Įkraunama...
Įkraunama...

Augintinis su dokumentais ar be jų?

QUOTE(Petcare @ 2009 12 16, 00:27)
Pažįstu žmones, kurie nusprendė turėti vadą su savo veisline kalyte. Patinuką irgi išsirinko veislinį su dokumentais. Bet jie mane nustebino pasakymu, kad jeigu kriziniais laikais neparduos šuniukų, tai atiduos nemokamai. Nemanau, kad tokiems šuniukams dokumentus ruoš. Ar čia irgi bus padielka? g.gif
Kalė ir patinas su kilmės dokumentais, parodose dalyvavę, reikalingus įvertinimus susirinkę, sveikatos tyrimai padaryti, kergimas registruotas klube, vadai gimus jai bus išduoti dokumentai, taip?
Aš manau, kad esmę supratote ir suprantate.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo megeja: 15 gruodžio 2009 - 23:50
QUOTE(Jazzas @ 2009 12 16, 00:36)
Truputį nusifilosofavote. Ar esate auginęs vaikus? Turbūt sutiksite, kad vaikas irgi nepradeda rodyti savo charakterio nuo kūdikystės, tačiau tų pačių tėvų taip pat auginti vaikai tarpusavyje gali labai skirtis. Pagal jus jie turėtų būti vienodi, deja, taip nėra. Na kad nesakytumėt, kad sužmoginu šunis, pažiūrim ką rašėt. Jums sako, kad jūsų biglis kitoks nei kiti bigliai. Kaži, kodėl? Kodėl kitų biglių savininkai jį išskiria? nes turbūt supranta, kad jis kitoks, ne kaip visi. O mano supratimu, jūs galbūt pasirinkote netinkamai, neatsižvelgęs į veisėją, kuris neatsižvelgė į veislės charakterį, temperamentą ir leido gimti tokiai vadai. Klausimas, koks jūsų biglio tėvų temperamentas?
Imkime retriverius. Vis tik dauguma jų pasižymi draugiškumu žmogui, nebuvimu jokios agresijos. Aš būtent todėl norėjau auksiuko. Būtent tokį jį ir turiu. Nors sakydavau, kad šunim negalima pasitikėti 100%, šiam šuniui aš drąsiai darau išimtį. Manau daug kas, auginantis auksiukus, tai pasakytų. Tačiau, kaip teisingai kažkas pastebėjo, šūdo yra visur. Ir žinau, kad ne visi veisėjai į tai atsižvelgia, veisia pasto charakterio auksiukus. ką darysi, mūsų kaip pirkėjų reikalas tai išsiaiškinti, bendrauti ne vieną dieną renkantis šuniuką ir neimti iš tokių žmonių šuniukų, bet jokiu būdu neaiškinti, kad va auksiuko toks superinis charakteris išsiugdė mano dėka.
P.S.: Mano VA buvo sociolizuojama labai stipriai, netingėdavai valandų valandas su ja visur vaikščioti - beje su auksiuku tikrai jau tiek energijos nebeturėjau dirbti ir jam to nereikėjo. Man džiugu, kad VA savo senatvę leidžia su mano tėvais, kad pas juos namo gali užeiti žmonės ir ji nepuola, nekanda. Tačiau daugelio dalykų, kaip baimė iki paklaikimo dėl stiprių garsų, liguistas prisirišimas prie vieno žmogaus ir ėjimas iš proto kai jo nėra šalia - tai jau neprisocializuosi, tiesiog tokia ji yra.

Vaikų charakteriui įtakos turi ne tik tėvai ir jų auklėjimo principai, bet ir nuo tėvų nepriklausantys faktoriai - draugai, televizija, gyvenimiškos situacijos į kurias jie papuola ir t.t.
Mano šuo ir jo tėvai - tai kaip juoda ir balta. smile.gif
Socializacija svarbi nuo pat pirmos gimimo dienos. Skaitykite straipsnius pagal žemiau pateiktas nuorodas.

QUOTE(Daiva D. @ 2009 12 16, 00:36)
Labai daug raidžių prirašėte, o diskutuoti daugiau nėra apie ką.
Kaip ten sakoma... Nesąmonė, pasakyta protingu veidu, vadinama "asmenine nuomone".

Gal tai kas parašyta kitų, angliškai ir išsamiai nebus vertinama kaip "asmeninė nuomonė"?
http://beaglesunlimi...sinpupslife.htm
http://www.paw-rescu...lizationPup.php
http://beaglesunlimi...ghachievers.htm
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Petcare: 15 gruodžio 2009 - 23:55
QUOTE(Petcare @ 2009 12 16, 00:27)
Pažįstu žmones, kurie nusprendė turėti vadą su savo veisline kalyte. Patinuką irgi išsirinko veislinį su dokumentais. Bet jie mane nustebino pasakymu, kad jeigu kriziniais laikais neparduos šuniukų, tai atiduos nemokamai. Nemanau, kad tokiems šuniukams dokumentus ruoš. Ar čia irgi bus padielka? g.gif

Na tai kokio bieso jie išvis nusprendė turėti vadą? Na puiku - sakykim padovanis šuniuką žmonėms, kurie neišgalėtų jo kilmingo nusispirkti. Ir? Kuo jie mokės už šunio maistą, veterinarinę priežiūrą, žaisliukus ir gydymą jei to reikės? Klevo lapais? Kam tas puikus gestas padovanoti šuniukus?
Matyt veltui vyksta akcija GYVŪNAS - NE DOVANA
Gyvūnas yra rimtas ir atsakingas sprendimas
Atsakyti
QUOTE(megeja @ 2009 12 16, 00:48)
Kalė ir patinas su kilmės dokumentais, parodose dalyvavę, reikalingus įvertinimus susirinkę, sveikatos tyrimai padaryti, kergimas registruotas klube, vadai gimus jai bus išduoti dokumentai, taip?
Aš manau, kad esmę supratote ir suprantate.

Kilmės dokumentai - mokam kažkam pinigėlius, parodos - mokam kažkam pinigėlius, sveikatos tyrimai - mokam kažkam pinigėlius, kergimo registravimas - mokam kažkam pinigėlius, dokumentai vados šuniukams - mokam kažkam pinigėlius... wacko.gif Taip aš suprantu, šunų veisimas yra pinigų mašina iš kurios gyvena veislynai (gal sunkiausiai iš visos šitos grandinės), visokio plauko valstybinės ir nevalstybinės organizacijos/asociacijos/klubai, veterinarai, vaistų gamintojai, dar visas biesas kitų.. group.gif
O ar jūs suprantate už ką agituojate? umn.gif
Atsakyti
QUOTE(Petcare @ 2009 12 16, 01:02)
O ar jūs suprantate už ką agituojate? umn.gif

Na, papasakokite, ką iškontempliavote.
Atsakyti
Tai vėl - kame prasmė kergimo išvis? Juk be popierių darymo ir mokėjimo klubam yra dar kalės sveikatos priežiūra, galbūt reikalingas bus cezario pjūvis, daug maistelio, daug kakučių - viskas kainuoja. Kad kažkam padovanoti šuniukus? Kažkam kas neišgali nusipirkti grynaveislio, bet nenori išgelbėti iš prieglaudos mielo dvarniuko?
Atsakyti
QUOTE(canine @ 2009 12 16, 01:00)
Na tai kokio bieso jie išvis nusprendė turėti vadą? Na puiku - sakykim padovanis šuniuką žmonėms, kurie neišgalėtų jo kilmingo nusispirkti. Ir? Kuo jie mokės už šunio maistą, veterinarinę priežiūrą, žaisliukus ir gydymą jei to reikės? Klevo lapais? Kam tas puikus gestas padovanoti šuniukus?
Matyt veltui vyksta akcija GYVŪNAS - NE DOVANA
Gyvūnas yra rimtas ir atsakingas sprendimas

Kokio bieso, tai tik jie patys žino. Nepulsi gi moralizuoti visiems, su kuo šunis vedžioji. biggrin.gif
Bet, asmeniškai man, tai irgi kvepia neatsakingu veisimu. Tikiuosi, kad bent jau šeimininkus atrinkinės su pilna atsakomybe, t.y. pasidomės tuom, ką jūs įvardinote - galimybės išlaikyti ir esant poreikiui gydyti, gyvenimo sąlygos ir t.t.
Papildyta:
QUOTE(megeja @ 2009 12 16, 01:06)
Na, papasakokite, ką iškontempliavote.

Kad ir http://greatdane.lt/.../view/full/2135
Atsakyti
Tai ne tik kvepia- tai ir yra neatsakingas veisimas.
O kad biglistai galvoja, kad jų šunų galvelės gimstant būna tuščios - tai sėkmės jiems. Aš negalvoju, kad maniškiai gimsta tuščiagalviai biggrin.gif

P.P.S. Kodėl mano kalės vienos vados šuniukai nesimėgauja vandeniu, nes jų tėvas neplaukioja irgi (tėvą jie matė gal du sykius), o kitos vados šuniukai visi plaukia kaip ruoniai, nes ir jų tėvas plaukikas (du tėvo nėra matę išvis) ?
Kuo tai dar paaiškinama jei ne genetika?
Atsakyti
QUOTE(Petcare @ 2009 12 15, 23:52)
Gal tai kas parašyta kitų, angliškai ir išsamiai nebus vertinama kaip "asmeninė nuomonė"?

Jūs man dar abėcėlės nuorodą duokite...
Arba jūs ničnieko neskaitėte apie šunų elgseną, genetiką, veisimą, arba, kas irgi labi tikėtina, tyčia provokuojate. Nei vienu, nei kitu atveju nesiruošiu diskutuoti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daiva D.: 16 gruodžio 2009 - 00:19
QUOTE(Daiva D. @ 2009 12 16, 01:18)
Jūs man dar abėcėlės nuorodą duokite...
Arba jūs ničnieko neskaitėte apie šunų elgseną, genetiką, veisimą, arba, kas irgi labi tikėtina, tyčia provokuojate. Nei vienu, nei kitu atveju nesiruošiu diskutuoti.

Tai ką aš skaitau, aš įdedu čia. Tai ką skaitote jūs, jūs neįdedate.
Tai man belieka apsiriboti tuom, ką esu skaitęs. sad.gif Aš gi neįrodyti savo tiesą čia siekiu. Siekiu diskusijos, galbūt net jūsų turimų žinių, kad praplėsti savo žinias. Na bet ką padarysi, kad ne visi yra linkę dalintis.
Atsakyti
QUOTE(Petcare @ 2009 12 16, 01:15)

Jooo, anti-kinologija pas mus sparčiai populiarėja... Ar Jūs suvokiate ką šnekat? Fašizmas??? Ar jūs suvokiat, kas tai yra selekcija?
Man panašu, kad ne. Žinokit, daugiau naudos turėtumėt, jei studijuotumėt mokslinio, o ne pramoginio tipo literatūrą.

Dabar turbūt galitės pirkęs biglį, juk tai irgi vienas iš fašizmo produktų...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo megeja: 16 gruodžio 2009 - 00:36
QUOTE(canine @ 2009 12 16, 01:16)
O kad biglistai galvoja, kad jų šunų galvelės gimstant būna tuščios - tai sėkmės jiems. Aš negalvoju, kad maniškiai gimsta tuščiagalviai biggrin.gif

Neabsoliutiname visko. Tai tik mano nuomone, kuri nebutinai sutampa su kitais bigliu seimininkais. doh.gif
Atsakyti