Mergaites reikia patarimo, noriu viena krumeli persodint, labai netinkamoj jis vietoj pas mane, tai geriau palaukt kol perzydes, ar galiu ir dabar kelt
QUOTE(toza @ 2011 04 20, 10:20)
Mergaites reikia patarimo, noriu viena krumeli persodint, labai netinkamoj jis vietoj pas mane, tai geriau palaukt kol perzydes, ar galiu ir dabar kelt
Dabar geras laikas persodinimui.
QUOTE(Ledum @ 2011 04 20, 09:37)
Dabar geras laikas persodinimui.
QUOTE(*tigriukas* @ 2011 04 20, 10:07)
bet, kad pilnatis? ar tikrai geras laikas persodinimui
jau nepaisysiu menulio fazes, nes gaila krumelio, krintantis nuo stogo sniegas sakas aplauze, gaila neispasakytai...teks puse saku nukarpyt
QUOTE(Ledum @ 2011 03 24, 08:51)
Ingrida kai žiūrėsi į savo rododendrus vis kartok: nežydintis krūmas sustiprės, nežydintis krūmas sustiprės ir tada prikraus daug daugiau pumpurų.
Aš tai kitaip dariau. Graikinis riešutmedis didžiulis nederėjo daugybę metų. Perėjom vieną pavasarį per sodą ir kažkaip po juo sustoję apsvarstėm: jei ir šiemet nederės - rudenį pjausim. Nes sodo pusę užgožęs, o naudos jokios. Ir ką - rudenį buvo pilnas riešutų Va ir padėjo pagąsdinimas. O gal taip tik sutapo
Apziurinejau maksimoj rododendrus.Buvo rudu taskiuku,tai ,pamislijau,geriau gal is turgaus
QUOTE(amarrile @ 2011 05 05, 20:57)
Apziurinejau maksimoj rododendrus.Buvo rudu taskiuku,tai ,pamislijau,geriau gal is turgaus
Geriau iš turgaus ir LT užaugintų
as planuoju pirkti Kaune is medelyno, klausiau, tai sake ju auginti, o ne atvezti
Kokiam medelyne Kaune būna pačių užaugintų?
Man dar reikia vieno rododendro
Man dar reikia vieno rododendro
QUOTE(jediara @ 2011 05 05, 22:38)
Geriau iš turgaus ir LT užaugintų
Visu pirma turguj yra arba is lenku atvezti arba bobuciu auginti. Lenkiski augalai kiek man teko profesionaliai susidurti, yra pagrinde nekokybiski. Jie auginami is sakeliu. Labai daug barbo reikia ideti, kad prigytu ir gerai augtu.
O bobutes augina dazniausiai is seklu. Augalas tada neturi stiprios saknu sistemos, ir buna labai prastu veisliu. Cia juk ne tuja .
Geriausia pirkti skiepyta rododendra. Tada gausit grazius ziedus, lapus ir tvirtas saknis. Ir perkant butinai prasykit, kad pasakotu kaip sodinti. Nes labai daug nesamoniu teko matyti. O paskui sako neauga
Siaip tai "Virziu medelynas" atsiveza skiepytus, skirtingai nei auginti is sakeliu, ar seklu. Tada ju vnisai kitoks augimas ir ziemojimas. As savo klijentam perku tik is cia. Ir rododendrai puikiausiai auga, zydi ir reikalauja mazai prieziuros.
Kai pirkau rododendrus parodoje, tikrai matosi kuris žmogus pats augina ir kurie atvežę pritręštų rododendrų iš užsienio. Žmogus, kuris pats augina tikrai gali daug daugiau papasakoti apie priežiūrą. Tuos rododendrus, kuriuos pirkau, jie auginti ne iš sėklų, o pirkti mažesni daigai užsienyje ir čia Lietuvoje užauginti iki didesnių. Nežinau, kodėl, bet tokiais rododendrais labiau pasitikiu