Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems Rododendrus

Mergaites reikia patarimo, noriu viena krumeli persodint, labai netinkamoj jis vietoj pas mane, tai geriau palaukt kol perzydes, ar galiu ir dabar kelt g.gif
Atsakyti
QUOTE(toza @ 2011 04 20, 10:20)
Mergaites reikia patarimo, noriu viena krumeli persodint, labai netinkamoj jis vietoj pas mane, tai geriau palaukt kol perzydes, ar galiu ir dabar kelt g.gif

Dabar geras laikas persodinimui. mirksiukas.gif
Atsakyti
bet, kad pilnatis? ar tikrai geras laikas persodinimui g.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 04 20, 09:37)
Dabar geras laikas persodinimui.  mirksiukas.gif

QUOTE(*tigriukas* @ 2011 04 20, 10:07)
bet, kad pilnatis? ar tikrai geras laikas persodinimui  g.gif  blush2.gif

4u.gif jau nepaisysiu menulio fazes, nes gaila krumelio, krintantis nuo stogo sniegas sakas aplauze, gaila neispasakytai...teks puse saku nukarpyt verysad.gif
Atsakyti
jei matau ,kad augalui blogai , schmoll.gif nežiūriu į jokį mėnulį, svarbu greičiau sodinti į geresnę vietą ir neužmiršti palaistyti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 03 24, 08:51)
Ingrida kai žiūrėsi į savo rododendrus vis kartok: nežydintis krūmas sustiprės, nežydintis krūmas sustiprės ir tada prikraus daug daugiau pumpurų.  mirksiukas.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif
Aš tai kitaip dariau. Graikinis riešutmedis didžiulis nederėjo daugybę metų. Perėjom vieną pavasarį per sodą ir kažkaip po juo sustoję apsvarstėm: jei ir šiemet nederės - rudenį pjausim. Nes sodo pusę užgožęs, o naudos jokios. Ir ką - rudenį buvo pilnas riešutų bigsmile.gif Va ir padėjo pagąsdinimas. O gal taip tik sutapo mastau.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Apziurinejau maksimoj rododendrus.Buvo rudu taskiuku,tai ,pamislijau,geriau gal is turgaus g.gif
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2011 05 05, 20:57)
Apziurinejau maksimoj rododendrus.Buvo rudu taskiuku,tai ,pamislijau,geriau gal is turgaus g.gif

Geriau iš turgaus ir LT užaugintų mirksiukas.gif
Atsakyti
as planuoju pirkti Kaune is medelyno, klausiau, tai sake ju auginti, o ne atvezti bigsmile.gif
Atsakyti
Kokiam medelyne Kaune būna pačių užaugintų? bigsmile.gif

Man dar reikia vieno rododendro ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 05 05, 22:38)
Geriau iš turgaus ir LT užaugintų  mirksiukas.gif

Visu pirma turguj yra arba is lenku atvezti arba bobuciu auginti. Lenkiski augalai kiek man teko profesionaliai susidurti, yra pagrinde nekokybiski. Jie auginami is sakeliu. Labai daug barbo reikia ideti, kad prigytu ir gerai augtu.
O bobutes augina dazniausiai is seklu. Augalas tada neturi stiprios saknu sistemos, ir buna labai prastu veisliu. Cia juk ne tuja schmoll.gif .
Geriausia pirkti skiepyta rododendra. Tada gausit grazius ziedus, lapus ir tvirtas saknis. Ir perkant butinai prasykit, kad pasakotu kaip sodinti. Nes labai daug nesamoniu teko matyti. O paskui sako neauga lotuliukas.gif
Siaip tai "Virziu medelynas" atsiveza skiepytus, skirtingai nei auginti is sakeliu, ar seklu. Tada ju vnisai kitoks augimas ir ziemojimas. As savo klijentam perku tik is cia. Ir rododendrai puikiausiai auga, zydi wub.gif ir reikalauja mazai prieziuros.
Atsakyti
Kai pirkau rododendrus parodoje, tikrai matosi kuris žmogus pats augina ir kurie atvežę pritręštų rododendrų iš užsienio. Žmogus, kuris pats augina tikrai gali daug daugiau papasakoti apie priežiūrą. Tuos rododendrus, kuriuos pirkau, jie auginti ne iš sėklų, o pirkti mažesni daigai užsienyje ir čia Lietuvoje užauginti iki didesnių. Nežinau, kodėl, bet tokiais rododendrais labiau pasitikiu ax.gif
Atsakyti