Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems Rododendrus

Pas mane ir daug lapų parudavusių,ir baiminuosi ar čia pašalę,ar ko trūksta?laukiu labai žiedų,aišku jei jie bus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(azalea @ 2011 05 06, 15:29)
Siaip tai "Virziu medelynas" atsiveza skiepytus, skirtingai nei auginti is sakeliu, ar seklu. Tada ju vnisai kitoks augimas ir ziemojimas.  As savo klijentam perku tik is cia. Ir rododendrai puikiausiai auga, zydi  wub.gif ir reikalauja mazai prieziuros.

Teisybę parašėt drinks_cheers.gif Buvau šiandien Kleboniškyje Viržių medelyne wub.gif Ideali vieta pirkti rododendrus ir ne tik bigsmile.gif Tiek visko prisižiūrėjus jau kitiems metams kuriu planus, ką dar reikėtų pasodint biggrin.gif Pirkau du rododendrus, jau kaip džiaugiuosi yahoo.gif yahoo.gif yahoo.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamadonata: 13 gegužės 2011 - 14:47
QUOTE(jediara @ 2011 05 13, 09:53)
Kodėl informacija ne visiems skirta? g.gif  4u.gif

Aš irgi norėčiau žinoti rolleyes.gif ,kas čia per paslaptis g.gif pasidalinkit prašom 4u.gif
QUOTE(mamadonata @ 2011 05 13, 16:43)
biggrin.gif Pirkau du rododendrus, jau kaip džiaugiuosi  yahoo.gif  yahoo.gif  yahoo.gif

Dabar svarbiausia teisingai parinkti vietą rododendrams ir gerai paruošti duobes sodinimui. 4u.gif Sėkmės auginant rolleyes.gif
Atsakyti
Vieta jau numatyta bigsmile.gif Nežinau ar gerai darau rododendrams duobes, tiesiog man taip daryti patarė vienas augintojas.
Duobės matmenys 60X60, gylis 30 (kai iškasama tokio dydžio duobė, atrodo, kad gylis didokas, telpa apie 300-330 litrų durpių). Namų aplinkos temoj skaičiau, kad duobės kraštus reikia izoliuoti stora plėvele ar linoleumu. Klausinėjausi augintojų, tai vienas buvo nustebęs, bet sako "nu jo, kad kurmiai neišraustu", kitas augintojas sako "nesuprantu kam to reik". Sodindama ankstesniuosius rododendrus neizoliavau kraštų, o gal reik? Pilu Durpetos nenurugstintas durpes, vel gi vienas augintojas sake, kad neverta pirkti specialiai rododendrams skirtu durpių, nes jos tik tiek kad daugiau kainuoja... doh.gif
Na gal kas pakomentuos, gal kokias klaidas darau g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamadonata @ 2011 05 13, 16:54)
Na gal kas pakomentuos, gal kokias klaidas darau  g.gif

o Viržių medelyne nepakonsultavo? bigsmile.gif Reikia sodinti kaip jie sako ir bus tvarka wink.gif

P.S. ot ir nepasiguodžiau. Profesionalų nurodymus išklausau ir bandau įgyvendint, kiek sugebu. Bet kažką pernai pražiūrėjau ir šiemet anei vieno žiedo. Krūmai ne pernai pasodinti. Be to dar vienas pastebėjimas. Po manęs pasisodino rododendrus ir šalia gyvenantys kaimynai. 3-4 metus džiaugėmės visi žiedais, o šį pavasarį ne ipas vienus nežydi. Sugebėjom per tuos kelis metus nustekent cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 13 gegužės 2011 - 16:05
QUOTE(Gaudvilė @ 2011 05 13, 18:02)
o Viržių medelyne nepakonsultavo?  bigsmile.gif Reikia sodinti kaip jie sako ir bus tvarka wink.gif

Pakonsultavo, bet ne apie tai kalbėjomės, nes maniau, kad kaip sodinti žinau blush2.gif (pernai pasodintas rododendras išgyveno). Ir dabar taip sodinsiu, nebent kas nors parašys, kad mano rododendru sodinimo supratimas yra klaidingas. ax.gif
Atsakyti
Mano rododendrsu puola grambuoliai.Vieną jau palaidojau,nuėdė šaknis.Vakar pradėjau kapstyti aplinkui,vėl radau pilną grambuolių.Gal blogai darau,kad žiemą apipilu durpėmis?Daugiau nepilsiu,jiems tada būna šilta ir susikrausto jie.Ir žiemą stirnos vis sugeba po du pumpurus nukasti. doh.gif Bet tikiuosi sulaukti žiedų šiemet vistiek. g.gif
Atsakyti
QUOTE(mamadonata @ 2011 05 13, 18:30)
Pakonsultavo, bet ne apie tai kalbėjomės, nes maniau, kad kaip sodinti žinau  blush2.gif (pernai pasodintas rododendras išgyveno). Ir dabar taip sodinsiu, nebent kas nors parašys, kad mano rododendru sodinimo supratimas yra klaidingas.  ax.gif

Čia galima pasitikslinti savo žinias wink.gif

QUOTE(IngridaB @ 2011 05 13, 18:33)
Mano rododendrsu puola grambuoliai.Vieną jau palaidojau,nuėdė šaknis.Vakar pradėjau kapstyti aplinkui,vėl radau pilną grambuolių.Gal blogai darau,kad žiemą apipilu durpėmis?Daugiau nepilsiu,jiems tada būna šilta ir susikrausto jie.Ir žiemą stirnos vis sugeba po du pumpurus nukasti. doh.gif Bet tikiuosi sulaukti žiedų šiemet vistiek. g.gif

jeigu yra įšalas grambuolių lervos sulenda gylyn, kur jo nėra. Niekur toli neiškeliauja, pavasarį ir vėl pakyla į viršų toliau graužti šaknų. Klaidingas įspūdis apie jų dingima susidaro tik todėl, kad žemėje vystosi 3-4 metus, vėliau vabalai išskrenda. Jų atplūdžius galima pastebėti kas 5 metus.
Atsakyti
Sveiki rododendrų mylėtojai. Įsimylėjau juos visai nesenai ir tiesiog nebegalėjau nepasisodint...kol kas vieną pabandymui pasisodinom..jeigu nenumirs pas mus... ax.gif Keliu foto...nežinau ar gerai padarėm apdėdami taip kraštus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Stiklinė @ 2011 05 13, 20:08)
Sveiki rododendrų mylėtojai. Įsimylėjau juos visai nesenai ir tiesiog nebegalėjau nepasisodint...kol kas vieną pabandymui pasisodinom..jeigu nenumirs pas mus...  ax.gif  Keliu foto...nežinau ar gerai padarėm apdėdami taip kraštus  g.gif

Nuostabiai atrodo wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 05 13, 21:16)
Nuostabiai atrodo  wub.gif  wub.gif  wub.gif

Ačiū. Mano liga jau plinta...vieno kažkaip per mažai..reikia dar bent dviejų lotuliukas.gif ir kažin ar ištversiu nepasisodinus...nors vieta ne pati tinkamiausia rododendrams...ateity bus tvora, tai tikiuosi užstos saulę, tačiau dabar ten gan saulėta g.gif būtų gaila numarint unsure.gif nors pirkau tai maximinį...kaži kaip ten jie...įtariu kad nieko labai gero..
Atsakyti
labai labai grazus thumbup.gif
o jie bijo saules? na,gali buti,kad LT saule karstesne,nei pvz cia,skotijoj,kur as gyvenu,nes ppvz cia kiemuose auga at tiesiogines beveik saules,ne pavesiuosiuose,zinoma,nekalbu apie tuos,kur pilni miskai smile.gif
ir jei pamenat,kad kalbejau apie viena,kuris anksti buvo suzydejes-vargselis,nusalo vistik,nesukrove daugiau ziedu,kai pas kitus zydi graziausiai ivairiu spalvu
Atsakyti