Truputį nusifilosofavote. Ar esate auginęs vaikus? Turbūt sutiksite, kad vaikas irgi nepradeda rodyti savo charakterio nuo kūdikystės, tačiau tų pačių tėvų taip pat auginti vaikai tarpusavyje gali labai skirtis. Pagal jus jie turėtų būti vienodi, deja, taip nėra. Na kad nesakytumėt, kad sužmoginu šunis, pažiūrim ką rašėt. Jums sako, kad jūsų biglis kitoks nei kiti bigliai. Kaži, kodėl? Kodėl kitų biglių savininkai jį išskiria? nes turbūt supranta, kad jis kitoks, ne kaip visi. O mano supratimu, jūs galbūt pasirinkote netinkamai, neatsižvelgęs į veisėją, kuris neatsižvelgė į veislės charakterį, temperamentą ir leido gimti tokiai vadai. Klausimas, koks jūsų biglio tėvų temperamentas?
Imkime retriverius. Vis tik dauguma jų pasižymi draugiškumu žmogui, nebuvimu jokios agresijos. Aš būtent todėl norėjau auksiuko. Būtent tokį jį ir turiu. Nors sakydavau, kad šunim negalima pasitikėti 100%, šiam šuniui aš drąsiai darau išimtį. Manau daug kas, auginantis auksiukus, tai pasakytų. Tačiau, kaip teisingai kažkas pastebėjo, šūdo yra visur. Ir žinau, kad ne visi veisėjai į tai atsižvelgia, veisia pasto charakterio auksiukus. ką darysi, mūsų kaip pirkėjų reikalas tai išsiaiškinti, bendrauti ne vieną dieną renkantis šuniuką ir neimti iš tokių žmonių šuniukų, bet jokiu būdu neaiškinti, kad va auksiuko toks superinis charakteris išsiugdė mano dėka.
P.S.: Mano VA buvo sociolizuojama labai stipriai, netingėdavai valandų valandas su ja visur vaikščioti - beje su auksiuku tikrai jau tiek energijos nebeturėjau dirbti ir jam to nereikėjo. Man džiugu, kad VA savo senatvę leidžia su mano tėvais, kad pas juos namo gali užeiti žmonės ir ji nepuola, nekanda. Tačiau daugelio dalykų, kaip baimė iki paklaikimo dėl stiprių garsų, liguistas prisirišimas prie vieno žmogaus ir ėjimas iš proto kai jo nėra šalia - tai jau neprisocializuosi, tiesiog tokia ji yra.
Vaikų charakteriui įtakos turi ne tik tėvai ir jų auklėjimo principai, bet ir nuo tėvų nepriklausantys faktoriai - draugai, televizija, gyvenimiškos situacijos į kurias jie papuola ir t.t.
Mano šuo ir jo tėvai - tai kaip juoda ir balta.
Socializacija svarbi nuo pat pirmos gimimo dienos. Skaitykite straipsnius pagal žemiau pateiktas nuorodas.
QUOTE(Daiva D. @ 2009 12 16, 00:36)
Labai daug raidžių prirašėte, o diskutuoti daugiau nėra apie ką.
Kaip ten sakoma... Nesąmonė, pasakyta protingu veidu, vadinama "asmenine nuomone".
Gal tai kas parašyta kitų, angliškai ir išsamiai nebus vertinama kaip "asmeninė nuomonė"?