Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis su dokumentais ar be jų?

QUOTE(zay @ 2009 12 16, 12:22)
tame ir skirtumas-kad brokus iš veisimo su dokumentais meta, o tuo tarpu visu tempu tuos pat brokus naudoja bedokumentiniam dauginimui. Niekas nuo nieko neapsaugotas, bet dokumentiniame veisime vyksta SELEKCIJA-atrenkami netinkami. Tuo tarpu taip nei iš tolo nedaroma dauginime be dokumentų, labai abejoju ar yra daug daugintojų, kurių staiga paklausus jie jums pasakytų veislės standartą, diskvalifikacines ydas.  Ir jei paimtumėt procentaliai šunis susilaukiančius palikuonių su dokumentais ir palygintumėt su šunimis dauginamais be dokumentų-tų brokų, apsigimimų fizine, eksterjerine ir charakterio prasme daug daugiau turėtumėt bedokumenčiame. Taip-be dokumentų pasitaiko labai puikių šunų, kaip ir su dokumentais labai netikusių. Skirtumas kiekyje-kiek ko kur yra. Juk tai ką išmeta veilinis veisimas godžiai imia ir toliau sėja bedokumentisnis. Nežinau ar aiškiai čia pasakiau  ax.gif

Tikrai aiškiai, tik vargu ar supras žmogus, kuriam šis postas buvo skirtas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 13:08)
as apie savo suni taip sakau, nes zinau kas jo tevai ir panasiai, ir del to nesiruosiu gincytis schmoll.gif sviestis man gal ir reiketu, taciau nesiruosiu suniuku veisti ir man vienodi tie kergimo principai, nenoriu cia gincytis, bet faktas yra faktas, kad ir be doku suo gali buti geras suo ir net geresnis uz ta taip aukstai keliama dokumentuota.
Veisejai ir tuo uzsiimantys zmones faktas, kad nepripazins.
tyleciau, jei kaip jau kazkur rasiau, kad dokumentuotas suo butu be priekaistu taip kad, dabar toli grazu taip nera,ir nereikia cia taip aiskinti, jus parduodami ale veislinius su dokais, negalit pirkejui garantuoti, kad neislis su laiku kazkokie sutrikimai, va apie ka as mirksiukas.gif kadangi to garantuoti manau negali nei vienas, tai ir nereiketu taip kalbeti.

Palaukit palaukit.... o pirkimo-pardavimo sutartys? A girdėjot kąnors apie jas?? Tikriausiai ne biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 12:29)
sakot ismeta is veisimo brokuotus, bet gi kazkoks veisles brokas gali islysti  ir tada kai suniui jau daugiau metu, kai jis jau buna turejes vada, gal net neviena, tai vat tada ir buna suniuku brokuotu, juk kaip pvz zmonem buna neaptinka ligos kol vos ne prie mirties atsiranda, taip pat gali buti ir veisliniui suniui mirksiukas.gif

Ir dėl to reikia veisėjus kaltinti? Kad liga vėliau išlindo? Vat dabar pas vokiečius yra tokia liga kasos nepakankamumas. Išlenda apie antrus - trečius gyvenimo metus. Kai kurie šunys jau ne po vieną vadą gali būti turėję. Ir ką daryt?
Atsakyti
QUOTE(Kenya @ 2009 12 16, 11:31)
Ir dėl to reikia veisėjus kaltinti? Kad liga vėliau išlindo? Vat dabar pas vokiečius yra tokia liga kasos nepakankamumas. Išlenda apie antrus - trečius gyvenimo metus. Kai kurie šunys jau ne po vieną vadą gali būti turėję. Ir ką daryt?

vat apie tai ir kalbu, as nezinau ar as neaiskiai mintis surasau ar kaip, nes juk visur kalbama, kad veisliniai sunys su dokais, skiriama ir prieziura ir uzsiemimai it t.t... bet va apie tai ir kalbu, kad nei vienas negali buti garantuotas... niekas ir nesako, kad reikia kaltinti veisejus, liga yra liga drinks_cheers.gif taciau nereikia tada taip kelti, oj cia mano su dokais bla bla bla...

apie sutartis perkant suni zinau, taciau perkant suni su dokais, tai jau tikiesi, kad jis ir bus ale elitas, ir jam keli visai kitus reikalavimus, o be jei perki be doku, tai zinai, kad be doku ir viskas tuo pasakyta.
Atsakyti
QUOTE(Redos @ 2009 12 16, 13:03)
O kam parduodamas šuniukas Nr. 2?

Tai aš suabstraktinau ir biški užaštrinau skirtumus, kad būtų aiškiau. Vėlgi viskas nuo veislės priklauso. Mano veislės atveju ir mano atrenkamos veislinės medžiogos atveju, šuniukas nr. 2, gyvenantis mieste ir nori-nenori nuolatos socializuojamas( nes toks jau tas gyvenimas mieste), bus puikus šeimos šuo. O šuniukas nr. 1 netiks pradedančiąjam, neturinčiam šunų auginimo praktikos, negalinčiam skirti daugybės laiko fiziniam krūviui ir duoti konkrečios reikalingos protinės veiklos, nes kaip bebūtų keista, įdėti darbo į tokio temperamento šuniuką reikės daug daugiau, negu į šuniuką nr.2.
Bet čia mano veislės atveju, atsižvelgiant į paskirtį ir veislei būdingą temperamentą. Ir paradoksas yra toks, kad mano veislėje - tipiškas pageidaudinas temperamentas yra NE KIEKVIENAM ir privalau labai kruopščiai atsirinkti būsimus savininkus.
Bet čia jau ne į temą..
Atsakyti
QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 12:41)
jei perki be doku, tai zinai, kad be doku ir viskas tuo pasakyta.

ok, bet kodėl tada tiek daug žmonių mėgsta aiškinti, kad "šuo tikras grynaveislis, bet be dokumentų", "tėvai grynaveisliai su dokumentais, bet šuniukai be (nes brangiai kainuoja juos padaryti (!)"?
Atsakyti
QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 13:41)

apie sutartis perkant suni zinau, taciau perkant suni su dokais, tai jau tikiesi, kad jis ir bus ale elitas, ir jam keli visai kitus reikalavimus, o be jei perki be doku, tai zinai, kad be doku ir viskas tuo pasakyta.

apie kokį čia elitą nusišnekat g.gif kokybė, grynaveisliškumas, sveiki tėvai, veisėjo patarimai - jum kažkoks tipo alia pasikėlęs elitas?
Atsakyti
QUOTE(Iriz @ 2009 12 16, 11:46)
ok, bet kodėl tada tiek daug žmonių mėgsta aiškinti, kad "šuo tikras grynaveislis, bet be dokumentų", "tėvai grynaveisliai su dokumentais, bet šuniukai be (nes brangiai kainuoja juos padaryti (!)"?

na cia jau manau zmoniu problema... lotuliukas.gif cia reiketu tu zmoniu klausti.
nors tikiu, kad gal buna ir tokiu atveju, kaip kad jus paminejote. Tik del kazkokiu priezasciu suo be doku. Aisku, cia jau yra tu zmoniu kurie pardave toki suniuka ar isveise toki, neismanymas, nerupestingumas.
visu pirma as nenusisneku, o sakau, taip kaip is jusu cia kai kuriu susidaro nuomone. Atseit kilmingas suo, kaip ir kilmingas zmogus, su zemesnes klases atstovais ne lygis. lotuliukas.gif tas pats kas ir zmoniu tarpe lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo do22: 16 gruodžio 2009 - 12:54
QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 12:41)
vat apie tai ir kalbu, as nezinau ar as neaiskiai mintis surasau ar kaip, nes juk visur kalbama, kad veisliniai sunys su dokais, skiriama ir prieziura ir uzsiemimai it t.t... bet va apie tai ir kalbu, kad nei vienas negali buti garantuotas... niekas ir nesako, kad reikia kaltinti veisejus, liga yra liga drinks_cheers.gif taciau nereikia tada taip kelti, oj cia mano su dokais bla bla bla...

Tuo ir skiriasi veisėjai nuo daugintojų. Veisėjai, žinodami, kad jo šuo neša kažkokią ligą, eliminuoja jį išveisimo, kad neplistų. Daugintojai į tai numoja ranka ir toliau sėkmingai daro savo. Dažnai, tiesą pasakius, net ir nežino, kad jo šuo kažkuo serga ar yra nešiotojas. Px jiems. Svarbu, yra, kad babkes moka ir gali paskui plėšytis, kad jo šuo tai geresnis už tą, į kurį įdėta daugiau darbo ir žinių.
Čia tas pats, kai Gariūnuose nusiperki DG rankinuką ir į Vilniaus vartus nuvarai aiškinti, kad vat jis tai geresnis už jų parduodamus hihihi.gif būtų px žymūs vardai, gerai būtų bet koks rankinukas, o vat kai reikia tokio, kaip pas kaimyno DG, bet neturi babkių, varai į Gariūnus. Nes gi tu ne blogesnis. Tik vat tas akių draskymas paskui baisiai erzina... sėdėtų ir tylėtų poddielką apsikabinus, tai būtinai reikia eiti ir aiškinti, kad jau mano tai ne blogesnis. Nu blogesnis, ir neįrodysi kitaip.

Ai ir dar. Kad jau pati apie žmones užsiėmėt.
Šunų veislės yra ilgametis ŽMONIŲ PRODUKTAS, todėl eugenikos čia nemaišykit. Žmonės, ne gamta, šimtus metų kūrė veislės. Ir žmonės, išmanantys, ką daro.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kenya: 16 gruodžio 2009 - 12:58
Man atrodo zmogus nesupranta zodzio ''kilme''reiksmes ir tiek rolleyes.gif
Atsakyti
suprantu as viska puikiai... faktas tas, kad buna broku ir pas veisejus, taigi, nekelkit jau ju taip aukstai. Nesiruosiu cia nei draskytis nei ka tiesiog diskutuoju... is cia raanciu susidaro vaizdas, kad labai jau sunku siek tiek ta kilmes kartele nuleisti zemiau, nebutu broku, tyleciau ir nesiaiskinciau, bet tokia tiesa, yra kaip yra, ir nieko cia nepakeisi. mirksiukas.gif
Atsakyti
Kažko jūs vis tiek nesuprantat... gi lietuviškai aiškiai rašom, kad brokai yra eliminuojami iš veisimo. Nė vienas nesako, kad jų nėra. Yra. Bet jie nedauginami.
Atsakyti