Labukas
Kokių grožių pridėjusios!
Aš šiais metais nusipirkau vieną jų, pasodinau su pupmurais, gražiai žydėjo, dabar jau žiedukai krenta
Labai gražūs mergaitės jūsų rododendrai , bet kadangi esu taip pat ir spygliuočių gerbėja, negaliu nepaklausti Lemynos- kokio medžio tie nuostabūs dideli konkorėžiai? Turbūt kad pušies, tačiau kokios
O šuo labai gerai atrodo tarp rododendrų, pas mane du dideli vilkšuniai laksto ir galvoju, kad gal jau laikas būtų aptverti rododendrus neaukšta tvorele, nes vieną šliaužiantį rododendrą ,,nusiusiojo,,
O šuo labai gerai atrodo tarp rododendrų, pas mane du dideli vilkšuniai laksto ir galvoju, kad gal jau laikas būtų aptverti rododendrus neaukšta tvorele, nes vieną šliaužiantį rododendrą ,,nusiusiojo,,
QUOTE(Livai @ 2009 06 08, 20:43)
pas mane ir vienas...bet as jau uzsikabinau prisiziurejus Lemynos fotkiu kazin, is rudens turbut nerekomenduojama sodint rododendru
o kas yra Erika?? rusis kokia?
o geltona gal azalija , nelabai as dar gaudaus
o kas yra Erika?? rusis kokia?
o geltona gal azalija , nelabai as dar gaudaus
Prašau. Erikos
Jos, kaip ir viržiai puikiai dera prie rododendrų ir prie spygliočių. Labai gerai derinti su viržiais, nes erikos žydi labai anksti pavasarį, o viržiai rudenį. Tik atsargiai, ne visos erikų rūšys gerai žiemoja. Yra tik kambarinių erikų rūšių.
Papildyta:
QUOTE(naminukeA @ 2009 06 09, 10:13)
Matau, čia yra suprantančiu apie tuos gražuolius rododendrus
Klausimas:
Pasodinau pernai pavasarį žydintį Nowa Zembla. Pavėsis, sodinta durpėse, mulčiuota spygliais. Lapai buvo gražūs, sodrūs. Pavasarį sukrovė pumpurus, tikėjausi, išlįs žiedai - deja, pasirodo, kad tuose pumpuruose tik apyšviesiai lapai kalasi Prieš kelias dienas pastebėjau, kad prie koto ant kelių lapų atsirado geltonos-raudonos dėmės, vietomis su rudomis dėmelėmis. Kas čia gali būti? Gal reikia kuom nors purkšti? Ir iš viso, kas ne taip, kad jis nesiteikė pražįsti, o tik lapus auginasi?
Ačiū
Klausimas:
Pasodinau pernai pavasarį žydintį Nowa Zembla. Pavėsis, sodinta durpėse, mulčiuota spygliais. Lapai buvo gražūs, sodrūs. Pavasarį sukrovė pumpurus, tikėjausi, išlįs žiedai - deja, pasirodo, kad tuose pumpuruose tik apyšviesiai lapai kalasi Prieš kelias dienas pastebėjau, kad prie koto ant kelių lapų atsirado geltonos-raudonos dėmės, vietomis su rudomis dėmelėmis. Kas čia gali būti? Gal reikia kuom nors purkšti? Ir iš viso, kas ne taip, kad jis nesiteikė pražįsti, o tik lapus auginasi?
Ačiū
Jau praitoj temoj rašiau, kad rododendras sukrauna tarpinius pumpurus ir nuo oro sąlygų ir turimų medžiagų jie gali pavirsti arba lapais arba žiedais. Pastebėjau, kad dažniau taip atsitinka kai naudojama daugiau cheminių trąšų. Man labiau patinka kai nenurenkami lapai, žiedai sumetami po krūmu, vis užberiama spyglių. Pasistenk mažiau tręšti, turėtų susitvarkyti pats.
O nematant dėmelių sunku kažką pasakyti.
Papildyta:
QUOTE(Gitusia @ 2009 06 11, 13:25)
Labukas
Aš šiais metais nusipirkau vieną jų, pasodinau su pupmurais, gražiai žydėjo, dabar jau žiedukai krenta
Bet visus metus lauksi kito žydėjimo
QUOTE(Gitusia @ 2009 06 11, 15:25)
Koks gražuolis , sveikas ir spalva
As irgi siemet nusipirkau rododendra, su pumpurais ,laukiau ziedu , o sulaukiau lapu is ziedu ,na bet as nesistebiu ,nes pirau ji toki nepriziureta -pigei atidave. Tikiuosi kitais metais turesiu ka parodyt
QUOTE(jurg_ili @ 2009 06 16, 14:09)
As irgi siemet nusipirkau rododendra, su pumpurais ,laukiau ziedu , o sulaukiau lapu is ziedu ,na bet as nesistebiu ,nes pirau ji toki nepriziureta -pigei atidave. Tikiuosi kitais metais turesiu ka parodyt
Ir mes lauksim tavo nuotraukyčių
sveikos
noreciau patarimo..
siemet nusipirkau du rododendrus, pasodinau atrodo tikrai taip kaip reikia, ir lapelius naujus leist jau pradejes buvo, ir parugstinau zeme po lietuciu stipresniu.. ir vakar [pastebejau kad jo lapai pasidare tokie lyg isdziuve ir biret pradeda..
tai kas jiem galetu buti? kaip man juos gelbeti?
noreciau patarimo..
siemet nusipirkau du rododendrus, pasodinau atrodo tikrai taip kaip reikia, ir lapelius naujus leist jau pradejes buvo, ir parugstinau zeme po lietuciu stipresniu.. ir vakar [pastebejau kad jo lapai pasidare tokie lyg isdziuve ir biret pradeda..
tai kas jiem galetu buti? kaip man juos gelbeti?
Siandien drauge isaiskino,kad butinai reikia nusukineti perzydejusius ziedus.Ar tikrai?juk gamtoj niekas ju nenusukineja?
QUOTE(rasa32 @ 2009 06 17, 23:04)
Siandien drauge isaiskino,kad butinai reikia nusukineti perzydejusius ziedus.Ar tikrai?juk gamtoj niekas ju nenusukineja?
Jo as ir gi tai dariau ,kad seklu nebrandintu,ir visusu ziedus po rododenru sumeciau,taip pat ir surfiniju perzydejusius ziedus sumetu,pasitresia naturaliai
Sveiki Rodau ir as savo (viena is savu ) rododendru
is arciau
is arciau
QUOTE(rasa32 @ 2009 06 17, 22:04)
Nebūtinai, bet nuskabius augalas neeikvoja energijos sėklų auginimui ir išleidžia daugiau ūglių. Tiesiog turėsi gražesnį krųmą.
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 06 18, 12:13)
Nebūtinai, bet nuskabius augalas neeikvoja energijos sėklų auginimui ir išleidžia daugiau ūglių. Tiesiog turėsi gražesnį krųmą.
As visa laika nuskabau, butent del sios priezasties Ir siaip man negrazus nuzydeje tie kisantys pagaliukai