Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems Rododendrus

QUOTE(rukutukas @ 2009 06 06, 22:56)
Vat dėl spalvos ir man taip buvo , žiedynas kol dar nebuvo išsiskleidęs tokią gražią spalvą turėjo purpurinė , o kai išsiskleidė tapo balti  ax.gif  4u.gif

Aš,prisijungiu,prie rododendrų augintojų.Aš,pirkau mugėje praeitais metais,jis pradėjo žydėti buvo viliotinis,baigėsi žydėti baltai.
Tai gal ir aš,ne taip dariau ką.
Atsakyti
QUOTE(rukutukas @ 2009 06 05, 12:55)
biggrin.gif na štai ir išaiškėjo ką augini  mirksiukas.gif bet azalijos irgi laaabai gražios gėlytės , o tavo dar spalvelė  žiedų  thumbup.gif  wub.gif

4u.gif Aciu , man irgi si spalva labai patinka ,tokia retesne .
Bet kiek daug paaiskeja , kai suzinai ka augini doh.gif visi gi ateje pas mane apziureje azalija ,sakydavo , va kaip idomu jiem pavesio reikia (o ji auga rytinej pietinej pusej ) o pas tave ir ant saules taip gerai zydi lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(zebrina @ 2009 06 05, 13:41)
Nereliai grazi spalvyte thumbup.gif o tu jos ziemai nedengi? g.gif

Aciu 4u.gif
nugis galvojau kad rododendras paprastas (nelabai ir domejausi pries tai ) tai ir nedengiau doh.gif , bet uztai vienais metais nezydejo , gal salta ziema buvo ir nusalo . o siais metais kai siltesne uztai ziedais ir apsikrove (na as taip galvoju).Kazin man ja dengti simet atejus ziemai ??
Atsakyti
O tik dabar atradau šią temutę bigsmile.gif skubu parodyti savo rododendryną 4u.gif Į šunį nekreipkit dėmesio, kitokių foto neturiu. Čia jų žydėjimo pradžia, dabar jaudaugiau žiedų, bet toks o ras, kad nenoriu kišti nosies į lauką, kad nufotografuočiau. unsure.gif
user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Shanti @ 2009 06 06, 18:21)
Sveikutės.

Gal patarsit? Turiu kelis rododendrus, kurie nepražįsta. Pasodinti jau 4 metus, kai pirkom, sakė, po 3 m. turėtų žydėt. Auga šiaurės vakarų pusėj, gauna vakarinės saulės. Sodinti pamaišant su durpėmis. Kartais užpilu kefyro, jogurto, patręšiu trąšomis. Kiti 3 žydi, bet juos pirkau jau pražydintus – auga salia, sąlygos tos pačios. Iš tos partijos tik vienas nedrąsiai pradėjo žydėt.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Tikriausiai jau ir pati išsiaiškinai, kad reikia persodinti į durpių substratą rododendrams. Dabar jau tik kokį rugsėjį.
Dirvą rūgštink spygliais (dabar gali tai padaryti). Kefyras ir jogurtas netinka schmoll.gif
Apkarpyk nudžiūvusias šakeles. Čia jau prasideda phytoptera. Tokia baisi liga. Ji gali įsimesti nuo netinkamo pasodinimo.
Prasidėjus chlorozė. Persodinus reiktų pastebėt augaliukus ar lapai vis dar turi tokį gelsvą atspalvį. Po persodinimo turėtų pasitvarkyti. Pageidautina kol susitvarkys laistyti tik minkštu vandeniu.

Kai rododendras teisingai pasodintas jis ir toks nedidukas gausiai žydi. mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(zebrina @ 2009 06 05, 12:41)
Nereliai grazi spalvyte thumbup.gif o tu jos ziemai nedengi? g.gif

mirksiukas.gif Azalijų nereikia žiemai dengti mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(Lemyna @ 2009 06 07, 14:39)
O tik dabar atradau šią temutę  bigsmile.gif  skubu parodyti savo rododendryną  4u.gif  Į šunį nekreipkit dėmesio, kitokių foto neturiu. Čia jų žydėjimo pradžia, dabar jaudaugiau žiedų, bet toks o ras, kad nenoriu kišti nosies į lauką, kad nufotografuočiau.  unsure.gif 

thumbup.gif Bet yra dar ir nežydinčių. Gal pasirodytum kas dar pražydo. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(omoroka 38 @ 2009 06 08, 13:00)
thumbup.gif  Bet yra dar ir nežydinčių. Gal pasirodytum kas dar pražydo.  ax.gif

Būtinai šiandien vakare nufotografuosiu ir įdėsiu, jei lietus visai žiedų nenudaužė unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(toza @ 2009 06 06, 21:03)
o man liudna verysad.gif  pernai Zapyskio medelyne nusipirkau pora vnt, pabandymui, ziema saunuoliai istvere ziedus sukrove.....vienas , rozinis , toks kokio norejau, o kitas....vietoj raudono ryskaus, baltas issiskleides patapo..taip idomiai tas "konkozeriukas"( as taip vadinu neissiskleidusi ziedyna ) buvo raudonas , o kai pradejo skleistis ....vis baltyn ir baltyn...tai ir likau nesupratusi, ar cia veisle tokia ar kazka negerai dariau...

Jei parašytumėt kokios veislės, tai atsakyčiau tiksliau.
Bet patys blatniausi yakuschimaniniai rododendrai ( iš kurių mačiau dar tik Kalinką tongue.gif ) būtent tuom ir pasižymi, kad skleidžiasi labai ryškūs, o į žydėjimo galą visai nušviesėja. tongue.gif Tik yakuschimanum ne visi atsparūs. Kartais priežiūra žiemą būna sudėtinga. ax.gif
Aš kur praitoj temoj įdėjau tokių ryškių rausvų su baltu nuotraukas, tai tie krūmai dabar švelniai rožiniai. wub.gif Man tai labai gražu tas spalvų pasikeitimas. wub.gif

Paprastiems rododendrams spalva gali pablukti nuo per daug saulės ir lietaus. Bet skėčio nepastatysi. mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(pelytė @ 2009 06 05, 19:51)
Nu ikeliu ir as savaji user posted image

drinks_cheers.gif Labai gražus , sveikas krūmelis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lemyna @ 2009 06 07, 14:39)
  skubu parodyti savo rododendryną  4u.gif  Į šunį nekreipkit dėmesio, kitokių foto neturiu.

labai thumbup.gif ir grazu wub.gif wub.gif, ir augintiniui turbut patinka sitie augalai, kad taip isitaises biggrin.gif , o kiek metu turi sita grozi??
Atsakyti
QUOTE(Livai @ 2009 06 08, 13:53)
labai  thumbup.gif  ir grazu wub.gif  wub.gif, ir augintiniui turbut patinka sitie augalai, kad taip isitaises biggrin.gif  , o kiek metu turi sita grozi??

Aciu 4u.gif O jai tai ten negalima, tik cia ja fotografavau, tai pasodinau, kad gražesnė aplinka butu. Tuos konkorėžius ištasydavo po visą kiemą, tai buvo uždrausta jai ten įžengti cool.gif
Rododendrynui gal kokiu beveik 10 metu sakyciau, pora rausim rudeni, nuseno, lapu nebera beveik, isstypo slyksciai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lemyna: 08 birželio 2009 - 12:57
o kur desit isrove??isskaidysit ar kaip?
man tai labai graziai atrodo daug vienoj kruvoj thumbup.gif
Atsakyti
Lemyna thumbup.gif wub.gif Mano svajone -daug rododendru vienoj vietoj,tikiuosi kad ji greit issipildys rolleyes.gif
Atsakyti
deja lietus sugadino vaizdeli unsure.gif va kas liko: verysad.gif @ia man atrodo tie, kuriu nesimato anose nuotraukose:
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
O cia viskas kas liko po lietaus is rododendryno cray.gif
user posted image

Ziedai parudave, spalvos isbluke, neb ka as jau cia galiu parodyt jums..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lemyna: 08 birželio 2009 - 15:16
Lemyna -paskutine nuotrauka nereali wub.gif negaliu atsiziuret koks grozis,o kiek rusiu ten ju yra?
Atsakyti