?  bigsmile.gif Gal tai paprasciausias polinkis i isterija (kaukia, nes nenori likt vienas, kaukia, nes nori est, kaukia, nes nori to ano sio) ? g.gif

Pvz pamato vyrą (bet kokį) ir kaukdamas lekia slėptis po stalu. Ten dreba, isterikuoja ir pan. Man tai panika, nežinau kaip pavadinti kitaip. Gal klystu? Nesakau, kad dėl to vertėtų migdyti, tačiau juk panika, ane?

Atsakyti
QUOTE(Redos @ 2009 12 16, 14:48)
Pvz pamato vyrą (bet kokį) ir kaukdamas lekia slėptis po stalu. Ten dreba, isterikuoja ir pan. Man tai panika, nežinau kaip pavadinti kitaip. Gal klystu? Nesakau, kad dėl to vertėtų migdyti, tačiau juk panika, ane?

paskaityk mano praeito posto pabaiga ax.gif ..mes visi cia esantys, sunu psichiatrijoje esame dilatantai blush2.gif ...

p.s. o gal tas vyras jai i galva kasdiena uz sikima duoda lotuliukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aiwa: 16 gruodžio 2009 - 14:51
QUOTE(canine @ 2009 12 16, 16:25)
Aš eutanazuočiau savo veislės šuniuką su pasikartojančiais panikos priepuoliais. Kai panikuodamas šuniukas asituština, apsišlapina, kaukia ir elgiasi agresyviai. Jeigu jis būdamas pažystamoje aplinkoje dėl netikėto garso iš baimės kąstų man ir tai kartotusi šuniukui esant 4-5 mėn amžiaus. Tokio šuns aš negalėčiau laikyti pas save nerizikuodama namiškių sveikata, ir juo labiau negalėčiau parduoti.
tfu tfu tfu - kad netektų tokiems dalykams atsitikti niekad.
Kazkada senas kinologas yra pasakes o jis turejo sukaupes tikrai daug zyniu ir patirties.Kalba buvo apie/stalino sunis/ kaip daug reikejo priimti drastisku ziauriu sprendymu,kad tie sunis nebebutu tokie,kokius juos padare.Juodasis rusu terjieras o ne zudimo masyna.
Atsakyti
QUOTE(aiwa @ 2009 12 16, 14:51)
paskaityk mano praeito posto pabaiga ax.gif ..mes visi cia esantys sunu psichiatrijoje esame dilatantai blush2.gif ...

p.s. o gal tas vyras jai i galva kasdiena uz sikima duoda lotuliukas.gif  mirksiukas.gif

Perskaičiau posto pabaigą. Nemanau, kad žmogus, kuris užsiima veisimu, gali nepastebėti psichinio šuns, nebent jam tai yra labai patogu. O jau pastebėjęs, kad kažkas negerai, jam rinktis tolimesnį kelią. Bandyti dirbti su juo, migdyti ar tylom parduoti. Pirmi 2 variantai nelengvi, bet jie privalomi, jeigu veisi, o ne daugini. Paskutinis laaabai lengvas, bet tada daugini, o ne veisi.

Bjauri aš šiandien biggrin.gif

Ne, tą vyrą šuo mato pirmą kartą gyvenime biggrin.gif Su kitais vyrais, kuriuos mato pirmą kartą gyvenime, situacija ta pati.

Čia galima sakyti, kad tema krypsta į šoną, bet man vistiek viskas susiję.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Redos: 16 gruodžio 2009 - 15:01
QUOTE(Redos @ 2009 12 16, 14:53)
1. Nemanau, kad žmogus, kuris užsiima veisimu, gali nepastebėti psichinio šuns, nebent jam tai yra labai patogu.

2. O jau pastebėjęs, kad kažkas negerai, jam rinktis tolimesnį kelią. Bandyti dirbti su juo, migdyti ar tylom parduoti. Pirmi 2 variantai nelengvi, bet jie privalomi, jeigu veisi, o ne daugini. Paskutinis laaabai lengvas, bet tada daugini, o ne veisi.

1. Redos, tu klysti.. 2 men suniuka tu matai viena is minetu dvieju variantu. Visi linksmi, zaismingi, duksta, isdykauja- tik vieni svetimoje aplinkoje drasesni, kiti ne tokie drasus. Ir zinoma, pasiskirste hierarchijoj. Kuri is antrojo varianto bakstelsi pirstu?? bigsmile.gif Ir apie patoguma, manau, cia niekas nekalba.

.. net ir tas bedokumentis monstras, kuris pas mano tevus gyveno,- vaikysteje atrode minkstas kamuoliu pukutis, retkarciais nenorintis atiduot kaulo, ar paburnojantis kai praeini pro sali.. ir tai tikrai nebuvo kazkas specifisko.. o uzauges puldavo neperspejes, ypac mego tai daryti is pasalu..

2. ir aplamai, vidutiniokai veisejai, patikek... jiems toli iki sunu psichologijos ar psichiatrijos, -ir manau, tikrai ne is blogos valios, o tiesiog is neapsisvetimo ax.gif . Jie zino daug kas liecia parodas, pedigree, kampus, linijas ir tt.. Zinoma, kaltu ieskoti galime visuomet. Bet ne visada visi tokie blogi kaip mums atrodo.. Ir ne visada, kas bloga nutinka yra tycia suplanuota..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aiwa: 16 gruodžio 2009 - 15:27
aiwa,ar kada matete panikuojanti suniuka,kuris rekia klykia slepiasi,norint prieiti kanda ginasi,kauksi dantimis ?As maciau toki,dvieju su puse men,susitikau ta pati suni 6 su virsum,ir jis man ikando kai bandziau prieiti,ikando is baimes ir lygiai taip pat klykdamas.Kas bus po metu su juo,kiek bus auku ?Ar yra tikimybe kad jis keisis,nemanau smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo basia: 16 gruodžio 2009 - 15:30
QUOTE(basia @ 2009 12 16, 15:29)
As maciau toki,dvieju su puse men

matai, as matyt laimingas zmogus, -tokiu ciudu nesu maciusi. Net ir mano vaikystes bedokumentis monstras, budamas mazas nesielge kazkaip ypatingai kitaip nei kiti mazi suniukai.. Kad yra problema, pastebejome tikrai gan velai.

p.s. Ir aplamai, psichikos ligos nebutinai islenda tuoj pat vaikysteje mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aiwa: 16 gruodžio 2009 - 15:38
QUOTE(aiwa @ 2009 12 16, 16:35)
matai, as matyt laimingas zmogus, -tokiu ciudu nesu maciusi. Net ir mano vaikystes bedokumentis monstras, budamas mazas nesielge kazkaip ypatingai kitaip nei kiti mazi suniukai.. Kad yra problema, pastebejome tikrai gan velai.

p.s. Ir aplamai, psichikos ligos nebutinai islenda tuoj pat vaikysteje mirksiukas.gif .

O jei islenda,ar manote kad jos praeina kaip ir atsiranda ? smile.gif deja deja,cia ne gripas verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(basia @ 2009 12 16, 15:45)
O jei islenda,ar manote kad jos praeina kaip ir atsiranda  ?  smile.gif deja deja,cia ne gripas  verysad.gif

niekas nesako, kad tikra psichine liga dingsta lotuliukas.gif ..na nemaciau zmogaus, issigydziusio nuo sizofrenijos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(aiwa @ 2009 12 16, 16:35)
Net ir mano vaikystes bedokumentis monstras, budamas mazas nesielge kazkaip ypatingai kitaip nei kiti mazi suniukai.. Kad yra problema, pastebejome tikrai gan velai.

Esu tikra kad zmogus turintis daugiau tame patirties nei jus tuomet ,butu pastebejes problema dar ankstyvoje vaikysteje mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo basia: 16 gruodžio 2009 - 15:49
QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 12:41)
taciau nereikia tada taip kelti, oj cia mano su dokais bla bla bla...

|Prašau pvz. kas taip kelai savo šunį. Netasimenu tiesą pasakius nė vieno tokio atvejo. Tik krūvas "pas mane ... veislės šuo, be dokų, nes man ne parodoms reikia, bet dar geresnis už visus dokumentuotus".
Atsakyti
QUOTE(aiwa @ 2009 12 16, 15:24)
1. Redos, tu klysti.. 2 men suniuka tu matai viena is minetu dvieju variantu. Visi linksmi, zaismingi,  duksta, isdykauja- tik vieni svetimoje aplinkoje drasesni, kiti ne tokie drasus. Ir zinoma, pasiskirste hierarchijoj. Kuri is antrojo varianto bakstelsi pirstu??  bigsmile.gif Ir apie patoguma, manau, cia niekas nekalba.

.. net ir tas bedokumentis monstras, kuris pas mano tevus gyveno,- vaikysteje atrode minkstas kamuoliu pukutis, retkarciais nenorintis atiduot kaulo, ar paburnojantis kai praeini pro sali.. ir tai tikrai nebuvo kazkas specifisko.. o uzauges puldavo neperspejes, ypac mego tai daryti is pasalu..

2. ir aplamai, vidutiniokai veisejai, patikek... jiems toli iki sunu psichologijos ar psichiatrijos, -ir manau, tikrai ne is blogos valios, o tiesiog is neapsisvetimo ax.gif . Jie zino daug kas liecia parodas, pedigree, kampus, linijas ir tt.. Zinoma, kaltu ieskoti galime visuomet. Bet ne visada visi tokie blogi kaip mums atrodo.. Ir ne visada, kas bloga nutinka yra tycia suplanuota..

1. Ne neklystu. Manau, bent jau noriu manyti, kad 2 mėn šuniukas nebūna uždarytas viename kambaryje su mama ir mato tik veisėjo šeimą. Kad jau leidžiama ateiti svečiams, būti jiems tarp svetimų žmonių ir pan. Ir psichinis šuo parodys savo psichinį veidą. Ką darytum, jeigu vienas iš jų lėktų, bėgtų klykdamas slėptis nuo svetimo žmogaus kontakto. Ne tai kad trauktųsi į šoną, bet paniškai klykdamas lėktų? Negi tai normalu? Negi to įmanoma nepastebėti?

2. jeigu taip yra ištiesų, tada liūdesys. Nes žmogui reikia gyventi ne su kampais ar eksterjeru, o su charakteriu. Tai yra svarbiausias dalykas.

3. tikrai ne visi blogi. Žinai, kad išsimaudžiau 2 kartus ir vistiek niekada žmogui nepasakysiu, kad pirktų ale veislinį. Yra tik 2 galimi variantai gyvūno įsigijimui - prieglauda arba rimtas veislynas. Prieglaudos privalumas tas, kad gali matyti praaugusį šunį, jo charakterio stabilumą (prasieik mieste + nueik, kur daug šunų, dar pabendrauk su mažais vaikais - daug ką pamatysi), energijos lygį (ar atitinka tavo). Rimtas veislynas...čia jau kiekvieno valia spręsti, kas tą rimtumą apsprendžia. Man asmeniškai - matymas problemų ir noras tas problemas spręsti. Čia kalbu apie šuniukų charakterius, nerimą keliančius veiksnius. "Migdyčiau jeigu..." skamba baisiai, bet veisėjas turi būti apgalvojęs savo žingsnius ką jis darytų, jeigu...

4. kažkodėl jaučiu, nors tikrai nežinau, kad tavo bedokumentinis monstras turėjo aukštą dominavimo lygį, kurio niekas "nepastatė į vietą". Tai nėra psichinis šuo. Tiesa, galiu čia stipriai nusišnekėti, nes situacijos nežinau visai. Tačiau psichinio šuns psichiškumas ryškiai jaučiamas nuo mažens.
Atsakyti