Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis su dokumentais ar be jų?

QUOTE(jalka @ 2009 07 07, 09:24)
negaliu pranesti-tame ir esme... mirksiukas.gif
del tyrimu tikrai daug kas daro taip...ir jus patys taip darot  mirksiukas.gif  pas mus nera nepaperkamu-gali but tik suma netinkama lotuliukas.gif

sakot koks vetas rizikuos? na cia jau juokinga, siais laikais ne tokius dalykus padaro, neziurint i rizika, uztenka tik tureti pazinciu ir pinigu doh.gif juokinga lotuliukas.gif
as sutikciau tik del to, jei dokai duotu 100procentu veisles grynuma, be jokiu broku, tada taip valio thumbup.gif bet kai vis daugiau girdima, kad vadinami KILMINGIEJI, susilauke brokuotu, tai labai nukrenta tu doku verte, ir nemanau kad cia reiketu del to isizeisti.Nenusimanau as ten nei apie veisima, nei apie parodas, na bet cia elementaru. Jus tuos dokumentuotus labai jau aukstai iskeliat, ale ELITAS doh.gif lotuliukas.gif
Man suo yra suo, o ne kazkas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2009 12 16, 01:33)
Jooo, anti-kinologija pas mus sparčiai populiarėja... Ar Jūs suvokiate ką šnekat? Fašizmas??? Ar jūs suvokiat, kas tai yra selekcija?
Man panašu, kad ne. Žinokit, daugiau naudos turėtumėt, jei studijuotumėt mokslinio, o ne pramoginio tipo literatūrą.

Dabar turbūt galitės pirkęs biglį, juk tai irgi vienas iš fašizmo produktų...

BBC man nėra pramoginio tipo šaltinis:
http://vids.myspace....ideoid=44215931

Ir selekcija arba veisimas tik su geriausiais veislės atstovais turi irgi savų minusų. Ir dar įdomu būtų, kiek LT veisėjų, kurie su dokais parduoda šunis, selekciją yra studijavę? Vienas kitas, jaučia mano galvelė.

Gailiuosi tik tiek, kad įlindau į šią diskusiją, nes diskutuoti su žmonėmis, kurių žinios lenkia visus man žinomus informacijos šaltinius, yra laiko švaistymas.. Iš gautų atsakymų info jokios negaunu, o tik girdžiu, jog esu diletantas. blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Petcare: 16 gruodžio 2009 - 00:53
ir paemus cia gi diskusija, o ne kazkoks puolimas, ne labai gerai manau, kai zmones ismanantys kinologija laikosi isikibe del tu doku, reiktu pripazinti, kad tie dokai nera viskas schmoll.gif bet aisku kai toj srity sukiesi, kitaip elgtis neiseina.
Atsakyti
Arba tiesiog kai turi galimybę palyginti gyvai - kai dirbi su bedokiniais ir bendrauji su dokiniais bei kai pats i tokių ir tokių esi turėjęs, pasidarai išvadas... Nesisuku toj srity, gal net atvirkščiai - sukuosi ir dirbu su pridaugintais bedokiniais, galima sakyti srebiu jūsų privirtą putrą, kai dauginate nes kalė nori, nes šuo lipa, nes taip miela turėti mažiukų ir .t.t.t.t... o po to skambinate ir šantažuojate - pasiimkit mano vada arba metu į konteinerį doh.gif ir kaltinate, kad tai mes, negalintys tuoj pat juos priglausti, pasmerkėm žūčiai...
Atsakyti
QUOTE(Jazzas @ 2009 12 15, 23:55)
Arba tiesiog kai turi galimybę palyginti gyvai - kai dirbi su bedokiniais ir bendrauji su dokiniais bei kai pats i tokių ir tokių esi turėjęs, pasidarai išvadas... Nesisuku toj srity, gal net atvirkščiai - sukuosi ir dirbu su pridaugintais bedokiniais, galima sakyti srebiu jūsų privirtą putrą, kai dauginate nes kalė nori, nes šuo lipa, nes taip miela turėti mažiukų ir .t.t.t.t... o po to skambinate ir šantažuojate  - pasiimkit mano vada arba metu į konteinerį doh.gif ir kaltinate, kad tai mes, negalintys tuoj pat juos priglausti, pasmerkėm žūčiai...

del to tai as sutinku drinks_cheers.gif jei nori tureti suni apie tai galvoti reikia, jei neplanuoji veisti, geriausias pasirinkimas kalyte iskastruoti, nemanau, kad tai dideli pinigai. Cia jau yra zmoniu neatsakingumas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Petcare @ 2009 12 15, 17:02)
O ar jūs suprantate už ką agituojate? umn.gif

Taip, už šunų sveikatą ir veislių grynumą. Paprasta. Jei jums tai fašizmas- tebūnie.
O kalbant apie šunų charakterį... Yra įgimtos ir įgytos charakterio savybės. Gi akivaizdu. Ar ir čia ginčysitės?

QUOTE(do22 @ 2009 12 15, 17:50)
ir paemus cia gi diskusija, o ne kazkoks puolimas, ne labai gerai manau, kai zmones ismanantys kinologija laikosi isikibe del tu doku, reiktu pripazinti, kad tie dokai nera viskas schmoll.gif bet aisku kai toj srity sukiesi, kitaip elgtis neiseina.

Žinoma, kad dokumentai nėra viskas. Bet jie veisliniam šuniui yra būtini. Taškas.
Žinoma, nusiveisia žmonės ir su dokumentais į šoną. Bet jūs man paaiškinkit, kokiu kitu stebuklingu būdu išlaikyti veislių ypatumus, sveikatą, jei ne per dokumentus, sveikatos tyrimus ir veislės vertinimus parodose?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 16 gruodžio 2009 - 01:54
QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 01:45)
Jus tuos dokumentuotus labai jau aukstai iskeliat, ale ELITAS doh.gif  lotuliukas.gif
Man suo yra suo, o ne kazkas smile.gif

reiktu pripazinti, kad tie dokai nera viskas schmoll.gif bet aisku kai toj srity sukiesi, kitaip elgtis neiseina.

Aš nesu veisėja.

Čia diskusija be pradžios ir be pabaigos... Galiu pasakyti, man šuo irgi yra šuo, tikrai, kad ne papūga ir ne aukso luitas.

Kas yra dokumentai? Informacija.
Bet kodėl tie, kurie spjaudosi ant veislių kūrimo principų vis tiek perka a la veislinį? Ir paskui giedama amžina pasaka - "mums ne dokumentų reikėjo, o šuns", "dokumentai tik pasipelnymo šaltinis", "mano šuo be dokumentų, bet jis tikrai tokios ar tokios veislės" ir t.t., ir pan., daugiau panašių išsireiškimų galima rasti šitame pačiame forume.
Dažniausiai vis tik norisi veislės atstovo su visomis tai veislei būdingomis savybėmis, bet arba nėra pinigėlių, o taupyti ir laukti niekas nenori, kadangi dažnam šuns reikia čia ir dabar, na panašiai, kaip nusišikt, arba, tiesiog tų pinigėlių gailima, nes, na, nejaugi veisimas - darbas... Viens du, ir va, voila! - štai ir visa vada - dažnas taip įsivaizduoja.

Va, gerbiamasis Petcare, ką aš vadinu padielkomis - patys šunys visada bus šunys, nesvarbu, turi jie tą veislę ar ne. Bet va tokių augintojų bandymas tą veislę pripaišyti, kai jos nėra, šuns nepadaro veisliniu, o paverčia jį padielka... Nors bandoma teigti, kad laikantys veislinius šunis per daug myli dokumentus, bet atrodo taip, kad turintiems neveislinį šunį sunku mylėti jį vien todėl, kad jis šuo. Va tada ir ieškoma veislės....

Ir nereikia man klijuoti fašistės etiketės.

Niekas, kas turi šunį su dokumentais, tų dokumentų naktimis nebučiuoja, ant kaklo šuniui pakabinę nenešioja. ir kievienam sutiktam po nosim nekaišioja.
Atsakyti
QUOTE(canine @ 2009 12 16, 01:00)
Na tai kokio bieso jie išvis nusprendė turėti vadą? Na puiku - sakykim padovanis šuniuką žmonėms, kurie neišgalėtų jo kilmingo nusispirkti. Ir? Kuo jie mokės už šunio maistą, veterinarinę priežiūrą, žaisliukus ir gydymą jei to reikės? Klevo lapais? Kam tas puikus gestas padovanoti šuniukus?
Matyt veltui vyksta akcija GYVŪNAS - NE DOVANA
Gyvūnas yra rimtas ir atsakingas sprendimas

Na va čia paprieštarausiu. Aš vadą nusprendžiau turėti pirmiausia todėl, kad tikiu, jog mano kalė ir pasirinktas patinas gali duoti norimą rezultatą. Tai, kad žmogus negali imti ir išleisti sumos pinigų veisliniam šuniui, nereiškia, kad negali juo tinkamai pasirūpinti. Tikrai tinkamam, patikimam žmogui negaila ir dovanoti gerą šunį, jei žinai, jog gyvūnu bus užsiiminėjama, suteikiami reikalingi krūviai, maistas, auklėjimas, jis eis į parodas ir bus labai labai mylimas. Ar aš klystu? unsure.gif
Pati kažkada neišgalėjau imti ir sumokėti tam tikros sumos už savo šunį. Susimokėjau kai galėjau, vėliau, dalimis. Bet patikėkit, nuo to ji tikrai nebuvo prasčiau prižiūrima biggrin.gif

QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 01:50)

Na va ir pasakėte. Taip, žmonės, išmanantys kinologiją, "laikosi įsikibę dėl tų dokų", o tie kurie kinologijos neišmano, kalba apie tai, kad dokumentai tik bereikšmis popierius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Petcare @ 2009 12 15, 23:27)
Matote, aš laikausi nuomonės, kad ką tik gimęs šuniukas yra kaip baltas lapas. Ką į jį "prirašysi", tą ir turėsi. smile.gif

tai, kad mus taip univere apie vaikus mokė biggrin.gif kaži ar galime sutapatinti vaiką su gyvūnu, kuris visgi daugiau inkstintais gyvena, nei protu kiekvienoje situacijoje... g.gif
Atsakyti
nesakau, kad bereiksmis popierius dokai, bet sakau elementaru dalyka, kuri zino ir eilinis zmogelis, kad tie dokumentuoti buna net durnesni ir issigeme nei bedokumenciai, taip kad nekelkit tu dokumentuotu i ELITA, kai taip toli grazu nera doh.gif sutinku, dokai apie suni pasako daug, bet tai nereiskia, kad jis elitinis, ir be doku sunis jau antrame plane. Nusileiskit ant zemes, mat pagal jus suo nors ir su dokais bet brokuotas yra vis tiek geriau uz be doku, naisku neskaitau, nepastebimu broku, bet nesakykit, kad nebuna rimtu broku, taip kad... doh.gif nera cia kuo keltis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo do22: 16 gruodžio 2009 - 08:54
QUOTE(Petcare @ 2009 12 15, 23:27)
Nesutiksiu, kad charakteris yra įgimta savybė. Jau aukščiai parašiau keletą argumentų, kodėl tikiu, jog tai yra auklėjimo proceso padarinys. Jeigu teko matyti kalę su šuniukais, tai tikrai turėtumėte suprasti, kad tas procesas prasideda nuo pat mažumės ir charakteris po truputį pradeda ryškėti santykyje su kitais vados šuniukais, su kale, su aplinka ir t.t.

kad čia vargu ar nustatysime viską tiksliai? o kaip jums mano variantas? abu šunis ėmiau regis dominuojančius, aktyvius, stiprius... o abu šunys išaugo ant tiek skirtingi... Ta pati šeima juk mūsų... Pirmąjį auginant apskritai jokių teorijų nežinojom, į jokius charakterius nesigilinom, tikrai nežinojom tokių dalykų kaip pirma turi pavalgyti žmogus, tada šuo ir pan. O šuo buvo toks įdomus, kažkiek filosofiškas kaip jūs rašėt apie savąjį, kažkiek padūkęs, bet taip itin specifiškai, bet be jokių lyderių savybių. O antrasis jau auginamas kažką suvokiant, kažką bandant, taikant kažkokias metodikas, bet tokį maištininką, tokio tvirto būdo ir tokį užsispyrusį šunį sunku rasti smile.gif
o žmonės? tas baltas lapas irgi nežinau kaip čia pasiteisina g.gif mama vienodai mus auklėjo, o su sese ant tiek skirtingos blink.gif apskritai ar ką bendro turime unsure.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(do22 @ 2009 12 16, 10:50)
nesakau, kad bereiksmis popierius dokai, bet sakau elementaru dalyka, kuri zino ir eilinis zmogelis, kad tie dokumentuoti buna net durnesni ir issigeme nei bedokumenciai, taip kad nekelkit tu dokumentuotu i ELITA, kai taip toli grazu nera doh.gif sutinku, dokai apie suni pasako daug, bet tai nereiskia, kad jis elitinis, ir be doku sunis jau antrame plane. Nusileiskit ant zemes, mat pagal jus suo nors ir su dokais bet brokuotas yra vis tiek geriau uz be doku, naisku neskaitau, nepastebimu broku, bet nesakykit, kad nebuna rimtu broku, taip kad... doh.gif nera cia kuo keltis.
Matau JUS ne LT. gyvenat.Kai susimilesit gryzti i musu KAIMA bukit tokia gera aplankykit grinda,nuara ir po to jau lauksim jusu pasisakymu.O dabar gal ir Danijos sunu prieglaudos jusu laukia ir labai butu idomi JU reakcija,jei jiems pasakytumet apie tai ka cia mums bandot irodineti.
Atsakyti