Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems Rododendrus

QUOTE(Dianaaa1215 @ 2011 05 10, 09:52)
Mergaitės,nusipirkau rododendrą,nusipirksiu žemių ir sodinsiu,bet kaip reikia nulaužyti nužydėjusių žiedų likusius ūglius,pabandžiau bet jie nesilaužia turbūt reikia nukirpti ir kaži

Diana, paimk dviem pirštais už pagrindo ir laužk. Pajausi kur yra ta vieta , kad labai lengvai nusilaužia.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ledum: 10 gegužės 2011 - 11:26
Mergaitės, net nežinau ką galvot, peržiemojo mano maximiniai rododendrai lyg ir sveiki ir gražūs buvo, bet šiandien pastebėjau, kad vieno iš jų lapai tokiom juodom dėmėm pradėjo dengtis, aš nuskabiau tuos lapus. Beje, jie labai lengvai atsidalino nuo augalo, manau būtų ir patys nukritę, kas tai galėtų būti, paieškojau internete ir nelabai ką radau.
Atsakyti
QUOTE(paryziete @ 2011 05 10, 13:17)
Mergaitės, net nežinau ką galvot, peržiemojo mano maximiniai rododendrai lyg ir sveiki ir gražūs buvo, bet šiandien pastebėjau, kad vieno iš jų lapai tokiom juodom dėmėm pradėjo dengtis, aš nuskabiau tuos lapus. Beje, jie labai lengvai atsidalino nuo augalo, manau būtų ir patys nukritę, kas tai galėtų būti, paieškojau internete ir nelabai ką radau.

Gal ten apatiniai lapai? Tai jie ir turi ruduoti ir nukristi. smile.gif
Atsakyti
Bet šalia esančio rododendro tai truputi ruduoja, bet vos keli lapeliai, tai aš į tai nelabai kreipiu dėmesio, bet kai kito pamačiau juoduojančius tai nustebau... dėmės ne rudos, o juodos... apvalios g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 05 09, 17:13)

Rododendrai sukrauna taip vadinamus tarpinius pumpurus, kurie priklausomai nuo sąlygų gali pavirsti ir žiediniu ir ūgliniu pumpuru.

sakykite ar tai galioja ir azalijoms ? ir kokiu augimo periodu joms yra svarbiausia drėgmė ,trąšos ,kad suformuotų daugiau žiedinių pumpurų kitam sezonui ?
Atsakyti
as vakar nusipirkau is maximos balta rododendra, gavau pigiai, nes jau beveik nuzydejes bw biggrin.gif bet grazus, daug svieziu ugliuku prileides, tai gal bus ok bigsmile.gif
Atsakyti
Sveikos,
Ar buna kad rododendrai nezydintys?
Pas mane yra vienas, auga, bet antri metai nezydi, ir pries tai matyt nezydejo. Gal reikia palaistyti kuom nors? Praeitais metai laisciau dekoratyviniams augalams skirta trasa.
Atsakyti
Ar šitus rudus lapus reikia išskabyti, ar su sekatorium iškirpti?
user posted image
ar panašu, kad šitie pumpurai šiemet žydes? Kaip žinoti, ar pumpurai nenušalo per žiemą?
user posted image
Atsakyti
QUOTE(mamadonata @ 2011 05 12, 22:00)
Ar šitus rudus lapus reikia išskabyti, ar su sekatorium iškirpti?

ar panašu, kad šitie pumpurai šiemet žydes? Kaip žinoti, ar pumpurai nenušalo per žiemą?

Parašiau į až
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 05 13, 09:48)
Parašiau į až

Kodėl informacija ne visiems skirta? g.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 05 13, 09:53)
Kodėl informacija ne visiems skirta? g.gif  4u.gif

man irgi labai idomu unsure.gif
Atsakyti
Kodel nei vienos besigiriancios ziedais blink.gif
Atsakyti