Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems Rododendrus

QUOTE(mamadonata @ 2011 05 06, 18:30)
Kai pirkau rododendrus parodoje, tikrai matosi kuris žmogus pats augina ir kurie atvežę pritręštų rododendrų iš užsienio. Žmogus, kuris pats augina tikrai gali daug daugiau papasakoti apie priežiūrą. Tuos rododendrus, kuriuos pirkau, jie auginti ne iš sėklų, o pirkti mažesni daigai užsienyje ir čia Lietuvoje užauginti iki didesnių. Nežinau, kodėl, bet tokiais rododendrais labiau pasitikiu  ax.gif

drinks_cheers.gif Aš taip pat smile.gif
Atsakyti
Na, aš irgi auginu rododendrus pardavimui. Dar ir kitus augintojus konsultuoju . tongue.gif
Iš tikro geri ar negeri, tai čia kiekvienam skirtingai. mirksiukas.gif Tik labiau reikia atsižvelgt į tai kaip ir kur krūmelis sodinamas ir formuojamas , o ne kur perkamas. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 05 06, 19:25)
Na, aš irgi auginu rododendrus pardavimui. Dar ir kitus augintojus konsultuoju .  tongue.gif 
Iš tikro geri ar negeri, tai čia kiekvienam skirtingai.  mirksiukas.gif Tik labiau reikia atsižvelgt į tai kaip ir kur krūmelis sodinamas ir formuojamas , o ne kur perkamas.  mirksiukas.gif

bigsmile.gif o kokiu veisliu turite violetines ryskesnes spalvos, arba baltu su geltonu viduriuku?
Atsakyti
Sakykit, kodėl geltonų rododendrų tokia užkelta kaina palyginus su baltais, rožiniais ar violetiniais? Kuom jie ypatingi tokie smile.gif
Atsakyti
Sveikos, nusipirkau rododendrus su neprasiskleidusiais pumpuriukais , bet žiuriu kad ten ne žiedai ten kažkokie ūglaii į viršų stiebiasi verysad.gif kas ten tokie ir ką daryti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mileta @ 2011 05 09, 09:37)
Sveikos, nusipirkau rododendrus su neprasiskleidusiais  pumpuriukais , bet žiuriu kad ten ne žiedai ten kažkokie ūglaii į viršų stiebiasi verysad.gif kas ten tokie ir ką daryti g.gif

Džiaugtis 4u.gif vadinasi augaliukas auga mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 05 06, 19:25)
Na, aš irgi auginu rododendrus pardavimui. Dar ir kitus augintojus konsultuoju .  tongue.gif 
Iš tikro geri ar negeri, tai čia kiekvienam skirtingai.  mirksiukas.gif Tik labiau reikia atsižvelgt į tai kaip ir kur krūmelis sodinamas ir formuojamas , o ne kur perkamas.  mirksiukas.gif

gal galite parasyti, kokiu turite? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(mamadonata @ 2011 05 06, 19:12)
bigsmile.gif o kokiu veisliu turite violetines ryskesnes spalvos, arba baltu su geltonu viduriuku?

QUOTE(tatosyte @ 2011 05 09, 10:30)
gal galite parasyti, kokiu turite?  bigsmile.gif

Atleiskit, merginos kažkaip neišlaikė nervai kai pradėjot kalbėt apie pasitikėjimą bobutėm. Po tokių bobutinių rododendrų paskui žmonės ir sako, kad nemėgsta šių augalų. cool.gif

QUOTE(GIZZI5 @ 2011 05 09, 09:35)
Džiaugtis 4u.gif vadinasi augaliukas auga mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif Rododendrai sukrauna taip vadinamus tarpinius pumpurus, kurie priklausomai nuo sąlygų gali pavirsti ir žiediniu ir ūgliniu pumpuru. Jei krūmukas mažiukas, tai net ir gerai, kad nežydi, daugiau jėgų bus augimui. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 05 09, 17:13)
Atleiskit, merginos kažkaip neišlaikė nervai kai pradėjot kalbėt apie pasitikėjimą bobutėm. Po tokių bobutinių rododendrų paskui žmonės ir sako, kad nemėgsta šių augalų. cool.gif

Tai vadinasi pajuokavot, kad auginat rododendrus pardavimui unsure.gif
Praeitais metais rododendrą pirkau maximoj, o šiemet ieškojau rimtesnių augintojų. Savo rododendrą šiemet pirkau pas Darių iš Semiramidės sodų, tiesą sakant jo bobute nepavadinčiau tongue.gif

Atsakyti
Kitaip neisejo,tai pasodinau pernai balta rododendra po balta vysnia...Pavasary galvojau,kokia prasme,kai viskas balta g.gif Prazydo,kaip ir prasme greit atsirado blush2.gif biggrin.gif Vistik grazu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(mamadonata @ 2011 05 09, 17:38)
Tai vadinasi pajuokavot, kad auginat rododendrus pardavimui  unsure.gif
Praeitais metais rododendrą pirkau maximoj, o šiemet ieškojau rimtesnių augintojų. Savo rododendrą šiemet pirkau pas Darių iš Semiramidės sodų, tiesą sakant jo bobute nepavadinčiau  tongue.gif

Manau, kad iš mano postų galima spręst auginu aš rododendrus ar ne. tongue.gif

Priklausau Lietuvos rododendrų augintojų asociacijai mirksiukas.gif

Dariaus nepažįstu, bet tikiuosi liksit patenkinta. smile.gif
Atsakyti
Mergaitės,nusipirkau rododendrą,nusipirksiu žemių ir sodinsiu,bet kaip reikia nulaužyti nužydėjusių žiedų likusius ūglius,pabandžiau bet jie nesilaužia turbūt reikia nukirpti ir kaži ties kuria vieta?
user posted image
Atsakyti