Įkraunama...
Įkraunama...

Didelis kūno plaukuotumas

siaip is sudejimo nesu vyriska, tik kad plaukai auga labai

Man ta pati problema. Hormonai normalūs, skydliaukė normali. Kiaušidžių policistozės kaip ir negali būti, nes tada būtų padidėjęs testosteronas, cholesterolis, nutukimas ir t.t. Greičiausiai plauko folikulas per daug jautrus testosterono kiekiui kraujyje (nors jis ir normalus) arba paveldėta. Vargu bau ar čia ką nors padarysi... Tenka depiliuoti ir tiek. ax.gif KT irgi nepatariu gerti, nepadeda, o tik sveikatai kenkia...

Geras straipsnis

Atsakyti
QUOTE(cosmmo @ 2009 06 04, 16:06)
sveikos forumo mamytes ir nemamytes  4u.gif
zinau kad jau buvo panasiu temu, bet gal perdaug manes neteisit kad dar viena sukuriau, paprasciausiai labai bjauriai jauciuosi ir noriu issilieti ir galbut susilaukti patarimu.
turiu dideli kompleksa-didelis kuno plaukuotumas. as su tuo tvarkausi, priziuriu save ir nuolat depiliuojuosi, bet tai tik dar blogiau  doh.gif  tie plauku augimo plotai dideja, seniau vis nusidepiliuodavau juostele ant pilvuko, ir su kiekvienu depiliavimu vis daugiau plauko pasiima ir dideja plotas, ant uzpakaliuko irgi yra ir jie tamsus, vasra ateina geda maudimuka bus detis. depiliuoju bikini ir viska aplink, bet pacio uzpakaliuko kazkaip dar nedristu, kad nebutu dar blogiau... gal ka patarsit kaip kovoti su tuo.
beje buvau pas ginekologe, man pasiule tik kontraceptikus, bet ir ju nepatare nes atreze - kad nera cia didele problema ir nereikia alinti oganizmo, o ir galvos plaukams labai pakenktu... svajoju ateityje pasitaupyti pinigu salinimui lazeriu, bet tai bus ne rytoj ir ne po menesio, kaip iki tol gyventi sad.gif

nesidepiliuok su kremais, nes nuo ju padideja plaukuotumas ir plaukai sutvirteja.
Atsakyti
QUOTE(austeja11 @ 2010 09 26, 13:46)
nesidepiliuok su kremais, nes nuo ju padideja plaukuotumas ir plaukai sutvirteja.

Netiesa. Plaukuotumas yra nulemtas genetiškai, priklauso nuo hormonų ir t.t. Nei skutimas, nei depiliavimas kremais plaukuotumo nepaskatins. Tesiog jei lemta plaukams plėstis, tai plėsis jie...
Aš irgi taip anksčiau maniau. Nustojau skusti, vistiek plaukuoti plotai plečiasi. Būčiau nenustojus skusti- galvočiau, kad nuo skutimo čia taip.
Atsakyti
QUOTE(himalaia @ 2010 09 26, 21:39)
Netiesa. Plaukuotumas yra nulemtas genetiškai, priklauso nuo hormonų ir t.t. Nei skutimas, nei depiliavimas kremais plaukuotumo nepaskatins. Tesiog jei lemta plaukams plėstis, tai plėsis jie...
Aš irgi taip anksčiau maniau. Nustojau skusti, vistiek plaukuoti plotai plečiasi. Būčiau nenustojus skusti- galvočiau, kad nuo skutimo čia taip.

pridedu straipsni, kuriame parasyta apie depiliaciniu kremu pasekmes. As nesakau, kad nereikia is viso skusti, bet po dep. kremu plaukai atauga greiciau ir jie buna sustipreje, geriau naudoti dep. vasko juosteles arba epiliatoriu, tada zymiai maziau plaukeliu buna ir jie silpnesni tampa. Nesakau, kad po depiliavimo padauges, bet tiesiog tie plaukeliai kurie buvo jie po dep. kremu sustipres. Tai vat tik tiek norejau pasakyti, o plaukuotumas tai taip priklauso nuo hormonu ir t.t.
smile.gif
http://www.sveikaszm...r...&subtema=84

Atsakyti
esu ziauriai plaukuota,anksiau depiliuodavau su vasku,bet paskutiniu metu labai skaudeti pradejo,tiesiog negaliu iskesti,tai visa vasara skutausi,nesideginau ir dabar pradejau darytis lazerine depiliaija su ELOS lazeriu.Ka galiu pasakyti kad jau po pirmosios proceduros plauku sumazejo thumbup.gif
Atsakyti
Na va, pagaliau nuejau pasidaryti testosterono kiekio kraujyje tyrimo. Belieka laukti rezultatų... Tik nelabai zinau kas nuo jų pasikeis. Turbut tik tiek, kad zinosiu, ar mano problema susijusi su hormonais ar ne. Nes jei ir bus susijusi, tai greiciausiai "gydymas" bus KT vartojimas. O as grieztai nusistacius pries juos schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(smile4theworld @ 2010 11 29, 16:51)
Na va, pagaliau nuejau pasidaryti testosterono kiekio kraujyje tyrimo. Belieka laukti rezultatų... Tik nelabai zinau kas nuo jų pasikeis. Turbut tik tiek, kad zinosiu, ar mano problema susijusi su hormonais ar ne. Nes jei ir bus susijusi, tai greiciausiai "gydymas" bus KT vartojimas. O as grieztai nusistacius pries juos  schmoll.gif

Aš tai vis neprisiruošiu doh.gif praneškite, kokie bus rezultatai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyanna @ 2010 11 29, 18:22)
Aš tai vis neprisiruošiu  doh.gif praneškite, kokie bus rezultatai  4u.gif

Butinai pasidalinsiu. As irgi beveik metus laiko ruosiausi tam... lotuliukas.gif Tik kad nelabai ten yra kam ruostis. Nueikit bet kur, kur daro kraujo tyrimus, paims kraujuka is venos, o paskui lauksit atsakymu. Ir viskas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(smile4theworld @ 2010 11 30, 12:54)
Butinai pasidalinsiu. As irgi beveik metus laiko ruosiausi tam...  lotuliukas.gif Tik kad nelabai ten yra kam ruostis. Nueikit bet kur, kur daro kraujo tyrimus, paims kraujuka is venos, o paskui lauksit atsakymu. Ir viskas smile.gif

Bet tai kiek prisimenu tai gana brangu? ax.gif
Atsakyti
mane plaukai jau inevilti varo ypac ranku unsure.gif tiek daug ir ilgi blink.gif vakar su epiliatorium ravejau tai galvojau numirsiu is skausmo. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sulu @ 2010 08 18, 12:11)
O kaip depiliuojat?

vašku, bet ne pati, o vaikštau pas mergaites iš SM 4u.gif
Apkražėjo ne tik pažastys, bet ir šlaunys bigsmile.gif (bet čia gerų dviejų metų nuolatinis depiliavimasis vašku)
Atsakyti
QUOTE(Lyanna @ 2010 11 30, 14:08)
Bet tai kiek prisimenu tai gana brangu?  ax.gif

na nera labai brangu. as sumokejau 31lt.
siandien jau pasiemiau rezultatus ir jie visai nedziuginatys..... jei vartociau KT, tai butu kaip ir norma, bet kadangi as ju nenaudoju, tai testosteronas virsija norma, kuri yra 0,2-2,1nmol/l, o mano rezultatas - 3,11 verysad.gif reiks eiti pas kazka konsultuotis, tik nezinau ar pas endokrinologa ar pas ginekologa... g.gif
Atsakyti