Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems Rododendrus

QUOTE(mylittleprincess @ 2011 03 23, 18:51)
isivaizduoju,kaip gaila.va,pas netoliese gyvenancius zmones kieme didelis auga ir jau suzydet suspejo,ale gi ir papulk tu man taip,ziedeliai jau issiskleide buvo ir uzsnigo doh.gif vargseliai,nusale dabar tokie negrazus  verysad.gif gerai,kad ne visas dar issiproges buvo,tai gales dar dziugint praeivius smile.gif

TAI kur tie kataklizmai :unsure:Kokioj salelej?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 23 kovo 2011 - 19:58
kažin kada jau būtų galima nuimti priedangas nuo saulės ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 23 kovo 2011 - 22:57
QUOTE(amarrile @ 2011 03 23, 17:56)
TAI kur tie kataklizmai :unsure:Kokioj salelej?

skotijoj smile.gif tik dabar jau cia pavasaris tikras,tikuosi,kad greit tas krumas atsigaus
Atsakyti
Pernai vienam rododendrui nukando stirnos du pumpurus.Šiemet kitam nukasti du pumpurai.Kaip ant keršto kokio. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Feniksas45 @ 2011 03 23, 23:52)
kažin kada jau būtų galima nuimti priedangas nuo saulės ?

Pasižiūrėk ar atsisukę rododendrų lapai. (Pas mane dar ne) Patikrink ar nebraška. Jei dar braška gali paliet drungnu vandeniu ir priedangos dar nenuimk.
Aš dengiu tik saulėje augančius rododendrus, pavėsy jie gyvena natūraliai. mirksiukas.gif

QUOTE(mylittleprincess @ 2011 03 24, 01:38)
skotijoj smile.gif tik dabar jau cia pavasaris tikras,tikuosi,kad greit tas krumas atsigaus

wub.gif Faina jums. Mums čia jau taip žiema atsibodo. Tokios ilgos kaip ši net neprisimenu. ax.gif

QUOTE(IngridaB @ 2011 03 24, 08:43)
Pernai vienam rododendrui nukando stirnos du pumpurus.Šiemet kitam nukasti du pumpurai.Kaip ant keršto kokio. doh.gif

Ingrida kai žiūrėsi į savo rododendrus vis kartok: nežydintis krūmas sustiprės, nežydintis krūmas sustiprės ir tada prikraus daug daugiau pumpurų. mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū Ledum,už gražias mintis. 4u.gif
O ką jūs darote,kad karkvabalių lervos neapsigyventų durpėje apipiltoje rododendrus?Man pernai vienas rododendras pavasarį pradėjo gelsti,gelsti.Taip ir nesupratau,kas jam atsitiko,paskui jau nugelto visai,pradėjau rauti,atkasiau durpes,o ten -karkvabalio lervos nuėdė per žiemą visas šaknis.O jau su lervomis jokių nežinau kovos priemonių. g.gif Bijau,kad šiemet taip nebūtų. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 03 24, 09:51)
Pasižiūrėk ar atsisukę rododendrų lapai. (Pas mane dar ne) Patikrink ar nebraška. Jei dar braška gali paliet drungnu vandeniu ir priedangos dar nenuimk.
Aš dengiu tik saulėje augančius rododendrus, pavėsy jie gyvena natūraliai.  mirksiukas.gif

dėkoju už atsakymą, aš iš neturėjimo ką veikti matyt šiemet viską uždangsčiau doh.gif
todėl esu ,,nudenginėjimo,, naujokė smile.gif maniškiai irgi vasarą būna pavėsiuke ,bet kol nesulapojo beržai iki vėlyvų pietų stipriai pakaitina saulė tai nesinori ,kad nugairintų .
Pavedė mane tos ant rododenrų uždėtos etiketės,kur nurodyta ,kad gali augti ir saulėje , pusiau šešėly... teko gelbėt ,sklypas ,,atvyras,, pušelės nedidukės ,tai gavau įkurdint netoliese lapuočių.
Papildyta:
QUOTE(IngridaB @ 2011 03 24, 11:46)
O ką jūs darote,kad karkvabalių lervos neapsigyventų durpėje apipiltoje rododendrus?Man pernai vienas rododendras pavasarį pradėjo gelsti,gelsti.Taip ir nesupratau,kas jam atsitiko,paskui jau nugelto visai,pradėjau rauti,atkasiau durpes,o ten -karkvabalio lervos nuėdė per žiemą visas šaknis.O jau su lervomis jokių nežinau kovos priemonių. g.gif Bijau,kad šiemet taip nebūtų. bigsmile.gif

nugąsdinot g.gif pas mane irgi tų lervų pasitaiko ,bet kažkaip nepastebėjau ,kad padarytų tiek žalos, buvau skaičiusi, kad norint bent dalį jų išnaikint, reik krūvelę komposto -mėšlo papilti tada jie ten ir apsistoja ,pavasarį perkasi ir išrenki...be to bent jau anksčiau būdavo pirkt rusiškų miltelių Bazudin tai galima apnaikinti ir karkvabalio lervas ir kurklį ,skruzdes ,net kurmis jų baidos .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Feniksas45: 24 kovo 2011 - 11:28
QUOTE(Ledum @ 2011 03 24, 05:51)

wub.gif Faina jums. Mums čia jau taip žiema atsibodo. Tokios ilgos kaip ši net neprisimenu.  ax.gif

agam,siandien aplamai su trumpom rankovem ramiai gali eit i lauka,sauleta,silta,norisi i zeme kist rankas biggrin.gif ir rododendrams cie nereikia tokios super prieziuros-jie miskuose,soduose dideliuose auga patys sau,kai kur maciau,net ant akmeningos zemes.ir siais metais cia taip pat buvo salta ziema kaip niekad,bet pas tuos zmones augantis nenukentejo ne kiek,tik va,per anksti ziedelius issprogdino doh.gif bet atsigauna-kasdien pro ji praeinu vesdama mergyte savo i mokykla smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mylittleprincess @ 2011 03 24, 14:01)
agam,siandien aplamai su trumpom rankovem ramiai gali eit i lauka,sauleta,silta,norisi i zeme kist rankas biggrin.gif ir rododendrams cie nereikia tokios super prieziuros-jie miskuose,soduose dideliuose auga patys sau,kai kur maciau,net ant akmeningos zemes.ir siais metais cia taip pat buvo salta ziema kaip niekad,bet pas tuos zmones augantis nenukentejo ne kiek,tik va,per anksti ziedelius issprogdino doh.gif bet atsigauna-kasdien pro ji praeinu vesdama mergyte savo i mokykla smile.gif

sakyčiau gyvenat rojui mirksiukas.gif ,tik vienas minusiukas - ten ne gimtinė ,ar ne .
Greičiau pas mus šiluma ir grožis atkeliautų, galėtumėm irgi pasidžiaugt.
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2011 03 24, 10:46)

Ingrida, tik dabar pamačiau žinutę. ax.gif

Nesu niekad susidūrus su tokia problema, tai teko pasigūglint apie kovas su karkvabaliais. http://lt.wikipedia....asis_grambuolys , lietuviškoj literatūroj rašo tą patį. Tiesti brezentus ir kratyti nuo medžių. doh.gif rolleyes.gif

Radau lenkų kalboj chemines priemones, bet MB miega, o aš tiek nesuprantu lenkiškai, kad galėčiau išversti. blush2.gif Bet pasidedu šalia tą aprašymą , prie progos paklausiu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2011 04 20, 06:06)

Radau lenkų kalboj chemines priemones, bet MB miega, o aš tiek nesuprantu lenkiškai, kad galėčiau išversti.  blush2.gif  Bet pasidedu šalia tą aprašymą , prie progos paklausiu.  mirksiukas.gif

Lauksime info, nes niekaip nepavyksta tų bjaurybių atsikratyti gun_bandana.gif
Atsakyti
Vaje,o as misliju,ko po mano svetaine kazkokie rudi vabalai vartosi doh.gif Tai su pernykstem pelargonijom parsinesiau verysad.gif Jau ne pirmi metai,norejau fotografuoti,ir klausti,kas do padaras blink.gif Dabar zinosiu,kad ne kirvarpa,ir ne namus grauzia,bet nuo to nelengviau schmoll.gif schmoll.gif verysad.gif
Atsakyti