QUOTE(Ledum @ 2011 03 24, 09:51)
Pasižiūrėk ar atsisukę rododendrų lapai. (Pas mane dar ne) Patikrink ar nebraška. Jei dar braška gali paliet drungnu vandeniu ir priedangos dar nenuimk.
Aš dengiu tik saulėje augančius rododendrus, pavėsy jie gyvena natūraliai.
dėkoju už atsakymą, aš iš neturėjimo ką veikti matyt šiemet viską uždangsčiau
todėl esu ,,nudenginėjimo,, naujokė
maniškiai irgi vasarą būna pavėsiuke ,bet kol nesulapojo beržai iki vėlyvų pietų stipriai pakaitina saulė tai nesinori ,kad nugairintų .
Pavedė mane tos ant rododenrų uždėtos etiketės,kur nurodyta ,kad gali augti ir saulėje , pusiau šešėly... teko gelbėt ,sklypas ,,atvyras,, pušelės nedidukės ,tai gavau įkurdint netoliese lapuočių.
Papildyta:
QUOTE(IngridaB @ 2011 03 24, 11:46)
Ačiū Ledum,už gražias mintis.
O ką jūs darote,kad karkvabalių lervos neapsigyventų durpėje apipiltoje rododendrus?Man pernai vienas rododendras pavasarį pradėjo gelsti,gelsti.Taip ir nesupratau,kas jam atsitiko,paskui jau nugelto visai,pradėjau rauti,atkasiau durpes,o ten -karkvabalio lervos nuėdė per žiemą visas šaknis.O jau su lervomis jokių nežinau kovos priemonių.
Bijau,kad šiemet taip nebūtų.
nugąsdinot
pas mane irgi tų lervų pasitaiko ,bet kažkaip nepastebėjau ,kad padarytų tiek žalos, buvau skaičiusi, kad norint bent dalį jų išnaikint, reik krūvelę komposto -mėšlo papilti tada jie ten ir apsistoja ,pavasarį perkasi ir išrenki...be to bent jau anksčiau būdavo pirkt rusiškų miltelių Bazudin tai galima apnaikinti ir karkvabalio lervas ir kurklį ,skruzdes ,net kurmis jų baidos .