Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems Rododendrus

Labukas
Kokių grožių pridėjusios! wub.gif
Aš šiais metais nusipirkau vieną jų, pasodinau su pupmurais, gražiai žydėjo, dabar jau žiedukai krenta verysad.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gitusia: 11 birželio 2009 - 13:30
Labai gražūs mergaitės jūsų rododendrai thumbup.gif thumbup.gif , bet kadangi esu taip pat ir spygliuočių gerbėja, negaliu nepaklausti Lemynos- kokio medžio tie nuostabūs dideli konkorėžiai? g.gif Turbūt kad pušies, tačiau kokios ax.gif
O šuo labai gerai atrodo tarp rododendrų, pas mane du dideli vilkšuniai laksto ir galvoju, kad gal jau laikas būtų aptverti rododendrus neaukšta tvorele, nes vieną šliaužiantį rododendrą ,,nusiusiojo,, unsure.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Livai @ 2009 06 08, 20:43)
irnesakyk.gif pas mane ir vienas...bet as jau uzsikabinau prisiziurejus Lemynos fotkiu ax.gif kazin, is rudens turbut nerekomenduojama sodint rododendru mastau.gif
o kas yra Erika?? g.gif rusis kokia?  mastau.gif

o geltona gal azalija mastau.gif, nelabai as dar gaudaus blush2.gif

Prašau. Erikos
Jos, kaip ir viržiai puikiai dera prie rododendrų ir prie spygliočių. Labai gerai derinti su viržiais, nes erikos žydi labai anksti pavasarį, o viržiai rudenį. Tik atsargiai, ne visos erikų rūšys gerai žiemoja. Yra tik kambarinių erikų rūšių. mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(naminukeA @ 2009 06 09, 10:13)
Matau, čia yra suprantančiu apie tuos gražuolius rododendrus smile.gif
Klausimas:
Pasodinau pernai pavasarį žydintį Nowa Zembla. Pavėsis, sodinta durpėse, mulčiuota spygliais. Lapai buvo gražūs, sodrūs. Pavasarį sukrovė pumpurus, tikėjausi, išlįs žiedai - deja, pasirodo, kad tuose pumpuruose tik apyšviesiai lapai kalasi sad.gif Prieš kelias dienas pastebėjau, kad prie koto ant kelių lapų atsirado geltonos-raudonos dėmės, vietomis su rudomis dėmelėmis. Kas čia gali būti? Gal reikia kuom nors purkšti? Ir iš viso, kas ne taip, kad jis nesiteikė pražįsti, o tik lapus auginasi?
Ačiū smile.gif

Jau praitoj temoj rašiau, kad rododendras sukrauna tarpinius pumpurus ir nuo oro sąlygų ir turimų medžiagų jie gali pavirsti arba lapais arba žiedais. Pastebėjau, kad dažniau taip atsitinka kai naudojama daugiau cheminių trąšų. Man labiau patinka kai nenurenkami lapai, žiedai sumetami po krūmu, vis užberiama spyglių. Pasistenk mažiau tręšti, turėtų susitvarkyti pats.

O nematant dėmelių sunku kažką pasakyti.

Papildyta:
QUOTE(Gitusia @ 2009 06 11, 13:25)
Labukas

Aš šiais metais nusipirkau vieną jų, pasodinau su pupmurais, gražiai žydėjo, dabar jau žiedukai krenta verysad.gif

Bet visus metus lauksi kito žydėjimo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gitusia @ 2009 06 11, 15:25)

Koks gražuolis , sveikas ir spalva wub.gif
Atsakyti
As irgi siemet nusipirkau rododendra, su pumpurais ,laukiau ziedu , o sulaukiau lapu is ziedu ,na bet as nesistebiu ,nes pirau ji toki nepriziureta -pigei atidave. Tikiuosi kitais metais turesiu ka parodyt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jurg_ili @ 2009 06 16, 14:09)
As irgi siemet nusipirkau rododendra, su pumpurais ,laukiau ziedu , o sulaukiau lapu is ziedu ,na bet as nesistebiu ,nes pirau ji toki nepriziureta -pigei atidave. Tikiuosi kitais metais turesiu ka parodyt  thumbup.gif

mirksiukas.gif Ir mes lauksim tavo nuotraukyčių mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos

noreciau patarimo..
siemet nusipirkau du rododendrus, pasodinau atrodo tikrai taip kaip reikia, ir lapelius naujus leist jau pradejes buvo, ir parugstinau zeme po lietuciu stipresniu.. ir vakar [pastebejau kad jo lapai pasidare tokie lyg isdziuve ir biret pradeda.. verysad.gif
tai kas jiem galetu buti? kaip man juos gelbeti? unsure.gif
Atsakyti
Siandien drauge isaiskino,kad butinai reikia nusukineti perzydejusius ziedus.Ar tikrai?juk gamtoj niekas ju nenusukineja?
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2009 06 17, 23:04)
Siandien drauge isaiskino,kad butinai reikia nusukineti perzydejusius ziedus.Ar tikrai?juk gamtoj niekas ju nenusukineja?

Jo as ir gi tai dariau ,kad seklu nebrandintu,ir visusu ziedus po rododenru sumeciau,taip pat ir surfiniju perzydejusius ziedus sumetu,pasitresia naturaliai ax.gif
Atsakyti
Sveiki biggrin.gif Rodau ir as savo (viena is savu tongue.gif ) rododendru biggrin.gif

user posted image

is arciau wink.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2009 06 17, 22:04)

4u.gif Nebūtinai, bet nuskabius augalas neeikvoja energijos sėklų auginimui ir išleidžia daugiau ūglių. Tiesiog turėsi gražesnį krųmą. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 06 18, 12:13)
4u.gif  Nebūtinai, bet nuskabius augalas neeikvoja energijos sėklų auginimui ir išleidžia daugiau ūglių. Tiesiog turėsi gražesnį krųmą. mirksiukas.gif

As visa laika nuskabau, butent del sios priezasties thumbup.gif Ir siaip man negrazus nuzydeje tie kisantys pagaliukai rolleyes.gif
Atsakyti